Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Búváranna

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalábbis a TIME magazin szerint:A körülmetéléssel megelőzhető a HIV fertőzés: afrikai országokban ennek fontos következménye lehet.Az áttétes mellrákok szűrése: erről hamarosan külön posztot írok.A madárinfluenza elleni első humán vakcina: szó sem esik hazánk…..
Búváranna 2007.12.20 07:30:27
Szia Bertalan (remélem, nem haragszol, ha mint Nálad - sajnos!!! - jóval idősebb kollégaként tegezlek),
nagyon megörültem az oldalnak! csak most bukkantam rá; mentségemre szolgál, hogy amióta visszajöttem Ausztriából (hja, a kalandvágy...), azóta többnyire nyomás alatt vagyok. De tényleg: az egyetlen magyarországi terápiás hiperbár kamrában dolgozom.
Ezzel a terápiás formával szeretnélek megismertetni.

Irrrrrtó érdekes ága a tudománynak a hiperbár oxigénterápia (kéretik nem összetenni a Kaqun-víz-típusú gyógymódokkal /bár a vízivás az idős, hypohidrált pácienseknél tényleg csodát tesz már önmagában is/): alapja a Henry-féle gáztörvény - a gázok folyadékban való oldékonysága nyomásfüggő - , és a keszon-kamrás kezelés során a plazmába a "szokásosan" szállított O2-mennyiség mintegy 15-20-szorosa beoldható.

Ezzel mikrocirkulációs zavarok (cukorbetegek, irradiált területek, égettek nehezen gyógyuló sebei, stroke, ŐSSEJT-HOMING ELŐSEGÍTÉSE,..
A terápiát dokumentáltan 1662-ben kezdték; de mostanság mindenütt használják pl. a Karolinska Institutnak is ugyanaz a cég szállította a hbo-kamrát, mint nekünk. (Ugye, érezhető a szerény büszkeségem büszke szerénységgel ötvözve??)

Többet a hbo-ról:
www.oxynet.org (= európai HBO-Társaság lapja), www.baromedical.hu (= a mienk - bár elég gyenge a mostani állapotát év végén javítani fogják), vagy pl. beírod a google-nemzetk.-be a kérdéses diagnózist és a hbo-szót: pl.: 'diabetic foot hbo' - és elég sok szakcikket találsz.

Hátha együtt tudunk dolgozni - az info-csere sohase hátrány.
Még egyszer gratulálok a munkádhoz és szeretettel kívánok szép Ünnepeket;
üdvözlettel:
Gőbl Anna
(Baromedical ZRt. orvos-igazgatója, hiperbár- és búvárorvos) 06-30-269-9436; gobl@baromedical.hu