Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KisIst

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December elején írta meg az Index, hogy Óbuda Önkormányzata bekeményített és elvette a bérlőktől a kedvezményes parkolás lehetőségét. Vagyis az eddigi 2.540 Ft-os éves díj helyett a bérlőknek ezentúl 82.450 Ft-ot kell fizetni. Viktor ez ügyben erős levelet írt az Óbudai Parkolási Kft-nek, amire mi…..
KisIst 2020.02.05 15:49:29
@Zirowe: de, lehet állandó... Állandó lakcím az, ahol az illető életvitelszerűen tartózkodik... Ha ez a bérlemény, akkor az...
KisIst 2020.02.20 08:44:26
@atal:

Minden helyi lakos kap kedvezményt... De jog szerint nem az a helyi lakos aki ezt szóban kijelenti magáról, helyi lakosnak az számít aki ezt jogszerűen a hivatalban bejelenti és erről megfelelő hivatalos irattal rendelkezik... Egy autó sem attól lesz valakinek a tulajdona, hogy kijelenti, hogy az övé... A tulajdonjogot hivatalos dokumentumokkal kell igazolni...
Zoltán telefonja elromlott, ezért szervizbe küldte, ahonnan nagy meglepetésére azzal jött vissza, hogy a hiba oka beázás. A további szakvélemények is ezt bizonyították, pedig a telefon beázást jelző markerei is épek voltak és  Zoltán sem érti, mi történt. Így viszont bukta a garanciális javítást.…..
KisIst 2020.01.24 12:00:21
@ese1985: A garanciás javítás nem éri meg a szerviznek. Ha egy szervíz csak garis javításokat végezne, rövid úton tönkre menne.
Olvasónk karácsonyi ajándéknak szánt okosórája sehogy sem bírta a strapát. Hamar lemerült, akárhogy is próbálkoztak a használatával. Az ünnepek miatt nem sikerült az elállási időn belül visszavinni, az üzlet pedig nagyon szabálykövető, nem is vették vissza, úgyhogy megkezdődött a garanciális javítás…..
KisIst 2020.01.24 11:10:40
@Csokis: decemberben 2 szombat is munkanap volt, míg 24-e (kedd) és 27-e (péntek) pihenő nap (gyk: szombat)...
Márta és a két tűzhely, na meg a címirat mind mind egy kommunikációs fekete lyukban keringenek hetek óta. A Posta és az Euronics nem tudja megoldani a helyzetet, szóval nem tudni, min rotyog majd a karácsonyi töltött káposzta, de a jelenlegi állás nem biztató.  Szükségünk volt egy kombinált…..
KisIst 2019.12.05 12:54:48
@CCnick: ez az általánosan érvényes kiszállítási idő, a cég saját vállalásban ettől szűkebb határidőt is vállalhat...
KisIst 2019.12.05 12:57:34
@FDToth: és a tűzhelyet hogy hozod el a postáról?? Azt a postai ügyintézőt is megnézem aki átemeli az ügyfélnek a pulton... Másrészt ilyen esetben személyes átvétel v. házhoz szállítás az opció, postai átvétel nincs...
Ma egy teljesen új oldalamat szeretném nektek megmutatni, ugyanis tőlem nem megszokott módon egy közgazdasági témájú cikkel készültem számotokra, mégpedig a nyugdíjrendszerünkkel kapcsolatosan. Ez a terület méltatlanul kevés figyelmet kap manapság, holott szerintem néhány évtizeden belül az egyik…..
  Feneketlen panaszarchívumunkból előkeveredett egy nyár eleji eset, amit - mivel elég vérlázítóan hangzik, a honlap él, az árak sem változtak rajta - úgy döntöttünk, kitesszük. Egyúttal szeretnénk jelezni a repteritransfer.hu-nak, hogy nem azt hívják dinamikus árképzésnek, amit csinált, ha esetleg…..
KisIst 2019.10.21 10:50:17
@Etniez:
"a lengéscsillapítók biztosan illusztrációk voltak"
Na, ezen hangosan felröhögtem... :)
Legyen itt egy zebra! című kampányunk befejező hetéhez érkeztünk legfrissebb beszámolónkkal a Rákóczi útról...
KisIst 2019.10.06 08:17:56
@Syllabux:
Egyrészt a bécsi tömegközlekedés jobb, mint a budapesti, másrészt vannak alternatívák, pédául a gyakorlatilag a városon keresztülmenő, magasban épített autópálya... Na, ha ilyen lesz itthon, akkor részemről az összes mostani "felszíni városi autópályát" meg lehet szüntetni...
Folytatódik “Legyen itt egy zebra” című kampányunk. Ezúttal az Örs vezér teréről jelentkezünk, ahol arról kérdeztük a járókelőket, hogy miért használják a bicikliseknek kialakított felszíni átkelőhelyet. A forgalmas kereszteződésben évek óta működik zebraként a kerékpáros átkelő, a lakosság és a…..
Tom Hardy, a kiváló és emlékezetes alakításokat nyújtó színész ma lett 42 éves. Hardy híres arról, hogy már régóta jól megválogatja azt, hogy milyen filmre is ír alá. Munkássága legnagyobb része ezért szerencsére remek alkotásokból áll, de így is vállalkoztam arra a feladatra, hogy összegyűjtöm azt…..
Egy könnyed tortúra a hétvégére, ami erősen emlékeztet a Benny Hill jellegű Praktikeres sztorira. Miért ilyen bonyolult valami, ami ekkora hatással van a vásárolói elégedettségre? Szerencsére nem nagy ügy, ami velem történt az Auchanba, de sok ilyen felesleges elpazarolt fél óra… Szóval egy…..
KisIst 2019.09.08 05:22:11
@0rdas:
Azért ez nem egészen így van...
"Kipróbálhatjuk-e a terméket az elállási határidő alatt?
Természetesen igen, hiszen pontosan ez az elállási jog lényege, hogy a 14 napos határidő alatt megbizonyosodhassunk arról, hogy a termék alkalmas a rendeltetésszerű használatra és megfelel az egyéni használati céljaink teljesítésére, tehát a csomagolás felbontása és a termék kipróbálása nem vezet az elállási jogunk elvesztéséhez [kivéve zárt csomagolású egészségvédelmi, higiéniai termékek, hang-, illetve képfelvétel (CD és DVD lemezek), számítógépes szoftver esetében].

Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé."
fogyasztovedelem.kormany.hu/node/2709#Kipr%C3%B3b%C3%A1lhatjuk-e%20a%20term%C3%A9ket%20az%20el%C3%A1ll%C3%A1si%20hat%C3%A1rid%C5%91%20alatt?
Budapest leghosszabb utcája és a város egyik legfontosabb közlekedési útvonala az Üllői út. Számos látnivaló vagy műemlék akad az út mentén vagy a közelben, ennek ellenére méltatlanul kevés hangsúly esik ezekre az érdekességekre. Mivel mostanában sokat sétáltam az Üllőin és a környező kis utcákon,…..
A második évad hatodik részével folytatódott az HBO-n a Westworld című sorozat. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk az epizód legfontosabb eseményet...
KisIst 2018.06.04 07:54:47
@zsenyeg: Mégis mi legyen? A szinkronos "gazda" sokkal rosszabb opció, a "lakó" és "vendég" tökéletes szerintem...
Királyvár Pöcsméregetéssel indulunk, már ha ez a Makulátlanok (vagy hogy a picsába is hívják az Unsullied hadsereget itten magyarul) esetében bármilyen formában is releváns, állnak a várfal előtt, sokan, odafent meg Bronn irányítja a védőket, egy kis szurkot ide, öntsél még…..
  A szocialista Magyarország a telefont a hatalomgyakorlás eszközének tekintették. Az állam 1962-ben a távközlés feladatát – csökkenő jelentőségű sorrendben – úgy határozta meg, hogy telefon „az államigazgatásnak, a honvédelemnek, a népgazdaság irányításának és ellenőrzésének, az egyes termelési…..
KisIst 2017.08.16 12:52:08
@Duplaxiii:

Ha egy kerületben leáll az áramszolgáltatás, az államigazgatást nem érinti, mert saját szünetmentes berendezésük van, az irodai dugaljhoz, és a hálózati eszkozökhöz (router, switch, modem stb) is. Attól még, hogy drága pénzért kiépítjük újra a zárt hálózatot otthon még nem lesz neted áramszünetkor...

A publikus domain-ek, amikről otthonról eléred az államigazgatást, azok továbbra is civil szolgáltatóknál lesznek regisztrálva, a belső domaint viszont most sem érinti egy lakossági leállás...

