Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsuzsanna Heltai

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viharzóna Síron túli üzenet 2020.07.28 23:21:57
Már két hete…. Két hete, hogy úgy döntöttél, képtelen vagy tovább élni. Talán egy váratlan hír, vagy csak az utolsó csepp a pohárban… Ki tudja, mi volt, már sosem fog kiderülni, az igazságot egyedül te tudod, te pedig magaddal vitted örökre. Egyfolytában nézem a videóidat, az előadásokat,…..
Zsuzsanna Heltai 2020.07.29 14:16:53
Iszonyatos forróság volt aznap, nem bírtam a sátorban tovább. Kiléptem, és élveztem, ahogy egy kis szellő megérint, még a szememet is becsuktam. Mikor kinyitottam, egy magas, jóképű, borostás férfi állt előttem, nekitámaszkodott egy asztalnak, és érdeklődve nézett rám.  - Nem bírtam már bent,…..
JogÁsz A 22-es csapdája 2018.11.26 17:45:04
„Orr őrült, tehát le lehet szerelni. Csak annyit kell tennie, hogy kéri a leszerelését, de ha kéri a leszerelését, akkor nem lehet őrült, és további bevetésekre küldhető.” Mi tehát a csapda lényege Joseph Heller szerint? „Joguk van bármit megtenni velünk, amit nem tudunk megakadályozni, hogy…..
Azt hihetné az ember, hogy ha egy párt, amely 63 !) helyen visszalép, és így is képes frakciót alakítani, annak elnöke besöpörheti az elismeréseket. De néhányan még besétálnak tévékbe, ostoba cikkeket írnak, hogy "na de Gyurcsány." Akkor nézzük a tényeket!   Az EBESZ megállapította, hogy a…..
Zsuzsanna Heltai 2018.05.13 13:37:08
@belevauvau: pontosan így van, így lett volna helyes, célratörő és korrekt.
Megállítható-e 2018-ban a Fidesz? Igen, taktikai szavazással. Ha listán a kedvenc pártunkra, egyéniben viszont a helyben legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazunk, akkor számos egyéni választókörzetet át lehet billenteni, és el lehet nyerni a kormánypárttól. Ha a Fidesz 15–20 körzetet veszít,…..
Zsuzsanna Heltai 2018.01.24 20:49:42
@dare: jó ötlet.
Nehéz eldönteni, hogy kínos-e vagy szánalmas, amikor egy nulla százalékos párt társelnöke akar parlamenti helyeket kialkudni magának, és nemlétező szervezete még pár tagjának. Karácsony Gergely, aki gerincét vesztve kódorog az ellenzéki térfélen, erre tett kísérletet.  Karácsony Gergely olyat…..
Zsuzsanna Heltai 2018.01.12 14:40:00
@Okos Tóbiás: abszolút egyetértek. Ennek nem tudok örülni, sőt!
Ezért tényleg kár volt. Bokros Lajos arról beszél, hogy őt, és pártját elutasította a DK: A valóság ezzel szemben az, hogy Gyurcsány Ferenc - ahogy a Szolidaritásnak is - felajánlotta neki a szövetséget, a DK listás és egyéni helyeit, befutó helyeket is. Bokros azonban ezt elutasította. Lehet, hogy…..
Erős mondat következik, de sajnos igaz: Őcsény település lakossága szégyent hozott saját falujára.   Történt pedig, hogy egy jó szívvel megáldott helyi panziós lehetőséget teremtett volna néhány menekült családnak, főleg nőknek és gyerekeknek, hogy megszálljanak nála és kicsit kipihenhessék…..
Zsuzsanna Heltai 2017.09.26 17:28:05
Végre elindult valami. Gyurcsány Ferenc és Bokros Lajos bejelentette, hogy megkezdi a tárgyalásokat a Demokratikus Koalíció és a Modern Magyarország a 2018-as ellenzéki győzelem érdekében. Ez a helyes irány a kormányváltáshoz. Reméljük, a többiekre is pozitívan hat ez a váratlanul jött, de örömteli…..
Teljesen mindegy, hogy Orbán szabadságon van, vagy gyógykezelésen. Az a kötelessége, hogy augusztus 20-án ott legyen az ünnepélyes zászlófelvonáson. Az állítólag nagy magyar Orbán azonban nem volt ott, ezzel megalázta a magyarokat és a magyarok nemzeti ünnepét. Kínos és szánalmas eseménnyel…..
Végül is, nagyszerű történet kerekedett ki abból, hogy Hajdu László, XV. kerületi DK-s polgármester megakadályozott egy korrupciós ügyet, majd megtámadták, végül egy nap alatt a botrány elsimult. Egyelőre legalább is a tisztesség és becsület győzött. Akik Rákospalota, Pestújhely és Újpalota…..
