Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zero Dark Thirty

0 bejegyzést írt és 439 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Nem tudok nem írni erről.       Tegnap egy MTA-doktori védésen voltam az Akadémián. Állnak az emberek a folyosón, a családtagokon kívül mindenkit ismerek, sokukat tinédzser koromból, ami elég rémisztő, mert nem mostanában voltam tinédzser. A jelölt gyakorlatilag…..
Zero Dark Thirty 2015.04.10 09:36:42
@nerángass:

Szerintem a "hiszti" kritika, ami arról szól, hogy ez a poszt, a tárgya jelentőségétől függetlenül mint írás sz... khm, nem túl jó. Például, egyebek mellett, híján van a stílusérzéknek. "A fontos dolgokról", mint valami nagyívű reneszánsz traktátus címe, bah. Közben semmi másról nem szól, mint hogy az egyszerű hír tényeinek homályban hagyásával keltsen olyan látszatot, mintha érzékenyen ábrázolna egy helyzetet. Holott csak zavaros, kb. annyira, mint az a tétel, hogy a matematikus nevét "baller/jobber trolloknak dobná oda", ha megemlítené. Ha valami, ez hiszti, a semmi habosítása.

A hiányolt tények megemlítése semmivel sem csökkentené a "feelingábrázolás” hatását, ellenkezőleg. Vicc, hogy egy blogbejegyzés (vagy bármilyen, önálló érvényességre számot tartó írás) akkor legyen körvonalaiban érthető, ha Google-kutatásokat folytatsz hozzá. Vicc az is, hogy ezt sokan természetesnek tekintik. Miközben kb. olyan csak az egész, mint valami hülye kandikamerás cucc, ahol a szerző komoly pofa mögé rejti ególegyezgető szórakozását azon, hogy közönsége hülyén néz ugyan, de engedelmesen ájuldozik az “örömhíren”, amiről a szerző jóvoltából pont csak azt nem tudja, hogy mi fán terem, kiről és miről szól. :D

Külön kis tanulmány a rövid bejegyzésben központi helyet elfoglaló részlet az öt évvel ezelőtti (!) versenyfutásról, ami írástechnikai okokból alig követhetően zavaros, ráadásul támpont nélkül hagyja az olvasót a tekintetben is, hogy ha öt évvel ezelőtt a négyórás előny volt a lényeg, akkor miért most, öt évvel később lenne ez “fontos dolog”. Ja, hogy felidézzük ezt a doktori alkalmából? Igen, bizonyára, és a fontos dolog persze fontos dolog maradt - csak éppen az írásból pont ez megintcsak nem derült ki.
Zero Dark Thirty 2015.04.10 09:39:36
@Strawdog:

Mindez, ha jól értem, öt évvel ezelőtt történt. Vagy ahogy a hivatkozott opponensi véleményben áll, a "szorzattételt a Pyber–Szabó párossal párhuzamosan Breuillard, Green és Tao is igazolták".
Zero Dark Thirty 2015.04.10 17:37:20
.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Zero Dark Thirty 2015.03.31 12:29:54
@Manchmal:

+1 Politikai agendának is jó.

@aronsatie:

"Arra az esetre nem vonatkozik a Befektető-védelmi Alap (Beva) védelme, ha a kibocsátó nem képes visszafizetni az általa kibocsátott értékpapír (a Quaestor esetében vállalati kötvény) tőkéjét és kamatát. A Beva az ügyfeleknek a Beva-tagoknál letétként kezelt pénzét és értékpapír-állományát biztosítja, és kizárólag akkor kell a befektetési szolgáltató helyett helytállnia, ha az nem képes a nyilvántartás szerinti darabszámú értékpapírral elszámolni. A letétek csak bűncselekménnyel, lopással, vagy sikkasztással tűnhetnek el. Ebben az esetben a Beva piaci áron fizet kártalanítást, maximum 20 ezer euróig, azaz nagyjából 6 millió forintos felső határig." Ez a Beva álláspontja - mondjuk szerintem jól lehetne amellett érvelni, hogy bűncselekmény miatt tűntek el a letétek (viszont a Quaestor nem Beva-tag). De ezen kívül honnan jöhet a kártérítés?
Zero Dark Thirty 2015.03.31 13:03:51
@netukki:

