Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KCB

0 bejegyzést írt és 830 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Télen sajnos kiemelten figyelni kell, hogy ne bukkanjon fel a penész az otthonunkban. Főleg a nedves, párás, rosszul szellőző helyeken okoz mérhetetlen gondot az egészségre is káros penészesedés, ezért főleg a fürdőszobában és a konyhában figyeljünk a jelekre. A háztartási…..
Ha különleges, kicsit talán bizarr dolgot szeretne látni az ember, akkor a legbiztosabb tipp japán felé fordulni, legyen szó akár európai ésszel felfoghatatlan minilakásokról, vagy gasztronómiai különlegességekről...
1916. Az Ír Polgári Hadsereg (Irish Citizen Army) katonái egy dublini tetőn a húsvéti felkelés előestéjén..
KCB 2019.06.10 11:10:45
@kugi: 5 emeletes ágy? Először elképzeltem, hogy a lefelsőre, csak tűzoltó létrával lehetett felmenni :)
Barkácsolunk - vásárlunk - eladunk, tehát olvasóink nagy része találkozik a csomagküldés áldásaival. Már amennyiben ez a korrekt ügymenet és árképzés határain belül marad. Levelet küldött a DPD-vel és MPL-el szerződésben álló Vaterafutár és a hír aktualitása kilökte…..
KCB 2019.04.27 11:26:46
Lassan vége a télnek (ezen a féltekén legalábbis), mi pedig majdnem lemaradtunk a 21. század egyik (ha nem a) legfontosabb téli segédeszközének bemutatásáról. Mea culpa, Kedves Olvasóink, mea maxima culpa - hibánkat rendezzük is gyorsan, s nézzük, mi fán terem a hógolyókészítő kanál!..
Nem meglepő, hogy sok más infokommunikációs technológiához hasonlóan, Szingapúrban a 3D nyomtatás is dinamikusan fejlődik. A városállam nagyon hamar felkarolta az additív gyártást, virágzó ökoszisztéma alakult ki, komoly állami támogatással. A legfrissebb szingapúri…..
1848. Korabeli dagerrotípia a párizsi Februári Forradalom utcai barikádjairól...
KCB 2018.12.24 20:44:40
@Projekt678: "100 kalória/ nap" Ez gyakorlatilag nullával egyenlő, amibe 3 hét alatt bele halna bárki. Jó hülyeséget terjeszteni? Tudod mennyi 100 kalória? Azon kívül hogy 50 tictac?
A hajdani Modrus-Fiume vármegye adminisztratív székhelyén, a Dobra felső völgyében fekvő Ogulinban nem csak a Frangepánok által emelt vár tarthat számot érdeklődésünkre. Az A1-es (Károlyváros-Split) autópálya melletti hajdani határőrvidéki város házai katonásan sorakoznak a történelmi központban -…..
A kollektív amnéziában reménykedik a Fidesz, amikor a Jobbik és Simicska Lajos viszonyát firtatja. De néha akad, aki kiesik a szerepből. Most épp az egyik kedvenc nemzeti nagytőkés, Széles Gábor buktatta be csúnyán Orbánt...
A dtvnews.hu tette közzé a Telekom IPTV és digitális kábeltévé kínálatát 2017. január 1-jétől igen komolyan érintő átrendeződés hírét: jönnek a TV2 kábelcsatornái, de kikerülnek a csomagokból (AZ ÖSSZESBŐL BAZDMEG) a FIC, azaz Fox International Channels csatornái. MINDEGYIK: Az összes…..
KCB 2016.11.03 17:33:17
@bandigyerek: Azt legalább nem tőlünk lopta.
Öt fontos dolgot kell megtenni már most, ha nem idén, hanem jövőre akarunk lakást vásárolni. A lakásvásárlás életünk legnagyobb pénzügyi döntései közé tartozik, akár első otthonunkat készülünk megvenni, akár már meglévő lakásunkat szeretnénk nagyobbra cserélni. Az év vége és az ünnepek közeledtével…..
KCB 2016.10.30 22:02:52
@vavhab: Nem állítottam hogy minden helyzetben jobb. Már kiszámoltam excelben hogy melyik éri meg jobban. Nem felejtettem ki semmilyen költséget.
Tibor vagyok, 38 éves, tisztes budai polgár. Fideszes, meggyőződéses. Szögezzük le az elején, sokadjára: bár hívő, gyakorló keresztyén vagyok, és a gyűlölet minden megjelenési formáját elutasítom, téged tiszta szívemből gyűlöllek. Illetve nem is: leginkább megvetlek, és kicsit sajnálom, hogy…..
Gondolkodj és élj szabadon 2016.10.19 05:11:42
1956 októberi forradalom. Pesti srácok. Hősök, akik értünk mindannyiunkért ontották vérüket. Ez ma a közmegegyezés, a nemzeti minimum jobboldaltól baloldalig és baloldaltól jobboldalig. Aki nem így gondolja az minimum hazaáruló. Még a Fidesz is erősen nyomatja (természetesen közpénz-milliárdokból)…..
Igaz, ez a fánk nem lesz olyan, mintha olajban sütnénk ki, de így is nagyon finom és puha fánkot kapunk...
Másfél milliárd(?) forintba került, a premierje sem nagyon érdekelt senkit, utána meg még azokat se - kábé így lehetne legegyszerűbben összefoglalni a TV2 legutóbbi buktáját, a Star Academyt. Az összeköltözős énekes tehetségkutató nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nemhogy nem verte meg az…..
Furdancs Blog Védd magad! 2016.10.17 05:00:00
Ó, elfelejtettem megetetni a macskát! ..és legyen is elég az öncélú humorizálásból. Munkavédelmi plakátokat gyűjtöttem a világ minden tájáról afrikai, német, amerikai és természetesen orosz forrásból. Az oroszok élen jártak mindig is a számunkra teljesen életszerűtlen, groteszk szituációk…..
„Brussels, we still love your money” – hirdetik a Kétfarkú Kutyapárt matricái szerte a városban. Valóban: tény, hogy az EU pénzeli az országunkat és az EU nélkül Magyarország visszamenne a ’70-es évekbe. Vagy még korábbra...
Ugye, mennyire meg szoktunk sértődni, amikor a nagyképű nyugatiaknak tökmindegy, hogy Bukarestbe vagy Budapestre jönnek? Vagy milyen felháborodottan szoktuk mesélni, hogy a bunkó amerikaiak/franciák/akárkik nem találják Magyarországot a térképen? Tanulságos lenne ilyenkor egy felmérés, vajon hány…..
Egyik legkedvesebb anekdotám egy öreg székely bácsiról szól, aki az állatkertben a zsiráf láttán megcsóválja a fejét és csak annyit mond: „Márpedig ilyen állat nincs!”. Nos, hasonló reakciót – „Ilyen betegség nem is létezik!” – vált ki betegeimből, amikor közlöm velük, hogy az őket kínzó krónikus…..
A napjainkban népbetegségnek számító állandósult, vagy rendszeresen jelentkező nyakfájdalom, nyakmerevség néhány évtizeddel ezelőtt szinte ismeretlen jelenség volt. Amíg megfelelő helyen, azaz a gerincünk tetején „hordtuk” a fejünket és nyakunk folyamatos mozgásban volt, gyakorlatilag panaszmentesen…..
KCB 2016.09.30 08:40:24
@odamondó: @Balance Gerincterápia: Lehet hogy rosszul fogalmaztam ma hát nyújtásával kapcsolatban. Amikor a labdán homorítok, megszűnik a függőleges terhelés a gerincemen, érzem ahogy a fejemet lógatva a nyaki csigolyáktól egészen a medencéig nyúlnak, lazulnak a dolgok. Valóban ez a hátizmot nem nyújtja, de utána úgy érzem mintha magasabb is lennék :).
Mivel a karom csak lazán van a fejem felett, így csak minimálisan érzem a hasam és a mellkasom feszülését. Ezzel leginkább a két fájó pont, nyaki és medence csigolyáknál lévő fájdalmat tudom kicsit enyhíteni.

