Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bubuka1964

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ateista blogger, Hemant Mehta, foglalta össze a legújabb kongresszus kiszivárogtatott anyagának részleteit. A blogger, aki szerint a Jehova Tanúi tanok kiterjednek a családtagokkal való kapcsolat (kifejezetten vallási okokból történő) megszüntetésére, a vérátömlesztés elutasítására és arra, hogy…..
bubuka1964 2018.02.20 08:07:41
Még volna egy észrevételem! A Biblia alapján tudjuk, hogy "e világ fejedelme" Sátán. Létezik tehát Sátán királysága is, ami szintén nagyon hasonlít a teokráciához, elvégre a legzseniálisabb főangyal - aki annak előtte az isteni rend legfőbb ismerője volt - irányítja. Ezért tudják annyira zseniálisan megtéveszteni az egyszerű embert, azért lehetséges, hogy Sátán a világosság angyalának tudja magát álcázni. Sőt a szeretetről is mindent tud, ennek szimulálásában is nagy mester. Szinte már evidens, hogy a világ politikai és gazdasági elitjét Sátán irányítja. Gondoljunk csak olyan szervezetekre, melyekben még az amerikai elnökök is benne vannak, pl. a "Koponya és csontok" nevű társaságra, meg másokra, akikről az a hír járja, hogy gyermekáldozatokat végeznek. Most tehát meg lehet kérdezni, hogy ki, melyik csoport van a világon a legjobban üldözve? Gondoljunk csak arra, hogy az "üldözés" is lehet egyfajta álca, egyfajta hamis zászlós hadművelet. Sátán kit üldöz a legcéltudatosabban? Talán Jehova Tanúit? - Igen, 100 éve őket is üldözte, de ma már ez nem jellemző. Még Oroszországban sem. Szerintem viszont van egy sokkal alattomosabb, kevésbé feltűnő, rejtett üldözés, amely már több száz éve folyamatban van: a Katolikus Egyház üldözése. No nem a katolikus egyházszervezet üldözése, nem a vatikáni bank üldözése, nem a katolikus hierarchia üldözése, hanem a katolikus érzület, a gondolkodásmód üldözése és nevetségessé tétele. Ebben a folyamatban is lehetnek hamis zászlós hadműveletek, pl. Giordano Bruno elégetése, is ilyen lehetett. A reneszánsz óta tulajdonképpen a katolicizmus rombolása folyik. A világsajtó sem arról ír, hogy JT között hány pedofil van, hanem a katolikus pedofilokról. Az oroszországi betiltásnak sem örül a világsajtó. Nekem valahogy gyanús ez egész ... Nagyon át vagyunk verve, szinte felfoghatatlan módon. De hát, ha az ellenség annyira zseniális, akkor nem tételezhetjük fel, hogy egyszerű, könnyen átlátható módon leszünk átverve.
bubuka1964 2018.02.20 18:05:01
@a századik juh: Ezek szerint te azt állítod, hogy lényegében Soros György is isteni irányítás alatt áll, sőt még a "Koponya és csontok" nevű társaság is? Ilyen alapon a Sátán is csak Isten parancsait hajtja végre ...
Hétfőn részt vettem a progresszív teológiai fórum második előadásán. A teológusnők gondolatait hallgatva előjött bennem egy gondolat, ami évek óta motoszkál a fejemben, és teljesen más nézőpontban helyezi a férfi/női viszonyt. Kb négy éve, egy másik blogon folytatott vita hozta fel bennem ezt a…..
Ez a címe Jehova Tanúi egyik kiadványának, amely Jézus földi életéről és szolgálatáról beszél. Egyet tudunk ezzel a címmel érteni, azt hiszem. Személyes tapasztalataim alapján nagyon sok Tanú hiszi ezt, és valóban tesz erőfeszítéseket azért, hogy Urunk értékrendje szerint élje az életét. Jehova…..
bubuka1964 2016.03.29 07:40:03
@leslie07: Ezt írod Leslie:

"Így szól az Úr, aki az egeket kiterjesztette, a földet fundálta, és az ember keblébe lelket alkotott" (Zakariás 12:1)

majd saját magad írod:

"Két dolgot említ meg a testen kívül,ami az emberben van.Egyik a lélek a másik a szellem."