Ókeresztény közeg Jézus idején? Az milyen lehet? Volt vagy 12 darab wannabe keresztény (zsidók a mesterükkel egyetemben) a többi zsidók és a rómaiak tömegében. Amúgy kifejezetten büntetendő cselekménynek kellene lennie, ha ilyen fidesznyik kókler giccsőrök Bach zenéjéhez nyúlnak. Szerencsére túl fogja élni őket.
Zero Dark Thirty 2015.03.31 13:12:50
@aronsatie:

Ez ügyben lesz még néhány forduló, gondolom. De túl azon, hogy végül is egyértelmű-e a Beva ezirányú kötelezettsége, kitüntetett társadalmi érdek lenne, hogy az állam felelőssége ne merüljön homályba, a kártérítés pedig ezt idézné elő.
              Orbán Viktor hazudott. Nem tudjuk, hogy pontosan mi történt, annyit tudunk csak, hogy az nem történhetett meg, amit Orbán és a bunfordgerdái állítanak. Orbánék nem csak sejtették, hogy a Quaestor csődközelben van, hanem nagyon pontosan tudták. Olyasmit is…..
Nem volt nehéz előrelátni a state capture-t, az uniós pénzek szisztematikus lenyúlását, a nepotizmust, a kirakatpereket, az élet minden területét ellepő korrupciót, a maffiaeljárásokat és a debilek áradását. De Orbán szerdai nyilatkozatát tényleg nem lehetett előre…..
       Tellér Gyula az "illiberális demokrácia" atyja, a teoretikus antiszemitizmus magyarországi apostola Széchenyi-díjat kapott.      Végtelen szeretettel küldjük neki és a főnökének Lily Allen-től a Fuck you very much-t.   ..
Zero Dark Thirty 2015.03.18 09:23:58
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"ha a szadesz ilyen figurákból állt"

Nem ilyen figurákból állt. Voltak benne ilyen hagymázasan "jobboldali" eszelősök is; akikről tudni lehet, azokról többnyire azért, mert látványosan kiváltak és az SZDSZ ellen fordultak. Ld. még pl. Tarlós vagy Tóth Gy. László.
    Ezek ócska gazemberek. Lehet, hogy fenn tudják tartani a hatalmukat, lehet, hogy még évtizedekig a magyar nép nyakán fognak ülni, de attól még ócska gazemberek maradnak.         A Lánczi Tamás nevű ócska gazembert olvasom, aki elmagyarázza a többi ócska gazembernek, hogy…..
Zero Dark Thirty 2015.02.27 16:00:05
Zero Dark Thirty 2015.03.02 15:19:01
@ámbátor:

Szentendrén a mélyen tisztelt lakosság erős mazochista hajlamokat mutat, amennyiben régóta nagy többséggel szolgáltatja ki magát a fideszes hörcsögöknek. Ebben nem zavarta meg különösebben az sem, hogy az eddigit (a Dietz nevűt) a Párt erre a másikra cserélte, ki tudja, milyen belharcok és erőviszony-változások eredményeképpen.
Zero Dark Thirty 2015.03.02 15:33:16
@Evezős:

:)
       Csak összegyűlt valahogy az ország mocska a Várbazár alján.      Most jön az, hogy "ilyet nem lehet leírni, ez a hangnem megengedhetetlen". Tévedés. Teljesen megengedhető, csak politikailag kissé inkorrekt, és Orbán is megmondta, hogy mi magyari népek genetikailag…..
     Az van kedves hölgyeim és uraim, hogy a nácik tudnak valamit, amit mi nem. Persze én kicsit tudom azért, mert ráklikkeltem valamire, amire nem kellett volna. Jó, mi?      A helyzet az, hogy azok is tudják már, akik ugyan nácik egy kicsit, de mostanában azt mondják, hogy nem…..
Zero Dark Thirty 2015.02.27 13:05:58
@ámbátor:

