Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Huszár Tamás

144 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tangó Az egészség titka 2021.03.09 18:55:15
Most, amikor az egészség a leggyakoribb téma, még aktuálisabb ez a blogposzt. Régóta foglalkoztat a kérdés, miért lehet a tangót hetven, nyolcvan vagy akár kilencven évesen is táncolni. A válasz szinte nyilvánvaló és végtelenül egyszerű: Mert egészséges mozgásforma. Nem terheli, hanem vitalizálja az…..
Akár nézőként, akár tanulóként részesülünk a tangó élményéből, nagy valószínűséggel fellobban bennünk a vágy a tangózás iránt. Legyünk pontosak, akivel találkoztam pályafutásom során előadások vagy órák során, az megérezte a tangó szépségét. Mindannyian vágyunk rá, és mégis annyian ütközünk…..
Ismét egy morzsa a tangómenyországból. Ismét egy kisfilm, ami az argentin tangó valódi, egyszerű, letisztult világát mutatja meg. Már a kezdő képkockák elárulják, hogy nem a villódzó fényeké, a lüktető basszusé vagy a buján ringó idomoké lesz a főszerep. Még azok számára is egyértélmű, akik nem…..
Tangó Nőnek lenni a tangóban 2018.03.13 10:15:04
Minden nő álma, hogy ezt minden férfi így gondolja. Nekem pedig az az álmom, hogy minden nő tudja: A nők alapból jók. Ha nem akarod végigolvasni az egész cikket, már gyorsan az elején bebizonyítom az állítás igazságát. Íme: Kilenc évvel ezelőtt egy vasárnapi milongán felkértem egy fehér garbós,…..
Idén is, mint minden évben, köszönthetjük 2017 legjobb Jackjét, Jilljét, a Legharmónikusabb Párost és végül, de nem utolsósorban a legjobb partnereket: Jack Kedvencét és Jill Kedvencét. ..
Pénteken volt a holokauszt nemzetközi emléknapja. És mi van ma? Méltán megemlékeztünk az elhurcolt, testben, lélekben halálra gyötört emberekről, akiknek kínjaiba belegondolni is fájó. Ma már nem emlékezünk? Ma nem fáj, hogy ember emberrel ezt tette? Vagy hogy tesz még ma is a Föld különböző…..
Tangó És a szoknya is maradhat 2016.12.28 00:26:52
Vannak problémák, amikre rémesen egyszerű a megoldás. Például egy veszekedés a párunkkal semmit sem érő problémán, amit képesek vagyunk világrengető tragédiává hízlalni. Pedig egy mosollyal és egy öleléssel el lehetne intézni. Csak észre kell vennünk, hogy ez ilyen egyszerű. Nem kell végtelenségig…..
Tangó Igazi Karácsonyi Tangózene 2016.12.25 00:47:30
Az argentin tangó a hétköznapi emberek kulturája. Nekünk, a hétköznapi embereknek ad olyan élményeket, érzéseket, amik kiemelnek bennünket a hétközanpok nehézségeiből vagy csak kizökkentenek megszokásainkból. Akárcsak az ünnepek, amikor megállhatunk egy kicsit, körülnézhetünk, átgondolhatjuk…..
Tangó Néha havazik áprilisban 2016.09.16 13:42:01
Ez bizony az, aminek látszik. Egy kalózfelvétel. Nem tölt el büszkeséggel, hogy erre kényszerültem, de sajnos nem bírtam kihagyni, hogy megmutassam Nektek. Chicho és Juana, a nuevo tangó stíluskirályai Prince: Sometimes It Snows in April számára tangóznak a brüsszeli tangófesztiválon...
Tangó "Azt hittem, jobb vagyok..." 2016.09.14 11:40:13
"Biztos csak én vagyok ilyen béna, a többieknek olyan szépen megy. Hogy lehet, hogy már annyi ideje tangózom és újra az alapokat kell gyakorolnom? Miért nem megy? Ezek a lépések nem is olyan régen sokkal jobban sikerültek..." Ismerősek a gyötrő gondolatok? : )..
Tangó Az első tangózene 2016.05.13 14:01:44
A tény, hogy a tangó eredetét tárgyi bizonyítékkal alátámasztva még senkinek sem sikerült felfednie, még izgalmasabbá teszi. Ezért is tudunk annyira örülni, ha valamelyik összetevőjének – például a zenének – megtaláljuk az első, kézzel fogható emlékét. Ez a “Toma mate, ché” című dal, amit nyersen…..
Tangó Google tangó 2016.05.04 12:04:34
Már a Google is? Nehéz elképzelni, hogy a Földet behálózó vállalat tangózni kezdett. Egyáltalán hogyan tangózhat egy cég? Nem kicsit felkeltette az érdeklődésemet a hír...
Tangó Obama tangó 2016.04.05 13:52:22
Barack Obama és a First Lady Michelle Obama egy-egy profi előadóművésszel - a BBC tudósítása szerint - tangót táncoltak egy protokoll vacsora alkalmával. A hír szinte hihetetlen, hiszen túl vagyunk már a történelmi távlatból romantikusnak tűnő táncoló-bálozó diplomácia korán...
