Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alick

0 bejegyzést írt és 7201 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1914. A Sakurajima vulkán kitörése Japán déli részén. A sziget működő vulkánjának lávafolyamai - feltöltve az alig két kilométer széles szorost - félszigetté változtatták Sakurajimát, összekötve az Osumi-félszigettel..
Alick 2021.11.29 18:47:26
@dombovárivanda: Valahonnan ismerős volt ez a büfé :)
s2.dmcdn.net/v/Dzh211MrvTXYsJjN7/x1080
Alick 2021.11.29 18:49:04
@Club Sandwich: Pont ezt akartam írni, tényleg pocsék a Dózsa Gy. úti ház új festése.
Alick 2021.11.29 18:52:27
Sokan már akkor féltékenykedni kezdenek, ha partnerük mással is szóba áll, ezzel nem egyszer bosszantva minden felet. De vajon miért alakult ki mindez, ha még csak néhány ezer éve élünk (már ahol) monogám kapcsolatokban, miközben előtte évezredek teltek el poligámiában? Ma egyre többen hangoztatnak…..
Ha az Ellenzéki Összefogás azon dolgozna, hogy a 2022-es választásokon a most még irreálisnak tűnő kétharmados győzelmet elérje, akkor ez az ambiciózus cél megtermékenyítő hatású lenne mind a kampány tervezésére, mind annak a lebonyolítására! Ennek alapján a választópolgárok megcélzott körének…..
Levélírónk kedvező anyagi helyzete az ellenkezőjére fordult és most döbbent rá, hogy eddig miért is szerették a nők.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez itt a hozzá kapcsolódó párkapcsolati blog, nem csak a társkeresők történeteivel. Ha…..
Alick 2021.11.27 11:00:32
@desw: Ha a végén pont és nem vessző van, akkor ez a getto szint a párosodós játékban.
:)
Posztolónk bevallja, hogy nincs sok olyan ismerőse, akiknek tíz évnél idősebb kapcsolata lenne, és mindebből főleg negatív következtetéseket von le. Vajon a tartós, de boldogtalan kapcsolatok mögött megalkuvás, vagy önismerethiány van?   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy…..
Alick 2021.11.25 11:52:18
@Gukker: Karrierista nő + domesztifikálódott férfi hosszú távon is jól működhet, ismerek ilyen kapcsolatokat. Vagy a férfi képes tisztelni a nála okosabb nőt. Alapvetően, ha nem versengeni, egymást méricskélni akarják, hanem kényelmes, stabil életet, akkor semmi nem szól ellene.
A probléma nem az anyagi kiindulási állapot, hanem a fejlődőképesség azokott lenni. Pl. a jobban kereső fél hülyeségekre költ nem kevés pénzt, majd megbánja, de újból belecsúszik.

Mellesleg a szüleim esetében is anyám keresett többet, ezzel együtt 50+ éve élnek stabil házasságban.
Alick 2021.11.25 11:54:08
@Gukker: Konkrétan ismerek ilyeneket, pl. magánklinikán dolgozó orvosnő és szakmunkás férj... utóbbi pénzben és társadalmi presztizsben is lejjebb van, de azért korántsem keres keveset.
Alick 2021.11.25 14:16:32
@Gukker: "a nő nem tiszteli a nála alacsonyabb státuszban lévő férfit"

Értem, de én nem az egybites falusi aranyásók szintjére gondoltam.
Ha egyébként összejönnek (mármint nem egy alkalmi kefélésre), de hiányzik a tisztelet, akkor ott alapvető kulturális problémák vannak.

Fiatalabb koromban engem is hagyott úgy ott csaj, hogy hozzáment egy tehetősebbhez... de a válása után kaparta a küszöbömet, mert az ex-férjének szolgálólány kellett, azt pedig már nem fogadta el.
Később ráláttam, hogy mekkora káoszt volt képes teremteni az életében - rosszul lőttem be a színvonalat, viszont nem vagyok senkinek sem a megváltója.
Van ez az állandóan mantrázott duma, hogy a fiatalok már nem akarnak autót, egyébként sem érdekli őket a vezetés, és az autózást úgy eleve valamilyen "ökológia bűnnel" azonosítják.Hát, ha még az ilyen témákban tényleg elég érzékeny német fiatalokat kérdezik, akkor sem jön ki a "kívánt" eredmény. A…..
Gyári Csepelek és Ikarusok 20 ezer kilométeres útja kő- és homoksivatagban. Egy hihetetlen túra 16 évvel a Dakar előtt...
Alick 2021.11.24 11:50:51
Carol és élettársa, a latin szakos egyetemi professzor, Robert azért érkeznek Amerikából Angliába, hogy pár napot Carol sógornője, Fiona társaságában töltsenek, aki nemrég özvegyült meg: Carol bátyja, Drew volt a férje, aki szívrohamot kapott, miközben épp a szeretőjével gyűrte össze a lepedőt Fiona…..
„Amikor néha az exeimmel levelezek, kiderül, hogy egyiknek sincs még normális kapcsolata, tehát nem biztos, hogy esetükben én voltam a hunyó” – Amikor egy nő kiáll az igazáért, és mindig övé az utolsó szó, az néhány pasinak indok lehet a lelépésre.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
Alick 2021.11.23 15:17:12
@DIODORO: "legyen bár apróság miatt, ha jogosnak érzem, beleállok"

