Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bbalintus

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Napokban jelent meg a hír, hogy az Európai Bizottság áldását adta a francia kormány azon kezdeményezésére, hogy egy támogatási rendszert dolgozzanak ki és indítsanak el az ország 40 éves és az idén leállítani tervezett atomerőművének részbeni pótlására tervezett 300 megawattnyi fotovoltaikus…..
bbalintus 2019.02.18 14:24:54
@math0: Nem érdekelnek az érveid, csak röhögni akarok rajtad egy kicsit :)
bbalintus 2019.02.19 17:12:21
@math0: Úgy érted, az "érvek"? :D Neked ez a buzi dolog nagyon be van kattanva, gyanús vagy te nekem...
bbalintus 2019.02.19 17:16:56
@math0: Az atombuzi kifezezést nem tudom honnan vetted, egy szóval nem foglaltam állást egyik oldal mellett sem. Ez valami magasszintű logika, amit csak te értesz?
Nagy változások vannak az emberek szexuális életében. Két tanulmány szerint az Egyesült Államokban az emberek egyszerűen kevesebbet szeretkeznek, mint egy évtizeddel ezelőtt, és a heteroszexuális nők kevesebb orgazmust élnek át, mint mások. Szakértők mondják el, mi állhat az…..
bbalintus 2019.02.06 20:49:30
@ételizésítő: A látens szakaszban még mindenki taszítja magától ezeket a dolgokat, de nem érdemes. Engedd el. Megszabadulsz a görcsöktől, büszkén mehetsz pride-ra, zselézheted a hajad, olvashatsz férfilapokat szorongás nélkül. Szabad melegnek lenni! Vállald fel! Utána könnyebb lesz minden!
Megjelent egy cikk az index-en Gellérthegy, ahol szitokszó lett a Waze címmel. A cikk röviden arról szól, hogy a Waze a kis utcákba navigálja az autósokat, ha megtelnek a főutak és ez a kis utcák lakóinak nem tetszik. A cikket olvasva elszomorodtam. Ez, amit most itt látunk, ez a jövő. Inkább a…..
Tegnap olvashattuk, hogy Varga Mihály Moszkvába készül, hogy újratárgyalják a paksi hitelt Putyinékkal. De hogy is jutottunk idáig? Hogyan lett az „évszázad beruházásából” a rendszerváltás utáni Magyarország legkínosabb gazdasági kudarca? Egy biztos: 14-ben Orbán tényleg a semmibe ugrott fejest…..
bbalintus 2019.01.28 12:55:19
@Körömpörkölttörkölyt hörpölő Ödön: "A mai modern napelemek fényt is hasznosítanak, nem csak napsütést"

Baaaaaaaaaaaaaaaaazmeeeeeeeeeg.......................
bbalintus 2019.01.28 13:18:51
@Brix: Ez a kommentfolyam pontosan rávilágít, hogy miért NE legyen semmilyen beleszólása a népnek egy ilyen döntésbe.
A szocializmusban még szigorúan szabályozták a névadást, így bármennyire is sokan álmodtak az Leia hercegnő vagy E.T. nevű csemetéről, ez mindvégig csak elérhetetlen vágy maradt.  ..
Faművesség Könyvespolc 2014.11.03 08:57:13
Jó régen készült egy polc. Rendszer. Polcrendszer. Bővíthető, szilárd, és 100% tömör juhar- vagy kőrisfa. Arányok, szerkezet, ritmus Az arányai, a tiszta struktúra mellett a legfontosabb vizuális eleme a lábakon (oszlopokon) áteresztett csapvégek sora, szilvafa ékekkel. A mély vörös - idővel…..
Még a legalaposabb tesztelés mellett is becsúszhat valami hiba, legyen szó tervezésről vagy dizájnról. Aztán az internet jól sárba döngöli a kiadót érte. Ilyenkor a gyors reagálás a legjobb megoldás, ha komoly sebek nélkül akarnak kimászni a slamasztikából. Három estet szedtem össze, amikor nem…..
bbalintus 2018.10.25 22:51:27
@Mónika Bódi: @dtibor: Tátott szájjal és letolt gatyával rohan a f.szerdőben :)
Hiszel abban, hogy a stílus diadalmaskodhat az anyag felett? Az óra nem csak divatos kiegészítő, amelynek viselése sikkessé teszi a kinézetünket, hiszen praktikus haszna is van, megnézhetjük rajta az időt. Vagy várjunk csak! Andy Warhol és a legendás Cartier Tank..
bbalintus 2018.08.04 13:19:31
@efi: Valójában, matematikailag nézve egy működő karóra egyik időpillanatban sem a pontos időt mutatja, míg egy nem működő karóra pedig egy nap két időpontban teljesen pontos időt mutat.
Mikor ébredünk már rá, hogy sokkal több hasznát vennék a latin nyelv és irodalom ismeretének, mint a számítógépes tudományoknak? Írja a Magyar Idők szerzője, Orbán János Dénes, gondolom, eredetileg latinul, és itt is van előttem a feje, ahogy a nyelvét a szája szélén kidugva kanyarítja bele a…..
