Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisjuci

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
kisjuci 2017.06.07 09:59:12
(nem szeretném a saját kis problémáimat itt teregetni, tényleg nem annak szántam ezt az egészet - és ezért elnézést mindenkitől! be is fejezem gyorsan a témát. kösz, hogy elolvastátok és megértettétek, hogy ez a btmn betűkombináció például milyen helyzeteket is takar)

@Mozigépész: Nagyon kedves Tőled, hogy így segítesz megoldást keresni! most megnéztem a papírunkat és hárman írták alá - ugyan valójában csak egy vizsgáló volt. talán ez is előírás, és hivatalosan bizottságként adták ki? egy helyen, a fellebbezési lehetőségeknél bizottságnak nevezik magukat. lehet, hogy ez lesz a kulcs és nagyon hálás vagyok a tippért! :-) még egyszer nagyon köszi!
kisjuci 2017.06.07 10:00:45
@velőtanya: Köszönjük a drukkolást, a többi sorstárs nevében is!
kisjuci 2017.06.07 11:57:24
(bocs mindenkitől az offon belül is off :-)

(csak Mozigépésznek:
@Mozigépész: tök jó ötlet volt a papírt tüzetesen megnézni, mert valóban bizottságként adták ki. gyermekemmel nagyon régóta, három éves kora óta, folyamatosan és intenzíven dolgozunk jópár fejlesztővel, gyakorlatilag naponta, a gatyám rámegy erre, meg a tandíjára az alapítványi suliban, két helyen dolgozom, hogy kifizessem. ebben, azt gondolom, nincs választásom... mindent meg kell tenni, de gondolom, ezt jól ismered.
abszolút tudományosan kísérleteztük ki a metodikát :-) állati jól fejleszthető, nagyon okos kis nőci. a nevtannal is nagyon jó, folyamatos, heti rendszerességű a kapcsolat. szerintem számukra is egy igazi pedagógiai sikerélmény :-) már szövetkezünk a törvényváltozással kapcsolatban is, az aktuális cél most, hogy szépen eljussunk az érettségiig. köszi mindent! és minden jót!)
         Mint azt már többször leírtuk, a magát politikai gondolkodónak nevező G.Fodor Gábor azután nyergelt át a rasszista gyűlöletkeltés-business-re, hogy egyetlen releváns, mély, fontos sort nem írt le állítólagos tudományos munkássága idején.         Az egykori "tudós" ma migránsellenes…..
         A magyar kormány minden szerződését felmondja a Magyar Telekommal, mivel az, idézem: a véleménye miatt diszkriminált valakit. Konkrétan a rezsim hivatalos Coelhoját.        1. Képzeljük el, ígérem, nem lesz nehéz, hogy Kovács Ákos szerint, a zsidóság a bosszú…..
       ( Rituális prelúdium : Lánczi Andrásról elmondhatjuk, brutálisan megbukott egyetemi professzorként, hatvanéves korára egyetlen egy C kategóriás publikációja van. G.Fodor Gábornak értékelhetetlen a tevékenysége. Nulla. Ez a két ember áll a Századvég mögött, amely…..
kisjuci 2015.11.19 19:59:46
@kisjuci:
a BME-n 2009-ben 1337 oktatói állás volt (átszámított érték)
www.kth.bme.hu/ext/dvd101102/egyetem/01_BME-tenyek-adatok-2010.pdf 29. oldal
kisjuci 2015.11.21 12:02:37
@Mister Gumpy: Szívesen :-) pontosabban: sajnálattal, mert ez szomorú dolog...
Jótündért is értem, miért az egyetemi tanárok fizetését hasonlítja össze. Ő nyugati mércével gondolkodik, a külföldi egyetemek oktatási szerkezetében kulcsfontosságúak a "professzorok" (most ezt itt nem fejteném ki bővebben, mert nem ez a téma)
Nálunk viszont az "egyetemi tanári" pozíciónak sokszor nem a valódi teljesítmény az alapja (ebbe a zárójelbe csúnya szavak kerülnének, ezt pedig ezért nem fejtem ki) és az oktatásban/kutatásban is sokszor nagyobb teljesítményt nyújt egy fiatal, ám alig fizetett oktató. (csak, ha a karunkat gondolom végig, akkor nálunk van több (!) olyan e.t., akinek egyedül annyi a szerepe, hogy ő az e.t. a pontrendszerben és nincsenek órái (!!!!), nem kutat (!!!!), valójában soha nem kutatott.......... true story...)

