Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szalay Ágnes

101 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha nagyon nehéz helyzeteket dob elénk az élet. Olyanokat, amikből nem könnyű felállni. Máskor a hétköznapokon ér minket annyi nyomás, erősödik fel annyira a munkahelyi stressz, hogy úgy érezzük, nem bírjuk tovább. Rajtunk is és környezetünkön is múlik, hogy milyen könnyen sikerül újult erővel…..
Itt a blogon is írtam arról a nemzetközi pályázatról, amiben azt keresték, hogy melyik munkahely támogatja a dolgozóit legjobban a munkahelyi stresszel való megküzdésben. Ez a téma egyre fontosabbá kezd válni, egyre több munkahely kezd tudatosan foglalkozni a stresszkezeléssel,…..
Egy éve indult el a Stresszblog. El is kezdtem nézegetni, milyen is volt ez az egy év, mik voltak a legnépszerűbb, legjobban eltalált bejegyzések. Aztán arra gondoltam, hogy nemcsak nézegetem, hanem megosztom veletek is, hátha ti is szívesen lapozgattok köztük. Szerencsére nem napi…..
Stresszblog Tagadni emberi dolog 2014.11.06 12:46:39
Arra lépek be a szobába, hogy kétéves lányom elmélyülten rajzol a falra zsírkrétával. Hékás - mondom - mit is csinálsz? Mert a mi poroszos családunkban ezt sajnos nem szabad. Semmi reakció, rajzol tovább. Szólongatom, semmi. Egy idő után fogja magát, és bemegy a gyerekszobába,…..
Pár napja megjelent az Index lelki egészséget felmérő kérdőívének eredménye, ami bár nem volt reprezentatív, mégis elegen kitöltötték ahhoz, hogy viszonylag érvényes következtetéseket lehessen levonni belőle. (Tök sokan kitöltötték, aminek a Stresszblog nevében is nagyon…..
Száműzetés, kiközösítés, elutasítás. A legősibb büntetési módok, még akkor is, ha valójában nem éri fizikai fájdalom az embert, nem kerül börtönbe, élheti tovább az életét ugyanúgy, ahogy eddig - csak máshol, vagy másokkal. Egyszer, gimnazista koromban, renitens…..
Szolgálati közlemény: Aki gyakrabban látogatja a Stresszblogot, az tapasztalhatta, hogy vészesen megcsappant a posztok száma. Ennek egyik oka, hogy sok év után újra visszaültem egy munkahelyre, ahol reggel nyolctól este ötig-hétig-tízig zajlik az élet. Igyekszem azért időről-időre…..
Előre is elnézést kérek azoktól, akik fodrászatokban, mozdonyokon, szupermarketekben, atomerőművekben, vagy utcai hamburgeresnél dolgoznak - ez a poszt megint az irodai munkások százezreiről fog szólni, legyenek könyvelők vagy reklámszövegírók. Múlt héten a New York Times…..
Szalay Ágnes 2014.09.01 23:01:00
@Nem Penny hajója: És erről már volt egy poszt itt is: stressz.blog.hu/2014/03/04/introvertaltak
Stresszblog Okostelefon-stressz 2014.08.25 08:10:00
Vakáción vagy, és naponta többször megnézed a céges e-maileket. Reggelente az az első dolgod, hogy ránézel a telefonra, milyen levelek érkeztek. Szörnyű érzés, ha otthon felejted a telefonodat, de attól is kiborulsz, ha a szállodában nincs wifi, vagy olyan helyen jársz éppen,…..
Stresszblog Nem kell megbocsátani! 2014.08.22 09:48:00
Hogyan gyógyulhat ki az ember, hogyan veheti a kezébe saját életének irányítását, ha "mérgező szülei" voltak? Hogyan élhet kiegyensúlyozott, elégedett életet, ha bűntudat, szégyen és gyűlölet gyötri, mert szülei gyerekkorában bántalmazták, megerőszakolták, alázták vagy…..
A Daily Mailen olvastam egy kutatásról, amiben 2000 nőt kérdeztek meg arról, hogy hogyan érzik magukat, boldogok-e, stresszesek-e, és mi okozza a legnagyobb stresszt nekik az életben. Az jött ki, hogy átlagosan 34 évesen jön el nekik az a pont, amikor a leginkább összecsapnak a fejük…..
Ha krízis helyzet van, gyorsan kell cselekedni Ha krízishelyzetben vagy, hívd a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségét a 116-123 hívószámon, ami a nap huszonnégy órájában egész Magyarországról elérhető, és mobilról is ingyenesen hívható (www.sos505.hu)! Ha…..
