Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RaMen

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Molnár B. Tamás -akinek sokat köszönhetünk gasztro fronton itthon-, most főzött egy ramen levest a maga egyszerű módján. Azt hiszem, rajta kívül nincs senki az országban aki ezt a színvonalat reprodukálni tudná, de nézni jó.....
  Döbbenten állok az egyik legnagyobb ramen blog mai posztja előtt. Egy csodálatos marhahúsos, sukiyaki-s yakisoba tésztát mutattak be, amit a német Nissin-től kaptak és ami olyan jól néz ki, hogy csorog a nyálam.(A "szukijaki" egy japán étel, ami leves vagy pörkölt, amit a hagyományos "nabemono"…..
A Yakisoba Deluxe megszűnése miatt keseregtem korábban, de most találtam valamit ami ha nem is pótolja de nagyon jó. Ez az új, fekete poharas SOBA.Elsőnek a poharas Soba Classic-ot próbáltam ki (ami csak kiszerelésben és elkészítésben tér el a zacskóstól) és alaposan meglepett. Nem csak a…..
A Yakisoba Deluxe megszűnése utáni űrt nagyon nehéz kitölteni, a boltok polcain többnyire értékelhetetlen termékek vannak, előre tört a vietnami vonal amit a legjobb kerülni. Ebben a junkfood mocsárban mellberúgásként ért, amikor az egyik Culinaris üzletben eredeti (majdnem…..
A yakisoba annyira finom, hogy ha valaki egyszer megkóstolta könnyen rászokhat. Ha pedig ideje és kedve is van az instantzabáló embernek, hogy főzöcskézzen valamit, akkor is jó választás. Pár friss zöldséggel, sárgarépával, brokkolival, egy kis csirkehússal és gyömbérrel…..
Frissítés: a termék már nem kapható! (fuck)NYD vagy UFO. Annyira klasszikus, hogy egyszerűen ezzel a rövidítéssel emlegetik. A kínai chow mein (kínai sült tészta) japán megfelelője (kicsit kibővítve). A japán piacon sok kihívója akad, de itthon (a szűkös választék miatt) abszolút a kategória…..
A Smack volt az első itthon, valamikor a 90-es években jelent meg, a legnagyobb gyártóhoz, a Nissinhez tartozik, az egész európai piacra nálunk gyártják a tésztaleveseket. A Smack instant tészta csirkehúslevessel ügyesen fogalmaz, nem csirkés. Kb annyi csirke van benne amit…..
Az eredeti japán ramen tésztához nagyon közel van a Nissin Cup noodles, hiszen ez az egész instant-tészta-ipar feltalálójának második terméke. Sajnos az itthon 2012 végétől kapható Smack gyártású Nissin Cup noodles összetételében eltér az eredetitől, de még így is…..
Érintőlegesen már foglalkoztam Japánnal, de van itt pár érdekesség amit jó tudni, hiszen amikor pizzát eszünk akkor is egy kicsit Olaszországot akarjuk érezni, a ramen tésztánál sincs ez másként. Japán alkotmányos monarchia. Területe 377ezer km². Lakosságának száma…..
Az eredeti ramen tészta jelentősen eltér az általunk ismert/használt tésztáktól.A különbséget a liszt és egy "kansui"-nak nevezett összetevő adja. A ramen tészta eredete homályos. A wikipedia szerint a kínai lamian tésztából származik, mások szerint a japánok találták ki…..
Itthon még nem kapható sajna, ausztriából van, de ez hamarosan változhat. A gyártó thaiföldi, ott is nagy divat az instant tészta. Itt egy polckép thaiföldről: A gyártó a hangzatos nevű Thai President Foods Public Company (ez is zenél, beszarás), európába egy holland cég…..
A Tampopo c. japán filmből egy részlet. A ramen master megmutatja hogy kell rament enni.  ..
Ramen tészták Áttekintés 2013.10.15 19:18:09
Kezdő blogként érdemes áttekintést adnom arról, hogy honnan hova. Elég komolyan bele vagyok buzulva a dehidratált, instant tésztákba. Ezeket japánban ramen tésztának nevezik.A ramen tészta egy ázsiai étel, aki idetéved ezt nyilván tudja, ha nem akkor itt a wiki. Magáról a tésztáról később írok.…..