Onnantól kezdve, hogy Orbán apja párttitkár volt, a kommunistázás és aprópiroskázás emberi számítás szerint semmivel sem lehetne kevésbé nehéz - de lám, milyen zavartalan mégis.
Zero Dark Thirty 2015.02.27 15:57:01
@snakekiller23:

Szociológiailag és történetileg bizonyára így volt, de itt nem ez a kérdés. Párttitkárnak lenni annyi, mint par excellence “kommunistának” lenni (mármint a Fidesz és csatlósainak hamis és propagandisztikus fogalomhasználata szerint); így valahányszor kommunistáznak, Orbán maga inkluzíve, akkor Orbán apját-anyját is pocskondiázzák, ha akarják, ha nem.
Zero Dark Thirty 2015.02.27 16:38:14
@jotunder:

"- Rögtön láttam, hogy a szövegíróim az Amerikai Használtautó-kereskedők Szövetsége által kiadott "Hogyan vonjuk el fecsegéssel a Vevő figyelmét a lyukas kipufogódobról" című füzetkéjéből ollózták ki a mai beszédemet - kezdte Orbán Viktor nagy várakozással övezett szónoklatát a Polgári Magyarországért Alapítvány várbazári díjátadó gáláján.
- Az is szemet szúrt nekem, hogy tévesek az idézetek, hamisak a statisztikák, kínosak a viccek, hazugok a hivatkozások, és csak az nem világos, hogy magamból csinálok-e még nagyobb bohócot e beszéd elmondásával, vagy Önöket nézem azoknak a velejükig korrupt, szemforgató dögkeselyűknek, akik. Kicsit mindkettő, ha engem kérdeznek. Ezért - hiszen Önök itt mind dolgos, magyar munkaemberek, és én magam is az vagyok - nem is rabolom az idejüket, és egyetlen rövid mondatban foglalom össze a Nemzeti Egyetértés Kormányának terveit az előttünk álló néhány röpke, de nekünk remélhetőleg baromi jövedelmező évtizedre: Hölgyeim és Uraim! A mi Pistáinknak kurva jó lesz!"

www.facebook.com/peter.konok/posts/865526846836758
       Tókfalvi kolléga rendesen lelőtte a posztom,  ez most nem lesz hosszú.        1944. július huszonhetedikén Magyarország a hazaárulás állapotában volt. Ez az ország eladta Hitlernek a zsidó származású, esetenként a saját zsidóságukat el sem fogadó, azt szinte nem…..
Zero Dark Thirty 2015.02.26 13:05:05
@Érvsebész:

Hát ahol a Blini Demidoff (au Caviar) a Caille en Sarcophage (avec Sauce Perigourdine)-hoz!
Zero Dark Thirty 2015.02.27 10:37:59
@nerángass:

Lehet, és pont a MAGYARÍRÓ-zás a legnagyobb hülyeség az egészben - de minden személyességtől függetlenül Spiró itt konkrétan szélsőjobbos összeesküvéselméleteket ad elő, amibe keveredik ugyan helyenként realisztikus éleslátás is - ami a feudalizmus újraépülését illeti -, de ez önmagában is elég indok lehet némi nagy élvezeti értékű nyelvköszörülésre TGM részéről. :)
Zero Dark Thirty 2015.02.27 12:48:24
@Evezős:

TGM rég többnyire nézhetetlen és olvashatatlan. Vannak kivételek, amikor megcsillan a régi szelleme - ebben a spirós szösszenetben volt ilyen is szerintem a sok hülyeség mellett.
The fight is on. ..
Zero Dark Thirty 2015.02.25 17:22:44
@ámbátor:

Sosem értettem teljesen ezt a noteszmítoszt: szerintem amit szemmel láthatóan, nagy nyilvánosság előtt követnek el folytatólagosan, hosszú évek óta, az is több mint elég a fejenkénti életfogytiglanhoz.
Nem akarok olyan Európában élni, amely új hidegháborút vezet Oroszország ellen. Orbán Viktor 2015. február 20.  ..
A Fidesz liberális tömörülést szeretne Rajtunk kívül álló okok miatt, mégis a Fidesz eddigi politikai stratégiájának a kudarcaként értékelhetjük azt, ha az SZDSZ nem áll mellénk a választásokon- jelentette ki Orbán Viktor vasárnap Kaposváron, a párt dél- dunántúli…..
Zero Dark Thirty 2015.02.18 19:03:30
@labrys: @Érvsebész:

