Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tumi

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A western és a horror a magyar nézők által mostohán kezelt műfajok, a Csontok és skalpok ezek elegyeként kíván nyomot hagyni jövő héten a hazai vásznakon. A szinkront illetően - a kattintás után - idéznénk a forgalmazó Parlux Entertainmentet...
tumi 2016.07.04 21:56:26
@Jester.: Nem volt az.
Szerencsére a Pixar nem egyeduralkodó az animációs műfajban. A DreamWorks és a Disney saját gyártás is rendszerint képes kellemes, sőt, olykor egészen zseniális filmélményekkel kényeztetni a nézőket, és akkor más területekről, például a japán animékről még szót sem ejtettem. Ezúttal a Walt Disney…..
tumi 2016.05.23 19:42:00
Furán vagyok én ezzel az X-Men dologgal. A filmekkel és a képregényekkel egyaránt. A szuperhőstörténetek rajongói mindig is ezt a csapatot emelték az egyik fontos piedesztálra, és habár én is szívesen nézem és olvasom a kalandjaikat, nagy erővel magával ragadni soha nem volt képes ez a világ. A…..
Mindig nagy igényű egy X-Men-film szinkronja, és nem mindig nő fel a feladathoz, akinek kezében összefutnak a szálak. Az például irtó nagy mázli, hogy Ellen Page és Rose Byrne eddig még egyszer sem szerepeltek együtt - merthogy a magyar hangjuk egyazon személy. Egyéb nyalánkságok kikutatását a…..
Ímhol A függetlenség napja: Feltámadás második előzetesének szinkronizált változata, amelynek nagy felfedezése, hogy Rátóti Zoltánról (Bill Pullman) még nem kell végleg lemondanunk. Így hát teljes lehet a visszatérő magyar színészek tábora is.....
tumi 2016.05.05 10:02:38
tumi 2016.05.06 00:02:58
@kpapper: Will Smith túl sokat kért a szerepléséért.
Már a sokadik éve blogolom végig a ti társaságotokban a hajnali Oscar gálát. Idén ráadásul magyar vonatkozása is van a dolognak, mert ősidők óta először izgulhatunk egy magyar díjnak a legjobb külföldi film kategóriájában. Jó lenne elmondani, hogy "Hát igen unokácskám, én ezt anno élőben láttam!…..
tumi 2016.02.29 03:16:25
@Bedő Ádám: Dehogynem.
tumi 2016.02.29 05:09:06
aeon flux golden action boy 2016 2016.02.27 13:11:00
Ismét eltelt egy év, azaz újra itt van a Golden Action Boy, az AeonFlux házi filmdíjas szavazása. Ahogy mindig az idei etapba is a tavaly március és idén február között Magyarországon bemutatott filmek és alkotóik szállnak versenybe olvasóink szavazatáért, de ahogyan tavaly, most is szenteltünk egy…..
A Deadpool, ha lehet, itt még durvábban letarolta a jegypénztárakat, mint a tengerentúlon, és minden idők egyik legnagyobb nyitóhétvégéjét prezentálta. Nálunk viszont ez nem ment a romantika rovására: a Hogyan legyünk szinglik is masszív számokat generált, a két film közé pedig a Nagyfater…..
tumi 2016.02.16 18:24:37
@Atkakukac1989: Hasonlóan cselekedtem én is. Nem bírtam márciusig várni.
Több ezren vannak, ugyanazt a szavazási eljárást használják mint az Akadémia, és A szobát leszámítva ugyanazokat a filmeket versenyeztették egymással. Ezek után nem csoda, hogy mindenki nagy jelentőséget tulajdonít a végeredménynek, és kell is. Bár most illenék valami hangzatos főcímmel dobálózni,…..
tumi 2016.01.26 00:19:26
@WiteNoir: Mad Max is megérdemelné.
A Pofázunk és végünk Miamiban természetesen messze több nézőt vonzott, mint az első rész két éve, és ez nem minden, hiszen az Alvin és a mókusok: A mókás menet is franchise-csúcsot állított be. Mindezek ellenére továbbra is A visszatérő vezet, míg a Gondolj rám! szerény közepes, a Creed - Apollo fia…..
tumi 2016.01.25 21:01:02
@Atkakukac1989: Moziban feliratos. Azért szúrták el, mert nem Gáti Oszkár lett Sly magyar hangja.
tumi 2016.01.25 21:53:25
@iopi: Én is így vagyok vele. Sly magyarul nekem csak Gáti Oszkár hangján működik.
Hollywood újrahasznosítási hulláma kontrollálhatatlan mértékeket öltött, így gyakorlatilag minden hónapra kapunk egy olyan alkotást, ami egy korábban sikeres film újragondolása vagy rebootja. Nem csoda, hogy szinte minden filmkedvelő fenntartásokkal kezelte a Creed érkezését,…..
A Mélyütés irtózatos buktája után a forgalmazó úgy döntött, hogy inkább visszalép a tervezett év végi bemutatótól, mert a hasonló alapok hasonló negatív rekordot sejttettek. Azonban míg Jake Gyllenhaal nevét azóta sem sikerült megjegyeznie a nézők nagy részének, addig…..
Újabb, tévében is közvetített díjátadón vagyunk túl, vagyis újra lehet vörös szőnyegen vonulni és köszönőbeszédet szavalni a széles publikum előtt. Ahogy mindig, a Critics' Choice is megpróbálta megtippelni a majdani Oscar-nyerteseket, és végignézve a listájukat, valószínűleg most is közelebb állnak…..
tumi 2016.01.18 11:26:34
@Vészmadár: A SAG-on és a BAFTA-n nincs jelölve, ezért én továbbra is Mark Rylance-t tartom a legfőbb esélyesnek az Oscarra.
tumi 2016.01.18 20:24:10
@Takács Máté: Ezt nem tudtam.
