Regisztráció Blogot indítok
Adatok
diveway

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
Határátkelő Hogyan nevezzelek? 2017.11.22 06:30:00
Keresztnevet találni leendő gyermekünknek alaphangon sem egyszerű dolog, és ezt az alaphelyzetet bonyolítja tovább, ha külföldön élünk, nem is beszélve arról, ha nem magyar a párunk. Milyen nevet adjunk külföldön születő gyermekünknek, illetve mi a helyzet akkor, ha annyira…..
Azt hiszem, a mai poszt elé illene valamilyen figyelmeztető karikát kitenni, ami felhívja a figyelmet, hogy humorérzék híján lévők ne, vagy csak lelkileg felkészülve olvassák. Én mindenesetre nagyon jól szórakoztam Gaben írásán, melyben összeszedte, mi az a 10 pont, ami miatt…..
Szépen induló közös élet, család, kis lakás, majd a svájci frankos hitel jelentette összeomlás – aligha Lászlóék az egyetlenek, akik végigszenvedték ezt a folyamatot. Mi több, biztosan nem ők az egyetlenek, akik a határátkelésben látták a megoldást. Ami viszont különlegessé teszi a történetet, az…..
Gozo-szigete finoman fogalmazva sem tartozik a magyar határátkelők kiemelkedő célpontjai közé, ami nem csoda, hiszen ez a Máltához tartozó sziget alig 68 négyzetkilométer (csupán az összehasonlítás végett ez annyi, mint Budapest III. és XII. kerülete együtt), és még ezen is csak 37 ezer ember él –…..
Még mindig érkeznek írások az Egy napom… sorozatra (aminek nagyon örülök, mert nekem a kedvencem), ezúttal nem is akárhonnan, egyenesen Szingapúrból. Szerzője, Zebralány egyfelől nagyon régen velünk van, másfelől viszont nemrégiben költözött a városba, így aztán még…..