Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Uté Anachon

52 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Avagy kinek kell mozdulnia egy kapcsolatban? A szülő hűtlensége a gyermekre nézve.) Egy régi esettanulmánnyal kezdeném a történetet. Főszereplőink hárman vannak, egy férfi és két nő. Aki megkeresett, egy mélyen depresszív, életet elutasító, mérhetetlen nagy lelki…..
(1.rész) Gyakran, amikor az erőszak felmerül, mindannyian csak és kizárólag a fizikai bántalmazásra asszociálunk. Holott létezik ennél egy jóval láthatatlanabb, de hatását tekintve sok esetben mélyebb sebet keltő megnyilvánulása is, a szóbeli erőszak, a megalázás. Ebben az…..
Írásom célja nem az, hogy népszerű legyek a ma oly divatos álspiritualizmust hirdetők és követőek szemében, mindinkább az, hogy valós képet próbáljak adni arról, hogy egy párkapcsolat megtalálásáért, annak működéséért, s egyben tartásáért mennyi-mennyi benső és…..
Avagy a gyermek nevelés alapszabályai…. (1.rész)   Bármely szülőt megkérdezném ma, hogy szereti -e a gyermekét? – azt mondaná, persze. Bármely szülőnek azt mondanám, nem szereti jól a gyermekét, természetesen felháborodna. Ezzel a jelenséggel minden terapeuta találkozik,…..
Talán ez az a szemlélet, amelyet most sok-sok változás árán, de meg kell, meg fogunk érteni. Fordíthatjuk ezt úgy is, hogy: „Aki kifelé él, nem él Bent!” Mai társadalmunk alakulása, a szociálpszichológiai tanulmányok szerint, az egyik legnagyobb szétesését mutatja. A…..
2015. január 20. hajnal Most is, mint mindig előttem járt, hol is lehetne jobb helye... mindig előttem. Azon gondolkodtam van-e értelme tovább csinálnom, amit csinálok. Oldok, előző életekből magyarázom meg a miérteket, amikor arra kérnek, gyógyítok. Szeretem, de mégis sokszor…..
„A háborúban is van ösvény!”   Viktor Emil Frankl (Bécs, 1905. március 26. – Bécs, 1997. szeptember 2.) osztrák neurológus és pszichiáter. (Frankl alapította a logoterápiát és az egzisztenciaanalízist, a pszichoterápia „harmadik bécsi iskoláját” (Freud és Adler…..
Lélekesszenciák Üzenet 2015-re 2015.01.03 15:00:00
Tanítóm beszéde 2015. január 2. Dobogókő   Kedves Olvasó!   Fogadd szeretettel Tanítóm üzenetét minden útkereső számára, amelyben 2015-re vonatkozóan mondja el mi az, amellyel mi magyarok és az emberiség szembesül majd, felismerések formájában. Nem kívántam sem a…..
„Létünk nem a születéssel kezdődik, és nem a halállal ér véget. Minden lélek történetének van egy főmotívuma, mely átível több földi életen. Egy téma, ami csakis az övé, és ki kell bontania. A tiédnek is van, csak meg kell hallanod mi az.” Olvasható Müller Péter…..
Szeretek a karácsonyi forgatagban elvegyülni, ahol a fahéjas narancs illat leng körbe és minden arany és piros és csak egyszerűen szép. Valahogy meghittebb, bensőségesebb ilyenkor a világ díszlete. De leginkább az embereket szeretem nézni, figyelni óvatlanul, hogy éppen ki-mit…..
Esettanulmány: Aki mindenáron férjhez akart menni   Történetünk 3 évvel ezelőtt kezdődött, amikoris egy délután megérkezett Hozzám egy hölgy, aki állítása szerint rendkívül szorult helyzetben van, és neki azonnal szüksége van segítségre. Így gyorsan adtam is neki egy…..
Lélekesszenciák "Pánik" 2014.10.17 19:00:00
Ha valakiben felerősödnek az idegi feszültségek, illetve kiújul a pánik, meg megjelenik az életében, arra kérem, hogy a következő gondolatokkal foglalkozzon. Mitől is pánikol az ember, mi a pánik? A legtöbb esetben a pánik egy olyan, általában gyermekkori trauma…..