igazából tökmindegy, mivel hasonlítunk - JT arányai is logikusak az ő rendszerén belül - csak az összBME-s arányt szemléletesebbnek és megdöbbentőbbnek találtam.
kisjuci 2015.11.21 12:07:49
@WiteNoir:
Külföldi hallgató (az emirátusból) hazatelefonál és a papája kérdezi, hogy tetszett a Jaguár, amit küldött. Szép-szép, de képzeld papa, nem fogod elhinni, a magyarok busszal járnak. Jó akkor legközelebb küldök neked egy buszt...
         "  Gender-vita, homoszexuálisok házassága, és biztosan tudnánk említeni még néhányat. Ezek kedves és fontos dolgok, de mégiscsak másodlagosak", nem mozdítják ki Európát a gazdasági és társadalmi kátyúból - tette hozzá. (Orbán Viktor) "        …..
kisjuci 2015.11.07 20:24:34
@jotunder: Freud egy boldog könnycseppet töröl le éppen a szeme sarkából :-)
kisjuci 2015.11.07 20:39:06
@jotunder:
"az 2020- utan lesz, addig ebbe az orszagba aranylag nagy penzek fognak jonni"

pontosan ebből az egyetlen szempontból értelmezhető Paks2 racionálisan - a megfelelő körnek utánpótlás az elmaradó eu források után.
Régen nem írtam már semmit. Igazából most sem fogok, mert nincs kedvem magamat ismételgetni, csak találtam egy posztot, amiben valaki összeszedett néhány írást a 2010-es választások környékéről. Roppant vicces látni, hogy a magukat nagyon komolyan vevő megmondóemberek mennyire…..
kisjuci 2015.03.23 09:52:39
a belinkelt szöveg legérdekesebb része talán a vége:
gluekitrotor42.tumblr.com/post/94162075887

"edit: a baloldali rettegőket azért nem vágtam be, mert ők többé-kevésbé azt írták le, amit aztán Orbán megcsinált. abból majd csinálok egy másik posztot."

(hogy én mennyit hallgattam akkoriban bármilyen kétségemmel kapcsolatban a "rettegés" "rettegtetés" szót...)
Zéró tolerancia van az adócsalásokkal szemben Fidesz, 2014. 12. 06...
kisjuci 2014.12.08 22:11:33
"Pontosabban: az ügy ezért annyi, hogy néhány senkiházi netkukac, aki magát valamiért újságírónak képzeli, hergel valódi újságírók ellen." (Stumpf András, Facebook)         A szegény ember Bayer Zsoltja azon dühödött fel, hogy Szily Laci somolygott egyet, amikor a…..
kisjuci 2014.12.07 22:17:55
@aritus: autóskártyára tippelek, abban voltak mindentvivő lapok. (az enyémben a lambordzsíni)
kisjuci 2014.12.07 22:23:12
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
nekem egy másik típus volt, de pontosan emlékszem az érzésre :)
én csajként is imádtam :)
kisjuci 2014.12.07 22:27:29
          Vitezy David nem lehetett volna a BKK vezere, ha a mamaja nem Hankiss Agnes es ha nem unokatestvere Orban Viktornak. Vitezynek mindazonaltal Hankiss Agnes a mamaja es Orban az unokatestvere (ez nem igaz am, a testvere az igazi unokatestver, o csak felunokatestver), sot Erdos Peter…..
kisjuci 2014.11.25 15:34:19
@ámbátor:
(egy pontosítás: a parkolás és főként a bevételei!!! kerületi hatáskör, és a mindenkori mutyi prédája, most is!)

szerintem ez egy kulcsmondat:
"Az persze itt nem látszik, hogy mennyi pénzt (nem) kapott a BKV korábban, mennyit toltak most oda."

@muci:
"Meghírdették az állást? Ô volt a mezônyben a legjobb?"
és ez a másik kulcs. Tényleg? meghirdették?

a hallgatóimnak mindig próbálom elmondani, hogy a szakmai érvényesüléshez mennyire sok másra is szükség van... (mondhatni, elsősorban másra van szükség, mint tehetségre) ha visszatekintek a volt évfolyamtársaimra, annyira szépen kirajzolódnak az erővonalak és nem, nem a diplomadíjak és tehetségek alapján...

