Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tebege

67 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Video by Lëon Noëlpresenter: Berni..
Ha talán nem is mindenki, e blog olvasói biztosan tudják, hogy az új médiatörvény július 1-től már alkalmazható az internetes és nyomtatott sajtótermékekre is. A reakciókat látva, most megpróbálunk tisztába tenni néhány dolgot az új szabályozással kapcsolatban.Abban…..
Tebege 2011.07.01 16:13:21
Drámai végjáték, egy összeomlott Asamoah Gyan és három kihagyott 11-essel búcsúzott pénteken a vébétől a ghánai válogatott. Történelmet nem sikerült írni, pedig ez első 30 percet leszámítva, ha nem is mindig fölényben, de magabiztosan játszott a csapat, öröm volt nézni.Az…..
Tebege 2010.07.03 17:59:29
@Gyurma73: ezt az erő vagy az intelligencia mondatja veled?
A ghánai válogatott ma este játszik Uruguayjal, és ha legyőzi a dél-amerikai csapatot, az első afrikai csapat lehet, amelyik bejutott a focivébé legjobb 4 csapata közé. Sajnos Uruguay sem bíz semmit a véletlenre, átalakított középpályával készül, és nemcsak Suarez veszedelmes…..
Történelmi fordulópont előtt áll a ghánai csapat a pénteki, Uruguay elleni meccs előtt: az első afrikai csapat lehet a focivébék történetében, amely bejuthat a legjobb 4 közé. A Ghamaweb összegyűjtötte, milyen rekordokat döntenének meg Rajevac fiai, ha lelépnék a…..
Ghána Fanz Ghána - USA (2-1) 2010.06.26 13:11:00
<a href="http://www.coveritlive.com/mobile.php?option=com_mobile&task=viewaltcast&altcast_code=f47a5be568" >GHA-USA</a> Egy helyen lesz változtatás a korábbi meccshez képest a ghánai válogatottban, Prince Tagoe helyén Samuel Inkoom, a Basel 21 éves szélsője,…..
Az első poszt ebben a blogban arról szólt, hogy miért kezdtem el én személy szerint felfigyelni Ghánára, ez a mozzanat pedig a 70-es évek nagy funk korszakának egy gyűjteményes válogatása volt. Aki belehallgatott, tudja, miről beszélek: az amerikai Blaxploitaition-korszak nagyvárosi…..
"Tuti, hogy csalni fognak az afrikaiaknak, beállítanak egy kommunista bírót,.simán bejuttok a legjobb 8 közé, ilyen mákot!" - nyilatkozta Kovács "Tenisz" Ádám az Index közvetítőállásából a 0-1-es - TOVÁBBJUTÁST JELENTŐ - vereség után. Az biztos, hogy…..
Ghána Fanz Továbbjutott Ghána 2010.06.23 23:23:00
Magabiztos vereséggel jutottunk tovább a D-csoportból, miután európai csapatokat megszégyenítő taktikai érzékkel kimatekoztuk, hogy jó nekünk az 1-0-ás vereség Németország ellen, ha a másik oldalon Ausztrália vezet - így is lett. Nem mellesleg megint szépen, ötletesen…..
GHA-GERMiután Algériának sem sikerült kiverekednie magát a csoportjából, Ghána az utolsó afrikai ország, amelyik képviselheti a kontinenst a legjobb 16 között, ha megveri a németeket vagy ikszel velük szerda este. "Lévén az egyetlen afrikai csapat, amelynek még vanank…..
Tebege 2010.06.23 22:32:58
@Hódos Hajnalka: hol láttad a szememet?
John Mensah és Vorsah visszatért. Az Anelka-szindrómában szenvedő Muntari begőzölt, de lenyugtatták, reméljük nem okoz több galibát a csapatban. Boateng a családjával mérkőzik szerdán, amikor Ghána Németországgal találkozik. Stephen Appiah közbenjárása után mégsem…..
Az AllAfrica beszámolója szerint a csapat három legtapasztaltabb játékos, Eto'o, Geremi és Rigobert Song a kameruni sportminiszter társaságában kereste fel az edzőt és közösen próbálták meggyőzni, hogy változtasson a láthatóan nem működő felálláson. Eto'o mindenképp…..
