Regisztráció Blogot indítok
Adatok
holl gold

0 bejegyzést írt és 264 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bolyongjunk megint egyet Budapesten a Fortepan képei segítségével, különösebb apropó nélkül! Ezzel az 1971-es képpel indítok, egyrészt mert szeretem a Karolina úti vasúti felüljárót, a XI. kerület egyik leglátványosabb közlekedési objektumát, másrészt a balra látható Fiat 500-ast is.…..
Vajon tényleg sokat isznak a hallgatag norvégok? És ha igen, akkor az az üveggyártás hiányosságaira vagy a fjordokra vezethető vissza? Ilyen életbevágóan fontos kérdéseket feszeget Mr.Tellinghovon posztja. Vigyázat, a poszthoz némi humorérzék nem árt. Az oslói Aker Brygge..
A kapitalizmus és a pénzkultúra diadalának napja van: a Black Friday gyakorlatilag amerikai nemzeti ünnep lett, legalábbis széles tömegek vesznek ki szabadságot erre a napra, hogy a 24 órán át tartó leértékeléseken megkössék életük bizniszét. Ez a nap nem szól semmi…..
Valahol Budapest külterületén szinte vadonatúj, 0-km-es Roverek sorakoznak egymás mellett, amiket az idők során benőtt az elburjánzott növényzet...
holl gold 2015.11.25 19:54:16
@Rov400:
Egy Rover-nél illik odafigyelni a vízre meg az olajra és meghálálja a törődést!
Közel tíz éve hajtok egy 400 as rover-t és még sosem hagyott cserben,persze meg is kap mindent!

Nekem volt egy Zsigulim hasonlo "10 evig semmi problema, meg is kap mindent" , megsem szamit a Zsiga egy kvalitet autonak...szimplan csak szerencsem volt vele...Ennyi.
A szakmaiságot és a következetességet teljes mértékben nélkülöző, a Fidesz által uralt kommunikáció a menekültekkel kapcsolatban eddig nem szült mást, csak feszültséget és frusztrációt – amelyet aztán remekül fel tudtak használni politikai erejük növeléséhez. Mint…..
holl gold 2015.10.30 18:52:07
@Sexual Harassment Panda:
Felesleges Orbánt hibáztatni.A többség igénye ez...

bezzegsvedorszagban szarnak az emberek hasonlo igenyere/velemenyere..a f@szkalap miniszterelnök (Löfven)meg mindig kampanyol es varja/beengedi szamolatlanul tovabbra is a menekulteket, annak ellenere hogy a többi skandinav allam mar az orrara koppintott a felelötlen, megengedö, bevandorlaspolitikaja miatt...de ez az agyilag zokni politikus meg mindig azon agyal hogyan tudna meg többet beengedni...mar több letezö vagy leendö tabort felgyujtottak mert a nepnek elege van a ciganyokbol-muzulmanokbol-magukat haborus menekulteknek hazudo szerencsevadaszokbol...

Orban tarthatna tanfolyamot ennek a balf@sznak (bar szerintem mar kesö) hogyan kellene cselekednie mielött ez a joleti orszag romokban fog heverni mert most mar jo uton halad arrafele...
holl gold 2015.10.30 19:05:01
@Tudományos libsizmus:
Senkit nem szabad beengedni. Egy darab niggert/pakit/muzulmánt se.

Mar kesö es ez egy visszafordithatatlan folyamat, lasd a 105 eves afgan "haborusmenekultet" meg a 17 csaladi kiseröjet (allitom hogy a megvezetett svedek - mert hogy oda akarnak menni hisz ott a legmagasabb a szoc.segely - beengedik az egesz bagazst mert igy jutalmazzak kitartasukat hogy ennyi biztonsagos orszagot sikeresen maguk mögött hagytak)...
holl gold 2015.10.30 19:39:19
@Toportyán Zsóti:

Csak ugy mellekesen es baratian kerdeznem hogy Te hany menekultet fogadtal be a lakasodba/hazadba/kertedbe ? ? ?