(amúgy ez egy "tehetséges" család: emlékezzünk meg a testvéréről is: index.hu/kultur/2013/06/04/orban_viktor_unokatestvere_lesz_a_a_brusszeli_magyar_intezet_vezetoje/ .... )
Mi négy hónap alatt elkészítettünk egy stratégiai dokumentumot a felsőoktatás jövőjéről. Palkovics László 2014. november 6...
kisjuci 2014.11.09 21:13:43
@jotunder:

"P az egyetemi-ipari kapcsolatépítés jelképe"

a mérnökképzésen belül is csak annak töredéke alkalmas (jellegénél fogva) az egyetemi-ipari kapcsolatokra, erre egy teljes felsőoktatási stratégiát építeni elég meredek.

úgy tűnik P igazi szakbarbár és mindenbe szeretne fogaskereket tenni, ha kell bele, ha nem. a mi mérnökképzésünk például pont olyan, ami nem tartozik az erre alkalmas szakok közé. és mi már évek óta szívjuk ezt az ideológiát többek között konkrétan P-nek köszönhetően...
kisjuci 2014.11.10 23:59:57
Kedves @vakapad:
nem igazán értem mire írtad ezt, valószínűleg mert nem értetted, amit írtam. sajnálom, ha pontatlanul fogalmaztam.
Közlemény az OTKA-törvény hatályon kívül helyezéséről   A T/1768. számú, „A tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról” szóló törvényjavaslat 2014. december 31-gyel jogutóddal megszünteti az OTKA Irodát és hatályon kívül helyezi az OTKA-törvényt. A…..
kisjuci 2014.10.28 20:30:27
@jotunder:
ó, drága Jótündér, ne haragudj... Pálinkás... mit vársz tőle?

index.hu/tech/2014/09/30/a_startup_egy_divatszo/
"volt olyan kutató, akit kértem, hogy menjen át egy másik egyetemre, mert az nagy előny lesz a pályázatánál."

komolyan kérdezem: ez szempont egy Lendület program elbírálásánál???? sírni kell.
             Úgy másfél éve Orbán Viktor azt tűzte ki célul, hogy legyen magyar egyetem a világ kétszáz legjobb felsőoktatási intézménye között. A nemrég nyilvánosságra hozott QS rankings összesen négy magyar egyetemet rangsorol. A szegedi egyetem az 551-600.  az ELTE…..
kisjuci 2014.09.17 11:28:30
@Rhonin:
szerintem csak hallott a majom/disznó elméletről, ami most az egyik nagy genetikai újdonság lehet :-)

phys.org/news/2013-07-chimp-pig-hybrid-humans.html
www.google.hu/?gws_rd=ssl#q=monkey+pig+hybrid

jobb lesz megbarátkozni a gondolattal ;-)
kisjuci 2014.09.17 11:40:18
@Rhonin:
vicces, de amióta olvastam ezt az elméletet, egyre több embertársunkban vélem felfedezni a disznó őst.... :-)

amúgy egy genetikus PhD igen komolyan nekiveselkedett a bizonyítására. és még az is lehet, hogy van benne valami.
        1.  Ezért a posztért nem fognak szeretni. Azért írom le, mert így tartom tisztességesnek. Ebben a pillanatban még nem is vagyok biztos benne, hogy a végén élesítem-e.        2.  S.-ről nem akarok írni. S. balliberális értelmiségi, az Együtt 2014 választói…..
kisjuci 2014.07.13 23:49:04
@bbjnick: mint heteroszexuális megrontás traumájának elszenvedőjeként írom: szerintem nem relativizálható a megrontás bűne a hetero és homo megrontások közötti, traumatizáló hatásuk mértékében történő, különbség tételével.

