Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sid04

6 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzésben - Miért olyan fontos erről beszélnünk? - röviden összefoglalva azt tárgyaltuk, hogy mennyire ésszerű az ateizmus, mely során árnyaltan arra a következtetésre jutottunk, hogy az új ateisták szilárd meggyőződése, hogy jobb pozícióban vannak. Önbizalmuk egyetlen központi…..
sid04 2017.09.13 20:01:43
@Arokh:

Üdv! A film - még ha propaganda film is - nagyon is kifejezően mutatja be Dawkins "halvány lila gőze sincs" közhellyel kifejezve, hogy hogyan és mikor alakult ki az élet, ugyanis ezt nem Ben kérdezte, hanem éppen ellenkezőleg, Dawkins mondta ki egyértelműen au interjú során!

"Nem istenben hiszel, hanem egy könyvben" - de pontosan Istenben hiszek, hiszen a Biblia az Ő beszédeit tartalmazza! Az a könyv nem hibás. Semmi hiba nincs benne, az ember ha olvassa, tükörként hat az emberre, s felfedezhetjük benne az egyetlen hibát, ami az ember bűne(i)! ;)

"Azt hiszem erről már írtam neked egyszer, hogy pl egy nyomozónak nem kell személyesen ott lennie a gyilkosság pillanatában ahhoz, hogy kiderítse ki volt a gyilkos, milyen fegyverrel történt, mikor, stb." - hát nem ezt írtam én is?

"Az most hagyján, hogy az evolúció ma is megfigyelhető, de millió évekre is visszavezethető a rendelkezésre álló bizonyítékokkal." - persze, ha lennének ilyen bizonyítékok.

Az evolúcióra van bizonyíték, a Bibliában történt eseményekre nincs. Evolúcióhoz nem kell hit, a teremtéshez kell." - kézzel fogható bizonyíték egyikre sincs, azaz az egyikre mégis csak van, Jézus történeti személyisége, és a róla, és az életéről írt tudósítások, míg az evó-ra csak feltételezések vannak.

"Elég homályos példa. Így szimplán annyit is írhatnék, hogy de igenis be lehet bizonyítani, hogy reggel ott voltál a munkahelyeden. Videokamera rögzített, felvetted a kulcsot a portán időponttal aláírásoddal, reggel beütötted az egyéni kódodat a riasztó kikapcsolásához. Van egy parkolójegyed reggeli időponttal, stb stb." - ez ugyanaz, mint amit én írtam, csak más példákkal írtad le, tehát ezzel nem mondtál ellent az írás ezen részére, mint az iddigekre sem! ;)

"Szemtanú önmagában kevés. Hacsak nem gondolod azt, hogy szemtanúk soha de soha se tévednek." - akkor az általad felhozott gyilkossági ügyes példánál maradva, ha a szemtanúk önmagukban kevesek (koronatanú), hogyan kell ezt érteni? Jézus esetében rengeteg a KORONATANÚ! Az evó-nál nincs koronatanú! :D

A többi válaszodra már lehet nem is fáradozom, mert minden egyes alkalommal éppen ugyanazt szajkózod Te is!

Szerinted van-e értelme az akadékoskodásodnak az általam írt cikkek tartalmával kapcsolatban? Szerintem nincs!

De Kedves Arokh (avagy: H. Gábor - Debrecenből), köszönöm, tényleg nagyon köszönöm a sok-sok (talán számomra egyáltalán nem meggyőző) bizonyítékokat és azt is, hogy fellobbantottad a látogatók számát, és a posztjaim olvasottságát! :D Hálás vagyok érte!

Üvözlettel: sid04 (azaz: T. Tibor)
sid04 2017.09.14 19:48:22
@Arokh:

Gábor! Ezt most ugye nem kérdezted komolyan? Idézem: "...miért kéne neki tudnia, hogyan alakult ki az élet?" Mert ha erre az alapvető kérdésre nem tud válaszolni - amire egyébként hivatott lenne válaszokat adni az evó -, akkor tulajdonképpen részedről minek ez a nagy felhajtás? Magadnak, vagy nekem akarsz valamit bizonyítani? Minden bizonnyal, magadnak, mert eddig nekem még nem sikerült bizonyítanod semmit sem! Még ha különféle angol cikkeket is linkeltél, amelyeket részedről érdemben illett volna lefordítani - mert ugye nem vagyok nagy angolos -, ha bizonygatni akarsz valamit... Nemde?

