Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ismeretlen Név

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Már higgadtan álltam keresni a Jehovákkal kapcsolatban, és mivel ezen az oldalon mindkét oldal szerepel, itt osztanám meg bűnömet/dühömet.Két találkozásom van a Jehovákkal. Kb. egy éve zuhanyoztam, amikor ajtót nyitott az akkor 9 éves lányom. Két idős hölgy…..
Szia Johnny! A Blogod már gondolom többször kapott ilyent, most az új facebook oldalamra írt egy kedves 'tanú'. A Jehova Tanúiról Információs Szolgálat oldalam. Vajon mit mondjunk az ilyen 'Tanúról'? Hazudik és fenyeget. Ez az érvkészlete. A más véleményt…..
Az Őrtorony legújabb kiadása “Jehova” nevét szinonimaként használja a szervezetre.  Az elmúlt évben megértük a bizarr “Hét pásztor, nyolc herceg” Őrtorony cikk megjelenését, melyben Jehova Tanúinak megmondták, hogy a vezetőik által számukra adott utasítások…..
Ismeretlen Név 2014.08.10 13:58:31
@teremtett ember: A tájékoztatólap elnevezés csak Magyarországon lett a 'traktátus' szó rossz áthallása miatt. Angolban továbbra is 'tract'.

Ettől függetlenül a név, illetve koncepcióváltás már nagyon itt van. "Az égi szekér gyorsan tud irányt váltani", tehát 4-5 éven belül fokozatosan bevezetett változtatások során akár egy teljesen más Szervezet jöhet létre és a Tanúk ennek örülni fognak, később pedig sokuk bele se gondol, hogy adott esetben nem is ebbe az 'Igazságba' vagy ebbe a 'Szervezetbe' lépett be annak idején. Szerintem egyébként ez a koncepcióváltás már elindult és tart már 2 éve. De ki tudja, hogy mi lesz a végére mindebből.
Onnan lehet tudni, hogy a Tanúknak az Őrtorony a bálványuk, hogy a szervezet vizsgálatát Isten elleni támadásnak veszik. Jelenleg arculatváltás folyik az Őrtorony Zrt.-nél: egy új márkát, a JW.ORG-ot építik ki per pillanat, augusztusban egy "történelmi kampány" kereteiben, "hogy…..
Ismeretlen Név 2014.08.02 16:00:35
@Johnny Joker: Köszi, hogy kiraktad. Már nem volt kedvem megnézni se a kommenteket, mert olyannyira értelmetlen vitatkozásba ment át. Csak nem értem, hogy minek kommentelt - figyelmen kívül hagyva a Szervezeti iránymutatást... Igazából csak magát járatta le - bár ebbe azok közül is beleestek néhányan, akik leálltak vele.
Ennek a posztnak az első részét így fejeztem be: „A kérdés most már csak az, hogy mi van a keresztény egyházak által létrehozott rendszereken kívül? Valóban csak zűrzavar, bizonytalanság és istentelenség? Vajon kell félnünk attól a látszólagos bizonytalanságtól, ami a biztonság érzését (!!!!) nyújtó…..
Ismeretlen Név 2014.07.12 10:44:02
@sefatias: Elnézést, de offtopic... Te a környéken laksz, talán tudsz valamit a Sárbogárdi gyülekezetről. Nemrég még fenn volt a jw.orgon, de most ha rákeresek, csak a környékbeli gyülekezeteket dobja ki. Esetleg megszűnt volna, szétosztották a környékbeli gyülekezetek közt, vagy mi?
A Vezető Testület megszünteti a kerületfelvigyázók szerepét A kerületfelvigyázók szerepére valójában nincs is szükség   Egy kiszivárgott levél, melyet az  összes gyülekezetnek címeztek 2014 március 20-ai dátummal, megerősíti, hogy a kerületfelvigyázók hamarosan már…..
Ismeretlen Név 2014.03.21 17:51:29
@kingdom: L. Zsolt a legutóbbi ciklusváltás óta már nem kerületfelvigyázóskodik, legfeljebb néha helyettesnek ugrik be. Tudomásom szerint most valahol Pécs környékén különleges úttörők, de nem vagyok benne biztos. Mondjuk helyeteskedni múltkor a B. Attila is helyetteskedett. De ők meg abbahagyták a körzetmunkát egy pár hónapja és beköltöztek a Bételbe... Azon is meg voltam lepődve.
Ismeretlen Név 2014.03.24 15:35:18
@Aranyosi: Igen, róla. :)
Azt hiszem, hogy eljött az ideje annak, hogy a teremtési beszámolóval kapcsolatos kérdéseimet megfogalmazzam egy posztban. Máig sem értem, hogy mi volt az oka annak, hogy nagyon hosszú ideig fel sem merültek bennem ezek a kérdések, miközben ki tudja hányszor olvastam el ezt a részt a Bibliából.…..
Sefatias A háromságról 2014.01.23 09:56:49
Van több téma, ami régóta érlelődik bennem. Ezek egyikét fogom most - azt hiszem közfelháborodásra - kiírni magamból. Közel húsz évig háromságtagadó voltam, aztán ahogy jobban megismertem a mellette szóló érveket, kénytelen voltam beadni a derekam, és elfogadni azt, hogy Isten valóban olyan…..
Hát azt hiszem tegnap felbolygattam az állóvizet a posztommal. Látványosan többen jöttek fel olvasni, mint szoktak. Azt is lehetett látni, hogy a poszt kirakása után Oroszlányból sokan jöttek fel, de Mór sem maradt el. Ez azt jelenti, hogy gyorsan terjedt a hír a posztomról. Ezt a…..
A múltkor szembejött 2 testvérnő, egy 3 gyermekes családanya meg egy 50 éves megkeseredett szűz, mentek prédikálni. Jófejek vagyunk, köszöntünk nekik, erre nem köszöntek vissza. Utánuk kiabáltam, hogy nem kell parasztnak lenni, lehet nekem köszönni hivatalosan, nem vagyok…..
Az észt fiókhivatal (fent), a legutóbbi a  bezárt fiókhivatalok sorában  Minden harsonaszó vagy ceremónia nélkül további három ország vesztette el helyi Őrtorony-fiókhivatalát, amint a szervezet csendben tovább folytatja leépítési műveleteit. Észtországot,…..
Ismeretlen Név 2013.11.03 14:01:43
@Oswald Spengler: Persze azért azt ne feledjük el, hogy a különösen rossz idő is közrejátszott az Emlékünnep jelentős látogatottságcsökkenéséhez. Mindamellett, Magyarországon rengeteg gyülekezet az összeomlás határán van. Csak pár példa: az Alföldön a nagy távolságok miatt csupán 35-40 fős, elöregedő gyülekezetből legalább 8-10 van. Ezek szépen elfogynak. Mi lesz a Királyság-termekkel? Gondolom, eladják... Ugyanez Borsodban, bár ott közelebb vannak a gyülekezetek. Ott az összevonások nem lennének olyan észrevehetőek. De ha csak Budapestről kell beszélni: a 8. és 9. kerület gyülekezetei kész katasztrófák... Zugló-észak majdnem elfogyott, Dél-Pesten (Csepel, Erzsébet, stb...) nagyon kevés a fiatal és az új...

