Regisztráció Blogot indítok
Adatok
András Kriston

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap óta ettől égnek a vonalak minden fronton: a Zimperium szoftverbiztonsági cég egyik embere (emlékeztek talán, ők rajták össze a felhasználóbatát hekkerappot is)  elárulta a sajtónak, hogy bombahírrel készül a közelgő Las Vegasi hackerkonferenciára: olyan sebezhetőséget…..
Ez aztán az évkezdet! A Saygus által tavaly még csak bejelentett Androidos Szuper Álom Telefon működőképes példánya tűnt fel Las Vegasban az idei CES rendezvényen.  Novemberben még többen közületek szkeptikusan álltak a témához, elég csak a hozzászólásokban…..
András Kriston 2015.01.09 19:33:58
@ex-dr. vuk: Marmint kinek? Sonyk, Samsungok vizalloak mar egy ideje.
András Kriston 2015.01.09 19:36:48
@fagzal: Most hirtelen az S5 ugrik be, ami majd egy eve kaphato mar, mostanra egesz jo arban.
Mire hozzám került tesztelésre a HTC aktuális fémházas csúcstelefonja, már nagyjából mindent megírtak róla, a magyar sajtóbemutató után Hrobert kolléga nálunk is beszámolt az első észrevételeiről. Ennek fényében arra gondoltam, klasszikus teszt helyett inkább a…..
Nicole Scott, a Mobile Geeks oszlopos tagjának videói időnként előfordultak már itt nálunk is - a tajvani székhelyű csapat nagyon jó kapcsolatokkal rendelkezik és sok mindenről első kézből értesülnek, emellett pedig remek és informatív videókkal árasztják el az internetet. A…..
András Kriston 2014.08.28 10:11:58
@Hunn3r:
- Oszeepitesi minosege borzaszto, kezbefogva recseg ropog, gondolom nyeklik nyaklik is, mert ha tok nelkul vagtam zsebre, akkor 4 fokos lepcson lemenve mar dobta is a SIM-et.
- Nem unibody, hatlap leszedheto, akksi, microSD meg sincs.
- Kamera hardveresen jo lenne, de vicc, hogy mokolt kamera szoftver kell hozza, mert a gyari gyatra (erdekes modon a flexben es a G pro 2-ben - amik gyakorlatilag azonos hardverrel jottek - tudtak rendes kamera szoftvert csinalni, a mokolt is azt hasznalja.
- Erintopanel erzekenysege a jobb felso sarokban mar alig van (mondjuk ez lehet csak nalam rossz) de ott mar mutatoujjal nem tudok rendesen kattintani, csak huvelykkel.
- Lock screen szanalmas, kulon hatter kell neki (LWP kilove), raadasul a zenelejatszo lockscreen nem mindig akar mukodni, ami eleg szar, ha gyorsan kellene csinalni vele epp valamit.
- Egyeni szocproblem, de a kamera szoftver miatt a root szamomra elengedhetetlen, epp ezert OTA nem megy, kezzel kell frissiteni, de sajat recovery felrakasa eroteljes ganyolas 4.4 alatt, ezert ilyenkor mindig vissza 4.2-re kdz-bol, ott TWRP, stb stb.

Azert vettem G2-t, mert mondom a Nexus is naluk van, de megiscsak jobb ez, es gondoltam igy meg majd az AOSP/MIUI romokban is duskalhatok, ne adj isten meg Ubuntu is. Nagyon gyorsan ra kellett jojjek, hogy ez nem fog menni :( Csak azert nem csereltem meg le, mert a kamera rendes szoftverrel tenyleg az egyik (ha nem a) legjobb a piacon.
András Kriston 2014.08.28 11:37:14
@Fandor: Elo lehet, de root: forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2548974
Eleg sok slow-mo videot lottem mar vele
Tegnap óta ingyenes a SwiftKey prediktív billentyűzet. A sokak által nagyon kedvelt, "gondolatolvasónak", "csodabillentyűzetnek" is becézett kiegészítő eddig jó 4 dollárjába fájt az igényes közönségnek (kivéve azokat akik valami akcióban megszerezték), ez hirtelen egy…..
Igazából nem is számítottunk rá, éppen ezért ért nagyon kellemes meglepetésként sokakat, mikor felröppent a hír, hogy a Samsung Galaxy S3 (pontosabban annak legelterjedtebb, nemzetközi, i9300-as variánsa) talán mégis megkapja a hivatalos 4.4-es frissítést - az amerikai Sprint…..
Újabb elképzelés, hogyan is kellene a telefonunknak reagálnia az idő és a hely átfedésére. Nem, még nem a teleport funkciónál tartunk. A minap az Aviate Launcer kapcsán láttunk egy verziót az intelligens honképernyőre (by Yarner :) ), most pedig a küszöbön a Cover. Az…..
Valamiért nagyon szilárdan megvetette a lábát az a képzet, hogy a Google a mai napon fogja bejelenteni a legújabb Android-verziót, ami, mint azt már tudjuk egy ideje, a 4.4-es verziószámot és a KitKat fedőnevet kapta. Viszont a keresőcég egyetlen árva meghívót sem küldött ki, és…..
András Kriston 2013.10.15 22:06:47
@Ronin1993: Ezzel csak az a baj, hogy baromira nem igy van
András Kriston 2013.10.15 22:38:06
@Ronin1993: Nezd, jopar lefejlesztett android app utan biztosan allitom, hogy nagyon rossz nyomon jarsz. Ne keverd az activity es az intent fogalmat. Az hogy egy applikacio tobb activitybol all, az egy dolog, nagyon ugyesen el tudod mondjuk erni, hogy megnyiljon egy-egy kepernyo. Ehhez viszont pontosan tudnod kell az adott applikacio activityjeinek listajat es azt is melyik mire valo. Remelem nem gondolod, hogy minden keszuleken a hangouts fog felelni az SMS-ekert? Megha igy is lenne, akkor se ersz el vele semmit, mert a 4.4 kimondja, hogy az SMS adatbazist egyetlen applikacio irhatja, megpedig a dfault messaging app. Azzal, hogy random ellovoldozol activityket, meg nem fogod tudni kivulrol irni az adatbazist, ha nem te vagy a default, azaz se kuldeni se torolni nem tudsz. Hogyan veszel ra kivulrol egy applikaciot arra, hogy megtegyen neked barmit is?
András Kriston 2013.10.15 22:55:20
@Ronin1993: 2 eshetoseget latok, egyik sem tul biztato:
1) Root jog a biztonsagi szoftvereknek: halalraiteles, mert nagyon keves keszulek van rootolva
2) A szoftver lesz maga a default messaging app, es kezeli a teljes sms forgalmat, csak azt tovabbpasszolja egy masodlagos appnak, mint ahogy nemelyik lockscreen mukodik launcherkent. De a sendingre ez sem megoldas.

A hangouts peldad meg azert nem jo, mert az egy google app es igy nem is resze az androidnak (es hangsulyozom, azzal, hogy hangouts ablakokat dobsz fel, meg nem megoldas, marpedig az altalad idezett activitys reszek rre valok).
Szoval nem, sajnos jelen felallas szerint ezek az appok meg lesznek love, mint ahogy egy csomo mas, sms alapu applikacio (desktop sms, stb), mondom, erdemes az AP ide vago cikkenek kommentjeit elolvasni, kb kozfelhaborodas szint.