Lehet, hogy Dawkins-tól nem az élet keletkezését kérdezte, de mégis arra válaszolt! Ez azért figyelemreméltó, nem? Ő saját maga mondta ki azt, amit mi mindig is mondtunk. s tudod, ezek a tények, illetve az, hogy ennek ellenére, hogy kútfejes evó-kutatók mondják ki egyértelműen ezt, Te mégis mást hiszel, ellent mondva azoknak, akiket olybá tisztelsz! Akkor hogy is van ez? Csak nem úgy, hogy ezzel a ténnyel - hogy senki sincs tudatában annak, hogy hogyan is alakult ki az élet - szembeszegülve, teljesen másban hiszel? Avagy úgy tűnik, az evó mégiscsak hit kérdése!

"Ha értenéd, hogy mi az evolúció akkor tudnád, hogy arra te magad is bizonyíték vagy. " Dehogyis nem értem: őslevesből kavics, majd a kavicsból valahogyan - bár senki sem tudja, hogy hogyan, mint ahogy azt Dawkins és mások is mondják - egysejtű! Amiből meg bla - bla - bla és továbbra is csak bla... és végül kialakul néhány mutálódott humanoid faj, melyek közé lehet, hogy Te tartozol, de engem hagyj ki ebből a szelekcióból. Én Isten gyermeke vagyok. Az, hogy te ilyen keményfejű vagy, lehet tényleg arról tanúskodik, hogy egy kavicstól származol, ezt nem tudom, ezt te érzed.

S dobálózhatsz most azzal, hogy: "tessék, ilyen egy vallásos ember!" Nem! :D Ilyen a természetem: ha kell szurkálódom, oltogatom az embereket, akik igyekeznek ostobaságokkal bombázni, igyekeznek meggyőzni valamiről, amiről nem tudnak. De ha már itt tartunk, miért én bizonyítsam be, hogy Isten, Jézus nem létezik! Tudod mit?! Bizonyítsd be Te! Nem fogod tudni! Ahogyan az evó-t sem tudod bebizonyítani, sem nekem, sem még sokan másoknak sem! Kinek-kinek legyen hite szerint! A döntési lehetőség mindenki előtt ott van! Te az evó mellett döntöttél, én és még sokan mások a kereszténység mellett. Sokan buddha mellett. Stb. És hogy kinek van igaza? Majd kiderül a végén! Csak nehogy majd én és a TESTVÉREIM nevessenek a végén! Egyelőre ennyi... ami mondhatok.

S Gábor, ha úgy érzed, hoyg ez nem az a blog, amit olvasni kívánsz, akkor kérlek, ne trollkodj itt, és hagyd meg azoknak a lehetőséget, s a döntést, akik szeretnének erről olvasni.

U.I.: Elnézést kérek az Olvasóktól, hogy itt, közszemlére téve fejtem ki az eléggé nyersen megfogalmazott gondolataimat, de amire egy ilyen oldalon nincs szükség, arra egyértelműen: NINCS SZÜKSÉG!

Olvasni, hozzászólni lehetséges, de fölösleges élet-halál harcot vívni, trollkodni és legfőképpen idegesítően kikerülni, és félremagyarázni az általam feltett kérdéseket, na arra aztán végképp nincs sem türelmem, sem időm, sem pedig hasznom, ahoygan senki másnak sem!

Tehát, Kedves H. Gábor, tényleg nagyon szépen köszönjük az észrevételeidet, de azt hiszem, szeretnénk megmaradni a valóságnál! Köszönjük!
sid04 2017.09.18 20:45:34
@Arokh:

Az eredeti kérdésedre majd hamarosan választ fogsz kapni a következő bejegyzések során. Kérlek, légy türelemmel!