Az esetet, amelyet szemléltetni kívánok, egy valós történet alapozza meg, természetesen nevek és egyéb információk nélkül. A megértéshez elegendő lesz maga a történet, és hiszem, hogy sokan magukra ismernek. A történet: Egy házaspár férfi tagjának a problémája az volt,…..
Egyik délután összefutottam egy kedves ismerősömmel (férfi), akit már elég régen láttam. Beszélgetésünk során rákérdeztem, hogy mi újság a viszonylag új párkapcsolatában? Válasza megnyugtató volt, nagyjából ezek a mondatok hangzottak el: - Összeköltöztünk, minden oké.…..
Kedves Érdeklődők! Idén Október 2-ától ismét ÖNISMERETI TANFOLYAM indul Budapesten! A pszichológia és spiritualizmus világának megismerése által. Érdeklődni a lelekesszencia@gmail.com email címen lehet, ahol részletesebben tájékoztatom az érdeklődőket! Szép napot!…..
2011-ben az Európai Unió, minden egyes tagállamában egy kutatást végzett szociálpszichológia segítségével, amelynek témája az volt, hogy mi az az egy gondolat vagy szó, ami jellemzi az adott társadalmat. Magyarországra ennyit írt: UNIFORMIZÁLT. Ha hosszabban elolvastuk a cikket,…..
Lélekesszenciák Hűségről... 2014.09.03 10:45:41
„Ember nem lehet többfelé hűséges.” - mondja Popper Péter bölcsen. Hűségről írni nagyon nehéz dolog, mint minden olyan fogalomról nehéz, amit a valóságba át kell tudnunk ültetni. Sokan mondják, hogy a hűség egy döntés kérdése. Én azonban ezt nem hiszem, és nem…..
Lélekesszenciák Anyám nevében 2014.08.08 13:55:36
... Mert vétkesek közt cinkos, aki néma A minap egy, olyan történetbe botlottam, ami már korábban is foglalkoztatott. Elmesélem. Az egyik vidéki kis község vasútállomásán a vonatra felszállt egy nő és egy férfi. Már a peronon is civakodtak, a férfi nem akart felszállni.…..
Ismerkedéstől az együttélésig (3.rész)   Mint láthattuk a stabilitás szakasza után még mindig akad tennivalónk, hogy egy párkapcsolatot sikeresen „üzemeltessünk”. Továbbra is tartsuk szem előtt, hogy a „meghitt párkapcsolat hosszú fejlődési út eredménye, melynek…..
Ismerkedéstől az együtt élésig (2. rész)   Amikor a rózsaszín felhők elrepülnek, párunk „lelepleződik”, kiderül, hogy mégsem olyan, mint amit mi gondoltunk, akartunk hinni róla, akkor bizony megkezdődnek a viták, a harcok egymással. Vagy egymásért?   2. HARCOK…..
Az elmúlt években számtalan mende-monda terjeng a világban, olyan módszerekről, amik minden tudományos, de lelki törvényszerűséget is megkérdőjelezve „működnek”. Pontosabban nem működnek. Ilyen világmegváltó, hatalom ittas embert rengeteget láthatunk mi is eleget a…..
Ismerkedéstől az együtt élésig. (1.rész)   A nagy öregek, akik hosszú évtizedeket éltek le egymás mellett, és ma ünneplik a gyémántlakodalmukat, erre a kérdésre azt felelnék, hogy mindkettőnek engednie kell. Vannak a nagy bölcsességeken túl azonban olyan, a pszichológia…..
„Mindenki xarul van”- hangzott el minap egy ismerősöm szájából, amikor rákérdeztem, hogy éppen mi újság vele. Sok embertől hallom ezeket a szavakat, ezért úgy döntöttem picit bővebben leírom mi is történik manapság mélyen a lelkünkben. Mint korábban a bemutatkozóban…..
Ki lát kit?   A mitológiában Bábel városában telepedtek le Mózes utódai. Ők voltak azok a nemzet, vagy családok, akik még egy nyelven beszéltek. Egy tornyot akartak építeni, ami az égig érjen. A cél az volt, hogy összetartozásukat hirdessék és ne tudjanak szétszéledni. A…..
„Egy szerelem nem van, eredendően nem jár. Attól válik azzá, hogy mit teszünk bele!”   Nemrégiben volt egy fiatal kliensem, aki pánikbetegséggel jelentkezett be. A telefonban már ecsetelte, hogy ő tulajdonképpen napjában többször rosszul van, leizzad, elveszti a…..