Akkor most döntsük el, hogy a Zakariás 12:1-ben a Károli által fordított "lélek" az valódi lélek? Ugyanis az Új Világban ez "szellem". És bizony Károli sokszor keveri a "lélek" és a "szellem" szavakat, amire viszont Csia Lajos mutatott rá. Sajnos Csia Lajos csak az Újszövetséget fordította, ott viszont következetesen megkülönböztette a lelket a szellemtől.
Támogassuk lojálisan a rabszolga osztályt! 14. Ézsaiás jövendölése szerint hogyan mennek a más juhok a felkent rabszolga osztály után, és hogyan szolgálnak ’fizetetlen munkásokként’? Ézsaiás próféciájában meg lett jövendölve, hogy a más juhok alázatosan alávetik magukat a szellemi Izrael felkent…..
bubuka1964 2016.02.21 09:47:22
Nagyon sok dolog van a világban (és nemcsak JT körében) amit logikusan képtelenség magyarázni. Mert a logika azt mondaná, hogy aki 1995-ig azt állította, hogy a Teremtőnek van egy olyan ígérete, miszerint Armageddonig nem múlik el az 1914-en nemzedék, az egyszerűen hazudik, mert ő (az akkori Vezető Testület) tudhatta a legjobban, hogy nekik Isten ilyesmit nem súgott a fülükbe. Tehát a jelenlegi állapot logikátlan. Ennek ellenére mégis fennáll. De ugyanez van a politikában. Senki sem akarja a migránsokat, mégis valami láthatatlan erő kényszeríti a politikusokat arra, hogy miközben a demokráciáról és médiaszabadságról papolnak, egy teljesen logikátlan állapotot tartsanak fönn. Mert még a fegyverkereskedők sem akarhatják, hogy atomháború legyen. Ez is egy teljes logikátlanság. Ennek ellenére mégis fennáll. Úgy látszik, valami nagy-nagy ismeretlenség veszi körül az embert, melyben a "józan és logikus ész" egyáltalán nem valóságos illetve a Valóság nem logikus. Amúgy ezen utóbbi állapot könnyen magyarázható. Tudjuk, hogy agyunk kapacitásának csak kb. az 5 százaléka van kihasználva. A fizikusoktól azt is tudjuk, hogy amire azt mondjuk hogy "anyagi világegyetem", az csak a Valóságnak szintén 5 százaléka, ugyanis a többi, a 95 százalék valami felfoghatatlan sötét anyag és energia. Ha tehát a mi emberi logikánk csak ennek az 5 százaléknak az alapján működik, akkor valóban nem várhatjuk el, hogy a 95 százalék alkalmazkodjon az 5 százalékhoz. Úgyhogy MINDEN LEHET és MINDEN ELLENKEZŐJE IS. Ezek szerint mi valami burokban vagyunk. Az a világ, ami logikus, az csak valami burkon belüli állapot lehet az irracionalitás tengerén, ahol egyszerre minden és mindennek az ellenkezője valóságos lehet. Ezen a burkon kívül még a létezés is más. Nincs tér és idő abban az értelemben, ahogy mi ezt logikusnak gondoljuk. Nincs álom és valóság, mert a kettő egy. Nincsenek számok. És most, szerintem ez a burok vékonyodik és a "külső világ" idegenségének a a fénye kezd ide is bevilágítani, úgyhogy minden egyre inkább érthetetlenné válik. Isten valószínűleg ezen a burkon kívül létezett. Hogy "mióta létezett", azt lehetetlen megkérdezni, ha a burkon kívül más fogalmak érvényesek és ott számok sincsenek. Mindenesetre minket egy burokba helyezett. Hogy "mi célból", mivel a burkon kívül kauzalitás sincs. Ez a káosz. Idegen, barátságtalan világ. Most, hogy ez a burok vékonyodik, biztosan változás lesz a mi világunkba is. Ennyi biztos, a többi nem. Úgyhogy mégiscsak az utolsó időben élünk, ahol majd minden kiderül és lelepleződik. Nagy lesz majd a pofára esés!!