érthetőbben: nőként, negyven évesen, mindmáig magamban hordozom a trauma hatását. nem gondolnám, ha nő követte volna el ellenem, jobban vagy kevésbé fájna.
      "A  kormány vállalja a társszerzőséget a Magyar Rektori Konferenciával, hiszen tudós emberek között a társszerzőségben írott cikk minden esetben értékesebb, mint az egyedül jegyzett, mert ez mutatja meg igazán a felek együttműködési képességét és vezet komolyabb…..
kisjuci 2014.07.06 14:13:50
@Kettes: pontos. és szomorú.
kisjuci 2014.07.06 14:25:49
@István Tamasi: selejtnek selejt, de nem feltétlenül a felsőfokú oktatásé, hanem a felsőfokú oktatásban hallgatóként résztvevőké. különbség.
Felhívással fordul a CÖF-CÖKA vezetősége a nemzeti elkötelezettségű civilekhez, a szellemi honvédőkhöz, arra kérve őket, hogy a magyarságot, a magyar civil társadalmat érő aljas és szélsőséges politikai- és médiatámadásokra válaszul vegyenek részt a médiafigyelésben,…..
A miniszterelnökség közleményben sérelmezte, hogy az újabban televíziózásszerű tevékenységgel kísérletező RTL Klub Orbán Győző gyanús vagyongyarapodásával foglalkozott. A kormányközlemény a szokásos cinikus panelekkel próbál manipulálni: „A Kormány álláspontja…..
kisjuci 2014.06.14 16:34:11
@Amadeus62: napok óta ezen gondolkodom én is, vajon mi lehet a fővárosi ügyek mögött... hasonlóra jutottam, de más oldalról:
- csúnya Lázár elveszi a fővárosiak pénzét, életveszélyes a metró, jujj stb.
- erről kapva-kapva ír a nemfideszes média
- majd: mondjuk augusztus 28-án Tarlós csatát nyer és hősként elhozza a milliárdokat az ő népének...
- ilyen módon hatékonyan elérik a kormánymédián kívüli választókat is

a világ legolcsóbb kampánya, amibe a megszívatott média is nyakig beszállt szándékán/tudtán kívül...

mellesleg hasonló csavart sejtek a minisztériumok vidékre költöztetésében is...
     A Sun kulonkiadasanak cimlapja: A MI ANGLIANK.      Erzsebet kiralynovel, Cameronnal,  Nigel Farage-zsel, Mick Jaggerrel, Mo Farah-hal, Beckham-mel (az arcnelkuli hiresseg a graffiti-muvesz Bansky).     El tudnank kepzelni egy cimlapot a MI MAGYARORSZAGUNK cimmel?  Hol van nekunk…..
...Véget kell vetni annak a káros, egyébként ultraliberális gyakorlatnak, hogy bárkiről bármit le lehet írni. ...egyértelműen azt a káros gyakorlatot lehet és kell felelőssé tenni, amely 2010-ig, illetve a negyedik alaptörvény-módosításig semmilyen korlátozást nem vezetett be,…..
kisjuci 2014.06.13 14:13:45
@Kettes: @ingyenebed:
többedszer merül fel a téma.

kulcskérdés, hogy egy bárhanyadrész bojkott hogyan lehet jól kommunikálható? hogy lehet megértetni a kedves választóval, hogy ez tulajdonképpen az ő érdekében történik? (már ha persze ez a tényleges érdeke)
ne felejtsétek el, hogy országos lefedettségű/hatékony/akármilyen média szinte nem elérhető az ellenzék számára... és így egy pillanat alatt lesz kétélű fegyverből harakiri...
próbálom elképzelni, ahogy nem a töketlen, impotens, alkalmatlan (állam- és demokráciaellenes és még durvább!) ellenzék képe jön fel azonnal...

egyébiránt számomra az a politikai szerepre aspiráló, aki nem a választási győzelem érdekében - és hogy engem, választót képviseljen - dolgozik, részemről nem támogatható.
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
kisjuci 2014.06.08 12:52:42
@incze: ludovika témához:

több rétege is van ennek a kérdésnek:
a klasszik rendszerszolga képzés mellett
bűzlik egy jó kis ingatlanspek is...

hol is van most(még) a rendőrtiszti? na ugye...

