Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Write Like the Wind GRRM

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hat év hosszú idő, nem csak egy blog, de egy ember életében is, márpedig Orsi kevés híján ennyi ideje írta meg történetét. (Itt frissíthetitek fel az emlékeitek.) Akkor a története arról szólt, hogy elvégzett egy egyetemet Amerikában, majd hozott egy döntést… lássuk, mi történt vele azóta! (A…..
Write Like the Wind GRRM 2020.07.14 23:39:27
@Arthamyr: Nem, ilyen eddig nem volt, A baratainknak konkretan San Franciscoban is beszologattak, de az azert tenyleg ritkasag.
Az oktatasi rendszerrel kapcsolatban hosszan tudnek irni, de ami konkretan rank vonatkozik - a frerjen allami gimnaziumba jart, ahonnan boven kerultek be az USA 5-10 legjobb egyetemere (na jo, a boven az ougye viszonylagos, de azert nem 1 vagy 2 ember). New York-ban bizonyos helyeken ilyen mar alig van. En nem hiszem el, hogy az allami iskolaban alapvetoen gyengebbek a gyerekek, csak egyszeruen nincsenek lehetosegeik. Es ez szerintem a rendszer hibaja.
Write Like the Wind GRRM 2020.07.14 23:44:03
@szélsőséges középenálló: A The federalist foszerkesztoje (mediabiasfactcheck.com/the-federalist/) ugyhogy itt kb abba is hagytam az olvasast. (Nem, nem hagytam abba, de minden amit irt megerositett abban, hogy azt az 'ujsagot' sem fogom tobbet olvasni)
Write Like the Wind GRRM 2020.07.14 23:45:11
@Pink Petsch: Innen en is ugy gondolnam, de elkepeszto hogy mennyire eros volt a Hillary gyulolet.
Hihetetlen volt a disszonancia a luxus és a tök praktikátlan, sőt sokszor kényelmetlen megoldások között - írja Vera luxemburgi beszámolójában. Ami voltaképpen meglepő, hiszen éppen az apróságok terén tűnnek átgondolatlannak a rendszer bizonyos elemei. Azért összességében mégis pozitív élmény volt…..
Write Like the Wind GRRM 2020.07.13 16:21:11
@C.quigley: 'Regen' szazszor annyi anya halt bele a szulesbe mint ma.
ourworldindata.org/maternal-mortality
Write Like the Wind GRRM 2020.07.13 19:29:41
@verkagrafomanka: Az elsovel kicsit ledobbentett a dolog, furi volt egy ejszaka utan csak ugy otthonlenni egyedul (marmint a ferjemmel, de ez neki is teljesen uj helyzet) egy babaval.
A masodiknal mar sokkal kevesbe volt gond. Akkor mondjuk majdnem meg aznap hazakuldtek (hajnal 4-kor szuletett a fiam), de vegul valaki rajuk szolt hogy azt talan megse, legalabb varjuk meg amig elmulik teljesen a fajdalomcsillapito aztan nezzuk meg hogy birom utana.
Write Like the Wind GRRM 2020.07.13 19:31:47
@illango pillango: ne torodj vele. Az elso fiam farfekveses volt az egesz terhesseg alatt. A feje be volt szorulva a bordam ala. Szegenykemnek amugy is nagy feje van, de igy meg el is volt nyujtva. Nem hiszem hogy csaszar nelkul itt vagyunk ma...
Ha már tegnap Amerikában jártunk, maradjunk is ott, de más körülmények között. Orsi nem kevés céltudatossággal jutott ki a michigani egyetemre, ahonnan sikerült tovább is lépnie. A dilemmák persze így is megmaradtak. „Régóta készülök megírni ezt a posztot, jó ideig…..
Write Like the Wind GRRM 2013.10.16 23:45:49
@morsels: van osztály nálunk is, viszont az L visahoz egy ideje (ha jól tudom egy éve) mar a cégnél kell lenni, diploma után sajnos nem opció.
Write Like the Wind GRRM 2013.10.16 23:56:01
@morsels: nem is fontos. Csak abból a szempontból, hogy ez sajnos valóban nehézség. H vízumbol jelenleg 65ezret adnak ki évente. Idén egy hét alatt kétszer ennyi jelentkezés érkezett és sorsolták a szerencseseket.
Write Like the Wind GRRM 2013.10.18 00:03:31
@tnt: persze. I gazebos erdemes megnezni konkrétan az iskolák honlapját, de a kérdéseidre válaszolva: általában három jelentkezési kor van minden évben, október eleje, január eleje és március végéig, de az utóbbit nemzetközi diákoknak a vízum miatt nem ajánlják. A legtöbb helyen "merit based" scholaeshipek vannak, ezekre nem kell kulon jelentkezni, a normál jalantkezessel együtt ezt is elbírálják. Életkorhoz nincs kötve, de érdemes megnézni az egyes iskolák honlapját az átlagéletkorrol, mert vannak különbségek.