Mert hogy mas f@szaval könnyu verni a csalant...
A Villanyszerelők Lapjának honlapján találtuk azt a válogatást, amely 1931-ből származó illusztrációkkal elektromos eredetű baleseteket mutat be igen széles palettán. Természetes, hogy a ’30-as években még teljesen mást jelentett a biztonság fogalma a villamosított…..
Írtam már régebben a Delorean Timeről, ami John Delorean órabiznisze lett volna, ha beindul. Vannak azonban olyanok akiknek sikerült eladható órát készíteniük a Delorean márkából. Nem egy új dolog, de nem vagyok elkésve vele, van még eladó belőle. Az óra készítője Romain Jerome, svájci órásmester,…..
Bizonyos szempontból egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok ma. Iván korábban írt már a blogra, nem kis vitát kavarva, most újabb írást küldött arról, hogy szerinte mi a legnagyobb gond ma Magyarországgal. Lássuk. „Nemrég írtam egy posztot az angliai…..
holl gold 2014.04.02 16:34:59
@Kövérmadár [swe]:

Kar itt filozofalni hiszen az egesz olyan egyszeru mint a faek...Ha nem lett volna tancoljferi, akkor következeskeppen nem lett volna 2/3-ad es ha nem lett volna elhallgatott ciganybunözes akkor követkeseskeppen nem jött volna fel a Jobbik...
Ma ismét egy olyan szerző története következik, aki már jó pár éve külföldön él. Berni anno azért vágott neki, mert a magyarországi egyetemen nem ment neki a holland nyelv, és gondolta, a helyszínen könnyebb megtanulni. Igaza lett, más kérdés, hogy az előzetesen eltervezett…..
Újabb fordulat a Normafa felé fogaskerekűzés közben durvuló downhilles és a biciklis körökben alacsony népszerűségnek örvendő sértett történetében: kiderült, hogyan született az önfeljelentő levél. Az előző részek tartalmából: G. Éva több budai internetes újságot…..
Egy év, négy fordulópont, avagy hogyan élte meg egy egyetemista a külföldön töltött tanulmányévet. A 22 éves Esther aligha van egyedül mindezzel, így talán sokaknak tanulságos lehet, ha felidézzük történetét. Esther Mngola a kenti egyetem Politika és Nemzetközi Kapcsolatok,…..
holl gold 2014.03.22 20:07:52
@Kövérmadár [swe]:

Gratulalok, atlepted a 8 ezredik hozzaszolasod, bonthatod a Systemben vasarolt, behutött TÖRLEY-t :) :) :)
Határátkelő Valami új kezdődik 2014.03.19 06:47:00
Mindenki életében eljön (egyszer vagy többször) egy olyan idő, amikor érzi, hogy váltani kell – munkahelyet, országot, életformát. Andrea története ilyen váltásokról szól: először Magyarországról Sheffieldbe, aztán azon belül is egyik munkahelyről a másikra. „Így…..
holl gold 2014.03.22 19:29:00
@sorsolo:
nem csak európának kampó (1-2 generációs távlatban),

