Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blahó Dávid

143 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet. De az biztosan segít, ha kiírjuk és kiirtjuk magunkból az összes csalódást, szorongást, frusztrációt, függőséget, bizarr vágyat és félelmet. IAMX is ezt teszi. És nemcsak kiírja, hanem zenét is komponál belőle. Amit aztán élőben is bemutat. Például egy márciusi estén az A38-on. IAMX – A38…..
Amennyiben egy reménytelen kísérlettel a szívednek legkedvesebb személyt szeretnéd visszahódítani, kevés romantikusabb őrültség képzelhető el, mint egy lassú tánc a Margaret Island Eső című dalára. Az édes-bús hanghullámokat keltő három zenész most külön alkalmat is ad az andalgásra: március 12-én…..
Unplugged koncert, elektronikus koncert, szimfonikus koncert. Egy magára valamit is adó együttes legalább az egyiknek behódol pályafutása során, de az sem ritka, hogy mindhárommal tesz egy kísérletet. Mind közül kétségtelenül a klasszikus zenekarral előadott hangverseny jelenti a legnagyobb…..
TOP 5 2015 sorozatunk legfrissebb fejezetében nem villámcsapások törnek ránk, hanem jobbnál jobb lemezek. Ezúttal ugyanis a hip-hopban utazó Derültégből zenekar rántotta össze egy csokorba, hogy melyik korongokat pörgették a legszívesebben az elmúlt esztendőben. Unknown Mortal Orchestra -…..
Vagy lehet az egyik legjobb barátod egy csacsi. Vagy egy meleg srác. És még talán színészként is ott perceghet benned a tehetség lángja. És ha néha el is borul az agyad? Vagy túl sokat iszol és túl könnyen felkínálod magad a pasiknak? Ilyen háttérrel ki csodálkozik azon!? És még így sem…..
Hosszas hallgatás után jelentette be visszatértét a sötét és kemény zenék könnyáztatta harcmezejére a Gyöngyvér zenekar, akik október 24-én abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy a portugál Moonspell előtt léphettek fel. Most pedig lemezbemutató koncertre készül a…..
Sűrű volt a Paddy And The Rats éve, akár egy jóféle ír ürügulyás: koncertek, fesztiválok, új lemez és gyerekáldás is tarkította az összképet. Az esztendőtől a Barba Negrában vesz whiskygőzös búcsút a kelta kocsmapunk horda, és így természetesen a december 29-i, teltházas…..
TOP 5 2015 sorozatunk aktuális epizódjában a hazai elektronikus zene egyik nagyágyúja, Zságer Balázs gyűjtötte össze, hogy melyek voltak számára a legjobb muzsikák a néhány nap múlva búcsúzó esztendőben. Előre szólunk: lesz itt minden, de Balázstól nem is vártuk, hogy csak a…..
Folytatjuk TOP 5 2015 sorozatunkat: a legfrissebb fejezetben a Sexepil tagjai vallanak arról, hogy melyik lemezeket és dalokat pörgették a legszívesebben ebben az esztendőben. A csapat számára a karácsony a pihenés mellett a készülődésről is szól majd, hiszen a két ünnep között…..
Egy egész generációt testesítesz meg. A magad céltalanságával, ami mögött annyi tudatosság van. Legalábbis te így képzeled. Közben meg fogalmad sincs, honnan hova tartasz. Csak úgy vagy. Mechanikusan. Rutinból. Megszokásból. Üresen. Kereken tíz dalon keresztül. Vannak jobb…..
Folytatjuk TOP 5 2015 sorozatunkat, amelyben hazai zenészeket és zenekarokat veszünk rá arra, hogy vallják be, melyek voltak számukra az esztendő legkedvesebb dalai vagy albumai. Utóbbira vállalkozott a Képzelt Város, akik december 18-án ingyenes akusztikus koncerttel lépnek a főváros…..
Máris rendhagyó lesz a TOP 5 2015 összeállításunk, mivel a második részben a kortalan szintipop slágerek világába teszünk egy utazást. Kalauzunk ezúttal az Amigod két tagja - Köteles Leander énekes és Czifra Miklós gitáros - lesz, akik nagy rajongói a 80-as évek zenéinek, és…..