Vajon valóban megtörtént Pál találkozása Jézussal a damaszkuszi úton? Tényleg kettévált a Vörös tenger? Jézus valóban járt a víz színén? Egyáltalán megtörténtek azok a csodák, amelyekről az evangéliumokban olvasunk? És a legfontosabb: Jézus valóban feltámadt a halálból? Ez csak néhány kérdés azok…..
Fordította: rea23 Feliratozta: Columba Forrás videó: https://www.youtube.com/watch?v=5_WZYUVAl2M..
bubuka1964 2016.01.05 07:52:07
@a new hope: Hozzászólásodban amúgy azt sem értem, hogy miért mondod azt, hogy "karácsonykor mennyire szeretem Jézust". Azt meg duplán nem értem, hogy miért írod, hogy "szerinted Jézus az Isten? Tudsz valami ilyesmit tőlem visszaidézni? Vagy csak blöffölgetsz?
bubuka1964 2016.01.06 16:29:05
@a new hope: Én is csak nevén neveztem a gyereket, amikor azt mondtam, hogy a piszkos munkát valakinek el kell végeznie. Talán nem úgy van? Hiszen ha Sátán nem kísértette volna meg az első emberpárt, akkor az ő hűtlenségük csak sokkal később derült volna ki, lehet, hogy csak ezer évekkel később, és sokkal később került volna lerendezésre a "dolog", sokkal bonyolultabb lett volna a megoldás, a rendbetétel, és ezért sokkal több szenvedés zúdult volna az emberiségre. 1000 év alatt a feltámasztott emberiség szintén annyira hűtlen lesz Istenhez, hogy Sátán óriási sokaságot fog tudni közülük félrevezetni. Ha most Sátán nem lenne elengedve, akkor ezek az emberek is örök életet kapnának, és így az örök életben fertőznék a többieket, így tehát soha sem lenne megtisztítva az emberiség. Ha most neked nem teszik a "piszkos munka" kifejezés, akkor mit mondjak? Úgy fogalmazzak, hogy Sátánnak nemes küldetése van? Véges, viszonylag rövid időn belül kiszelektálni a szabad akaratú értelmes lények közül azokat, akik képesek és érdemesek az örök életre? Akkor döntsd el, hogy melyik megfogalmazás tetszik: a piszkos munka, vagy a nemes küldetés?
bubuka1964 2016.01.07 07:25:50
@a new hope: "Sátánt és a démonokká vált angyalokat, valamint az Embereket ÉLESEN külön kell választani ebben a történetben."

A vicc az, hogy nem lehet élesen különválasztani. A történet arról szól, hogy Isten szabad akaratú lényeket kezdett teremteni. A "szabad akarat" nevű pakliban az is szükségszerűen benne van, hogy valaki vagy valakik az idők folyamán BIZTOSAN fel fognak lázadni Isten ellen. Isten nem akarta tudni előre, hogy konkrétan melyik angyal lesz az, aki megkezdi a lázadást, de azt biztosan tudta, hogy valaki biztosan elsőnek fog fellázadni. Ezután csak technikailag kellett megoldani, hogy lehetősége legyen az első lázadónak maga köré gyűjtenie a többi lázadót, hogy majd egyszerre legyenek megsemmisítve. Tehát ezért volt arra szükség, hogy Sátán kísértse a többi angyalt (pontosabban: hogy Isten hagyja Sátánt, hogy kísérthesse az angyalokat), majd végül az embert. Ha például Isten előre tekintett volna, hogy mi lesz konkrétan a Lucifer nevű angyallal, akkor láthatta volna, hogy belőle majd valamikor Sátán lesz. De Isten nem akart előretekinteni, mert tisztelte a szabad akaratot, ezért teremtette meg Lucifert. Isten tehát az egyéni sorsot direkt nem akarja előre tudni, viszont azt tudja, hogy valaki biztosan lesz olyan, aki megkezdi a lázadást. A cél tehát Isten részéről csak az lehetett, hogy ez a lázadássorozat minél előbb végigsöpörjön a szabad akaratú lényei táborán és minél előbb magával rántsa azokat, akiket nem kellett volna a létbe hívnia, de mivel nem akart előretekinteni, mégis a létbe hívott. Mert az emberek általában soknak ítélik ezt a 6-7 ezer évet, amíg a gonoszság megszűnik. De nem olyan biztos, hogy ez sok. Valószínűnek tartom, hogy ez a minimális idő, és minden más megoldás sokkal hosszabb ideig tartana és sokkal több szenvedéssel járna. Sőt még annak a veszélye is fennállt, hogy ha ez az egész nincs szabályozva, akkor a teremtés egy szó szerinti pokollá változik, ugyanis örök életet kapnának a gonoszok, akik aztán mindenkit kínoznának örökké.
