Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jadviga79

0 bejegyzést írt és 2628 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mármint Anita és családja Ausztráliában. Határátkelésük az alaposan végiggondolt és megtervezett fajtából való, de nem csak ezért érdemes elolvasni a történetet. (A nyitóképen kívül mindegyik fotó Anitáé, amit külön köszönök.) „Pénteken délután lementünk a…..
Mai szerzőnk Amerikában született magyar szülőktől, immár hatodik éve él Magyarországon. Arra gondoltam, nem minden tanulság nélkül való végigolvasni (és megbeszélni) Chris írását. „Pár blogbejegyzést már olvastam, és tudom, hogy az én esetem más, de szeretném…..
Határátkelő Megéri hazajönni? 2012.12.12 06:03:58
Segítséget kért a mai írás szerzője, a cím el is árulja, miben. Mielőtt azonban beállítottság, politikai nézetek, vagy bármilyen más indíttatás miatt rávágnátok az igent vagy a nemet, olvassátok el a posztot – utána jöhetnek a tanácsok! „Ebben a levélben nem az…..
jadviga79 2012.12.12 10:45:10
@váj mí:

garancia csak megvásárolt árura van, az életre biztosíték nincs. Mindenesetre, ha külföldre mész a barátaidat és a családot kb. egyszerre veszíted el, kisebb - nagyobb mértékben.
Persze, hétvégén, havonta, kéthavonta pótolhatod az elmaradt dolgokat, kimaradt időt, de van olyan, hogy ott maradsz az üres lakásban, mert épp mindenkinek dolga van, neked meg pont akkor volt időd hazajönni.
jadviga79 2012.12.12 10:52:24
@tableno:

az a baj, hogy a csapból is ez folyik, hogy el kell menni, de ez mindig is így volt. csak most durvább, ezért, lehet, hogy most sokkal több embernek tényleg nagyon rossz, de ezt kinntről nem tudod. És azért írom, hogy aki nincs távol az otthontól, az nem érzi, hogy milyen jó ebben az u.n. "védett" környezetben, tehát a barátok, családtagok szerint hülye lennél hazamenni. Jó, ha az embernek vannak/maradtak olyan barátai, akik bele tudják élni magukat a másik helyzetébe és azt merjék mondani, "szerintem olyan vagy, aki nem érezné jól magát külföldön".
szerintem nem kamu...
jadviga79 2012.12.12 11:11:26
@tableno:

én meg 11, és még mindig nem tudom, hogy jó döntés volt -e. Bizonyos szempontból biztos, de meg is kell fizetni érte. De aranyosak a honfitársaim, amikor ránéznek az új hifire, én meg sajnálatosnak tartom, mikor egyik másik még 41 évesen sem találja a párját, mert valahogy még se jön be annyira az a külföldi csaj, hogy összekösse vele az életét. Mostanában már nyilván kicsit jobb, mert sokkal többen jönnek el otthonról. Én csak meg szerettem volna világítani a másik oldalt is, amiről többnyire szeretünk elfeledkezni, hogy megnyugodjunk, milyen marha jól döntöttünk.
„Elvett 20 ezer forintot, azóta sem tudom, mire. Nem szólt róla. Én vettem észre. Amikor jeleztem neki, azt mondta, hogy kellett, de vissza fogja adni” – amikor padlón vagy és egy olyan partnert sodor melléd az élet, aki csak még jobban leránt, vagy ellököd magadtól,…..
jadviga79 2011.09.14 10:54:02
@Ibrahim a tevehajcsár:

Nem új a kitartott férfi ügy, a szépirodalom remekeiben is megírták párszor... de ezért minimum csillog a lakás és még a füvet is lenyírják.
A Terézanyu effektus viszont van akibe kódolva van, van aki pedig csak a padlón gyűjti be ezt a fajta hozzáállást...

Ebben a sztoriban úgy tűnik nem tisztázódott ki mire van kalibrálva.
jadviga79 2011.09.14 11:07:24
@Phátyol Ferenc:

:)

