Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unom_ma

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy szakrendelés előtt unalmas perceimben, óráimban sikerült esettanulmányt folytatnom a szakdolgozók viselkedéséről. Még mielőtt bárki felháborodna, hogy megint a nővért bántják, talán érdemes végigolvasni eme néhány sort! 20 éve taposom az egészségügy kanyargós, gidres-gödrös útját, de azt tudja…..
Itt kell lenned, hogy elhidd, de ha itt vagy, elhiszed. Simán. Mert neked is megvolt, ezerszer. Átlagos ügyintézős nap itthon. T. Homár, Egy kis szösszenet, a mai napomról. Lennének unalmas fényképek és emailek, de minek ezzel még hosszabbá tenni a mai napi teljesítményem. Álljon itt a nyers…..
A veszekedés jót tesz  a szerelemnek – mondják a párkapcsolat szakértői – feltéve, ha bizonyos határokon belül marad, különben negatív következményei lehetnek. Marina Cozzolino olasz pszichoterapeuta szerint a „mértéktartó” veszekedés oldja a feszültséget, javítja a kommunikációt, erősíti a…..
unom_ma 2018.08.16 22:59:33
@szepipiktor: Ja, ha fizetett kurva vagy, akkor így működik.
Nem mondta, hogy soha nem fog, szóval annyira nem kell meglepődni azon, hogy a legutoljára (öt éve) a köztévén foglalkoztatott tévés-újságíró ismét képernyőre kerül - kb. ez volt a lényege annak a sajtótájékoztatónak, amin kiderült, hogy a wmn.hu portál alapító-főszerkesztője, a YouTube-on szép…..
Abszurdisztánban élünk, számomra ez már tény. Egy szimpla kéményellenőrzés után bejelentkezett hozzánk a katasztrófavédelem. Történt pedig egy szép téli napon, hogy a FŐKÉTÜSZ (már a neve is hátborzongató vicc) kiszállt a társasházunkba kéményt ellenőrizni. Végigjárták a nagyjából 10 éve átadott…..
      Anne Applebaum nem érti Schmidt Máriát. Applebaum férje lengyel, aki nyilván mesélt neki már a híres kelet-európai frusztrációról, ami még egy nem túl intelligens milliárdosnőből is kitörhet, mint valami ménfőcsanaki Vezúv.     Schmidt Mária azt próbálta elmagyarázni neki,  hogy ő azt látta…..
Az élet szaga legyen ott a szövegeinkben A reklámszöveg írás, a print-, valamint az online újságírás számtalan ponton fedi egymást, miközben számos különbséget is figyelembe vehetünk.Persze akkor járunk el a leghelyesebben, ha ellessük a különböző szakmai ágak fogásait, marketing eljárásait és…..
Szinte képtelenség a luxushajókon napozó szőke svéd szépségek helyére képzelni, hogy pont itt, 78 éve családapák százai vágták el gyerekeik torkát, majd megosztoztak asszonnyal egy golyón. És nekik volt igazuk akkor a spanyol Alicante kikötőjében 1939 márciusának végén, mert a túlélőkre a kínhalál…..
unom_ma 2017.10.04 16:00:49
@Conchobar: Másról sem lehet olvasni június elejétől augusztus végéig mint a határon túli magyar gyerekek itthoni üdültetéséről. Hol Zánkán, hol más helyeken, több száz gyerek évente. A KDNP-s államtitkár másról sem beszél nyaranta.
Nívó A Tesco sztrájk margójára 2017.09.11 08:36:00
Miután most mindenki a Tesco sztrájkról beszél, nem árt, ha egy kicsit mögé nézünk a dolgoknak.  Az, hogy a kereskedelemben nagyon alacsonyak a bérek, régóta tudott dolog. Sokan jönnek azzal, hogy az Aldi valamelyik boltjában valamelyik pozícióban bruttó háromszázezret ajánlanak, de ez inkább…..
  Az ember valahogy mindig megtalálja a hozzá hasonló vonással rendelkező személyeket. (Törvényszerű, hogy ez a megállítás párkapcsolatokra nem igaz.) Valahogy így eshetett meg, hogy a szemtelenség határát súrolva Katával és Petrával úgy döntöttünk, hogy elmegyünk Faróba és ott töltünk egy laza…..
Vendégszerzőnk, Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatójának írása A Magyarország-Európa nexus. Egy éppen száz éves szöveg   Az első cikkemben azt az állítást tettem, hogy egy történelmi megközelítés felől jobban megérthetjük a magyar…..
unom_ma 2015.09.23 17:25:30
@GNDL: Megsaccolnád mennyi választó marad és mifélék lennének ők ha ezeket " a rezsiharcokra, 13. havi nyugdíjakra, zsák krumplira és szocialista osztogatásokra szavazó, nagy többségükben kádárista proli választópolgárok" levonjuk a jogosultak jelenlegi számából.
Belsőség Heti merítés 2015.03.08 09:17:41
A szerethető UFO Rájöttem az autó talán legnagyobb hibájára: nem lehet tőle racionális érvek mellett megszabadulni. Egyszerűen megy és az üzemanyagon, kopó alkatrészeken kívül nem kér semmit. Amit megbízhatóságon megnyer,azt elveszíti a karosszérián Idős bácsié…..