Alig szivárog át valami, a zenészek is talpig feketében. Csak a vászon mögöttük, és az ipari hajszárítókra emlékeztető búrák. E késői órán, a mozi székében szétfolyva, a sötétlő félhomály lehetne-e ideálisabb környezet az álomhoz? Ám ott a zene, mely egyszerre…..
Lévén nyakunkon az esztendő vége, megpróbálunk számadásra bírni néhány hazai zenészt, hogy meséljék el, melyek voltak számukra 2015 legkedvesebb dalai vagy albumai. Sorozatunk első részében Csorba Lóránt - a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan zeneszerzője és a Lóci…..
Szeged szinte egy összevont orosz-osztrák város a Russkaja szemében, de néhány napon belül Budapest bevételére indulnak az orosz turbo polka metal stílus nagykövetei, november 21-én ugyanis a BalkanBeats keretein belül az Akvárium Klubot fordítják ki a négy sarkából. A szép…..
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy XVII. századi holland tengerész, aki kedvesét hátrahagyva távoli tájak felé hajózott, ám nem feledkezett meg szíve választottjáról, így gyakran írt neki hosszú leveleket. Erről a szép történetről pedig Anneke van Giersgbergen írt hosszú…..
Nem lehet azt mondani, hogy sablonos zenekar lenne a Paradise Lost. A búskomor britek már jártak a death/doom metal éles sziklái között, felkapaszkodtak a gótikus rock fennsíkjára, és cuppogtak az elektronikus zenék ingoványában is. De mindvégig jellemezte őket, hogy hazánkat is…..
Egészen sokat kellett várniuk arra a magyar híveknek, hogy egy klub falain belül adjon egész estés koncertet a brit Paradise Lost, de kifizetődött a böjt, mert zseniálisan teljesített Budapesten a 27 éve alkotó ötös. Lehengerlő hangzás, jó dalok, lelkes és fogékony közönség:…..
Visszaédesgetett minket a portugál Moonspell jó 10 évet az időben: budapesti koncertjük igazi örömünnep lehetett a dark és gótikus muzsikák sötét szerelmeseinek, és olyan hangulatot idéztek meg az egybegyűlt beavatottaknak, amelyet már elveszettnek hittünk. Pedig ahogy Fernando…..
Ez a Love Story nem az a Love Story. Hiszen a film a70-es években vált kultikussá, ez meg itt az Amigod 2015-ös lemeze. Persze retro érzésből azért itt sincs hiány, úgyhogy senki se csodálkozzon azon, ha a csapat első albumának meghallgatása után leküzdhetetlen vágyat érez ahhoz,…..
Nagyon régen, egészen pontosan 2007-ben adott utoljára önálló klubkoncertet Budapesten a portugál Moonspell, akik senkihez sem hasonlítható intelligenciával és művészi megközelítéssel alkotnak a gótikus rock/metal keretein belül, immáron 23 esztendeje. Az ötfős fogat az idei…..
Új formáció élén mutatkozik be a Leander Risingból ismert Köteles Leander, és ennek a bemutatkozásnak két kézzelfogható jelét is adja az Amigod: október 24-én jelenik meg az első lemezük Love Story címmel, amit aztán rögtön aznap este színpadra is visznek az A38 Hajón. Én…..
Hosszas hallgatást tört meg 2014-ben a Nomad zenekar a Hotel Polimer albummal, amelyet aztán a közönség, a szakma és a kritikák felsőfokú jelzőkkel illettek. A négyfős csapat 2015. október 24-én mutatja be a lemez anyagát az A38 Hajón, de persze a koncerten kívül sok minden…..
Aki arra számított, hogy az Apocalyptica majd modoros és csokornyakkendős vonós előadást prezentál Budapesten, miközben a közönség elmélyült hümmögések közepette kortyolgatja a pincehőmérsékletű Sató Lafittyot, az nagyot tévedett. Aki viszont egy jó hangulatú koncertre volt…..
Tudtuk, hogy a szintipop létezik, de most Ákos jóvoltából a szintirock is megérkezett. A magyar zenei porond egyik – ha nem a – legsikeresebb előadója ülhetne a babérjain, ő azonban jobb szereti forgatni a koszorúját. És nem a köpönyegét, mert bármibe is kezd, az igényes,…..