Sok a hibás következtetésed, és sokszor félremagyarázod azt, amit írok, de most ettől eltekintve lenne egy további kérdésem:

- megértem, hogy a világnézeted szerint az evolúció az egyetlen magyarázat az állat és növény, valamint az ember eredetére, kialakulására. A kérdésem az, hogy:

- az általad bemutatott evolúció elméletére vonatkozó bizonyítékokon kívül, milyen más bizonyítékot tudsz bemutatni arra, hogy nem létezik Isten? Mik azok az ellenérvek, amikből arra lehet következtetni, hogy nem létezik Isten, s nem létezett Jézus, s a Biblia egy koholmány?
 Isten népe a megváltóra, a szabadítóra vár Izrael népe alighogy megszabadult a szírek erőszakos uralmától, hamarosan egy másik nagy birodalom kezdte meg hódításait, és vette uralma alá Izrael népét, a Nagy Római Birodalom. Az egész Földközi-tenger partvidéki országai így már a Római Birodalom…..
A kezdetekről, az eredetünkről szóló több részes tanulmányomat először néhány alapelv bemutatásával szeretném kezdeni, melyben röviden elmagyarázom a tudományos és a történeti eseményekkel, személyekkel kapcsolatos kutatási módszerek közötti különbségeket. Ugyanis az eredetkérdések rávilágítanak…..
A tudósok többsége szerint az életnek véletlenszerű reakciók eredményeként kellett létrejönnie a Földön. A kérdés, hogy erre vonatkozóan milyen tapasztalati eredményekre támaszkodnak? Létezik-e valamilyen modell arra, hogy hogyan jött létre bolygónkon az élet? Ősnemzés? Szemléletes példa egy…..
sid04 2017.06.28 22:15:34
@Arokh:

Még annyi hozzáfűznivalóm van, ami egyben egy kérdés is feléd, hogy tulajdonképpen mi is az alapvető problémád pl. a kereszténységgel? Vagy mi az, ami miatt annyira utálod Istent? Mi a bajod pl. Jézussal? El tudod-e mondani, hogy ki volt Jézus? Merthogy az Újszövetség, de alapból véve az egész Biblia középpontjában Ő áll! Értem én, hogy neked, valamint a sok-sok azonos gondolkodású embernek roppant mód megfelel az hogy Te, és ők, mint tudatos, intelligens lény, egyazon szintre alacsonyítja magát a majmokhoz!

De mi van akkor ha halálod után mégiscsak ott lesz Isten, és számonkéri majd rajtad mindazon bűnöket és cselekedeteket, amiket elkövettél? Mi van, ha - csak tegyük fel - mégis létezik Isten? Mit tennél?

Valamint ugye az ateizmus és a kereszténység szöges ellentétben állnak egymással, igaz? Mi is leírjuk amit hiszünk, ti is leírjátok, amit hisztek! Csakhogy, aki igazi keresztény, az igyekszik a hitét nem ráerőltetni senkire sem - szabad akarat, ugye. Látszólag ez talán nem így van, de sok szócsatát vívtam már ateistákkal, vagy nevezzük evósoknak, akikkel bármi módon is igyekeztem szépen, csendesen és békében megvitatni az evolúció vagy teremtés kérdést, a végén annyira elfajultak a dolgok, hogy idiótának, analfabétának, stb. neveztek.

Mi keresztények azonban így is szeretünk titeket! Mert ez hitünk alapja, ellenben az evolúció elméletével, aminek legfőbb célja az életbenmaradás és fajfenntartás, bármi áron!

A kettő között óriási a különbség!

Nos, mi nem ráerőltetjük másokra a hitet, hanem elmondjuk, mik az evolúció elmélet Achilles-i sarkai. Merthogy rengeteg ilyen van, és tudom, hogy a tudósok igyekeznek mindenáron tagadni Isten létezését, ami azért van mert élete során valamilyen módon csalódott benne. Ez nem Isten hibája, hanem azé az emberé, aki elvesztette hitét, mert nem értette meg Isten akaratát - mint ahogyan most még Te sem érted, hogy veled mi a célja!