@Balance Gerincterápia: Köszönöm szépen a labdás gyakorlatot!

Az teljesen igaz hogy a labdán is lehet nagyszerűen görnyedve ülni, szóval figyelni kell.
Én amúgy is váltogatom a székkel. A derékpárna is egy nagyon fontos kiegészítő.
(Számomra rejtély, hogy a székek támláján miért van lent és nem a derékmagasságban az a púp)
KCB 2016.09.30 08:46:45
@Balance Gerincterápia: Egy dolgok szeretnék megkérdezni, mostanában erőteljesen ropog a nyakam ami korábban nem volt jellemző, annak ellenére hogy mindig is fájt a sok ülőmunkától.
Ez minek a tünete lehet? Vagy csak öregszem? :)
KCB 2016.10.04 09:06:58
@Balance Gerincterápia: Köszönöm szépen, figyelni fogok rá!
Alig telt el a nyár, máris esnek ki a legújabb csontvázak a szekrényből a Fidesz költekezéseiről. Többek között kiderült, hogy már azelőtt elégették a gyűlöletkampányra szánt 3,1 milliárdot Rogán haverjának cégeinél, hogy az törvényesen megengedett lett volna. Sebaj,…..
KCB 2016.09.22 12:52:02
@Csaba Szikora: Jól megmondtad, most van miből lopni, így hát nem is bűn!!!

