Regisztráció Blogot indítok
Adatok
György Balázs

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írtam már, hogy a kémiához egy kicsit jobban értek, mint az átlag. Tanár vagyok ugyanis. Egy ideje nem tanítok, de azért még mindig sokat álmodom arról, hogy ott állok megint a gyerekek előtt. Az egyik leggyakoribb mondat, ami akkoriban elhagyta a számat az "És most vegyétek elő a periódus…..
Orbán ellenfelei egy olyan focicsapatra hasonlítanak, akik a sokadik megalázó vereség után is ugyanazzal a vesztes taktikával futnak ki a pályára. Sőt, a borítékolható bukás előtt/közben még kifejezetten lelkesek is, aztán meg nem értik az eredményt. Nézem a CEU-ért menetelő tömeget, és magamban…..
György Balázs 2017.04.14 12:10:27
Mindenben egyetértek a blog szerzőjével!
A friss levegőn történő belvárosi sétálgatásokkal, skandálásokkal, óbégatásokkal, transzparensek cipelésével, vagy világító mobiltelefonok magasba tartásával még sohasem lehetett semmilyen kormányt megbuktatni, - sem demokratikusat, sem diktatórikusat.
A kormánybuktatásnak megvannak a közelmúlt történelméből mindenki által jól ismert receptúrái.
Az egyik recept - az 1989-es romániai forradalomból megismert eljárás - a katonai erő alkalmazása, a hadsereg aktív részvétele a kormányellenes megmozdulásokban. Ebben az esetben ugyanis a hatalmat védelmező rendőri egységek nem tudnak és nem is akarnak szembeszállni a katonai erővel és a hatalom fél órán belül megbukik.
A másik, a kijevi tüntetésekből ismert recept, a kormányellenes tüntetők agresszív, erőszakos fellépése a hatalmat védő rendőri erőkkel szemben. Erre a lehetőségre viszont itt, Magyarországon semmilyen szándék nem mutatkozik. Itt senki nem hajlandó utcai barikádokat építeni és benzines palackokkal, vascsövekkel nekimenni a rendőröknek, ahogyan ezt a kijevi ellenzékiek tették. Az oka pedig többnyire a gyávaság, a tunyaság, az érdektelenség, a "mért pont én vigyem vásárra a bőrömet" hozzáállás.
De a legnagyobb probléma, hogy Orbán rendszerének a megbuktatása után hátramaradó hatalmi űrt jelenleg senki nem lenne képes betölteni. Mert jelenleg nincs a politikai kínálatban olyan személy, aki még nem vált hiteltelenné, aki becsületes, intelligens, bölcs, ötletgazdag, kreatív, kellően agilis és a saját piti érdekei helyett a nemzetet alkotó polgárok érdekeit akarná érvényesíteni.
A fenti okok miatt aztán, - tetszik, vagy nem tetszik - Orbánék maradhatnak még, vagy 10-20 évig hatalmon.
Elszakadt a cérna. Érzékeny lelkűek itt hagyják abba az olvasást, káromkodni is fogok. Rondán.  Agyafúrt kormányunk kitalálta, hogy szúrhatnak ki velünk még jobban. Keresztény gyökerek eszement ötlete nyomán vasárnap zárva fognak tartani a boltok. Persze, lesznek kivételek. A…..
H2SO4 Bozonvadászat trófeával 2012.09.29 21:45:12
A világ építőkövei nem unalmas társaság. Több mint száz éve egészen komolyan kutatják őket, és a fizikusok számos olyan törvényszerűséget fedeztek fel, amelyek elmesélik nekünk, hogy miért ilyen a Világegyetem és benne a mi szerény világunk. 2012. július 4-én a CERN olyan…..
György Balázs 2013.10.11 04:53:24
Egy csúnyán elhibázott fizikai Nobel-díj kapcsán!

A Higgs-mechanizmus működéséhez Higgs-mező (Higgs tér) szükséges, ami olyan erősen görbült tér, hogy, ha az orrunk elé tesszük a mutatóujjunkat azt nem látjuk az extrém nagy térgörbület miatt. De a világunk igazoltan mindenhol sík, euklédeszi. Görbült terek csak a csillagászati méretű fekete lyukak közelében vannak.
A Higgs-mechanizmus első számításai egy közvetítő bozont jósoltak, de a későbbi, még pontosabb számítások nem csak egy, hanem 5 különféle Higgs-bozont valószínűsítenek, 5 különböző, tulajdonsággal! Melyik az igazi?
Más! Ha a részecskék a Higgs-bozontól kapnának tömeget - mondjuk - akkor a Higgs-bozon mitől kap tömeget? (Olyan ez mint a keresztény vallás állítása. Isten teremtette a világot. Jó, jó, de ki teremtette az Istent?)
A Higgs-mechanizmus a Standard Modell működését teszi teljessé, amiről már minden fizikus állítja, hogy nem tudja a mi világunkat leírni. Hiányzik belőle a gravitáció és egyébként, 17 szabad paraméter szükséges a beállításához!
A matematika lehetővé teszi, hogy bármilyen ostobaságot egyenletekbe lehessen foglalni, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a világunk ilyen, vagy, hogy így működik.
A CERN-ben talált 125 GeV-os részecske egy gyorsan bomló rezonancia. Olyan, amiből már közel 300-at találtak az elmúlt évtizedekben. Nincs semmi jelentősége és semmiben nem különös és pláne nem I S T E N I !!!

Peter Higgs-et az egész környezete - kollégái, ismerősei - idiótának tartja, ahogy ténylegesen az is! Az elmélete, illetve az abban való vak hit, pedig, több évtizedre visszavetette az elméleti fizika fejlődését.