Regisztráció Blogot indítok
Adatok
safranek

2 bejegyzést írt és 1236 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Német szempontból a második világháború a sztálingrádi csatában bekövetkezett nagy vereséget követően, - 1943 tavaszától - már egészen új "mederben" folyt tovább. Csapataik ugyanis a keleti fronton folyamatos visszavonulásra kényszerültek: 1943 júliusában elbukott kurszki ellentámadási kísérletük,…..
Nyakunkon a nyár, egyre többet vagyunk a szabadban, és egyre többet hunyorgunk a ragyogó napsütésben. Ilyenkor határozzák el nagyon sokan, hogy napszemüveget vásárolnak. Mivel ma már szinte élelmiszer áruházakban és újságosnál is lehet napszemüveget kapni, összegyűjtöttük nektek a legfontosabb…..
Már régóta tervezem foglalkozni ezzel a fotóval, mert a maga nemében egy igazi gyöngyszem. Tökéletes leképezése a hazai helyzetnek, és remekül mutatja, a metakommunikáció önkéntelenül is milyen sokat elárul rólunk. A kép három főszereplője rendkívül szuggesztív kompozícióban helyezkedik el…..
Furdancs Blog Hasítsunk! 2021.12.01 05:00:00
Ma megérkezett a tél. És bár újra városi lakóként a fahasogatás jelenleg nem képezi a reggeli rutinom részét (hízom is mint a...) azért tudom, hogy vannak akik továbbra is űzik ezt a sportot. Némi aktualizálás után ÚJRA töltjük hát a témában írott posztunkat. (Sárkánylábasárga nevű…..
Egy háborús téma feldolgozása több szempontból is lehet sikeres illetve magas színvonalú: ott van mindjárt az adott háború gyötrelmeinek, szenvedéseinek életszerű, realisztikus bemutatása; aztán egy másik lehetőség megragadni a kérdéses hadszíntér különlegességeit, egyediségeit, a szereplők…..
Kevés dolog árul el olyan sokat egy pártról, mint az, miként kampányol egy-egy fontos voksolás előtt. A Fideszt eddig sem a visszafogottságáról ismertük, de amit a kvótanépszavazás kampányfinisében művel, még a legtapasztaltabb kommunikációs szakembereket is megdöbbenti. Valami azt súgja, hogy a…..
A hong kongi Kowloon Walled City helyén ma már egy park áll, de húsz évvel ezelőtt még 40-50 ezren lakták a nagyjából 0.026 négyzetkilométeres területet. Ezzel a világ legnépesebb területének számított, ráadásul úgy, hogy mindenféle szakember vagy tervezés nélkül duzzadt…..
Étteremmarketing Ne nyald be! 2016.05.18 08:15:28
Elöntötte a médiumokat (köztük még a RTL Híradó is beszámolt róla) a gödöllői cukrász bácsi, Barna Illés története, miszerint egy névtelen bejelentés miatt be kell zárnia az üzletét. Az internet népe elkezdett aláírásgyűjtésbe kezdeni az idős cukrászért, a cukrászdájáért, és persze, mély…..
12 12 kép Montreux-ről 2016.03.20 19:30:26
Ha valaki nem jut messzebb Svájcban a Genfi-tó környékéről, akkor is remek ízelítőt kap az egész országból. Hegyek, égszínkék víz, szőlőültetvények, várak, és egy kis popkultúra. Utóbbiért Montreux-be kell menni...
A filmtörténet tele van jobbnál jobb háborús filmmel, így nem könnyű feladat a 12 legjobb kiemelése. Mi mégis megpróbálkoztunk vele azzal a kitétellel, hogy értékelésünk és rangsorolásunk kettős: egyrészt az 1 -től 12 -ig terjedő listán kifejezetten a "háborús kategórián" belüli helyezést adtuk meg,…..
30/40 A visszatérő - filmkritika 2016.01.15 01:11:42
Az emberi természet már csak olyan, hogyha túl sok elismerés vagy díj éri, akkor hirtelen megittasodik önnön tehetségétől, művészi elhivatottságától, hasra esik a saját árnyékától, elhiszi, hogy neki mindent szabad. Ekkor történik az, hogy egy mámoros, megrészegült pillanatában azt képzeli, hogy…..
A film bő évszázados történetében számtalan alkalommal történt meg, hogy bizonyos kellékek, tárgyak elhomályosították a főszereplőket. Többek között ez az autóknak is sikerült, amik közül számos legendás státuszt vívott ki magának. Rengeteg példány volt képes hatást…..
safranek 2015.11.13 12:05:36
Filmbook A kísérlet (2001) 2015.10.04 10:00:00
Az 1971-es Stanfordi börtönkísérletről valamikor 2002-2003 környékén hallottam még, amikor pszichológiát hallgattam a Szegedi Tudományegyetemen. Ezt a filmet is megemlítették, milyen hűen dolgozza fel a témát, de minthogy német film, így averzióm érthető volt és jó sokáig…..
A magyar az olyan fajta, hogy ezer éve (vagy a tök tudja, amióta eljöttünk Levédiából) ugyanazok az alapkérdések foglalkoztatják. Ezek egyike a négy deci ügye. Most épp a fogyasztóvédelmi hatóságot buzerálják, hogy nem átkúrás-e véletlenül a Heineken négy decis Soproni…..
Nehezen tudnám megfogalmazni, mi olyan magával ragadó bennük, de mindig is vonzottak a posztapokaliptikus filmek. Úgyhogy arra jutottam, ha már összeállítást készítek belőlük (és ha már mindenféle hulladékot is hajlandó vagyok végignézni belőlük), nem érem be kevesebbel, mint…..
safranek 2015.06.11 14:49:38
Itt van ez a fránya menekült kérdéssel kombinált nemzeti konzultációnak álcázott gyűlöletkeltési programja a Fidesznek, amivel egyébként a halálbűntetés mellett elkezdett radikalizálódni a szélsőjobb irányába a jobbiktól kipotyogó szavazók begyűjtése céljából. Aztán…..
Korábbi bejegyzésünkben már volt szó a világirodalom mérgeiről, most szentelünk egy posztot a legerősebb mérgeknek és hatóanyagoknak. Már az elején szeretnénk leszögezni, hogy a lista szubjektív összeállításon alapul, minden bizonnyal lehetne még legalább ennyi anyagot…..
safranek 2015.06.05 13:46:59
Varánusz Viktor, bazmeg! 2015.04.30 11:04:14
Viktorom! Te nem unod még ezt a sok faszságot? Mert én már nagyon. Tudom, ellentétes oldalon állunk és az ízlésünk  sem közös: te magadat imádod én meg a pokolba kívánlak. De a rezsicsökkentés meg a kamupártok szövetsége úgy hozta, hogy megint te lettél a miniszterelnököm,…..
Itt van nekünk ez a Lázár János nevű egyén, akit egy ország szeretett meg, zárt szívébe, tisztel és becsül arrogáns, nagyképű beszólásaiért, másokat lenéző viselkedéséért, sikeresen megvalósított közpénzlopásaiért. Ez így együtt mind a Lázár, olyan amilyen: a…..
#485 Az isiben, kémia órákon általában a vasnál (26. elem a 120-ból) elfogy a lendület, az utána következő elemek pedig kb. annyira ismertek, mint tetszőleges magyar kormányban az oktatási ombudsman. Azok a telepi vagányok, akik a biciklitárolóban szopatják a karika fülbevalós…..