Mint tudjuk - jövőre választások lesznek. Remélem "tisztán" ... Hónapról-hónapra felmérések készülnek, minden intézetnél más eredmény jön ki, de egyben megegyeznek, rengetegen vannak, akik még nem tudják, vagy nem akarják közölni, kire is szavaznak. Méghozzá annyian, hogy simán eldönthetik a közelgő…..
Zseniális stratéga a szocik új reménysége. Nehéz eldönteni: sírjunk vagy nevessünk. Botka László két hónapja úgy jelentette be igényét a miniszerelnöki székre, hogy egyetlen szövetségest sem sikerült találnia az ellenzéki oldalon. Mereven elzárkózik a személyétől az Együtt, a DK, a Moma, a…..
Zsuzsanna Heltai 2017.02.24 18:56:06
Tisztelt Miniszterelnök Úr, kedves Feri! A legnagyobb magyarországi közéleti blog alapító-főszerkesztőjeként, (amit akkor még Egyenlítőnek hívtak) én is részt vettem az MSZP 2009. március 21-i tisztújító kongresszusán. Senki sem tudta, hogy abban a több szempontból válságos helyzetben mire…..
Zsuzsanna Heltai 2017.02.22 12:01:22
@Peter Tamas: Azt gondolom, sokan sokszor ki kell fejtenünk hasonló meglátásunkat, mert egyre többeknek világossá válik, h bizony így függenek össze a dolgok! Azért fúrta meg a pártja Gyurcsányt, mert nem tűrte a mutyit, a haveri osztogatást, tisztességes pártfinanszírozást akart,amit az mszp nagyjai nem akartak. MEGKÉRDEM: UGYAN MIÉRT NEM KÉPES AZ MSZP 2009 ÓTA még azt a szintet sem elérni, ami Gyurcsány lemondásakori támogatása volt????
Zsuzsanna Heltai 2017.02.22 12:11:14
@Péterbá: én első perctől DK-s vagyok, de ebben a helyzetben most ez nem aktuális, sajnos. DE Botka tuti nem tudja legyőzni. Senki más nem fog mögé állni. Erős ellenfél lehetne viszont BODNÁR ZOLTÁN!!!!
  A hetvenhét éves édesapám, az újpesti aluljáróban aláírta a Momentum mozgalom gyűjtőívét. Szabad akaratából. Úgy gondolta, hogy nem adja meg a sanszot senkinek erre a rohadt nagy lopásra. Mert ez egy ilyen ország. Ami nincs lebetonozva, azt ellopják. Minél magasabb szinten megy, annál nagyobb…..
Zsuzsanna Heltai 2017.01.28 18:48:15
@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: ...mindig tanul az ember.... anyám borogass!
Zsuzsanna Heltai 2017.01.28 18:52:29
@ami szabad: Kár beléjük ennyi tényanyag... úgysem értik. Nem akarják.
Zsuzsanna Heltai 2017.01.28 18:55:43
@csentecsa: tájékozódni nem szégyen! Budapesti népszavazás lesz....
Van itt ez a csúnya sztori: az LMP úgy döntött, hogy lepaktál Orbánnal és közösen megszavazzák a fideszes Alkotmánybíróság tagjait. Az LMP most kipótolja azt a parlamenti kétharmadot, amit egyszer már sikerült kicsavarni a Fidesz kezéből az időközi választásokon. Szél Bettiék húzása teljesen…..
Zsuzsanna Heltai 2016.11.21 18:24:04
@Zsoltbacsi: Pontosítok! a fidesz kitalálta, h csak frakcióval bíró pártok delegálhatnak...mi is ebben a logika? Épp az, h a DK ne delegálhasson, mert tudták, h aktívak ! csak az mszp-n keresztül tudtunk embereket küldeni! Az mszp meg nem jelentett le vagy 400 emberünket.
Zsuzsanna Heltai 2016.11.21 18:28:02
@Mariann19: csak arra reagáltam, h a budapesti adatok nem vetíthetők ki országosan. Az lmp-ről: régebben pártoltam, de sajnos sokszor húznak a jobbikhoz.Senki mással nem működnek együtt. Ez a jelölési ügy pedig felháborító, mert újabb 12 évre szélsőjobbos lesz az AB. Sajnálom Hadházyt, nagyon becsültem eddig a munkáját.
Zsuzsanna Heltai 2016.11.21 19:34:39
@Zsoltbacsi: A mérésekről annyit: '14. májusban az EP választáson pedig Budapesten 15%-ot ért el önállóan! Országosan pedig 10% körül , önállóan. Tehát önállóan a parlamenti választáson is legalább 8%-kal frakciójuk lenne.
A gittegyletté és fideszes kifizetőhelyé süllyesztett Alkotmánybíróságba három új tagot jelölnek, akiket minden valószínűség szerint hamarosan meg is választanak, miután az LMP lepaktált most ez ügyben a Fidesszel...