Ha mi nem erőltetjük, csupán elmondjuk kicsoda Isten, és milyen is valójában Isten, akkor Te miért akarsz megtéríteni. Miért rontod el mások hitét, miért akadályozod meg az embereket abban, hogy a saját érzéseiknek megfelelően döntsenek arról, hogy: evolúció vagy teremtés?

Az, hogy Isten részéről vannak elvárások, mint pl. bizonyos törvények, parancsolatok, számodra ezekből lehet úgy tűnik, hogy Isten gonosz, és inkább csak kontrollálni akar. Bizonyos tekintetben így is van, de nem azért, hogy az embernek rossz legyen, hanem hogy megvédje az embert sok-sok, számunkra előreláthatatlan problémától. De ilyen ún. szülői gondviselést a saját szemeddel is megtapasztalhatsz, nemde? Tudod: apa-fiú, vagy apa-lány gyermek kapcsolat!

Mindenki hite szerint dönt! Te is, én is, és mindenki, aki csak olvassa az én, valamint más keresztények írásait, vagy éppen az evolúcióról szóló (még mindig bizonyítékok nélküli) elméletet, el tudja dönteni mindenki, ki-ki a maga érzései szerint!

Úgy gondolom, mindenkinek szíve-joga saját magát lealacsonyítani az állatok rangsoraiba... Ha neked ez megfelel, hát legyen úgy!

Isten áldjon!
sid04 2017.06.29 22:02:45
@Arokh:

Kedves névtelen! ...(merthogy te már tudod a nevem, bár most már nem számít...)

A kérdésedre a válaszom: Nem, soha sem fogom belátni, mert nincs mit belátnom ezen, ugyanis szó sincs semmiféle tévedésről!

Valamint, ahogyan láthatod, az eddigiek alapján mindketten elmondtuk egymásnak hitünk alapjait, és hogy ki miért hisz benne!

Most már csupán egy kérdésem van csak: miért erőlködsz annyira azon, hogy áttéríts egy olyan téves vallásba, amire nincs bizonyítékod? - merthogy nekem a te vallásod és hited a téves, neked pedig az enyém. Most kicsit visszanyúlok a régi énemhez, s engedd meg, hogy nyersen fogalmazzam meg az alábbi (el)köszönő gondolataimat!

Úgy gondolom, te döntöttél úgy, hogy hozzászólsz a bejegyzésekhez - én erre nem kértelek! Ha pedig nem tetszik, amit olvastál, az azért van, mert nem neked íródott, de ha ezt tudod is, akkor miért kell nyomnod a számomra sületlen evolúciót!

De ha te úgy érzed, hogy kifejlődtél egy kis kavicson, egy őskotyvalékban, amin - állítólag - téged éppen úgy sütöttek ki az össze-vissza cikázó villámok, mint ahogyan az egy nyári forró napon történik, mikor rátörsz egy tyúktojást a napsütötte, ugyancsak forró kődarabra, amelyen azután az szépen kisül rajta, és fogyaszthatóvá válik... nos, részemről rendben van, s mit bánom én, hogy mit csinálsz, de én abból a sültből nem kérek, mert már az évmilliók során nyilván megromlott és nem akarok beteg lenni tőle!

Tehát röviden felvázolom az előbbi gondolatsor lényegi üzenetét: erőlködhetsz, nyomkodhatod továbbra is a billentyűzeted gombjait teljes erőbedobással, a monitorodnak feszülve, de bizton állíthatom neked, hogy nem fogsz tudni megtéríteni!

S éppen ezért ezúton kijelentem most neked, hogy én sem erőltetem tovább - fölösleges időpazarlás az egész, és szerintem akkor döntök bölcsen, ha most azt mondom neked, hogy légy oly szíves, máshol "evangelizálj"! Vagy mondhatnám úgyis, hogy ne itt Evolúcionizálj!

És most ez egy olyan udvarias kérés volt tőlem, aminek remélhetőleg eleget is teszel... és ezen utolsó hozzászólásomra sem válaszolsz - mert csak fölöslegesen vesztegeted az idődet!

Végszó: Köszönöm az eddigi észrevételeidet, és minden részvételt!