Ez nárcisztikus tünet...
A Fidesznek sikerült a populizmust a maximumra állítania és egy olyan egészségtelen gazdasági környezetet létrehoznia, amit nagyjából a Reszkessetek betörők második részében lévő "atombiztos építmény"-hez lehetne hasonlítani. Ugyanakkor most nem az ország helyzetéről lesz szó, hanem arról, hogy ez…..
Alick 2021.11.22 18:28:11
A kiskorúak védelme érdekében szavazták meg a brit képviselők az új rendeletet, amely tiltja a gyerekházasságot...
Alick 2021.11.22 08:41:04
Az elmúlt 2 évben többször is át kellett állni a kötelező, otthoni munkavégzésre. Ez nagyon megosztotta a munkavállalókat, véleményük és hatékonyságuk terén is. Sokaktól hallhattuk például, hogy milyen nagyszerű dolog távolról, önállóan és saját ütemterv szerint dolgozni, mások szerint, azonban…..
Alick 2021.11.19 09:56:03
@midnight coder: +1
A kollégák csevegése és lábszaga a legkevésbé sem hiányzik.
A munkahelyen kívüli szocializáció előnye, hogy a társaságot én válogatom meg.
(Talán még arra is érdemes kitérni, hogy a HO és a távmunka nem teljesen egymást lefedő halmaz.)
Alick 2021.11.19 16:20:50
@Exploiter: Sok olyan munkakör van, amely személyes kapcsolatokon alapul és nem lehet home office-ban végezni. Más munkakörök esetében viszont kifejezetten zavaró, ha a munkavégzés helyiségében más emberek is téblábolnak.
Láttam már olyat, hogy a programozó egyszerűen leütötte a HR-es munkatársat, mert intenzív figyelmet igénylő kódolás közben ismételten csesztette. :)
Közösséget építeni pedig nem feltétlenül munkahelyről kell.
Alick 2021.11.20 11:23:56
@Nancsibacsi: Önmagában semmit nem jelent/ér, ha valaki kiseggeli az egyetemet és mondjuk könytár és büfé szakon ír egy szakdogát a leszbikusok párzási szokásairól.
Ugyanakkor a mondabeli Larrison-beszéd alapvető igazsága, hogy az amerikai IT-s nagyvállalatok alapítói közül legtöbben nem fejezték be az egyetemet, már rájöttek hogy fontosabb dolgot is tudnának csinálni.
Vagy nézzük azt, hogy folyamatos továbbképzések, tanulás nélkül a több évtitzeddel ezelőtti diploma sok szakmában annyit se ér, mint a papír, amire nyomtatták.
Lehet, hogy kvalifikált szakmunkások többet tanultak életükben, mint az aki egyszer éppen elvégzett egy felsőoktatási intézményt és azóta is abból próbál megélni.
Történelmi blog Ceausescu halála 2021.11.16 10:35:51
Románia hírhedt, magyar-ellenes kommunista diktátora, Nicolae Ceausescu közel negyed évszázadon keresztül vezette keleti szomszédunk népét 1965 és 1989 között, a hidegháborús korszak utolsó évtizedeiben. Hatalma megdönthetetlennek tűnt egészen 1989 decemberéig, amikor villámgyorsan söpörte el a…..
Sokkal könnyebb megmondani, miért nem hitelesek azok a könyvek és cikkek, amiket a kívánatos társadalmi változásokat hirdető önjelölt próféták írnak. Valójában eléggé átlátszó fogásokkal operálnak, nem kell ezeknek bedőlni. 1.Szenzációhajhászat A legtöbb „próféta” célja a puszta figyelemfelkeltés,…..
Az október végén megjelent vendégposzt reflexiójaként nézzük meg a skót törvényt kicsit más szemmel. Skóciában elfogadtak egy új törvényt, melynek értelmében az iskoláskorú gyerekek szülői beleegyezés nélkül vallhatják magukat másneműnek az iskola területén - írja a Daily Mail. Szabadon…..
A szíriai "syria1" közszolgálati csatorna arról számolt be, hogy Orbán hajlandó egy folyosót nyitni, és átengedni Nyugat Európába a menekülteket. Ugye-ugye, nem kellene csak úgy össze-vissza beszélni... Orbán a pénteki igehirdetésén (Kossuth közszolgálati Fidesz rádióban) mondta, minden bizonnyal…..