Gyurcsány Ferencet lehet nem szeretni ,  bohócnak titulálni de egyet nem lehet  tőle elvitatni,  hogy megkerülhetetlen tényező  a hazai politikában. Most biztosan azt kérdezi a Kedves honfitárs hogy mit akar a szerző Gyurcsánnyal hiszen bizonyított  miniszterelnökként. Mit is bizonyított? Semmit…..
Zsuzsanna Heltai 2016.11.14 13:55:52
Október huszonharmadika, mint minden nemzeti ünnepünk, a főhajtás mellett alkalom arra, hogy az aktuális politikai helyzetről beszéljünk. Ma azonban sokkal több, mint egyszerű alkalom. Ez most kivételes alkalom. Nem várhatunk tovább. Az aljas és hazug önkényuralmat, de nevezzük valódi…..
Zsuzsanna Heltai 2016.11.08 18:11:59
  Beindult az 500 napos visszaszámlálás (honnan számolták ki egyesek, rejtély, na mindegy) a választásokig, megkezdődött az összefogásos tárgyalás. Helyezkedés, farokméregetés, satöbbi, bár állítólag most civilizáltabb hangulatban, jobb kedvvel vágnak bele, mint a múltkor. Lelkük rajta. Kezdődhet…..
Zsuzsanna Heltai 2016.10.31 10:47:50
@luis5: Neeem, egyáltalán nem volt rendben! Kezdve onnan, h a fidesz a szélsőjobbal/focihuligánokkal és budaházy féle terroristákkal hónapokon át szervezte a puccsot a megválasztott kormány ellen,az ősz csak a csúcspontja volt a hosszas előkészületnek. És baromira nem volt rendben, h a fő szervezők nem lettek bíróság elé állítva, azóta meg kiépítették az önkényt. Az, h a rendőrök is hibáztak, nem vitás, de nézzük már összefüggéseiben az eseményeket,ugyanis az is orbán szervezésének köszönhető,ami a Múzeum krt-on történt, szándékosan tolták rá a fidesz rendezvény résztvevőit a szélsőjobbos balhéra,remélve, h ebből lesz a nagy felháborodás.Emlékszünk ugye, h teljesen érthetetlenül ragaszkodott orbán az Astoriához heteken át! Mert így volt már felépítve az eseménysor! A fő bűnös pedig röhög, építi a diktatúrát, akire pedig rá akarják tolni azóta is felelősséget, már mindenki már helyett is gyakorolt önkritikát.
Tanulságok, konklúzió, jövőkép, avagy: ha csak egy fejezetet olvasol el a könyvből, akkor ez legyen az.   Igazat adok Orbán Viktornak, legalábbis 50 százalékban. A 2016. október másodikán tartott népszavazás történelmi jelentőségű, persze nem abban az értelemben, amit a kormány kommunikál: nem…..
Zsuzsanna Heltai 2016.09.29 17:59:45
Dörmögve figyeljük az amúgy szűk körű vitát Eörsi Mátyás esetleges diplomáciai szerepvállalása körül. Pedig Eörsi nem kap egyetlen forintot sem a magyar kormánytól, a Demokráciák Közössége nevű szervezetben esetleges főtitkárrá megválasztása pedig erősítené a magyar demokratikus ellenzék…..
Zsuzsanna Heltai 2016.08.05 18:08:34
@Lilla50: Teljesen egyetértek! Ez lenne a követendő. Nem visszahúzódni, hanem sokkal harcosabban minél több posztot megszerezni! Talán remetének kéne elvonulni amíg ez a banda tarolja az országot? Éppen az a baj, nem vagyunk elég harcosak.
JogÁsz Libikóka 2016.05.13 22:56:31
Alig egy hónappal ezelőtt döntött úgy a Kúria , hogy az Magyar Nemzeti Bank alapítványai közpénzt kezelnek, ezért adataik nyilvánosak. A döntés óta folyamatosan dagad az MNB körüli botrány. Most pedig arról hoztak döntést, hogy a kormány kvóta ügyben feltett kérdése - „akarja-e, hogy az Európai Unió…..
Az történt, hogy a DK szerdán bejelentette a rendőrségen: tüntetést szerveznek a budai Várba az orbáni alaptörvény elfogadásának ötödik évfordulóján - április 25-én. Erre egy Szabó Gábor nevű politikai kalandor három nappal később, szombaton - amikor a DK rendezvényének Facebook-oldala is napok óta…..
Zsuzsanna Heltai 2016.04.03 13:53:27
@The Ghost Wolf: Éppen csak a DK ellen ! A cikk is erre hívja fel a figyelmet! A többi 6 ellenzéki párt nem böki a csőrét, ellenük nem szervezkedik.