90'-es években lettem tanú. A férjem is és az anyja is Tanú volt. A gyermekeimet is ebben a szellemben neveltük, Ők nem lettek azok mivel a házasságunkban nem a szeretet volt, hanem a gyülekezetnek való megfelelés. Ezért többször indulatosak voltunk, ami már a vének bizottságát vonta be…..
Angus Stewart, a parlamenti vizsgálóbizottság főtanácsosa elmarasztaló összegzést bocsátott ki vizsgálati eredményeiről, részletezve a gyermekmolesztálás helytelen kezelését az Őrtorony szervezetben 2015 nyara tanúja volt a gyermekmolesztálási ügyek intézményekben való…..
bubuka1964 2015.12.19 19:35:39
@a new hope: Írjál bármilyen név alatt, te nem vagy teljesen normális. Nem valami pszichiátriai kezelésről írsz? Nem az LSD szedés miatt kerültél oda?
Szóval a hagyományos keresztény értékek. Azok, amelyek egy tudatos támadásnak köszönhetően, évtizedek óta egyre látványosabban tűnnek el Európából. A helyét pedig átveszi valamilyen életidegen, az eredeti teremtésmű szellemétől távol álló massza, amely alapjaiban…..
bubuka1964 2015.12.18 14:27:44
"Őszintén bevallom. hogy nem is értem, hogy miért tértünk el ettől a mintától."

Természetesen ilyen sohasem volt, de azért volt valami hasonló, ami azért nem volt ennyire életidegen, mint a mostani rendszer. Szerintem a hiba mindig úgy keletkezik, hogy az eszme (pl. a kereszténység) intézményesül és bürokratikussá válik. Talán ez az emberi természet sajátossága. Ennek ellenére én hiszek abban, hogy lehetséges lenne konstruálni ugyanezen önző emberek "felhasználásával" egy sokkal jobb rendszert. A szocializmuson is lehetett volna finomítani, beleépíteni olyan kontroll-elemeket, melyek összességében egy jobb működést biztosítottak volna. Hogy mit értek finomítás alatt? - Vegyük pl. a mostani demokráciát. 4 évenként vannak választások. Miért PONT négy évenként? Hiszen ez a legrosszabb megoldás! A legkevésbé optimális. Nehéz ugyanis 4 év alatt érezhető pozitív változást létrehozni. Vagy egy másik példa. Ha egy párt megnyeri a választásokat, akkor a győztes párt emberei miért foglalhatják el az összes kontroll funkciót? Sokkal jobban működne minden, ha például lenne egy olyan szabály, miszerint a parlamentbe bejutott legkisebb ellenzéki párt adná az összes ellenőrizni hivatott intézmény főnökét. Hasonló deformációk vannak a vallásszervezeteken belül is. Ott is van egy főnök (pápa vagy valami hasonló), aki mindenható és nem lehet vele vitázni. Ott sincs komoly kontroll-mechanizmus. Pedig mindennek ez az alapja. Hogy az egyébként deformált emberi természet ne tudja teljesen deformálni az adott szervezetet, hanem az egyes deformációk valahogy semlegesítsék egymást.