Sajnos ez köszönhetö az egesz Europat regen behalozo liberalizmusnak, tolerancianak, megalkuvasnak (sok peldat lehetne emliteni erre de csak egy peldat mondanek es akik Svedorszagban laknak azok tudjak miröl beszelek). Ujsagcikkek tömkelege ir arrol hogy roman koldusok hada arasztotta el az orszagot, ez egy dolog de a közvelemeny hozzaallasa az egy masik fenomen es az emberek hamis illuziokat sugallnak felejuk (gyertek csak, mi segitunk megoldani a problematokat, idönkent kaptok ingyen repulö-vagy buszjegyet haza azutan ujra jöhettek es folytathatjatok......Nemigen hallottam hogy dolgozni jönnenek (amugy is keves a munkalehetöseg az ittlakoknak is). Az olaszok es spanyolok mar sokat kihajtottak az orszagukbol es többen itt folytatjak közuluk...Itt volt valami roman fejes aki nyilatkozott a medianak es elmondta feheren-feketen az igazi enjuket, beallitottsagukat, persze ezt az ujsagok nem közöltek nagybetuvel hanem csak egy apro hir volt ami felett sok ember figyelme elsiklott. Folytathatnam a sort a kriminalitettel meg a nap mint nap törtenö esemenyekkel Malmöben, Göteborgban...
Március 21-én visszakerül a Kalocsai Főszékesegyház Könyvtárába az a 15. századi Velencében nyomtatott különleges ősnyomtatvány, amiről sokáig az gondoltuk, hogy az OSZK tulajdona.  Mi köze van egy 15. századi francia domonkos szerzetesnek Grősz József (1887–1961) kalocsai érsek koncepciós…..
Tisztelt Munkahelyi Terror blog!     V. Tibor vagyok. Holnap mennék második körös interjúra egy céghez. Az első körben tett a pályázókat fogadó HR-es hölgy egy érdekes kijelentést. Azt mondta, hogy a sikeres pályázóknak egy egy hetes betanulási időt kell eltölteniük, amely…..
Azt írja a Blikk hogy a comment:com olvasóinak véleményével és Gyurcsány Ferenc öregecskedő feleségek lecserélésérő szóló tézisével egybeeső döntést hozott a TV2, és ősszel induló, Rising Star című énekes tehetségkutatójukat már nem a csatorna elnyűhetetlen arca, a…..
holl gold 2014.03.19 13:00:43
@Noname Cowboy:

Gombosnak van az is...Jöhet.
holl gold 2014.03.19 13:01:51
@saks:

Gombos...
..
holl gold 2014.03.18 00:22:53
@Void Bunkoid:

Kesö, a kettest lestoppoltam söt mar meg is reszeltem...
holl gold 2014.03.18 00:25:06
@Void Bunkoid:
Ja, elfelejtettem hogy a kettes elött a szemuveges is megvolt mar...
Mai szerzőnk, Zsófi tavaly május óta él Svédországban, úgyhogy már elég jó rálátása van a sundsvalli életre. Két dolog segített sokat a beilleszkedésében: a szerelem és hogy előtte már hobbiból tanult svédül, így nem okozott neki gondot a nyelvtudás hiánya. A svédekről…..
holl gold 2014.03.16 14:01:50
@geegee:

Bostadsrätt-be vagy hyresrätt-be költözöl ?

A bostadsrätt-nel szokott az lenni hogy elkulönitenek a lakberböl havonta egy összeget amit azutan összegyujtve es egy bizonyos idö utan a lakasra lehet forditani (tapetazas, uj hutö, javitasok, stb.). Nagy ceg-több lakas-jobb karbantartas...
holl gold 2014.03.17 21:02:42
@geegee:
Maradtok fönt vagy lejjebb jöttök ? Baromi hideg lehet arrafele fönt, nekem mar itt lent is hideg es egy tapodtat sem lennek hajlando feljebb mozdulni. Persze a munka a fontos es ha ott van akkor örul az ember hogy egyaltalan van. Ebben az orszagban is vannak nehezsegek e teren es itt sem fenekig tejfel ahogyan azt sok kivulallo hiszi.
holl gold 2014.03.17 21:24:46
@Kövérmadár [swe]:
Södertälje az miért fönt?

Azt hittem Luleo (fent Lulujóban)....
A közelgő parlamenti választások egyik nagy port felvert hozadéka, hogy az egyre több külföldön élő, de magyarországi lakcímmel rendelkező választó csak személyesen voksolhat. Ma azzal foglalkozunk, mi is a teendő (még senki sem maradt le semmiről, legalábbis jogilag), miközben…..
holl gold 2014.03.07 23:51:20
@QUERCUS:
Most gondolj bele. A Fidesz még arra sem vette a fáradságot, hogy programot írjon.