érdemes nyomon követni a jövőben a hegyvidéki ingatlan sorsát. csak nehogy a belvárosiakéhoz hasonlóra jussanak... (lásd még árcédula a jegyző luxuscipőjén)
kisjuci 2014.06.12 15:51:06
@jotunder: úgy emlékszem, erre egészen komoly szándéknyilatkozatot is tett (Akkor vágjunk bele! 2013.06.24. 11:31) azóta megvolt a választás, ennyit erről...
kisjuci 2014.06.12 15:57:08
@jotunder: hmmm... :)
Magyar Nemzet 2014. június 5...
kisjuci 2014.06.06 14:01:00
@spinat: bármilyen meglepő, de ez egy működő gyűlöletfenntartó topik. (a MaNem olvasói számára, akik ennek célközönsége)
kisjuci 2014.06.06 21:14:07
@Kettes: @RontoPal: @kisa: @nandras01:
szerintem:
a minisztériumok vidékre költöztetésének belebegtetése egy terelés arról, hogy a lényeg a Várba költözés (ezért kell a Városligetbe a Pecsa helyére vinni a Nemzeti galériát
budapest.hu/Lapok/Liget-Budapest-Projekt-%E2%80%93-jelent%C5%91sen-n%C5%91-majd-a-z%C3%B6ldfel%C3%BClet-a-V%C3%A1rosligetben.aspx )

így ahelyett, hogy azon szörnyülködne, hogy ez közel 280-300milliárdba kerül majd (teljes M4 volt 560 milliárd)
most azon agyal a nép, hogy vajon minek kéne vidékre menni?

(tessék figyelni a szövegre: csak megvizsgálni kell a lehetőségét a vidékre költözésnek...nem költözni...)
         Lovász Lászlót a Magyar Tudományos Akadémia elnökét külső tagjának választotta a Svéd Királyi Tudományos Akadémia. Tegnap tartotta meg a székfoglaló előadását "Nagyon nagy hálózatok matematikája" címmel.         Matematikus olvasóink most hagyják abba…..
kisjuci 2014.05.15 22:38:39
@jotunder: mérnök vagyok, nagy vonalakban megértettem, de nem láttam az embert a tévében, aki nagyjából ezzel foglalkozik.

mert nincs tévém :)
Örülünk, Vincent? Orbán a Jani 2014.04.30 21:32:39
      Egy Orbán Viktor nevű szotyolaköpködő sudribunkó levelet írt a kilencvenegy éves Dávid Katalinnak, a magyar művészettörténet doyenjének, és elemezte neki egy kicsit a megszállási emlékművet.  Elmagyarázta neki, hogy mi az emlékmű egyetlen lehetséges értelmezési…..
kisjuci 2014.05.02 14:29:12
@jotunder:
és akkor itt a válasz arra is, hogy mit lehet tenni?
de vajon mi bírhatna rá egy konzervatív nyugati politikust, hogy csúnyán helyrerakja?

(amikor például az orbán-putyin-paktum vagy az eus-pénzek most létrehozott, minden eddiginél direktebb ellopási rendszere sem üti meg ezt a határt... elvi/etikai dolgokba itt nem mennék bele, mert szerintem az nem tartozik a politikai érdekek közé, inkább csak megfelelő érdek meglétekor lehet ürügy.)

(persze, nem szeretném elterelni a figyelmet - legalábbis itt, ebben a körben - a poszt témájától, mert magam is fájdalmasnak tartom.)

kicsit olyan ez az egész kis magyar közélet, mintha valaki egy nekiszegezett pisztoly láttán a tőrvívás lovagiassági szabályai szerint próbálna választ adni/várni...
kisjuci 2014.05.02 18:48:23
@jotunder: szeretem az írásaidat, az okosságod és tulajdonképpen azt is, hogy még hiszel az etikett igazságában a hangtompítós pisztollyal szemben.
kisjuci 2014.05.02 20:22:28
A főváros 25,8 milliárdért kívánja fejleszteni a Margitszigetet. A Jamrik-projekt által nem csak szebb lenne a sziget, hanem milliárdokkal kevesebb közpénzbe is kerülne. Az 1907-óta működő Európa hírű margitszigeti Parisien Grill Mulató (Grafika: Vogel Eric, Fotó: Ganimedes.lib.unideb.hu)..
     Dánielfy Zsolt harmadosztályú színész/önkormányzati képviselő nyalta fényesre gazdája seggét nagy nyilvánosság előtt a debreceni kampányzárón. Ahogyan szavazott, úgy bántak vele. Felesége megkapta n-edik büféjét az önkormányzattól. Ő maga érdemkeresztet…..