Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eriela

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alapkőletételnek már több mint tíz éve, de körforgalom máig nem épült a 10-es főút és az Ürömi út találkozásánál lévő lámpás kereszteződés helyére. Hosszú évek óta mondják, hogy a helyzet tarthatatlan, megoldás helyett azonban máig csak ígéretek…..
eriela 2013.10.10 20:21:40
Budakalászi kereszteződés:

@Mészáros Laci:
persze, olvasd el a korábbi kommentemben hivatkozott újság 7. oldalát is, az is erről szól: mosakodnak.

1) Miért nem lehet éjjel villogó sárgára állítani a lámpát? Este 11-kor 5 percet várni a zöldre elég gáz...
2) Miért van a gyalogosak külön üteme, amikor nyomógombos bejelentkezése is van? Nagyon "jó" érzés, amikor minden irányból kígyózva állnak az autók, büdösítenek, és várják, hogy a nem létező gyalogosok átmenjenek a posta előtt. Sőt mikor végre a Pomáz felől érkező balra kanyarodó sáv zöldet kap, ami eleve ritka a hév sorompója miatt, még elsőbbséget kell adnia a szintén zöldet kapó gyalogosnak. Van, hogy ebből a sávból 2-3 ciklus alatt csak 2-3 autó tud átjutni, mert vagy meg kell várnia a gyalogosokat, vagy kimarad az üteme, mert épp hév jött...

Persze, az átmenő forgalmat akarják leszoktatni, de az ingázó tranzit csak reggel és este egyszer-egyszer szívja ezt meg, viszont aki helyi, az napközben többször végigszívja míg közlekedik a városban. Hurrá, jól megszivattuk a Pomáziakat!

Persze az is világos, hogy az egész probléma fő oka az, hogy az M0-ás itt ér véget, (Óbuda és Budakalász a már több mint 10 éve tartó vitában nem tudott megegyezni a nyomvonalról (a legújabb _pletykák_ szerint az új nyomvonal Pomáz és Kalász között a tervezett elkerülőút helyén fog megépülni)) és hogy nem épültek meg a települést elkerülő utak.
eriela 2013.10.10 21:10:38
@Mészáros Laci:
hahaha, biciklisek? jó vicc...
pár éve kezembe került egy turisztikai kiadvány Budakalász javasolt kerékpárútvonalairól: szépen be volt rajzolva rajta, hogy kerékpárral Pomáz felé a Pomázi úton kell menni. Aki már tekert arra, az tudja, hogy ez egy életveszélyes szakasz: szűk és rossz minőségű út nehezen belátható kanyarral és száguldó (80km/h!) autókkal.

A kerékpározás Magyarországon extrém sport, életre-halálra!