Áttekintés 1. Az egyetlen dolog, amit szükséges tudni erről a vallásról: Vajon az Őrtorony Társulat Isten szervezete? Minden más tanítás attól függ, hogy “Isten szervezete” jelenlegi nézetei szerint mint mond a Biblia, függetlenül attól, hogy a Biblia mondja-e azt, vagy sem. 15.,16. oldal 2. Az…..
bubuka1964 2015.12.03 13:31:14
@a századik juh: Csak egy kérdést kéne még tisztázni. Mikor volt a világtörténelemben egyáltalán Istennek valamilyen szervezete??
A homoszexualitás és a kereszténység kapcsán sokat gondolkodok mostanában valamin, ami valójában teljesen független a homoszexualitástól. A melegekről szóló posztom alatt Nazo belinkelt néhány cikket, amelyek arról szóltak, hogy néhány homoszexuális szándékosan, kifejezetten…..
bubuka1964 2015.07.30 12:22:57
@sefatias: Szerintem a probléma a szekularizáció. Ahol a hivatalos vallás és az állam nincs kettéválasztva, ott ilyen probléma fel sem merül. Az ókori izraelitáknál sem volt elképzelhető, hogy melegek házasodjanak össze. Még az sem volt elképzelhető, hogy egy zsidó házasodjon egy buddhistával. A liberalizmus megbukott. Ebben Orbánnak van igaza. A multi-kulti is megbukott, ezt Merkel is kimondta. Úgy néz ki, hogy a "felvilágosodás" is megbukott. Igen, az un. nyugati jogrend is megbukott. Ez csak most fog kiderülni, ha majd emberi jogokat fog kelleni gyakorolni a bevándorlókkal szemben, persze a mi pénzünkből.
Ennek a weboldalnak és a hozzá kapcsolódó Facebook oldalnak a látogatói rendszeresen sorolják fel panaszaikat ennek a blognak, és más hitehagyott weboldalaknak vagy könyveknek a létezése miatt. Gyakran azt kérdezik tőlem, miért nem “hagyom” az egészet, miért nem “lépek…..
bubuka1964 2015.06.09 11:13:12
@Vízben járt: Figyelj. Nem arról szól a nóta, hogy én mit helyeslek, hanem arról, hogy ha a Biblia szabályrendszerét szem előtt tartva "játszunk", akkor nem lehet figyelmen kívül hagyni azokat az utasításokat, amelyek a paráznák meg a többiek elszigeteléséről szólnak. Hiszen még örülhetünk, hogy nem Ezdrás főpapot kell követnünk, aki az izraelitáktól még a saját pogány származású feleségeiket is elzavarta. Hiszen a történelem folyamán bőven volt példa arra is, amikor a keresztények "puhábban" nyilvánultak meg. Aztán meg is lehet nézni ezeket a gyülekezeteket. Másrészről ezek, az általatok szívtelennek minősített szabályok, a gyakorlatban nem olyan kemények. Nem egy olyan JT családot ismerek, akiknek ki van közösítve a gyerekük, de azért mégiscsak találkozgatnak. Mert az élet úgy működik, hogy muszáj szigorúbb rendelkezéseket hozni, mert a gyakorlat úgyis letompítja azokat és az emberek megtalálják mindig a kiskapukat. Mert ha pl. valaki bejelenti, hogy a kiközösített fiának nála van az állandó lakhelye, akkor nincs semmi probléma. Ez után már senki nem fog nyomozni. De lehetne mondani kismillió dolgot, ami lényegében fellazítja ezeket a szigorúságokat. No persze ha valaki olyan, hogy fanatikusan betartja, akkor meg úgyis mindegy, mert az ilyen úgysem szerette a hozzátartozóját, és legalább ez a szeretetlensége hamarább kiderült.
A magyar feliratot fordította: rea23. ..