Ööö... azért ez a fejtegetés nem tűnik sziklaszilárd tudományos levezetésnek. :)

"A geci ’ondó’ szóból képzett gecizik jelentése eredetileg ’ondóval összeken’ lehetett, viszont aki így tesz, az másokra nincs tekintettel, másoknak kellemetlen élményeket szerez, ezért alakulhatott ki a ’kiszúr valakivel, kellemetlenkedik’ jelentése. Ez viszont visszahathatott a tő jelentésére, így alakulhatott ki a geci ’másokkal kiszúró, kellemetlenkedő’ jelentése."

Lásd még: "Sohasem tudták például, miért volt a tehén az anyaisten leggyakoribb szimbóluma. A tehén szót Egyiptomban TEHENU (TE-E-NU) alakban írták. Benne észrevehetjük a ,nő' szóval összecsengő NU részleget. S talán nem tévedünk, ha az istenanyával kapcsolatban az összecsengés alapján a szimbólumot ~Te Jó Nő- értelemben olvassuk, minthogy az anyaisten Jó Nő nevét ismerjük (v.ö. a latin Juno: Jónő kifejezést)." www.rovasoldal.eoldal.hu/cikkek/121-az-isten-neve-irasa.html
Zero Dark Thirty 2015.02.19 08:56:54
@Érvsebész:

:D

@csársz:

Képzelőerőm szárnyalása akkor tört meg, amikor megkíséreltem magam elé idézni, ahogyan valaki "ondóval összeken" valaki mást szántszándékkal, abból a célból, hogy neki "kellemetlen élményt szerezzen". Ez mekkora valószínűségű esemény? Lehet rá nyelvtudományi feltevést alapozni vajon? - fészkelte be magát agyvelőmbe a kétely. Ilyenformán szerintem a szuroknak vagy a tejszínhabnak is nagyobb esélye lett volna a feltételezett jelentéstartalom felvételére. :)
Örülünk, Vincent? A szilovikok 2015.02.16 01:30:48
      "  In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex. (A kormányzati szerveinknél védekeznünk kell a katonai-hadiipari komplexum kért vagy kéretlen, illetéktelen…..
Zero Dark Thirty 2015.02.16 15:50:04
           Magyarországon gyakorlatilag nincsenek nacionalisták. A keleties hülyeségekről fantáziáló miniszterelnök, a szoftfasiszta Jobbik-vezér egy vesztes Magyarországról delirál, tehát nem nacionalista. A nacionalizmus a győztes Magyarországról szól. A győztes…..
Zero Dark Thirty 2015.02.15 12:24:41
         Simicska Lajos a FIDESZ gazdasági igazgatója volt, aki úgy építette ki Orbánék hátországát, hogy közben az adóhatóságot vezette. Vida Ildikó strómanként lett az utódja. Simicska és Schlecht Csaba (tegnaptól a Lánchíd Rádió főszerkesztője) állt a Kaya…..
Zero Dark Thirty 2015.02.07 16:40:13
@OpenDog:

"- Viktor?
- Nem beszélek veled, Lajos.
- Haragszol?
- Haragszom.
- Azért, mert azt mondtam?
- Azért.
- Nem gondoltam komolyan ám.
- Fájt. Még most is fáj.
- Figyelj... szánkózol velem? Lecsúszunk?
- Jó, lecsúszunk. Én ülök elől.
- Persze! Te csak kapaszkodj elől, majd én hátulról kormányzok.
- Ácsi! Én ülök hátul!
- Jó, akkor mégis én ülök elől.
- Ez így nem jó. Ülj középen! Én meg előre ülök, és közben hátulról kormányzok.
- De ez egy kétszemélyes szánkó...
- Olyan nincs. Minden szánkó egyszemélyes.
- Akkor most mi lesz?
- Én csúszom.
- De ez az én szánkóm...
- Már nem. Lopj magadnak másikat!
- Viktor, te olyaaaan geci vagy!"