Hoppá, várj csak...!

UI.:

Kívánom, hogy megtaláld Istent és remélem mihamarabb világosság gyúl a szívedben, és megvallod bűneidet, Jézust pedig befogadod szívedbe, mint megváltódat, aki érted is, mint sokan másokért is felvállalta, magára vette minden bűnünket és meghalt a kereszten! Mentsd meg a lelked, míg lehet!

Imádkozni fogok érted!

Isten áldjon!
sid04 2017.06.29 22:19:03
@Arokh:

Még egy utolsó komment, s ezután végleg megszakad ez a kommunikációs csatorna!

Rájöttem mi a bajod! Az, hogy zavar téged, hogy te egy véletlen folyamat mellékterméke vagy, én pedig Isten gyermeke, aki okkal teremttetett, s akivel Istennek célja van.

A kommunikáció pedig azért szakad meg, mert mivel én okkal vagyok itt, s mert nagyon kevés az időm, ráadásul mind e mellett még sok a munka is, hiszen sok, nagyon-nagyon sok az olyan ember, aki vágyik Isten szeretetére, ezért ezzel kell foglalkoznom, amiért nem pazarolhatom az időmet ilyen véletlenekre. Ezért most végleg elköszönök!

Még 1x köszi szépen mindent!
Bibliatanulmányok A Biblia... 2017.05.18 22:04:48
Mindent megpróbáljatok! Mondja az Írás... Ez a blog első bejegyzése. Egy olyan bibliatanulmányozói sorozat bevezető része, amiben néhány alapfogalommal szeretnék kezdeni. Mivel egy személyes keresztyén hitéleti blog-ról van szó, előtte gyorsan tisztázni szeretnék néhány dolgot. Először is, a…..
sid04 2017.06.03 20:50:55
@Arokh: Itt vagyok! Persze, lehet beszélgetni a témáról, felőlem nincs akadálya, de akkor lenne egy kérésem:

Eddig mindvégig csak azt olvastuk tőled, hogy a kereszténység, vagy a Biblia így vagy úgy, ezért meg azért nem lehet igaz, mi azonban igyekeztünk a mi hitünkre vonatkozóan bizonyítékokat bemutatni, valamint elmondtuk azt is, hogy miért nem hisszük el az evolúció elméletét, amire érveket is írtak, Te azonban még nem tettél, semmi konkrétumot nem hoztál fel HITED védelmére! Miért? Kíváncsian várjuk az érveidet, a bizonyítékokat.
sid04 2017.06.05 18:56:35
@Arokh:

Köszönöm a választ, de van több minden is amivel nem értek egyet. Előre is elnézést kérek, ha nyersen fogok fogalmazni. Nem személyed felé irányul, hanem a gondolkodásod felé...

Az érveléseid, vagyis az evolúció szerinti, a hosszú-hosszú időn át történő, populációkon keresztüli sok-sok kis változás pozitív (hasznos) hatása egy egyedre nézve, annak életben maradására nézve lehetetlen. Miért? Mert - s már halom is hogy már megint ezzel jövök, mint általában a kreacionisták, de - nézzünk egy példát:

Állítólag -> a halakból fejlődtek ki a hüllők, majd belőlük az emlősök, ugye? Ez mennyi ideig tartott? Mennyi idő kellett ahhoz, hogy egy halból hüllő legyen? Ha a szerencsétlen hal - bár nem értem, minek jött volna ki abból a közegből, ahol eddig is nagyon jól el volt, megvolt mindene - kiugrándozott a partra, tüdő nélkül semmiképpen sem maradt volna életben! Vagy mikor elfogyott a levegője, mindig visszaevickélt a vízbe, hogy életben tudjon maradni, addig-addig, amíg meg nem történik az átváltozás - azaz a hüllővé válás?

A példád, amelyikben az öröklődést magyarázod, nem helyes! Még ha nem is vagyok biológus, gondolj már bele:

ha van "A" egyed akinek utódjai születnek apró változásokkal: "B"
majd van "B" egyed, akinek szintén utódjai születnek apró változásokkal: "C"
Szerinted ez így megy tovább, D,E,F,G,H,I,J,K,L,M,N,O,P,R,S,T.....
A és B között nincs nagy eltérést, ugyanígy B és C között, C és D között és így tovább. Viszont A és Z között már nagyobb eltérések vannak.