Hogyha valaki számodra fontos személynél öngyilkosságra utaló jeleket veszel észre, akkor ott a kérdés, hogy mit tegyél. Nehéz felhozni ezt a témát, az ember tart attól, hogy a másik megsértődik, megharagszik, vagy talán pont tippet kap. Mindenki kényelmetlenül érezheti magát…..
Az előző posztban csak adatokat szedtem össze az öngyilkosságokról, mindenféle kiegészítés nélkül. Hasznosabb, használhatóbb talán, ha arról is írok, hogy mit tegyen az ember, ha azt hiszi, hogy egy barátja, családtagja, valaki, akit szeret maga alá kerül, és akár…..
A felnőtt lakosság közel 20 százaléka életében legalább egy súlyos (major) depresszión átesik, és minden adott évben a népesség 6-8 százaléka, illetve minden adott hónapban pedig 3-5 százaléka szenved major depresszióban. A depressziós betegek jelentős hányada (fele,…..
"Kétszer voltam férjnél, több férfival éltem együtt, de sehogy sem találom az igazit. Vagy lusta trógereket, vagy szemétládákat fogok ki. És persze az én dolgom, hogy ráncba szedjem őket. Mindig azt hiszem, hogy talpra tudom őket állítani. Kölcsönadok nekik, hozzám költöznek,…..
Stresszblog Mérgező szülők 2014.07.30 08:37:30
"kellene írni talán a "csak jót akaró" szülők okozta élethosszan hordozott sebekről, amelyek a jelen társadalom talán leggyakoribb stressz-szituációi, hogy emberek 30-40-50 éves korban sem tudnak mit kezdeni a gyermekkorukban őket ért sérelmekkel..." - részlet egy…..
Bár a közgazdászok szerették volna sokáig azt hinni, hogy az ember homo economicus, azaz jól felfogott érdekei mentén racionálisan viselkedik, régóta tudhatjuk, hogy ez nem így van. Már a Stresszblogon is volt róla szó, hogy ha egy vezető megszabadul az őt szorongató stressztől,…..
Sok minden közrejátszik abban, hogy hogyan és mitől hízik, vagy fogy le valaki. Nekem az eddigi tudománytalan megfigyelésem az volt, hogy vannak, akik lefogynak, mikor nagy stressz éri őket, és mások meghíznak. Azt hiszem, akik lefogytak a stressztől, azok alig-alig ettek, ezért lett…..
Ahányszor arról szólt egy poszt, hogy hogyan lehetne kevésbé stresszes, élhetőbb, emberibb egy munkahely, mindig jött legalább egy komment, hogy hagyjuk már az amerikai álmokat, a magyar valóság ettől nagyon távol van. Azt hiszem, sokan éreznek így. Pedig még Amerikában, vagy…..
Az előző poszt témája a zaklatás, megfélemlítés volt, ami arról jutott eszembe, hogy egyre nagyobb visszhangot kap, hogy sok magyar településen mennyire diszkriminatív és etikátlan bírságolási eljárásokat folytatnak a rendőrök a helyi romák ellen. Van egy rövid videó is…..
Sokakkal együtt engem is nagyon megrázott Magyari Péter Utána minden állat szomorú című cikke. Csak a tévéből ismertem S.-t, kamaszként eléggé rajongtam érte, és amikor olvastam a cikket, a tévés pályát, átvillant a fejemen, hogy nehogymár ő legyen. De. Úgy tűnik, mégis.…..
Mi az, amikor valakit 50 ezer forintra, vagy tíz nap elzárásra büntetnek azért, mert kiesett egy papírzsebkendő a zsebéből? Mi az, amikor egy fogyatéskos fiatalt 15 ezer forintra büntetnek utcán éneklésért? Mi az, amikor valaki pár hónap alatt, sokszor megbüntetve összesen 175…..
Nemrég volt arról szó, hogy az emberre öregkorában ráköszönt a boldogság, vagy legalábbis a boldogság második hulláma. De ezt meg is kell érni. Ha például valaki, mielőtt eljutna idáig, kifejleszt egy izmosabb magas vérnyomást, ami könnyűszerrel szívrohamhoz vezet, akkor…..
Stresszblog Kutyaszar-háború 2014.07.05 16:45:35
Ha huzamosabb ideje nagyvárosban lakik valaki, biztosan megesett már vele az az eset, hogy kutyagumiba lépett. Bosszantó, kellemetlen, gusztustalan, fúj! Másrészt viszont, tekintve, hogy a kutyák milyen tökéletes stressz-terapeuták, és milyen aranyosak tudnak lenni, itt a blogon,…..