www.facebook.com/peter.konok/posts/855490677840375
"Az iskola nem kielégíti az érdeklődést, hanem kiöli. Nem arra kíváncsi, hogy mire motivált a gyerek, hanem arra, hogy ő mit akar a fejébe tömni. Egy nagy fizikus, egyetemi tanár, aki szenvedélyből lement az általánosba és a gimnáziumba tanítani, azt mondta, a magyar iskola…..
Zero Dark Thirty 2015.02.01 14:16:18
@stefan75:

:)

Konkrétan az undorítósága szerintem az emberiség szerencsétlen balfasz önveszélyes tökéletlenségének következménye. Annak, hogy a harácsolás/legyőzés/vezérkedés atavizmusa által irányított seggfejek értelemszerűen mindig erőszakosabbak és szívósabbak azoknál, akikben ez kevésbé domináns, így ők határozzák meg a játszmát, a többiek eleve defenzívába szorulnak. Plusz ld. még Szondi Káin és Mózes-paradigmáját.
       Jámbor András és Vajda Zoltán azon vitatkozik , hogy kiket lehet, szabad, kell felengedni a legközelebbi tüntetés színpadára. Engem más színpadok szereplői sokkal jobban érdekelnek.         Két tüntetésen voltam Budapesten. A József nádor téren és az Opera…..
Zero Dark Thirty 2015.01.31 16:19:05
@mavo:

"Ellenben"=viszont; amit te mondani szeretnél, az az "ellentétben".
Zero Dark Thirty 2015.01.31 17:07:35
@unionista:

Teljesen biztos, hogy nem te fogod megmondani, min gondolkodjam el.
Zero Dark Thirty 2015.02.01 13:27:22
@HaKohen:

[Szerintem @balmoral: viccelt. :)]
          Bolgár Dániel történész a Tilos Rádióban plágiummal vádolta meg kollégáját Ungváry Krisztiánt. A konkrét vád az, hogy Ungváry Krisztián a Horthy-rendszer mérlege című Akadémia Díjjal kitüntetett monográfiájában "százas nagyságrendben" közölt olyan…..
 íme a Heti Válasz reakciója a borzalmas mészárlásra.   És íme a bizonyiték arra, hogy Szőnyi Szilárd hamisít. Egy Noel Gerard (Joe le Corbeau) nevű antiszemita karikaturista rajzát tette az eredetik közé.  JE SUIS CHARLIE.  ..
Zero Dark Thirty 2015.01.08 08:19:04
@Kettes:

