Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neofrix baszmacs

35 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Index menő biokémikusokra hivatkozva azt írja, hogy ne mossuk meg a nyers húst elkészítés előtt. Ezek a tudósok biztos jól értenek a bacikhoz, konyhatechnológiában viszont elakadtak a mesebeli kőlevesnél. Az Index-cikk két dolgot állít: a mosás nem éri el a célját, nem távolítja el a…..
nemblog Nagyi titka 2016.11.16 20:30:46
nemblog Pitypang-e a rukkola? 2016.05.13 09:49:30
Azt hallottam, hogy a rukkola egy nemesített pitypangféle. Felőlem aztán lehet, nem vagyok botanikus, még koca se. De gyanús volt, hát rágugliztam. Beírtam: rukkola pitypang. A találatok jó részénél már a betekintősorban ott volt, hogy a rukkola nem más, mint a pitypang (más néven gyermekláncfű)…..
A Horrormaci után itt a következő gyermekruha motívum: a majom, aki ki tudja, honnan bújt elő. (A színéből azért lehet sejteni.)..
nemblog Tömegoszlató csáp 2016.04.29 07:28:12
nemblog Horrormaci 2016.01.15 10:08:16
Olivér rugdalódzóinak képvilágábólMikor anyuka és kislánya meglátták, hogy a Horrormaci közeleg, gyorsan elrejtőztek a kertivécében. Onnan lesték rémülten, ahogy a Horrormaci fűrésszel, csavarhúzóval és kalapáccsal elkezdi lebontani a menedéküket...
Megmondom persze, kicsit lejjebb, de előbb tegyél egy próbát, hátha kitalálod. A Sorrow (szomorúan aktuális) című számban Bowie egy olyan zenei eszközt használ, amit más könnyűzenében nem hallani. Eddig bárkit kérdeztem, nem tudtak rá másik példát mondani. Íme a szám, lejjebb pedig a…..
Múlt vasárnap azon töprengtem, hogy honnan rendeljünk gyorsan valami kaját, és az a - teljesen kifacsart - dolog jutott eszembe, hogy mennyivel könnyebb lett volna gyerekkoromban a Netpincéren választani, hiszen alig ismertünk más konyhát a sajátunkon kívül :) Pedig nem volt az olyan nagyon régen,…..
nemblog Overdose 2015.07.02 11:49:03
nemblog A ragyogó pocoknyúl 2015.03.31 17:24:23
Két napig gondolkodtam, hol láttam én már a kínai pocoknyulat, amiről az Index írt. Aztán rájöttem, hogy Kubricknál: ...
A nagy ugrás Érdemes elolvasni, a bátorság és a vakmerőség határa.Kinek ez kinek az. Neked mi? És nem kell utána csinálni, de ha igen, akkor legalább 2 kamerával hd minőségben felvenni :) ..
  A képen látható eszköz úgy készült, hogy egy lécre gézt tekertem, majd az egészet bevizeztem. A szerkezet kiválóan használható lapos bútorok alatti porcicák megtalálására és összegyűjtésére. A cicatermést lemossuk, és máris kergethetjük a következő…..
A következő történet azt illusztrálja, hogyan tudja befolyásolni a szövegértést egy címválasztás és egy anekdota. 1970-es kiváló, After the Gold Rush című nagylemezén Neil Young kemény támadást intézett a „déli” gondolkodásmód ellen, Southern Man című számában, majd ezt megismételte célzottabban…..
Most nem fognék bele újra az európai, és ezen belül a francia filmezés fényezésébe, elöljáróban legyen elég annyi, hogy ez a régió ismét bizonyított. Ráadásul ismét egy kicsit furcsa, kicsit szokatlan, de annál egyedibb és jobb darabbal, amely a filmezés kereteit feszegeti…..
   - Mondd csak, mit lopott a dédapád? És miért csukták le a dédnagymamádat? - Az enyémet? Ne hülyéskedj, tisztes polgári családból származom... - Neked biztos így mesélték, de írd csak be a családnevedet ide! Az Arcanum honlapján elérhető Fogolytörzskönyv adatbázis a…..
Persze tudom, nem létezik legjobb ez, meg legjobb az (speciel feleségből a legjobb az enyém :)), de Minard térképe minden tekintetben megérdemli a legfelső fokot. Ez az ábra majdnem 150 éves és nincs olyan szakmabeli, aki ne hajolna meg nagyszerűsége előtt.  Lejjebb részletesen…..
  Már 67-ben is ódivatúnak számított,  néhol hamisan énekelték és pontatlanul játszották fel dalait, a felvétel minősége pedig elmarad a kortársaitól. Mégis, ha akkortájt egy sajnálatos atomkatsztrófa eltörölte volna Angliát a föld színéről, a lemez alapján-kis…..
nemblog Pilótaönérzet 2013.01.08 16:52:09
..
És íme, ebben van a Higzbozon: ..
A nyáron egy amerikai ifjúsági regényt fordítottam, amelynek sajátossága, hogy Új-Mexikóban játszódik, és ezért aztán a latin-amerikai kultúra és a spanyol eredetű argó folyamatosan megoldásokért kiált. A párbeszédekbe rendszeresen keverednek spanyol szavak, főleg…..
Angol történelmi latinságok II. Talán első találkozásom volt a latinnal Fekete István Téli berek c. művének egy részlete. Még arra is emlékszem, hol, mikor olvastam: valamikor nagyapámék házában, télen. Hétéves lehettem. Íme a részlet (Tutajos és nagybátyja, István gazda…..
Apám egyszer azt mondta, hogy nagyon tiszta időben a János-hegyi kilátóból látni a Magas Tátra csúcsait.   - Hát aztán? - kérdezhettem volna, de a családunk ezer éve Tátra-mániás, úgyhogy nem kérdeztem. Viszont azóta se láttam Magyarországról a Tátrát, mígnem a múlt…..
Országszerte látni a kidőlt-bedőlt, elhagyott csillagvizsgálókat, kupolákat. Tele a net csillagászklubokkal, csak fel ne hívd őket, mert már rég feloszlottak, megszűntek. Úgy tűnik, nem most van a bemutatócsillagászat aranykora. Erre Sülysáp fölött ezt látom:   A mező…..
 Hiába gúnyolódnak a szkeptikusok, hiába kacag a dalai láma, itt a bizonyíték! Megtaláltuk a Föld szívcsakráját a Pilis hegység közepén. Aki nem hiszi, járjon utána! Mondjuk igazán csak repülőről látható, de mi szívesen elviszünk bárkit csakrát nézni.…..
Mit keres egy félbehagyott Nazca-rajz az Európa-Diplomás, szupervédett Szénások tetején? Segítsetek megfejteni! Repülőről vettük észre pár hete. Először azt hittük, hogy egy készülőben lévő műalkotást találtunk: hogy majd kinőnek a fák és akkor jól…..