Minek ? , egyenlöre ök kormanyoznak. Sokkal szomorubb hogy az ellenzek (összefosas, összeborulas, kormanyvaltas, meg egyebb fantazianevek) azonkivul hogy levaltast akarnak, SEMMI programjuk nincs amit az emberek ele tarhatnanak arrol hogyan gondolnak a jövöt vagyis ebböl vilagosan következik az hogy csak a husosfazekat akarjak megkaparintani aztan annyi...
holl gold 2014.03.09 09:41:03
A szavazasrol csak annyit hogy aki akar az szavaz es aki akar az nem. Azert erdemes szem elött tartani a következöket.

Ez a baloldali izé nem fogja leváltani a fideszt az teljesen nyilvánvaló, innentől kezdve a cél már inkább az lehet, hogy ha a fideszt most nem lehet elküldeni, akkor legalább ez a baloldali mauzóleum menjen a süllyesztőbe. Bár nagyon örülnék neki hogy ha nem lenne meg a 15%, de az a helyzet hogy minden pártnak van egy "törzsszavazó" rétege, akik akkor is a kedvencükre szavaznának ha az adott párt elnöke az ebédlőasztalon hágná meg a delikvens édesanyját. Az ilyen Zuschlag/Simon ügyek rájuk nem hatnak már, ezek az ügyek arra jók hogy azok, akik hajlottak volna arra hogy az összefosásra szavazzanak azoknak elmegy ettől a kedvük.

Ha megnezzuk hogy mi az alternativa es kire lehet szavazni akkor latunk egy Összefogast szo alatt ossze gyult regi maffia bandat .Na ö rajuk soha.Akkor inkabb a Fidesz.

Azt ugye elismerjuk, hogy a Fidesz sokkal erőteljesebben és okosabban kampányol mint az Összefosas? Nekik is ott lenne a lehetőség, hogy MINDENHOL ott legyenek mint a Fidesz. Miért nem élnek a lehetőségükkel? Nem furcsa ez? Amit a baloldal kampány címén folytat, az siralmas.

Őszintén szólva ilyen gyenge kampányt szerintem politikai formáció a történelemben még sehol nem folytatott. "A választás szabad. Aki több szavazatot kap, az fog kormányozni. Több mandátumot kell szerezni, ennyi."

Mondta valaki hogy látott összefosás plakátot, sokat es letépve. A tömegek nem fogadják el Gyurcsányt, és embert barátjáról alapon a MSzP befogadta, így már Őket sem.

A helyzet az, hogy a sértett Zushlag most törleszt. Gyurcsány elintézte ezt is! Személy szerint örülök az MSZP és zombi klónjai mélyrepülésének. A fideszeseket sem kell szentnek tekinteni, de ahogy ezek a baloldaliak "összefogtak", előszedték a "régi jó" arcokat, csak azért mert ők maguk hatalomra vágytak, az nagyon szomorú. Meg is van az eredménye: a legelvakultabbak hiszik csak, hogy az ugyanígy felálló Gyurcsány-Mesterházy-Bajnai-Fodor-... alakulat majd valami jobbat hoz, mint amikor 8 évig náluk volt a kormányrúd. bajnai eljátszotta az esélyét azzal, hogy összeállt a szocikkal, innentől bajnai már nem tényező. Bajnai soha nem volt tényező , politikai vezetőnek teljesen alkalmatlan. Mesterházy a másik fele. Gyurcsány lesz a nagy túlélő. Más kérdés persze, hogy valójában Gyurcsány sem tényező.
holl gold 2014.03.09 13:52:47
@PannonBoy:
Abban is bízom, hogy senki nem lesz innen annyira elvetemült, hogy a jelenlegi kormányt szavazza meg ismét....