Ez egy nagyon gyenge érvelés, hiszen a hatezer évvel ezelőtti ember és énköztem sincs semmiféle különbség. Pedig oly messze éltünk időben egymástól. Nemde? Vagy úgy gondolod, hogy ha elég időnk lenne, akkor az én xyz utódom a messzi-messzi jövőben már nem is ember lenne, hanem valami más?

Mutass példát egy láncszemre, de ha lehet magyarul. Ha nincs, légyszi fordítsd le, mert nem tudok angolul.

Nos, te mondod, hogy: "Nos, olyat hogy miként alakultak ki mondjuk a törzsek nem lehet közvetlenül megfigyelni, de nem is így működik a tudomány." A kérdésem a következő:

Ha nem lehet közvetlenül megfigyelni, akkor vajon mi alapján jelentitek ki, hogy létezik az evolúciós fajképződés?! A baktériumos példád sem meggyőző, hiszen a baktérium ugyanúgy baktérium maradt, nem lett belőle sem hal, sem hüllő, sem semmi más. Baktérium marad, még akkor is, ha immunissá válik bármivel szemben is. Éppen úgy, mint az ember, mikor egy betegségre szed egy bizonyos gyógyszert, ha elég sokáig szed egyfajtát, akkor arra egy kis idő múlva már immunis lesz, és nem lesz hatása. Lehet, hogy ez nem a legjobb példa, de hasonló a baktérium immunissá válásához, ami szerinted fajfejlődést jelent.

Nem lehet olyan, hogy egy egyed részben rendelkezzen az elődök és az utódok tulajdonságaival. Mert - maradva a halas példánál - míg egy hal úgy gondolja, hogy kimászik a vízből a száraz partra, s kopoltyú helyett növeszt egy tüdőt, vajon meddig marad életben? Akkor ez a hal valamit nagyon tud: mert akkor igen gyorsan növesztett egy tüdőt! De hova lett a kopoltyú? Meg a többi belső szerve, ami már nem kell neki a szárazföldön úszóhólyag, stb? Nem érzed át egy kicsit, hogy ez abszurd?

A baj az, hogy eleve hosszú-hosszú időkben gondolkodtok. Mire alapoztok? Tudom, a rétegekre és a kormeghatározásra, csakhogy bármelyikre is hivatkoztok, észrevehető benne, hogy egy körkörös érvelésről van szó. Gondolom, érted miről beszélek? A kormeghatározás meg köztudott, hogy a kormeghatározáshoz használt elemek felezési ideje egyiknél sem több, mint pár ezer év, ami azt jelenti, hogy ezekkel a módszerekkel nem is lehet millió években meghatározni valaminek a korát.

Még valami: az Archaeopteryx-et sem tartják már átmenetnek, erről itt egy cikk: www.origo.hu/tudomany/20110729-dinoszaurusz-fosszilia-xiaotingia-a-madarak-kozul-a-tollas-dinok-koze.html

Én úgy gondolom, hogy felesleges további vitákba szorítkoznunk. Félre ne értsd, nem menekülök! Nem erről van szó! Még ha nem is érrtek annyira a természettudományokhoz, azért nem vagyok primitív, hogy gondolkodni se legyek képes. Sok oldalról észrevehető az evolúciós elméletben, hogy az logikai szinten nem állja meg a helyét. Az evolúció nem logikus. Véletlenszerű. Ami annyit tesz, hogy lehetetlen és értelmetlen!
Nagyon sokan imádják nekünk, hívőknek szegezni ezt a kérdést. Leginkább az ateistáktól hallhatjuk ezt a véleményt, de sok filozófus is kritikusan vélekedik Isten létezése felől, mondván: „senki sem lehet biztos Isten létezésében”. Nincs tehát könnyű dolgunk, mikor ilyen hitvédelmi harcokba kell…..