Minden szavaddal egyetértek.
Zero Dark Thirty 2015.01.08 08:21:03
"A Heti Válasz szellemi színvonalán álló irományra európai ember nem reagál. Legfeljebb annyit, hogy valahol ott kezdődött az európai felvilágosodás, hogy Voltaire nem megértette a toulouse-i inkvizíció felháborodását, mely La Barre lovag blaszfémiáját annak kínhalálával torolta meg, hanem Franciaország- és Európa szerte kampányt indított a fanatikus gyilkosok ellen, híres-hírhedt ÉCRASEZ L'INFAME! /pusztítsátok el a gyalázatost!/ jelszavával. Viszont baloldali barátaimnak, akik a merénylet után az iszlámfóbiától óvnak, szeretnék válaszolni. Ha valakit, akkor engem nem érdekel, hogy egy hívő Kelet vagy Nyugat felé fordulva imádkozik, eszi vagy nem a disznóhúst. Igaz, jobb szeretem, ha valaki szeretői számára Loire völgyi kastélyokat épít, mintha hárembe zárja őket, de azt sem feledem, hogy Averroes és Avicenna korában mennyivel magasabb szinten állt a muzulmán filozófiai kultúra, mint a barbár kereszteslovagoké. Csakhogy - mint tudjuk, épp Bizánc bukása következtében - megfordult a tendencia: a keresztény Európában reneszánsz, reformáció, humanizmus, felvilágosodás, emberi jogok, a sajtószabadság ideáljai lettek az uralkodó eszmék. És mára épp ezek a tényleg európai eszmék váltak a muszlim fanatikusok fő ellenségeivé. Most ők a gyilkos inkvizíció szellemi örökösei. Nem tudok Lessing Bölcs Náthánjához hasonló szellemű mohamedán műről. Amit tudok - egy tavalyi felvilágosodás-konferencia egyik előadásából - ,hogy a francia felvilágosodás filozófusainak fordításai Közép- és Kelet-Európában szinte szinkron megjelentek, a XIX. és a XX. század folyamán Ázsia nem mohamedán országaiban is, míg a XXI.század elején hatalmas fekete folt jelzi azokat az iszlám országokat, ahol tilos a felvilágosodás filozófusainak fordítása, olvasása. Ezen szellemgyilkos mentalitással szemben bizony fóbiám van, még akkor is, ha nem öl fizikailag /mellesleg az európai szélsőjobb hasonló felvilágosodás és emberi jogellenes felfogást képvisel a maga intoleranciájával/. JE SUIS CHARLIE!" (Ludassy Mária)
  Egy kollégám levele. (Tegnap én is kint voltam a tüntetésen. )    ......................................................   Nem ismertem a bácsit. De megijesztett: hány rokonom és ismerősöm islehetett volna ő. Ahogy a nyakát behúzva elment mellettünk és megállásnélkül,…..
Zero Dark Thirty 2014.12.17 15:21:56
Zero Dark Thirty 2014.12.17 15:24:30
@aritus:

Szerintem a fő különbség nem is ez, hanem amire @aronsatie utal: hogy a rezsimellenes fantáziálások _nem_ arról szólnak, hogy valaki egy tüntetésen egy másik tüntetőt bokán rúgjon és eltörje a transzparensét.
Zero Dark Thirty 2014.12.18 19:21:03
@Evezős:

Mostanra belevehették volna Lázárt is, hogy be kell fenyegetnie Pokornit. Bár itt tökéletesen testhezálló a feladat.

És egy újabb összegzés:

static.propeller.hu/images/content/cikkepek/2014_12/nagy_haracsony.jpg

:)
Jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki. (Lázár János)         Egy bizonyos miniszterelnök jut erről az eszembe.…..
Zero Dark Thirty 2014.12.18 17:13:19
El a kezekkel Váradytól!Szabad kábítószerezést a nagyhangú milliárdosoknak!Picsába az oknyomozó újságírással, ha új-szoclib celebecskék disznóságai derülnek ki!  (Deutsch Tamás)         1. Deutsch Tamás haverjai általában úgy lettek milliárdosok, hogy bementek…..
Zero Dark Thirty 2014.12.17 18:18:24
@labrys:

“Undorodó elismeréssel tudom csak nézni, ahogy kiirthatatlanul, újra és újra felbukkan”

+1

Maga a gyurcsányozás vált önjáróvá, elszakadt eredeti kútfőjétől, a kapualjakban tartott “sajtótájékoztatókon” kellemetlenül ostoba fejhangon gyalázkodó Szijjártó Pétertől, és magát véleménynek álcázó maleware-ként bukkan fel szívósan a védtelenebb rendszerekben.
Zero Dark Thirty 2014.12.17 18:20:28
@Érvsebész:

Semmi sem az, aminek látszik. És az a gyanús, ami nem gyanús. :)
Zero Dark Thirty 2014.12.17 18:22:51
@labrys:

“Ez a verzió, ha lehet, még kegyetlenebb”

Nem tettem hozzá az értékelést, csak a forgatókönyveket próbáltam vázolni, de tökéletesen egyetértek.
Akarom mondani etikai normáiról. Tisztelt Főszerkesztő Úr!Felmérést készítünk az Örülünk, Vincent?-blog számára.Arra lennénk kíváncsiak, hogy az Önök szerkesztőségéből hány újságíró felelne meg a BBC Anti Fraud & Corruption Code of Conduct-nak?Megkövetelnék -e a…..
Zero Dark Thirty 2014.12.13 21:55:03
"Pontosabban: az ügy ezért annyi, hogy néhány senkiházi netkukac, aki magát valamiért újságírónak képzeli, hergel valódi újságírók ellen." (Stumpf András, Facebook)         A szegény ember Bayer Zsoltja azon dühödött fel, hogy Szily Laci somolygott egyet, amikor a…..
Zero Dark Thirty 2014.12.08 17:56:43
@jotunder:

Frászt. Ha tudnám, megírnám. :) De ez nem is következik abból, amit megjegyeztem, sőt, az sem, hogy tőled a megoldást hiányolnám.
Zero Dark Thirty 2014.12.11 17:41:19
@alexian:

Fogalmam sincs, kicsoda kontramagyar, de az itt olvasható szövegeiből az egyértelmű, hogy _nem_ a Jobbklikk-cikk szerzője. Így, ha neki címezed a Békés Mártonnak szóló intelmeidet, csorbát szenved szövegértelmezői hiteled, ami pedig elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy mondandód komolyan vehető legyen.
Zero Dark Thirty 2014.12.13 18:54:17
@WiteNoir:

“azt hiszi, hogy orbánellenessége minden ostoba, tisztességtelen hülyeséget legitimálhat”

Szerintem kontramagyar szövegéből sem ostobaság, sem tisztességtelenség nem olvasható ki. Kétségkívül nagy lendülettel és dühösen ment neki a kérdéses mondatnak, de jótündérrel ellentétben érvelt az álláspontja mellett, méghozzá nem is rosszul. Mondandójának lényege, hogy “a szexuális metafórád homofób, ráadásul nem csupán a poén szintjén, hanem azzal lebegtetsz egy feltételezést” - amiből nem következik - és kontramagyar nem is állította ezt -, hogy jótündér homofóbnak is szánta a metaforát, csak az, hogy nem tudja, hogy az (éppen ezt igyekszik kimutatni). Ami pedig a “lebegtetsz egy feltételezést” illeti, ez nyilvánvaló, és ennyiben valóban inszinuáció (mármint az, hogy Stumpf konkrétan szexuális szolgáltatással prostituálta volna magát), ahogyan a fenti FB-vitában mondja valaki, aki csak úgy tudta kideríteni, félreértette-e a szöveget, hogy megkérdezte a szerzőt. :)))

Ostobaságnak nevezni jóval indokoltabb lenne például a szövegértelmezési képtelenséget, ami több hozzászólásban is előfordul ebben a vitában; tisztességtelenségnek pedig azt, hogy jótündér, a kritizált fél “a kritizáló személyét próbálja hitelteleníteni” és ehhez részben csoportmegbélyegzést használ, mint a “galamuszinyuszi”, részben félnótás (horribile dictu: “exszdsz-es”) sajtólevelezőnek írja le, mi több, gyilkos szándékokat (!) tulajdonít neki, ami meglepően súlyos inszinuáció (különösen arra a korábban megfogalmazott bölcsességre alapozva, hogy a nagy feszültség miatt sokan bárkinek nekiugranának, aki épp szembejön). Ez a megbélyegzés egyébként pont úgy működik, ahogyan kontramagyar a kritizált mondattal kapcsolatban megfogalmazza: “a konnotációk kialakulási sajátja … a pillanat alatt bekövetkező hatás és a késztetés arra, hogy ne is gondolkodj el rajta, mert nem azért íródik le, hangzik el, hogy a szóhasználaton gondolkodj, hanem hogy kiváltott hatás alapján gondolkodj vkiről. Erre a hatásmechanizmusra épül a megbélyegzés, kirekesztés módszere.”
Ez a legjobb eszköz arra, hogy megvédjük a drogtól a gyerekeinket Rogán Antal, 2014. 12. 08...
Zero Dark Thirty 2014.12.09 17:24:56
@Unortodox Mekkmester:

"És ha pillanatnyi, dizájnerdrogmámor miatt bekövetkezett rohamában pucérra vetkőzik, és Putyin dácsájában véletlenül beleül az atomgombba? Na ugye."

:D