A Világbajnokság végeztével, és az európai bajnokságok, kupák kezdete előtt (ok, ez utóbbiak esetében csak a komolyabb szakasz nem kezdődött még el) néhány hétig megint a nosztalgia kerülhet a középpontba. Ez azért is fontos, mert brit tudósok kimutatták, hogy a legendás focimeccsek segítenek a…..
    Móricz Zsigmond regénye ezer sebből vérzik. Nyomasztó, komor és nem hozza el a kellő katarzist; arra viszont mindenképpen alkalmas, hogy az olvasóban kétségeket ébresszen a valódi "jóság" természetét illetően. (Móricz mentségére szolgáljon, hogy művét nem gyermekregénynek szánta, ezzel szemben…..
bbalintus 2018.06.29 13:14:14
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:
Kifelejtetted az Átváltozást, amiben a főhős egy kibaszott bogárrá változik. :)
1968 50. évfordulója alkalmából a Le Figaro elképzelte két anya tipikus napját: az egyik 68-as, Nanterre-ben tanít, a másik 2018-ban és start-up cége van. Mi változott 50 év alatt? A 68-as Françoise 31 éves. Történelem-tanár. Írt egy könyvet a guatemalai forradalomról. A szerzői jogdíjból és…..
bbalintus 2018.06.29 08:56:22
@retkeslaci: Kurva jól megfogalmaztad a lényeget! Köszi!
Állandó olvasóink biztosan tudják már hogy blogunk az MTI Fotóarchívumával kötött együttműködése révén mutat be képeket ebből az egyedülálló magyar gyűjteményből. Budapest, 1958. január 21. A Fővárosi Szekérfuvarozási Vállalat (FŐSZEFU) lovaskocsija halad a Tanács kőrúton. MTI Fotó: Seidner…..
Mit tehetne az állam és mit nem azért, hogy több gyerek szülessen. Két lista. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban azt monda: „Átfogó megállapodást akarok kötni a magyar nőkkel. Mondják el, mi pedig értsük meg, mit akarnak. A gyerekvállalás a legszemélyesebb, de a…..
bbalintus 2018.04.23 07:05:28
Három lányos apa vagyok.
Én attól tartok, hogy a dolog össz-társadalmi szinten a jóléttől és a politikai stabilitástól függ. Ha megnézzük a Világbank listáját (
data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.TFRT.IN?year_high_desc=false) a termékenységi rátáról, akkor az látszik, hogy a legalacsonyabb Közép-Európában és a balti államokban, aztán Európa, OECD államok, Észak-Amerika, Ázsia, stb a sorrend. És akkor még nincs adat arról, hogy mondjuk Svédországban vagy Belgiumban ez az adat hogy nézne ki "őslakosok" és bevándorlók között. Közép-Európára és a balti régióra ráfoghatjuk, hogy politikailag elég összevisszaság van, de a világ szegényebb részeihez képest hatalmas jólét!
Egyszerűen, a jólétben élő embernek sokkal nagyobb áldozat a gyerekvállalás! Sokkal több mindenről le kell mondania! Szabad idő, hobbi, új autó, nyaralás, ruhák, külső megjelenés, stb. Én abszolút ebben látom a lényeget. És a jólét miatt az a közvélekedés, hogy a gyereknek mennyi minden anyagi dologra szüksége van, hogy boldog legyen, emiatt attól félnek a fiatalok, hogy "nem fogják tudni anyagilag biztosítani a gyerekvállalás feltételeit". Úgy látszik, hogy a jóléti államokban levő - egyébként bőven 2.0 alatti termékenységi rátát a politikai viszonyok csak legfeljebb tovább rontani tudják, javítani nem nagyon.
Sok gondot okoz és okozott gondolom mások számára is a szőrös kivi szaporítása. Itt elsősorban dugványozásra  és egyéb szaporítási módokra gondolok.Ezek általában nem nagy sikerrel járnak vagy részben sikeresek.Kapóra jött egy lehetőség . A kivágott  Solo kivi…..
bbalintus 2018.03.13 20:20:27
@Zotya papa: Kedves Zotya papa!
Szeretném a kertünkbe kiültetni őket, támrendszer mellé. Amit nem tudok eldönteni, az az, hogy melyikkel járok jobban: most így ahogy van, kiültetem, egy szálat meghagyva, és akkor kb 1,6m magasságról indul, de viszonylag vékony törzzsel, vagy visszavágom kiültetéskor, ezáltal elvileg vesztek egy évet, de utána erősebb lehet a törzs. Mindenhol azt javasolják, hogy vissza kell vágni, de ezek tényleg magasak, biztos akarok lenni benne, hogy ez a helyes módszer.
A klónok háborúja az A klónok támadása lenne, gondolom, ha már film és eposz, bár ugye animációs tévésorozat van/volt Klónok háborúja címmel, csak az nem film és nem eposz. ..