Vendégszerzőnk, Szelei István írása. * Amennyiben a kuruc.info szerkesztőségét érte volna terrortámadás, Európa akkor is a szólásszabadságot ért támadásnak vélné az esetet? Nyilvánvaló, hogy nem. Sőt, e felvetésemet most egyesek felháborítónak is tarthatják, mondván,…..
unom_ma 2015.01.17 12:18:08
@aeidennis: A Német Császárság megbukott, mondhatnánk a Te logikád alapján, a Weimári Köztársaság oka, felelőse, a Német Császárság. A cikk remek addig a pontig amíg leírja a jelen helyzetet, aztán szükségképpen félrecsúszik amikor megoldás(oka)t akar adni. Azt a látszatot akarja kelteni, hogy a transzcendens világszemlélet rendeleti úton bevezethető, és sanda módon elhallgatja, hogy éppen a transzcendens világszemléletű egykori társadalmi elit bukott meg valamikor a francia forradalom idején. Mert elvesztette a hitelét!! És azzal mentette és menti fel ma is önmagát, hogy: A gonosz erői felülkerekedtek. Vagyis ő nem hibás. Megint valaki más, mindig valaki más. A liberalizmus valaminek a következménye, erről a "valamiről" mélyen kussol a jobboldali, keresztény, értelmiségi elit. Először lássam azt a hiteles, áldozatvállaló és alázattal szolgáló társadalmi elitet amely a többieknek elő akarja írni, hogy miként kell transzcendens világszemlélettel élni az életünket. Lássuk a példát, hogy legyen mit követni!
Nagyon régen nem láttam Frizbit, Hajdú Péter műsorát ugyanis önszántamból nem vagyok hajlandó végignézni, az Index meg van annyira jó fej, hogy nem kötelez rá. A Pataky Attilával ezen a héten készült beszélgetés láttán azonban meginogtam, lehet volna értelme nézni ezt a…..
Ezért jó a köztévénél showmannek lenni: mindegy, hányan nézik az ember műsorát, a nagy lóvét simán le lehet szakítani az állami tőgyről - már ha az embernek beveszi a gyomra az ilyesmit illetve elég vastag a bőr az arcán ahhoz, hogy zsebre tegye a pénzt. A Vasárnapi Blikk…..
Az úgy volt, kezdeném a Tanár úr kérem diákjának stílusában – és igazából így is érzem magam –, hogy most lebőgtem. De nemcsak én, hanem, ha lenne türelmem, illetve kedvem, hogy atomokra csesszem szét az idegeimet, akkor név szerint rá tudnék mutatni, hogy mások is, szép…..
Ha megnéznék ezt  a kisfilmet, talán a H. Péter-féle megélhetési taplók is megértenék, miért nem állunk rokkantparkolóba. Ezt még az olyan szánalmas alakok is felfogják talán, mint azok, akik azzal védekeznek, hogy csak két percre álltak meg. Meg hogy egyébként sincs annyi…..
unom_ma 2014.08.15 09:25:27
@TaaT: Mert a jogszabály szerint egy dolog a kártyára való jogosultság (nem csak saját jogon lehet kapni) és egy másik dolog a kártya használatára való jogosultság (a jogosultnak az autóban kell lennie). A kiállító szerv csak az elsőt tudja ellenőrizni a második ellenőrzése a rendőrök és a közteresek feladata lenne, nagy ívben leszarják. De ha ilyet látsz miért nem szólsz?
Megvan az a film, amiben Jurij Orlov felvásárolja a korrupt tábornokok alól az exszovjet katonai raktárak készleteit, majd afrikai polgárháborúk nem kevésbé korrupt, brutális tábornokainak adja el? A Fegyvernepperben a helikoptertől a tankig visznek mindent, az ezernyi Kalasnyikov…..
Belsőség Hazavágtam az autómat 2013.12.14 06:48:39
Még a jogosítvány kézhez kapása előtt, 2008-ban vettünk egy új SX4-et. Tudom, rohadjak meg. Édesanyámmal ketten élünk, ő már nem vezet (azért vagyunk még életben), két hozzá nem értő nő pedig gyilkos kombináció egy autónak. De nagy volt az öröm, csak sajnos nem tartott…..
Jövőre ismét emelkedik a nyugdíj. Nem is lehet másként, hiszen választási év lesz, a nyugdíjasok pedig politika mindenhatói. A három millió magyar nyugdíjas a választásra jogosultak 40%-át teszik ki, ezzel pedig mindenkori királycsinálókként pozíciójuk megingathatatlan a…..
unom_ma 2013.12.03 20:40:01
@CyberPunK: A tesóddal együtt 40 évi munkával kb. 50-60 milliót tudnál anyádék számára félretenni. Legyen befektetve, hogy kevésbé inflálódjon, aztán éljenek nyugdíjba menetel után még 20 évet. Na most számolj: Kaja, rezsi, gyógyszer és legalább fejenként 2x 2 hónapos műtéttel járó kórházi ellátás (a leghétköznapibb szürkehályog műtét 2-3 millió egy combcsont törés kb. 3-5 milla stb.) De az adót azt ne akard megúszni, mert azt nem a nyuggerekre költik, hanem a TEK-re a rendőrségre a tűzoltókra. Vagy azt is zsebből fizetnéd?
A tokiói forgalom, ha engedik, egyáltalán nem lassú, a japán ember nyomja a gázt, ha lehet, kicentizi a dolgokat, bár tény, hogy agressziónak, hektikus vezetésnek nyomát se látni. Mivel a hatalmas dugók és a szabadabb szakaszok elég gyakran tudják váltogatni egymást, az egyszeri…..