Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LOR

263 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom vajon hányan hallottatok már A Goodwill (non-profit) cégcsoportról és üzleteikről. A Goodwill egy igazán érdekes kezdeményezés; álláskeresőknek segít be/visszailleszkedni a munkába iskoláztatás, tréningek és egyéb programok segítségével. Nem csak a fiatalokat és aluliskolázottakat, de az…..
Tegnap volt a könyv világnapja, ezért arra gondoltam, hogy megmutatom nektek a kedvenc könyveimet, amik az utóbbi időben leginkább inspiráltak, motiváltak. Hozzá kell tennem, hogy jelenleg sajnos alig jut időm olvasni, a nap minden egyes perce be van osztva nálunk. Két kis gyerek, család, kutya,…..
LOR 2017.11.06 19:47:32
@Domain Admin: Szia! Köszi, hogy írtál és emlékeztettél rá. :) Elő is kell vennem a könyvet, hogy a sok bejelölt apróságot megvalósítsam. Az év végén lesz időm az eddigi tartalmak finomhangolására.. Igen, abszolút ajánlanám Balázs könyvét. Bár az első fele számomra nem sok újdonságot tartalmazott, de ahogy haladtam vele, egyre több még be nem vetett tippet és ötletet találtam benne, amit szeretnék megvalósítani. (Az egyetlen rész, ami nekem kevésbé tetszett, azok a szürke hátteres oldalak. Szeretem a könyveket az elejétől a végéig elolvasni, mert minden oldalon rejthetnek inspirációt a számomra.. Ezektől az oldalaktól az elején elment a kedvem, így a vége felé már kihagytam őket.) De ezt leszámítva is szuper írás! Hiánypótló itthon!
2 és fél év után elérkezett az ideje, hogy jobban összehangoljuk és egyszerűsítsük folyamatainkat. Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan, miért és mikor indult a Boltberendező illetve hogy hogyan változott az évek során és mik a terveink a jövőre, akkor olvasd el ezt a posztot és kövess minket tovább…..
Számos megkeresés érkezett hozzánk a napokban és arra gondoltam írok nektek egy kis összefoglalót arról, hogy miben és hogyan tud segíteni a Boltberendező. Gyakran futnak be hozzánk egymondatos levelek, üzenetek, de a legtöbb esetben nagyon kedves sorokat írtok nekünk és kéritek…..
Korábban már meséltem, hogy mostanában az itthoni teendők (főzés, mosás, takarítás) illetve vezetés vagy edzés közben is gyakran külföldi podcastokat hallgatok. Annyi praktikus dolgot tanulok nap mint nap és annyi új ötletem támad, hogy az elmúlt hetekben oldalakat írtam össze teendőlistákkal.…..
Több, mint fél évszázad kihagyás után újra kitárta kapuit egy Zsolnay márkabolt Bécsben. A helyszín tökéletes: az Opera előtt megálló villamosról leszállva rögtön ránk köszönnek a magyar szemmel már jól ismert, varázslatosan szép kerámiák. A berendezés során is ezt az előnyt használták ki, hiszen…..
Tudom, megint kicsit off topic, de a Boltberendező kezdete óta egy mini babyboom zajlik a háttérben és mivel annyira szeretünk berendezni (és nem csak üzleteket), szeretném megmutatni nektek a legkisebb csöppség szobáját. Szuper dolgokat leshettek el Dóri írásából. Jól jöhet a cikk, ha épp…..
Gabit tavaly decemberben ismertem meg, amikor jelentkezett az online tanfolyamunkra. Varázslatos online boltjával  (a Cinnamon Home-al, melyben dán design lakberendezési tárgyakat forgalmaz) már korábban is kapcsolatba kerültem, amikor az egyik üzlethez kerestünk kiegészítőket. Teljesen meglepett,…..
Kisboltosként biztosan Te is tapasztaltad, hogy amint beköszönt a jó idő az emberek ellepik az utcákat, parkokat. Fagyit vesznek, sétálnak, megpihennek egy-egy padon vagy a fűben és élvezik a friss levegőt és eszük ágába sem jut az üzletekben bóklászni, ha csak nincsen rá valóban nyomós okuk, ha nem…..
Idén is megtartották Ausztria legnagyobb lakberendezési- és design vásárát, ahol a látogatók több, mint 500 kiállító változatosan berendezett standját csodálhatták meg, bútorokat és kiegészítőket vásárolhattak, információt és inspirációt gyűjthettek. A rendezvény 9 napja alatt majdnem 80 ezren…..
Hoztam Nektek egy videót mára. (Míg el nem felejtem, tudtátok, hogy elindult a Boltberendező Youtube csatornája? Bizony. Folyamatosan kerülnek fel újabbnál újabb tartalmak ide is. Iratkozzatok fel!) Nosztalgiáztam kicsit, jobban mondva a régi fotókat törölgettem a telefonomról, mert állandóan…..