Bátran kimondhatjuk hogy a Tesla az első autó ami elérte a 25 000Km/órás utazó sebességet, bár azt meg kell jegyeznünk, hogy nem saját motorját használva és nem is a földi viszonyoknak megfelelő körülmények között, de hogyan is történt ez? Egy óriási talán történelmi jelentőségű eseménynek lehettek…..
bbalintus 2018.02.07 10:49:07
@Korifeus: Gondold át még egyszer.

Sajnos a harmadik rakéta megsemmisült.
 „Aki jó feleséget talált, kincset talált, és elnyerte az Úr jóakaratát.” (Péld 18,22) Éppen a keresztény öltözködési és magaviseleti szokásokról szerettem volna írni, amikor megtaláltam ezt a 2014-es cikket: itt. Röviden és tömören meséli el, hogy milyen nőtől…..
bbalintus 2017.11.29 07:05:19
@Aikiboxer: Nekem is ez volt a legelső gondolatom. Hol marad a szex?
Monelly A rendszer és a dió 2017.11.27 07:23:12
Megérett a dió a kertben. Négy zsákkal szedtünk, s mivel képtelenek vagyunk ennyit elfogyasztani, vagy a családban elosztogatni, magától értetődő volt a gondolat, hogy kimegyünk a piacra és eladjuk. Megbontottunk hát egy zsákot, ketten pucoltunk egy napig, és lelkesen készültünk a…..
A másodfokra visszahelyezett büntetőtárgyalás önmagát ítélte az abszurditás szintjére: alig van már olyan szakmai protokoll, amit ne sértettek volna meg az eddigi büntetőeljárások során. (Fotó: Dr. Szekér Gyula, a vádlott, Bene Krisztián védője a Kúrián – HVG Online)Az utóbbi hetekben zajló,…..
bbalintus 2017.11.24 15:06:44
@flydomi: Lehet hogy ezért: (részlet a rendőrségi jegyzőkönyvből az injekciós tűről):
"Ezt követően felvettem a kapcsolatot telefonon a BRFK III. kerületi Rk-n a korábbi előadóval, aki kérdésemre elmondta, hogy tudomása szerint a készenléti egységük volt az, akik a kirendelést megírták és a lefoglalt bűnjelet kezelték, ő már csak az iratokban lefűzött határozattal találkozott. XXX-t tájékoztattam, hogy a laborban nincs a bűnjel, illetve azt hatóságomnak sem adta át a bűnjelek átadásakor, ezért megkértem, hogy nézzen utána, hogy a fecskendőt ki, mikor adta át a labornak, vagy hova tette.
Később XXX telefonon jelezte felé, hogy a bűnjelet megtalálta A KAPITÁNYSÁGUK ÜGYELETÉN A HŰTŐSZEKRÉNYBEN, de hogy ki tette oda és mikor, erre vonatkozóan nem tud nyilatkozni."
Kiemelés tőlem.
bbalintus 2017.11.24 15:26:11
@Az igazi Trebics: Írtam korábban, hogy nekem sem tetszik a blog stílusa. De van benne jó néhány olyan állítás, ami ha igaz, - és ezek kideríthető, lenyomozható állítások - akkor egészen más képet mutat az ügy.
bbalintus 2017.11.24 17:19:00
@flydomi: Hát már nem emlékszem pontosan, de mintha elvittek volna egy laptopot meg két telefont is. Ezekről nem derült ki semmi, nem találták meg őket. Nincs magyarázat arra, hogy hova tette őket a vádlott, ha ő volt. Ezt nem is próbálják magyarázni.
A vádlott azt állítja, hogy nem volt kulcsa a lakáshoz.
Renner Erika máig nem állítja, hogy felismerte a vádlottat a támadóban.
A rendőrség az eset után a térfigyelő kamerákat sem nézte meg.
A vádlott és ügyvédje szerint a rendőrség nem is próbált más elkövető után nyomozni, készpénznek vették, hogy ő tette. Egy idő után meg már esélytelen volt bármilyen nyomot találni, bizonyítékot szerezni.

Nagyon sok minden nem stimmel.
Nagyon készülsz a cég történetéből, elolvasol minden hírt és segítő szándékú blogposztot a témában, kipihenten és szépen felöltözve odaérsz, leülsz, majd az arcodba borítanak olyan kérdéseket, amelyekre álmodban sem számíthattál. Szeretjük az érdekes szituációkat és az okos beszélgetéseket, persze,…..
Stohl András a Mephisto című előadás főszerepében a Nemzeti Színházban (Fotó: Karip Timi / Index) Két napja derült ki, hogy Stohl András zsűritag lesz a TV2 Sztárban sztár című műsorában, annak ellenére, hogy alig pár nappal korábban adott interjút a Magyar Narancsnak, amiben azt mondta, a mai…..
bbalintus 2017.09.06 10:32:24