De sebaj! Az elmúlt pár hónapban megalakult a Budapest-Aquincum és a Bükkzsérci gyülekezet.

De mikor dől a torony?
Ismeretlen Név 2013.11.03 18:32:04
@Oswald Spengler: Pont azért említettem azt. De ugyanaz történt máshol is:

Kisvárda-kelet + Kisvárda-nyugat = Kisvárda + Záhony

Gödöllő-kelet + Gödöllő-nyugat = Gödöllő + Aszód

"Ujjongj a szent teokrácia láttán, nézd egyre terjed ma Jah uralma!" :D

@Inspicio: Oké, lehet, hogy igazad van. Nem vitatom. Ettől függetlenül, mi nem tudjuk elválasztani a "búzát a gyomtól". Tehát nem ítélkezek. :)
Ismeretlen Név 2013.11.02 20:46:07
@Inspicio: @karalabe4: @LPoti:
Néha elgondolkozok rajta, hogy végső soron olyannyira fantasztikus ez az Őrtorony Társulat! Végiggondolva: hány olyan embert ismersz a szervezetben, akik minden bizonnyal tisztában vannak vele, hogy ez az igazság, ez nem a Biblia színtiszta igazsága, mégis nyereségvágyból és törekvésből a helyükön maradnak és a vezetőségben foglalnak helyet? Szerintem nagyon kevés! Ők is félre vannak vezetve. A Bételben is a legtöbben. Még a Vezető Testületben sem azok ülnek - szerintem - akik az egészet összetartják. De ha úgy is lenne, lehet, hogy ők is félre vannak vezetve. Ez egy nagyon bonyolult kérdés, ezért én nem is ítélem meg a fejeseket sem... "Nem tudják, mit cselekesznek." - LEHET!
Geoffrey Jackson, a Vezető Testület tagja, szexista megjegyzéseket tett a női Tanúkra, amikor bejelentette az Új Világ Fordítás revideált kiadásának megjelenését A gondolkodó Tanúk csak vakarják a fejüket, mert az Új Világ Fordítású Biblia revideált kiadásának megjelenése…..
Ismeretlen Név 2013.10.13 18:59:17
@Oswald Spengler: Örülök, hogy egyetértesz velem. Tudom én magam is, hogy nagyon sok hiba van a Társulatban, de ez éppen nem egy hiba. Nyilvánvaló, hogy nem mindenben mondják a valódi "igazságot" (vérkérdés és más ferdítések...), ezért nem lehetnek Jehova földi képviselői. Éppen ezért ugyanolyan emberek, mint mi: sőt, talán még ők maguk is félre vannak vezetve. Simán viccelődhetnek, sőt hibázhatnak is. Nem kell ezeknek hihetetlen tartalmat tulajdonítani, mert ezzel az exjt és belső ellenzék összefogás inkább csak lejáratja magát.