Van jobb alternativad a mostaninal? Legy szives ervelj...
Az Animal Planet TV2 Édes Élet című trash-realityjének sztárja, Berki Krisztián már offline is hozzáférhető. Felejtse el a tortából kiugró meztelen csajokat, a latexos, ostoros táncosnőket, a stand up-osokat, Koós Jánost és Kozsót is. A rendezvényszervezésben új korszak…..
A rendőrség nagy erőkkel vizsgálja, hogyan veszthette el uralmát járműve fölött egy keszthelyi férfi. A police.hu képes beszámolót adott ki arról, hogy 2014. március 5-én este 20 óra 5 perckor elesett egy kerékpáros. Az jármű 52 éves vezetője az elsődleges orvosi vélemény…..
holl gold 2014.03.06 16:01:09
@panaszmuki:
Kivizsgáltam az esetet, másfél perc alatt.

A Tiszteletdijert, Szakertöi Dijert el lehet faradni a Penztarba, ha kell utolag is alairom a kiutalasrol a papirokat...
A mai történet Norvégiába visz minket (igaz, némi ázsiai kunkorral), és kiderül, hogyan lehet önkéntesként elindulni, milyen gyermeket várni az északi országban, milyenek az emberek, és szeretnek-e dolgozni a norvég fiatalok. A képeket is a szerző, Kata küldte, amiért köszönet…..
holl gold 2014.03.05 01:24:58
@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
A posztolo nagyjabol azt a tipust kepviseli amiert a norvegok nem szeretik a bevandorlokat.

Ugyanezert nem szeretik sem Daniaban, Svedorszagban sem ezt a tipust...Sajnos en is ismerek ilyet (magyar hazaspar) aki meg egy szalmaszalat sem tett keresztbe de kihasznalta mar a rendszer ÖSSZES elönyet es meg log az allamnak egy valag penzzel (amit soha nem tudnak rajta behajtani mert nem fog dolgozni soha a budös eletbe es nincs a neven SEMMI, minden az elvalt feleseg neven van, meg a ket kocsija is)...ugyanugy jarni fog a nyugdij neki is (letminimum, mint aki valoban de keveset dolgozott, f@szom-eszem megall)...rendesen benyalta az allam ezt a trukköt...
Most is csak a párbaj előtti és utáni történések lesznek indokolatlanul hosszan kivesézve, de bízhatunk Ádám bullshit gyárában, hogy a mai adásért is érdemes volt felkelni. Reggel ébredeznek a konszolidált lakók. Ádám bátyám érdeklődik, hogy mi volt a fennforgás tárgya.…..
holl gold 2014.03.03 21:10:11
@szmoti:
amikor irom a hozzaszolast akkor fekete betuk es feher hatter de amikor megjelenik akkor a hozzaszolasok betui feketek es a hatter meg eleg sötet...kapis???
holl gold 2014.03.03 21:18:56
@pink ninja:
Ha atsatirozom a megjelent szövegeket akkor a betuk feherek lesznek es mögöttuk a hatter meg vilagoskek, ez OK , de atsatirozas nelkul olvashatatlan elegge...
holl gold 2014.03.03 23:30:33
@pink ninja:
Nos, MINDEN mas blog vagy szöveg mashol OK, kivetel EZ a blog...lehet (söt biztos) hogy nalam van a hiba DE hol lehet allitani rajta??? (lehet hogy ezen a blogon belul, alul, felul ???), de hol es mit???
A határátkelésnek egy speciális formája, amikor egy házaspár egyik tagja (jellemzően a férfi) külföldön vállal munkát, a másik pedig otthon marad (a leggyakrabban gyerekekkel). A helyzet nyilvánvalóan nem egészséges, és rengeteg buktatót rejt magában. Én magam is több…..
holl gold 2014.03.02 18:23:30
@maxval a gondolkodó birca:

Ez igy volt, tök mindegy hogy mentel szavazni vagy sem, ök gyöztek a "szabad valasztason"...hol volt az ellenzek ?? volt olyan egyaltalan ?? igen volt csak eppen bent ultek a kalickaban vagy a stiglickertben (Lipot-ban)...