Először is hallgassuk meg Richy Pitch felvételét, amit a Ghánában élő angol dj a világbajnokságra csinált a BLACK STARS-nak. AWESOME!!! BLACKSTAR Richy Pitch feat. M.anifest by richypitchEbből is látszik, hogy a zenében sehol sincsenek hozzánk képest a szörfösök, kérdés,…..
Nem sikerült csütörtök reggel 9-kor elkezdeni az ausztrálok elleni felkészülést, mert szét volt fagyva a focipálya Rustenburgban, ahol a ghánai csapat második nekifutásra elszállásolta magát a dél-afrikai focivébén.A pályát végül csak 11-kor vehették használatba a fiúk,…..
Az Index focibloggerei már egy hete elsütötték a jónőkposztokat, mi nem ittunk előre a medve bőrére, megvártuk az alkalmas pillanatot, az első győzelmet. Folyjon, aminek folynia kell, ghánai csajok, akiknek a világon a legkerekebb a fenekük...
Sena Dagadu énekesnő a legismertebb Magyarországon élő ghánai. Az Irie Maffia díváját kérdeztük szülőhazájáról, az ott élő népekről, nyelvekről és arról, milyen a fociláz a nyugat-afrikai országban. Az énekesnővel a zenéről, éneklésről, egyéb projektjeiról szóló…..
Legnagyobb szövetségesünk Horvátország lett a szerbek elleni meccs előtt, ha hinni lehet a felvételnek, akkor május 31-én töltötték föl Ghánában (?). Persze - mint azt a ghánai fórumozók felvetik - ezek után nem lesz meglepő, ha a szerbek a legnagyobb rivális, Nigéria mellé…..
Asamoah Gyan lőtte be a 85. percben Ghána első 2010-es vébégólját Pretoriában Szerbia ellen, ahol nyoma sem volt a felkészülési meccseken tapasztalt töketlenkedésnek, Mensah visszatért. Ekkor a szerbek már 10 emberrel játszottak, miután Lukovicsot kiállították A. Gyan lerántása…..
Ma délután 16 órakor lép először pályára a ghánai válogatott a szerbek ellen Pretoriában. Mellettünk szól, hogy csapatunkat Milovan Rajevac személyében szerb tréner irányítja, a szerbeknek viszont nincs ghánai edzőjük. Ezúttal John Mensah (Sunderland) fogja irányítani a…..
Háttéremberünk, Megyeri András gyönyörű képei és rövid leírása a 2008-as Afrika Kupáról, amit Ghána rendezett. INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/GhanaFanz/ghana_fanz_pikz_1/feed", "width":"500", "height":"350", "orientation":"horizontal", "size":"auto",…..
19 millió dollárt (kb. 4,5 milliárd forintot) tapsolhat el a ghánai kormány a focivébé ideje alatt a nemzeti válogatott elszállásolására, cateringjére, jutalmazására stb. Ez csak a keret, vagyis az összes lóvét csak a vébé megnyerése esetén költik el. Ha a csapat továbbjut a…..
Ghána Fanz Levertük a letteket 2010.06.05 22:01:00
Sajnos egy több napos eltáv miatt kevésbé követtük a híreket, így a felkészülési meccset sem láttuk, amit Ghána vívott Lettországgal Londonban. 1-0-ás győzelemmel zártunk, a gólt Quincy szerezte a 88. percben, egy óriási bombával. Sajnos úgy tűnik, még mingid nem vagyunk…..
A ghánai foci világa sokkal őszintébb, és a pletykákra éhes fanok miatt sokkal érdekesebb tud lenni, mint akkor gondoltuk, amikor belevágtunk ennek a blognak az írásába és szerkesztésébe. Arra lettünk ugyanis figyelmesek, hogy a neten kommentelgető ghánai szurkolók egyöntetűen…..
4-1-es vereséggel zártuk a rotterdami felkészülőt a hollandok ellen. Összefoglalónk a meccsről. A közvetítés itt.  UPDATE#15 (87'): GÓÓÓL. Holland 11-es, Persie bevágta. UPDATE#14 (80'): GÓÓÓL. Sneidernek elege lett a passzokból, lőtt egy hatalmas gólt szögletből. A…..