Kár hogy mindeközben romokban az oktatás, egészségügy, minimálbéren élnek több százezren. A fidesz közeli cégek meg híznak. De ebből látszik, hogy jól megy az országnak.
Erről a témáról jóval kevesebb anyag van, mint arról, hogy hogyan készülj egy interjúra, ott mire figyelj, hogyan viselkedj, hogyan öltözz és a többi jó tanács (?). Az alább leírtak is hasznos információk lehetnek számodra, hogy kicsit jobban fel tudj készülni, valamint egy…..
KCB 2016.09.21 10:47:30
Aki úgy fogad interjúzót, hogy még az önéletrajzába sem olvasott bele, az alapjában véve rossz vezető. Lehet ezernyi indokot mondani arra, hogy miért nem tette meg, de attól még az marad.
Egy munkahely partneri viszony, a munkáltató nem szívességet tesz a munkavállalónak, hanem közösen dogoznak egy célért. Ha ez egyoldalú, akkor nem dolgozik ott szívesen az ember és ez a cégnek is sokat árt.
Ha kiderült hogy nem olvasták az önéletrajzom az már eleve egy hatalmas negatív pont, mivel én rááldoztam az időmet hogy odamenjek, felkészüljek, ő meg csak felállt az asztalától. Ráadásul a mesélj magadról kérdésre sok helyen rossz néven veszik, ha elkezded ledarálni az önéletrajzodban lévő tételeket.

A másik faramuci dolog a cégeknél, hogy a fizetést nem mondják meg. Gyakran a harmadik interjú végén, ahol boldogan közlik hogy felvesznek (vagyis szívességet tesznek), mondanak egy olyan számot, amire alapból már be sem mentem volna.
Ez megint a magyar cégek hozzáállását minősíti, még a hiányszakmákban is így van!
Úgy hogy kár azon rugózni hogy az a munkavállaló aki a fizut kérdi, már eleve rossz munkavállaló. Vajon mit szólna a cég ha én úgy akarnék oda kerülni hogy nem vagyok hajlandó a kérdésekre válaszolni, csak ködösítek, az önéletrajzomat is csak akkor adom oda ha megmondták a fizut. Ugye hogy mennyire abszurd? Pedig az a másik oldalról is az.
Alap hogy az ember pénzért dolgozik, ha ezt nehéz megemészteni a vezetőnek akkor ott bizony komoly baj van. Elvégre sok ember akkor is ott marad a cégnél, ha szar a meló, mert a pénzét megkapja.

A motiváció meg a másik baromság. Miért akarsz ott dolgozni? Ezt a kérdést akkor lehet feltenni (akár minden nap) amikor már ott dolgozol. Egy álláskiírás alapján erre a kérdésre érdemben válaszolni nem lehet. Egy biztos, az előző helyen már nem akarok dolgozni. Kérdezzenek arról hogy miért.

A cégvezetők nehezen fogadják el de az interjú sikere mindkét félen múlik. Egy béna interjúztató is ki tudja vágni a világ legalkalmasabb jelöltjét is.
Ha lehet, visszakérdezek hogy miért utasítottak el, van hogy válaszolnak és akkora baromságokat mondanak hogy beigazolódik a sejtsem, az interjúztató nem ütötte meg azt a színvonalat, ami minimálisan kell. (Mondom ezeket úgy, hogy 3 helyből kettőre fel szoktak venni)
Saját cégemnél is tapasztaltam hogy egy szakmai feladatsorból az interjúztató 10 kérdés kiértékeléséből 2-őt rosszul javított!!! Ötödét a kérdéseknek!

A sokadik dolog amikor kiderül hogy vagy nem is akarnak senkit felvenni, vagy senki sem jó nekik. Na az egy másik rémálom. Sokszor látom akár 1 éven keresztül is ugyanazt a hirdetést.

Aztán többször is volt olyan interjúm, ahol az interjúztató nem is tudta hogy interjúztatni fog. Feltette kérdéseknek azokat, amiket azon a héten nem tudott maga megoldani, aztán kiment. Fantasztikus érzés ilyen interjúkra járni.
Orbán és népi zenekara: "Mindenki menjen el szavazni, mert csak így védhetjük meg a kormányt...Orbánt...vagyis az országot!" (K. Szalonna)  Annyira jó fejek! Eddig is baromira bírtuk a tök elfogulatlan Patyi Andrást meg a még elfogulatlanabb Pálffy Ilonát, de most feltették a koronát eddigi…..
A videókonferenciás, kamerás állásinterjúkról már régebben értekeztem itt, de most olvasói kérésre a telefonos állásinterjú sajátosságait is sorraveszem. A sok előnye mellett, miszerint nem kell utazni, időhatékony és gyorsan megszervezhető egy telefonos interjú, hátránya is akad bőven. A…..
KCB 2016.09.14 16:37:06
@VT 135: Abszolút így van, aki a hajnali ötre azt mondja hogy ok, azt eleve nem venném fel, mert nem reális.
Cserébe kis cégek tényleg komolyan gondolják, hogy egy nap 10 óra munkából és 14 óra készenlétből áll.