bubuka1964 2015.03.08 11:51:05
Igen, ez az egy dolog van JT szervezetében, ami elméletileg egy tanú életébe kerülhet. De mi annak a valószínűsége, hogy egy tanú a vérátömlesztés elutasítása miatt hal meg? Szerintem majdnem nulla. Persze ha már 7 millió tanú van, akkor már ez a kis valószínűség is 7 millióval szorozva, adhat pár reális esetet, amit aztán fel lehet a médiáknak fújni. De most vegyük Ukrajnát. Azok a vallások, akik nem tiltják tagjaiknak a fegyverfogást, azok vajon mennyiben felelősek tagjaik haláláért? Minek nagyobb a valószínűsége: annak, hogy egy ortodox fiatal Ukrajnában elesik és meghal, vagy pedig annak, hogy egy JT fiatal Ukrajnában a vér elutasítás miatt hal meg? De mondhatok más példát is. Az első századokban a keresztényeket azért irtották, mert nem voltak hajlandóak hódolni a római császárnak. Pedig csak egy apró gesztussal kellett volna kimutatniuk a hűségüket, amit aztán suttyomban meg is szeghettek volna. Tehát ha valaki abban az időben kereszténnyé vált, akkor milliószor nagyobb kockázatot vállalt annál, mintha most JT-vé válna. Micsoda propagandafilmeket lehetett volna Rómának készítenie az első keresztények ellen, hogy micsoda elvetemült bestiák ők, hiszen a gyereküket is ugyanarra az útra kényszerítik, ami nagy valószínűséggel a kínzáshoz, börtönhöz meg a halálhoz vezet! Minden életútnak, ami valami nagy jutalmat ígér, van valami kockázata. Ha valaki milliomos akar lenne, annak is van kockázata, mert könnyen a börtönbe kerülhet. Ehhez viszonyítva JT számára ez a kockázat nem magas, ugyanis egy ilyen transzfúzió-elutasításból származó halál valószínűsége a legkisebb a világon. Létezik kockázat, de kockázat nélkül már nem is élet az élet.
Amikor az Őrtorony új ‘történelem’ könyvét kiadták ezen a nyáron, azt mondták, azért volt szükséges a kiadása, mivel a régi túl hosszú volt. Az “Isten Királysága uralkodik!” egy vékonyabb, és ebből következően könnyebben lefordítható kötet, mint az elődje. Nemrég lehetőségem nyílt rá, hogy…..
bubuka1964 2015.01.15 10:11:02
A tévedések azzal vannak indokolva, hogy lényegében bibliakutatás folyik, és ennek során előfordulhatnak jószándékú tévedések. Tehát ezek a tévedések emberi tévedések, a tévedések nem Istentől jönnek. Eddig én is ezt így gondoltam. De van egy furcsa jelenség. A hamis próféták (mint pl. Camping 2011-ben) teljes mértékben meg vannak győződve a saját jövendölésük igazságáról. Ők nem emberi szélhámosok, hanem egy külső erő (démoni? angyali? isteni? - nem tudom, de mindenesetre külső)által agymosott bábok. Van ugyanis ezeknek a "prófétáknak" egy közös jellemzője. Ha az események bebizonyítják, hogy nem mondtak igazat, akkor a dátumot csak egy kicsit változtatják meg, mert szerintem elképzelhetetlennek tartják, hogy nagyon tévedjenek, vagy hogy lényegeset tévedjenek. Pl. Camping, amikor nem jött be a 2011 májusi dátum, akkor csak fél évet változtatott, és októberre helyezte. Persze ez sem jött be. Dícséretére legyen mondva, hogy azóta már bocsánatot kért a híveitől. De ugyanígy viselkedett Russell is. Amikor nem jött be a 1914, akkor 1915-re helyezte. Ezek tehát mindannyian annyira bizonyosak magukban, hogy csak egy kis változtatást hajlandóak elismerni. Ha egy tudós megjövendöl egy mérést, hogy pl. 10-nem kell kijönni, és ha nem jön ki, akkor nem fogja megváltoztatni jövendölését 11-re, hanem azt mondja, hogy tévedtem. Ezek az agymosott "hívő" emberek inkább meghalnak, minthogy beismerjék a saját hülyeségüket. Ezért útálatos dolog a hívőség.
Sefatias Voltaire istenérvei 2015.01.13 20:26:39
Voltaire könyvét olvasva nagyon sok értékes gondolattal találkozik az ember. Én ajánlom mindenkinek, hogy olvasson tőle valamit. Könyveinek több fejezeténél is elgondolkodtam azon, hogy beszkennelem, és kirakom. Eredetileg egy másikat akartam, da a napokban felmerült Voltaire ateizmusa, ami miatt…..