1888. Fridtjof Nansen norvég felfedező csapatával Grönlandon. Nansen nemcsak sarkkutató, hanem oceanográfus, diplomata, nagykövet, fotográfus, feltaláló és gyorskorcsolyázó is volt egy személyben. 1888-89-es grönlandi, majd 1893-96-os északi sarkvidéki expedícióinak köszönhetően emelkedett Norvégia…..
Alick 2021.11.08 14:16:09
@gbr: Garin-é egy 17 kilós fixi volt.
Mai bringások kipróbálták egy szakaszon, hogy milyen lehetett.
www.youtube.com/watch?v=3sK0bsQ7A7Q
1969. A Golden Globe- és Grammy-díjas amerikai színésznő, Judy Garland sárga rózsákkal borított koporsóját indítják útnak a hollywoodi temetőbe, miután nyugtató túladagolásban elhunyt. Az Óz, a csodák csodája sztárja  komoly gyógyszerfüggő volt. Munkája során kezdett étvágycsökkentőket szedni, mert…..
Alick 2021.11.01 20:15:47
@élveteg: Hozzá voltak szokva, hogy a "főnök rendet vág"... a holmi demokratikus tiltakozás az átlagembert nem érdekelte.
Végigolvastam, inkább csak összefoglalóként, a lengyel és magyar vita lényegét, amely végső soron az EU-s és nemzeti jog elsőbbsége körül forog. Az összefoglaló bizonyos interpretációival nem teljesen tudok azonosulni (úgy érzem, hogy pl. a "liberális demokráciának" nevezett berendezkedés…..
Alick 2021.10.30 18:43:45
Alick 2021.10.31 15:13:23
@cavalry: Már évtizedekkel ezelőtt preparált élelmiszer segélyekkel kellett volna végrehajtani egy részleges sterilizálást azoknak a régiókban, ahol a föld nem képes eltartani a szaporulatot.
Divat edzeni, mozogni, fittnek lenni, de ha nem vagyunk körültekintőek, csak a sérülések esélyeit növeljük. Örvendetes, és népegészségügyi szempontból is fontos, hogy nő a szabadidő sportos eltöltésének igénye. A legnépszerűbbek ezek közül a futás, a különböző konditermi edzések, a teniszezés, a…..
1945. április 14. Franklin Roosevelt amerikai elnök temetési menete a Fehér Ház felé, Washingtonban Az elnök a jaltai konferencia után hazatérve folyamatos fáradtságra panaszkodott. Március 29-én birtokára, a georgiai Warm Springbe utazott pihenni. Április 12-én ebéd után egy portréhoz ült modellt,…..
Alick 2021.10.25 22:47:33
@Aureliano Buendía: A fasizmus és a nemzetiszocializmus között azért vannak különbségek.
Az olyan film, ami már a legelső pillanataival képes meglepni engem, nagy ritkaságnak számít, pláne manapság. A Dűne egy ilyen film. Az érdem a filmstúdió marketingeseit és azok gyakornokaikat illeti, akik a sokmillió dollárból felépített kampányukban egy szót sem ejtettek arról, hogy az első…..
Ebben a formában a náci vezető jogosult volt a magyar trónra, sőt fel is ajánlották neki a magyar koronát...
Karácsony Gergely visszalépésével két miniszterelnök-jelölt-jelölt maradt az ellenzéki előválasztás második fordulójában. Hogy ez az egész előválastás dolgo hogy ment, miben adott felemelő újat és esetleg mi volt a csalódás, azt majd egy másik írásban elemezzük ki. Egyelőre induljunk abból ki,…..
Alick 2021.10.18 15:10:40
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"Bárki jobb orbánnál, akárki!"

2010-ben ez úgy hangzott, hogy "bárki jobb Gyurcsányéknál" - ebből meg is lett a fidesz kétharmad. Tanult ebből valaki?

Rossz helyzetből bármikor lehet még rosszabbat csinálni. Lásd az USA közel-keleti politikáját...
Alick 2021.10.18 19:29:55
@KiülökADombtetőre: 2010-ben ez úgy hangzott, hogy "a zavarodott gyurcsányisták téblábolása..." és lőn a kétharmad.
Egyik kutya, másik eb.
Ahogy '90-ban mondtam, most kéne betiltani az összes volt és leendő politikai pártot.