Gőzölgő olasz kávénk mellé akár egy versenybiciklit is rendelhetünk Bécs egyik legújabb üzletében, ami a mára olyan divatos fúziós boltok egyik jól sikerült példája. Étterem, kávézó, bolt és este Gin bár – rizikósnak tűnő bonyolult elképzelés, a tulajdonos mégis élvezi a sokféle tevékenység…..
Közeleg és már nagyon várom :) Az egyik kedvenc ünnepem. Egyrészt mert húsvétkor már végérvényesen tavasz van. Másrészt ilyenkor megint összegyűlik az egész család és együtt vidámkodunk a Balaton partján.  Na de. A kikapcsolódás előtt azért még jöjjön egy kis munka. Megjegyzem ez is lehet ugyanúgy…..
Mostanában többször is szembe találtam magam ezzel a témával, ezért úgy döntöttem, hogy létre hozok egy új Pinterest táblát, és az ötletes, egyedi, különleges cégtáblákat, üzleti táblákat, bolti feliratokat is gyűjtögetni fogom. Így nem csak én találom majd meg könnyebben ezeket a képeket (például…..
Végre itt van, nagyon vártuk. Márciusra fordult a naptár :) Nem is húzom sokat az időt, mert az új szezon új feladatokat is jelent. Frissülnek a kirakatok a bolt belsők, cserélődnek a kollekciók, és persze a pihenésről se feledkezzünk meg. Csalogat a jó idő, irány ki a szabadba. De várj egy kicsit!…..
Az előző részben megnéztük, hogy kinek, miért jó a pop up bolt a boltban. Miért éri meg a helyszínt adónak, és miért éri meg a pop uposnak? A mini pop up boltok több félék lehetnek, attól függően hogy hol és mekkora helyet foglalnak el. Ha az eredeti üzlet tulajdonosa csupán egy-egy polcot szertne…..
Egy szombathelyi üzletfrissítés kapcsán ismét felvetődött a téma, ezért most már nem halogatom tovább és összeírom Nektek amit a pop up boltról egy már létező boltban tudni érdemes. Kezdjük ott, hogy manapság már minden outlet üzletet és városi, vidéki kitelepülés, bolton kívüli megjelenést pop…..
A februári zimankó bizony nem kedvez a nagyobb belvárosi sétáknak, a mutatós kirakatok előtti ábrándozásnak. Annál többen tolonganak ilyenkor - persze csak a virtuális térben -, az online bevásárlókörutakon. Kényelmes fotelben ülve vándorolnak egyik webshopból a másikba, de azt, hogy végül hol…..
Így év elején mindenképpen szerettem volna mutatni Nektek üzletet, boltot, hotelt vagy gasztro egységet a Greenery, vagy is 2017 Pantone színének jegyében. (A tavalyi színekről itt olvashattok.) Nem kellett sokáig kutatnom, máris szembejött velem egy tökéletes példa, ami nem csak az idei év…..
Sokat olvashattatok már arra vonatkozóan, hogy hogyan növelhetitek a vásárlásélményt a boltban. De mit kezdjen az, aki (csak) webáruházat üzemeltet? Mitől jó egy webshop? Mitől vevőbarát? - Erről a közeljövőben több poszttal is jelentkezem majd. És pszt! még titok, de hamarosan megjelenik a legújabb…..
Pár hét múlva Valentin Nap, ami körüli a feljhajtást épp úgy nem értem, mint a Halloween körülit, de sebaj. Ez is egy ünnep és sokan szeretik, másoknak pedig remek marketing és reklám alkalom. Ezt pedig tiszteletben tartom. Ezért is készítettem tavaly egy minimál dekoros Valentin Napi kirakat…..
A legtöbb tanács kérés kirakat témában érkezik hozzánk és a legnagyobb számban eladott termékünk is (tavaly) a Kirakat ötletek 1 évre c. e-füzetet volt.  Olyan pozitív visszajelzéseket kaptunk rá, mint pl: "Jó a leírás, nincs sok idegen szó benne, érthető, ez számomra fontos. Meg voltam elégedve,…..
Hogy teltek az ünnepek? Békében, családi körben? Remélem mindenki kedvére pihent egy nagyot. Ha elég lendületet vettetek, jöhet a 2017-es év?! Ok, szóval január van. A következő ünnep még elég messze, viszont a karácsonyi dekoráció már kevésbé aktuális. Milyen bolt és kirakat díszítéssel lehetne…..
A tavalyi összefoglaló után, legyen ez már hagyomány. A Boltberendző Blog már több mint 235.000 lapletöltésnél és közel 200 blog posztnál jár. Van olyan cikk, amit több, mint 12.000-en olvastatok el! Nagyon köszönöm! Következzenek most, alább az idei legnépszerűbb posztok. Ezekre az írásokra…..
Nem sokára új év, új kezdetek, új lendület, új stratégiák. Persze van még pár nap lezárni a 2016-os évet. Számot vetni, statisztikákat írni és rendszerezni. Ez a biztos alapja annak, hogy jövőre legalább annyira sikeres, ha nem még jobb marketing és/vagy üzleti tervet készíthess. Hogyan lesz majd…..