Az ószövetség Ebben a posztban kifejezetten az ószövetséggel, és annak kanonizálásával fogok foglalkozni. Ahogy egyre többet foglalkozok a témával, úgy válik egyre bonyolultabbá, és átláthatatlanabbá. Az ószövetségnek alapvetően két tipusú kánonja van. Az egyik az…..
bubuka1964 2015.01.13 10:35:42
@Csaba Tarró: Igen, én tudom, hogy bizonyos dolgokat le lehet leplezni. De aki valamit leleplez, más valamit (ami a sajátja) nem leplezi le. Ha viszont mindent lelepleznénk, akkor nagyon kevés maradna a Bibliából. Csak olyan alapdolgok, melyetet mindenki egyformán értelmez. Mint pl. a "ne ölj". De még ez sem egyértelmű, mert akkor az izraeliták milyen alapon gyilkolták le a kánaánitákat? Hogy Isten mondta nekik? Talán Isten minden egyes katona fülébe súgta, hogy: most ölhetsz és nem kell respektálnod az előbb kapot Tízparancsolatot? Vagy a katonának soha sem a Tízparancsolatot kell respektálni, hanem a felettesét? Vagy akik megkövezték a bűnöst. Ezek ölhettek? Én az Alkotmányban (Tízparancsolatban)nem találtam olyasmit, hogy ezekben és ezekben az esetekben a "ne ölj" nem érvényes. De ez csak egy példa arra, hogy mindenértelmezés kérdése. Ha pedig még a fordítások sem egségesek, akkor mi marad a hitből? Tényleg, felelje meg nekem már valaki a következő kérdést: HISZTEK ABBAN, HOGY EBBEN AZ ÉVBEN 2015 A HELYES DÁTUM? HISZTEK ABBAN? HOGY NEM LETT PÁR ÉV HOZZÁTOLDTVA VAGY ELVÉVE??
Ebben a posztban nem a kanonizációval foglalkozok, de az itt tárgyalt anyag nagyban hozzátartozik a témához. A keresztények a kezdetektől fogva fontosnak tartották azoknak az iratoknak az olvasását, tanulmányozását, amit a zsidók használtak. Nyugodtan, mondhatjuk, hogy a két…..
A keresztények jelentős részének fogalma sincs arról, hogy a Biblia hogyan került az emberek tulajdonába. Mivel Európában élünk, és az európai kultúra örökösei vagyunk, ezért sokak számára magától értetődő, hogy a Biblia VAN. Az egyházak jelentős része egyáltalán nem…..
Jehova Tanúi prédikálnak New Yorkban szeptember 11. évfordulóján – de mi van az ázsiai és arab világ megtérőinek hiányával? Jehova Tanúinak egy kiemelkedő tanítása az az ünnepélyes hit, hogy Armageddon a küszöbön áll, amikor is az isteni erők lemészárolnak gyakorlatilag…..
bubuka1964 2015.01.06 15:41:31
@picket9: Erre reagálok: "Csak akkor a kérdés, hogy hol van Isten szelleme, ereje, ami olyan jól látszott az első században, vagy talán még később is." - Az sem biztos, hogy ennyire jól látszott! Utólag mindent lehet mondani, és minden lehet írni is. A legutóbb tanulmányozott Őrtoronyban volt egy fejezet arról, hogy a zsidók nem akarták elismerni Jézus feltámadását, Jézust szélhámosnak nevezték és attól féltek, hogy tanítványai megjátsszák Jézus feltámadását. De mi van akkor, ha Jézus feltámadása Róma érdeke volt, hogy meggyengítse a zsidókat? Mi van akkor, ha Róma játszotta meg Jézus feltámadását, az angyalokat is ők ültették oda, és a követ is ők görgették el?? Úgy, amiképpen manapság az USA provokátorokat küld pl. Ukrajnába, akik eljátsszák az önzetlen felszabadítót, ugyanúgy Róma is provokátorokat küldhetett a zsidókhoz, akik létrehozták a kereszténységet. Aztán a zsidók visszavágtak, amikor Pál apostol ezt a fegyvert a pogányok ellen fordította...