vagy esetleg nem akartak hitelt felvenni, és esetleg se nem közgazdászok se nem ügyvédek... ;)
„A gyerekvállalás iszonyúan nagy felelősség. Hogy a barátnőm tetézze, azt is elmondta, hogy 2 gyereket akar” – közel 30 felé dönteni kell: család vagy örök agglegényélet. Mindkét opciónak megvannak az előnyei és a hátrányai, így a választás előtt millió…..
Az MNB szép csendben új külsőt vett fel. Már tavaly decemberben megszületett az új logó, mindenképpen az én hibám lesz, hogy én csak a mai napon láttam meg először. Szeretném is megosztani eme felejthetetlen pillanatot veletek: A régi logó, ami nem volt már elég jó:…..
Elkezdte hívogatni egy kollégája. Reggelente.Sziasztok! Nem tipikus szakítással zárult a jól elbaltázott házasságom két éve. A nejemet új munkahelyre vették fel. Élvezte, több pénzzel járt. Érdekes meló volt, sokat mesélt róla. Meg a kollégáiról is. Aztán azt vettem…..
addict Trambulinon ugráló mellek 2011.04.14 13:55:00
Az emberiség egyik felének ősi problémájának, a gravitáció női mellekre gyakorolt hatásának leküzdésére tett most újabb kísérletet a Wonderbra melltartó márka, amely egy új, teljes mértékben pánt nélküli szerkezettel rukkolt elő. A csodamelltartók legnagyobb szakértője…..
A Wine Spectator arról tudósít, hogy Amerikában az olasz habzóbor a gazdasági válság nyertese. 2008 óta, az argentin malbecet leszámítva, egyetlen más borkategória sem tudott hasonló növekedést elérni. Az olasz habzóborok értékesítése az Egyesült Államokban 73 százalékkal…..
  Mit meg nem tudunk, ha uniós honlapokat olvasunk! Nagyriportban számol be a magyar helyzetről az EUobserver.com portál. „The new text, termed the 'Easter Constitution' by its authors to symbolise the 'rebirth' of the Hungarian nation, bans gay marriage and abortion and gives…..
[A lista közben elavult kicsit, megszűnt a Lukács, és bejött új szereplőnek például az Erdős és fiai, a Levendula és a Fragola.] Éppen tegnap volt a fagyikehely (sundae) születésnapja, amit a Google is megünnepelt. 119 év szép kor, hozzá ez a tavaszi idő, ideje kicsit ünnepelni…..
  Mint korábban volt szerencsénk említeni, a mostanában a közbeszédben – jó okkal – háttérbe szorított, de annál húzósabb Széll Kálmán terv alapjaiban vágja haza a komplett magyar felsőoktatási rendszert. A felsőoktatásra költött költségvetési pénz…..
„Nem titkolt vágyam, hogy ma este csajozni fogok, te csinálsz, amit akarsz!” – ezt az SMS-t találja meg a barátnő a pasi mobilján, és szintén ezek a sorok indítják el a lavinát. Az elhanyagolt barátnő szeme végre felnyílik és lerázza magáról a port: lazán…..
jadviga79 2011.03.29 16:43:31
Frappáns megoldás volt a posztoló részéről 23 évesen!

@Kytia:

de ez a beszólás is tréfás lett volna ebben a szituban...
Halvány fogalmam sem volt róla, hogy mekkora burzsuj vagyok. Hetekig én voltam ugyanis a magyar Emporio Armani üzlet legmohóbb vásárlója, talicskával hordtam haza az öltönyöket, a cipőket és az öveket az Andrássy útról. Kár, hogy az egészről csak a megkergült pénztárgép…..
Huszonöt éve még maga volt a csoda. Az idősebbek szeme még most is elfelhősödik, ha szóba kerül az Ezerötszázas. A fiatalok viszont nem értik, és a saját racionális énem sem. Csak az illata, az varázsol el még mindig. A mi nemzedékünk jórészt Ladában nevelkedett, és ez…..
jadviga79 2011.03.03 16:56:56
@kafferbivalybalamber:

ez a hozzászólás is nagyon kellett a poszthoz! :)
Kár, hogy a posztoló gyerekeinek ez nem élmény... Pedig nem árt ismerni jól ezt is azt is, ha másért nem, hát értékelni a jelenkort és a jólétet. Egyébként pedig manapság a retrozás is "cool", az idősebbeket pedig egyértelműen a nosztalgikus érzések, élmények, kötik az autóhoz.
jadviga79 2011.03.03 17:01:46
@Hollandexxonvaldez:

és ez a másik, amit még én is hozzá akartam fűzni, hogy bikaerősek a mostani autókhoz képest, amelyek lehet hogy mennek 200-zal az autópályán, de egy jó kis dagonyázós pocsolyában simán ott lehet velük maradni.
B-oldal Filmajánló: Kaméleon 2011.01.18 07:22:00
Vannak még csodák. Legalábbis szerintem. Pénteken behúztam az Esőembert a Belvárosi színházban, szombaton pedig ismét egy Nagy Ervin - Kulka János - koprodukció jött velem szembe 990 Ft-ért. A Kaméleon című magyar film. Mit is tehet ilyenkor egy filmrajongó? Végiggondolja magában…..
„Szerintem jobban jár, ha magára és néhány pornófilmre hagyatkozik, nem élő nőkre, mert ezt mások is észre fogják venni. Hacsak nem talál egy született lotyót” – a lány belepistul egy srácba, ám ő nem sokra tartja az érzelmeket. Szerencsére nem keletkeznek…..
jadviga79 2010.11.23 11:21:40
@Father Justice ♋:

nem tudom átérezni, a helyes arcot jó nézni, ez a kezdet, a szexben és egy beszélgetéshez már ultra kevés. Ahogy már írták, ha pp, akkor az nagyon kiábrándító, de egy ronda pasi, aki aztán még a végén nagyképű is, és azzal turbózza az egóját, hogy a nálánál csinosabb nőt alázza, az sem túl jó kombináció.