Tangó Afrikai tangó 2016.02.13 13:01:00
"Egy tánc, ami lényegében olyan mint a tangó, csak Afrikából származik. Még az is lehet, hogy a tangó őse." Hangzott a kijelentés, amire felkaptam a fejemet. Hogy az argentin tangó nem Afrikából származik, nagy összegben mernék fogadni. Ám a tánc, amiről azt állítják, hogy olyan mint a tangó,…..
Tangó Nem cica 2016.02.11 13:34:54
Vannak dolgok, amik nemtől, kortól, beállítottságtól függetlenül többé-kevésbé ugyanazt a reakciót váltják ki az emberből. Ezért melengeti a megmentett kiscicát a tűzoltó a kabátjában és ezért néz meg egy erről szóló videót az internethasználók körülbelül nyolcvan százaléka. Pláne előszeretettel néz…..
Tangó Főnök vagy vezető? 2016.02.04 15:20:55
A kérdés akár egy vállalati menedzserképző gondolatébresztője is lehetne. Nem véletlenül nevezik a cég első embereit és a tangózó férfiakat egyaránt vezetőnek, nem pedig főnöknek. A kettő között ugyanis lényeges a különbség. De vajon mi?..
Tangó A kamera csal 2016.02.02 13:11:14
Szeretjük azt hinni, hogy amit felvettünk a telefonunkkal, az már a miénk. Mert, amit rögzítettünk, az aztán tutira megvan. Főleg, ha profi videósé a felvétel, mert ott minden látszik. Hajlamosak vagyunk azt is hinni, hogy a tangó fesztivál fellépéseinek videóival nem csak a táncot, hanem annak apró…..
Tangó Megbeszéljük? 2016.01.27 23:19:01
Az újra mindig nyitottnak kell maradnunk. Erre emlékeztetett tegnap este Alexandra is. A Milonga Nuevo argentin vendége fesztelen és megtisztelő érdeklődésével elsőre meglepő volt, de mindenképpen könnyed és felszabadító...
Tangó Győztesek klubja 2015.12.17 19:49:07
Akár még egy szűkkörű kis klubra is gondolhatnánk. De nem! Ez itt kérem nem más, mint a tangót éltetők és művelők klubja. Mit is jelent ez? A II. Jack and Jill Tagnóversenyt Ti, a résztvevők tettétek olyan különlegessé, amilyen volt. A hatalmas lelkesedéssel, odaadó…..
Tangó Jackek és Jillek 2015.12.14 14:07:20
Ahogy már tavaly is láthattátok, a verseny előtti napon nyilvánossá tesszük a nevezők listáját. Ők azok, akik egymás elbűvölésében és együttműködő partnerségben versengnek holnap este. Az elődöntőben mind a húszan pontokat adnak egymásnak (egytől tízig), ezzel segítik…..
Tangó Hamarosan! 2015.12.13 18:28:52
Két nap múlva itt a II. Jak and Jill Tangóverseny. A versenyzőkben és a milongázni vágyókban is bizonyára felmerültek kérdések a kedd estével kapcsolatban. Például: Mikorra érkezzek? Hol lesz és kik indulnak a versenyen? Nézzük szép sorban. Versenyzőknek a regisztráció…..
Tangó Te is Lehetsz Jack vagy Jill 2015.10.15 23:15:32
Jelenlét, odafigyelés és harmónia. Most csak ez számít. Mindegy, hogy mióta tangózol és mennyi figurát ismersz. Mindegy, hogy mennyi ideje táncolsz. Mindegy, hogy mi a múltad. Újra itt a verseny, ahol csak az egymásra hangolódás számít. December 15-én, második alkalommal…..
Tangó Állandóan Carpe Diem 2015.09.24 17:22:38
Az élvezet mulandó, az öröm elillan, a boldogságot mégis meg akarjuk őrizni. Vajon ez lehetséges? Lehetséges a pillanat mulandóságát eltenni és elővenni a nehéz időkben, mint a tartalék aranyat? Jönnek az újabb célkitűzések, kihívások és a közelmult lelkesítő hangulata…..
Tangó Amikor a ruha elenged 2015.09.18 09:28:00
A zene megszólal, a sztár páros belendül és kisvártatva a meghökkentően elbűvölő táncosnő ruhája elenged. Akár lehetne ez is a három évvel ezelőtti római fellépés nagy attrakciója. De nem. Nem a kis malőr a nagy attrakció, hanem az, hogy nincs nagy attrakció. Azaz nincs…..
Ez egy tipikus és elkerülhetetlen problémája az előadóművészeteknek. De valójában mivel állunk szemben? Ahogy van optikai csalódás, érzéki csalódás, úgy van érzékelési csalódás is. A hamis érzékelés problémájával legalább egyszer minden műkedvelő, de még a profi is…..