Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szászy Anita

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ egyik leghíresebb utcája a Hollywood Boulevard. Los Angeles központjában található, és sokak számára elhanyagolt külseje ellenére még ma is a hollywoodi álmot jelképezi. Lelkesen vágtunk neki a napnak, de be kell vallanom, egy kicsit csalódás volt látni, mennyire hagyják…..
Szászy Anita 2017.08.20 08:45:43
Be kell vallanom, sohasem szerettem repülni igazán, azt az érzést viszont kifejezetten szeretem, amikor a repülő leszáll és egy új világba csöppenek. Legutóbbi utazásom során több kérdés is felmerült bennem a repüléssel kapcsolatban. Hazaérve fel is kerestem egy nagyon kedves légiutaskísérő…..
Új sorozatunkban a Balaton környékének legszebb házai közül válogatunk, és mesélünk róluk kicsit. Itt van például ez a klasszikus stílusú villa, ami véletlenül pont eladó, Balatonszepezden árulják. Az 1910-ben épült, 2004-ben teljesen felújított villának különös bájt…..
Az LMP korábbi társelnöke, Schiffer András volt az Echo TV Heti mérleg című műsorának vendége. Bár viszonylag ritkán fordul elő, hogy nem kormánypárti politikust, közéleti személyiséget hívnak be a zuglói központú televízióba, a legpikánsabbak éppen ezek az alkalmak. Emlékezzünk csak Soproni Tamás…..
1. A posztmodern megközelítés Jean-Francois Lyotard abban látta a világhelyzet és a filozófia helyzetének lényegét, hogy a nagy narratívák (a korábbi világmagyarázatok) érvénytelenek, s ezt a véleményét azzal magyarázta, hogy eleve képtelenség áttekinteni a tudományokban és a tudományosnak nem…..
Talán kevesen foglalkoznak ezzel a témával, pedig ez világít rá a legtöbb társadalmi baj fő okára. Az eldologiasodás fogalma 1923-ban bukkant fel a magyar filozófiában, amikor Lukács György megírta Történelem és osztálytudat című tanulmányát. Az ő szavait idézve az alábbi jelentése van az…..
A Klub rádió ma (kedd) reggeli műsora kapcsán érzem aktuálisnak ezt a témát. A XX. század képtelen volt megszüntetni az előítéletes gondolkodást, amely olyan politikai pártok, tekintélyes értelmiségiek gondolkodásában is újjászületik, amely pártok, amely értelmiségiek azt terjesztik magukról, hogy…..
Szászy Anita 2017.04.18 21:07:17
Nagyon szeretem a kulturszocializmus kifejezést,mert szeritem tömöríti,és lényegében meghatározza azt a feladatot,és vele azt a célt is ami egy XI.századi magyar ,és más nemzetiségű állam politikájának,a politikával összefüggő bármely tudomány ág lényege,célja kell legyen .

Sokféleképpen értelmezhető maga a szó ,erkölcsi fogalomként,vagy oktatási célkét,projektként.Tágabb értelemben akár államformaként ,kiszorítva a tulajdonképpen vett unalmas,közhelyszerű,politikai nyelvezetet egy-egy államforma megnevezésénél.A kulturszocializmust ,most éppen a feminizmus szemszögéből nézve vizsgálta az elemző.

Kommentként annyit tennék hozzá,az írottakhoz,hogy a nők politikai foglalkoztatása szükséges,a humánus beállítódásuk következtében .Szükséges a férfi kollégáik sok esetben az emberek szervezetére,egészségére nézve káros,agresszív gazdasági jellegű törvények elfogadásáak megakadályozása érdekében .A törvényhozásban a mérleg ,kiegyelítő elv megvalósulása érdekében .Nem hiszem azt,hogy a most hatalmon lévő politikusok feleségei alkalmasabbak lennének vezetésre ,mert ez nem a nemi hovatartozáson múlik,hanem a tudáson ,széles látókörűségen ,olvasottságon .nem utolsósorban politikai tájékozottságukon .

Elítélem az uszító jellegű megnyilvánulásokat a Parlamentben ,és a munkahelyeken .

Nem hiszem ,vagy csak nagyon kis mértékben ,hogy egy-egy polgári szármázasú hölgy,vagy férfi jobban irányít egy-egy államot,mint egy munkás származású.

Viszont attól is függ ,hogy melyik társadalmi osztály,réteg érdekeit tartjuk szem előtt,amikor kormányt,vagy politikai vezetőt,vagy államfőt választunk .

Hiszen a munkás származású államférfi nyilván erősebben képviseli a saját osztályát ,mint a polgári származásút .

De ha következetese,vagy eléggé jóindulatú az adott munkás származású vezető,vagy fél,vagy naiv ,akkor valószínű hogy a polgárság érdekeit is igyekszik képviselni a törvénykezés tekintetében .

Az ilyen vezető a kívánatos,aki egységesen szemléli a nemzetet,és következetesen kiáll a törvények betartatása mellett .Viszont ha a társadalom érdeke úgy kívánja kiáll az egyéni érdek mellett is .Rugalmas,formálható a közjó érdekében ,és semmiképpen sem nacionalista,vagy diktatorikus vezető .
Susie Angliában A kezdet 2016.02.07 22:28:01
Ugye mindenkinek ismerős? Vannak azok a bizonyos pillanatok, amikor az ember szeretné megállítani az időt. Én még soha az életben nem vágytam erre ennyire! Hétfő reggel kiderült, most már biztos, megyek Angliába dolgozni, nincs már mire várni, itt nekem már nem terem babér!  Nincs munkahely, fogy a…..