@Kytia:

Persze, a nők is azt csinálnak, amit akarnak. Csak magammal szúrnék ki, ha azt állítanám, hogy szerelmes vagyok, ha egyszer nem.
jadviga79 2010.11.23 11:47:55
@Father Justice ♋:

ezzel abszolút nem értek egyet. A helyespasi maximum a fantáziát mozgatja meg, ahogy már kiveséztük, aztán a valóság kiábrándító lehet... nem mellesleg, ha az átlagpasi mesteri az ágyban, nem hiszem, hogy egy puhapöcs szépfiú labdába tud rúgni.
  Patrick Bateman mellett másik miniposzt-bajnokunk - bajor gizella - csinált egy ilyet nekünk. Csökken a színvonal, mi? Hát ezt kapjátok ki. Ez pontosan az a fajta írás, ami - bár férfiaknak állít görbe tükröt - a sziszegő düh és sértődöttség helyett (jujj,…..
jadviga79 2010.11.14 14:39:15
Ez nagyon jó volt! Főleg a topmanager a 21 éves leányzóval, akit meg akar "ismerni"! :)))

@butter-k:

rendkívűl biztonságos hozzáállás, ezt én is tudom ;) de őszintén szólva, egy bizonyos idő után erősen csökkentheti a közös jövő esélyeit a flegmás érdektelenség, akár a nő akár a pasi részéről.

@Frengi:

felcsigáztál, nagyon érdekelnének a saját korosztályomat érintő tapasztalataid.
Elvált pasi számára gyerekkel ideális társ az egyedülálló nő gyerekkel, még gyermektelen nő kevésbé.
jadviga79 2010.11.16 15:20:20
@lacivagyok:

Valószínűleg igazad lehet. Egy új kapcsolat lehetősége kicsit ijesztő lehet egy olyannak, aki még az előzőt is megsiratja néha. Egy komolyabb próbálkozás, mely esetleg kudarccal végződhet akár, túl nagy rizikó (még).

Az egyedüllét nem okoz csalódást. Találkozgat ezzel - azzal, szórakozik, nem vár semmit, könnyedén veszi az életet, majd alakul.
A reménytelen férfiakkal, családos, gyerekes, bonyolult helyzetben lévők épp ezért lehetnek vonzóak, a komoly kapcsolat velük eleve kizárt, szórakozásra viszont kiválóak!
jadviga79 2010.11.16 17:03:47
@lacivagyok:

az se jó, ha nagyon rágörcsöl az ember, az is ijesztő tud lenni.
A halottak napi hosszú hétvégén szokás szerint sok volt a baleset, de úgy tűnik, október 31. áll a dobogó felső fokán. Aznap sajnos akadt halálos kimenetelű is jó hosszú pályazárral, de kerestünk az M7-esen cserbenhagyót is. Ez utóbbiból duplázunk most, ugyanis Ági is azon a…..
jadviga79 2010.11.07 20:40:47
Az ismerettségi körömben legalább négyen szenvedtek autóbalesetet azon a hétvégén, és egyikük sem volt hibás, szerencsére cserbenhagyó nem volt. Ez tényleg szokás szerint ebben az időpontban ennyire gyakori? Ördögi...

@D4D:

A jobbról előzést az utóbbi években a türelmetlenség és a tolerancia teljes hiánya előzi meg. Nagyon durva, hogy egy ilyen húzással a posztírót belesodorták ebbe a balesetbe.
jadviga79 2010.11.07 20:46:03
@Hungryhorse:

ha valaki nem reagál azonnal, az nem jogosít fel bennünket egy szabály megszegésére. Mi az, hogy nem győzte kivárni? :O :)
Ez egy társasjáték és elviekben az a cél, hogy mindenki túlélje.
jadviga79 2010.11.07 20:53:52
@Leadfoot:

Rendben, mindkettő szabálytalankodott és igazad van. De a cserbenhagyó előre megfontoltan cselekedett, a rizikóval is számolva, a posztíró, pedig ijedtében reagált helytelenül, ezt ugyanolyan mércével mérhetjük?