Néhány órája hirdették ki az idei Oscar jelölteket, így, akárcsak tavaly, most is leírjuk, kiket/miket tartunk a legesélyesebbnek az egyes kategóriákban...
tumi 2016.01.15 07:00:11
@Szijj Norbert: A Mad Max pedig megnyerné a legjobb film és a legjobb rendező díját :D
Annyi már az ifjúsági regény-adaptáció, hogy rövidesen körbeérnek a magyar hangok, és minden rendszer/invázió ellen küzdő leánynak/legénynek kalapból húzással döntik el megszólaltatóját. Azért Chloë Grace Moretz körül ott sertepertél most pár nevesebb karakterszínész is, hogy érdekesebbé tegyék a…..
A mindenség elmélete és a Rendíthetetlen után egy újabb UIP-film, amiről talán meg lehetett volna spórolni a szinkront, de hát na, több lesz a néző, és annak mindenki örül. Hogy a Steve Jobs magyar hangjainak mennyire örülünk, az már egészen más kérdés: Michael Fassbender továbbra is váltogatja,…..
Movie Tank Aljas nyolcas (2015) 2016.01.05 11:18:03
Quentin Tarantino egyedi stílusát alkalmazva enyhén parodisztikus felhanggal ellátott műfaji tablók egész sorát készítette már el. Legutóbbi sikere, a Django elszabadul után úgy döntött, továbbra is megmarad a vadnyugati keretek között. Habár a kiszivárogtatott forgatókönyv…..
tumi 2016.01.05 11:38:54
tumi 2016.01.05 15:00:22
@Sparrow: Feliratosan tervezem megnézni mert a szinkronszereposztás elég furcsa lett. Kurt Russell-nek Gáspár Sándor, Samuel L. Jackson-nak Reviczky Gábor.
Egy óriási ziccer hibátlan kihagyása – így tudnánk jellemezni az Aljas nyolcas szinkronját. Quentin Tarantino összeterelte korábbi filmjei számtalan színészét, a szinkronstúdióba azonban nem tért vissza gyakorlatilag egyetlen olyan magyar hang se, akinek ennek megfelelően kellett…..
tumi 2016.01.03 15:30:29
@csgergo: Reméljük mert ezzel a szereposztással nem vagyok hajlandó megnézni.
aeon flux szinkronhangok: ifjúság 2015.12.24 09:19:00
Az év egyik legjobb filmje a Mozinet mostanság bevett szokását követi: szinkronizált és feliratos változatban is nézhető. Szükségtelen mondani, erősen javallt utóbbi verzió. Elsősorban mert csak, másodsorban Michael Caine nem megfelelő magyar hangja miatt... Michael Caine –…..
tumi 2015.12.25 13:08:09
@Torres: Anthony Hopins-nak Sinkó László óta Tordy Géza volt a legjobb. Javítsatok ki ha tévedek, de Makay Sándor vállal még szinkront?
tumi 2015.12.22 16:40:46
@zecske: Kiválóan megidézte a régi trilógia szellemiségét. Az új karakterek baromi szimpatikusak. Tény, hogy merít az Új Reményből, de szerintem ez egyáltalán nem olyan zavaró, kivéve a Starkiller Base. A forgatókönyv pedig milliószor jobb mint az előzmény trilógia forgatókönyvei. Összeségében én azt kaptam amit vártam. Nem tökéletes, de egy érzelmes, humoros, fordulatos űrkaland.
 - SPOILERMENTES -* Réges régen, egészen pontosan harminc év elteltével a Birodalom bukása után az annak romjain szerveződő Első Rend, míg a Lázadók örököseként az Ellenállás feszül egymásnak a hatalom megszerzéséért. Végre megint úgy tűnik, mintha a távoli galaxisban…..
Mikor kapja már meg?! Hát már legalább hármat kiérdemelt! Vagy nem. Inkább nem. Mielőtt még mindenki nekem ugrana: DiCaprio egy zseni. Az. Ez számomra sem kétséges, ám jelen írásommal még így, az Oscar-szezon előtt arra szeretnék kitérni (valamint részint vitaindítónak…..
Még mindig Bond... James Bond Daniel Craig negyedszer, Sam Mendes másodszor. Remek előjelek. Egyfelől azért, mert Craiget szépen megszoktuk mivel rájöttünk, az újraindított 007-es széria már sosem lesz a régi. Magában hordozza azt a sármot és sémát, amit a régi részek…..
tumi 2015.11.05 23:54:47
@Creativ3Form: Most így jobban belegondolva igazad van. Sose bírtam Roger Moore Bond filmjeit és őt sose tudtam elfogadni Bondként. Még Lazenby is jobb volt nála. Brosnan az Aranyszemben jó volt, de utána ő is ellenszenves lett. Számomra 3 James Bond létezik eddig: Sean Connery, Timothy Dalton és Daniel Craig.
tumi 2015.11.06 21:06:06
@Nyílméregbéka: Kiváló ízlésed van :)
Nem tudjátok, milyen az... amikor a szilvesztert meg lehet fűszerezni valami jóval, ami nem pezseg, nem kell hozzá mustár és nem kell utána porszívózni. A Joy szinkronizált előzetese éppoly örömteli, mint az eredeti. ..
tumi 2015.11.06 13:36:18
A Sicario szinkronja olyan, mint egy marék sóder a sivatagban: rossznak nem rossz, csak szükségtelen. A forgalmazó Freeman Film is tisztában volt azzal, hogy itt most nem csak a tömegigényeket éri meg kiszolgálni, így feliratos vetítések után is lehet majd kutatni csütörtöktől a…..