"Van egy házad. Miért jobb mobilon kommunikálni a család tagjaival, a kapuban állóval, a garázsban lévő férjjel, mintsem egy olcsó kisközponttal saját belső rendszert kiépíteni?"
Mondjuk mert a családon belül mindenkit ingyen hívok, tehát csak azt a technikát kell fizetnem, amit amúgy is használok...
KisIst 2017.08.16 13:06:59
@Duplaxiii:

"Most akkor káros, ha kiemelt államirányitási szervek össze lennének kötve biztosnágos vonallal?"
Most is össze vannak kötve, ehez nem kell külön drót, amit bármikor el lehet vágni, tehát semmivel sem üzembiztosabb, mint a mostani rendszer...

"Most csak egy olyan technológiáról van szó, ami nem kapcsolódik a nyilvános hálózatokhoz, az internethez, így nem támadható és máködhet katasztrófahelyzetben is."
Ilyen rendszer nincs, mindig van valahol egy publikus bejárat...

"Egy katasztrófahelyzetben a mobilhálózat túlterhelődhet."
Az ilyen helyzetre már most fel vannak készülve, baromi egyszerű megcsinálni a megfelelő beállításokat egy telefonközponton (a rendelkezésre álló csatornák közül a mezei felhasználók csak limitált mennyiséget használhatnak, így a kiemelt felhasználóknak mindig lesz elérhető szabad csatorna)...

"Az internet egy szerverközpont kiesésével, egy ármakimaradással megszakadhat. Miért gond, ha van egy olyan megoldás, ami ezektől nem függ?"
Ez most is így van, a közigazgatás saját eszköz és szerver parkot használ áramkimaradás/túlfeszültség elleni védelemmel ellátva. De az UPS sem bírja örök időkig...
Mindenki ismeri a spagetti tészta formáját  - Olyan, mint egy vastag cérna - és biztosan sokan szeretik magát a spagettit; Bolognai, Milánói... ez részletkérdés. Az emberek nagy része szereti a fagylaltot is, ezért az olaszok, mint nagy tészta kedvelők megalkották ezt a csodát: Szóval a spagetti…..
 Tisztelt Rossmann Vezetőség és Marketing csapat! A YouTube-on botlottam bele a Hotel Rossmann című reklámjukba, ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül. ..
Olvasónk legalább is csak erre tudott gondolni, amikor visszakapta a szervizelésre küldött mobilját a régi hibával, új fícsörként egy helyes ívre hajlítva. A sztori alatt tanácsok a hasonló esetek elkerülésére. Kedves Homár! Sajnos történetem gazdagítja a TMX-el és/vagy Postával pórult jártak…..
Ha eddig azt hitted, hogy nem lehet spórolni legálisan a BKV-bérleten, akkor tévedtél. Mutatom a trükköt: a havi bérlet 9 500 forintba kerül, a negyedéves bérlet pedig ennek a háromszorosába, 28 500 forintba. Viszont míg a havi bérletet csak 30 napig használhatod, addig a negyedéves…..
Azt azonban leszögezhetjük, ha a mentők hozzáállásán múlik, ma már nem lenne közöttünk. 19 óra 51-kor futott be hozzájuk az első hívás, 20 óra 16-kor a második és 20 óra 32-ig nem érkeztek meg egy életveszélyben lévő beteghez. Tisztelt Praxis blog és olvasók!   Pár hétvégével ezelőtt majdnem…..
KisIst 2016.09.01 21:09:31
@Thomas Dantes:
Nálad okosabb vagyok, ez tisztán látszik... Biztos jobb fél órát várni a mentőre és állni az eset felett, mint bevinni a 20 percre lévő kórházba...
KisIst 2016.09.01 21:10:38
@Thomas Dantes:
Nálad okosabb vagyok, ez tisztán látszik... Biztos jobb fél órát várni a mentőre és állni az eset felett, mint bevinni a 20 percre lévő kórházba...
KisIst 2016.09.01 21:12:28
@Merylla:
A 112-nek kötelessége az ilyen segélyhívást azonnal átkapcsolni a 104-re...
A videón 1:15 körül jön a horrorisztikus jelenet, amiben egy kamiont vág ketté egy szerelvény egy vasúti átjáróban, a narrátorszöveg szerint Nyírmihálydinál. Egyik olvasónk ezen nagyon sokat röhögött, mert a baleset egy Studenka nevű cseh város mellett történt, amiről van is egy videó menten: Nem…..
KisIst 2016.09.01 10:54:59
A magyar családok asztaláról nem hiányozhat a rántott hús. Elkészíteni viszont picit macerás, ráadásul sokszor a sütés miatt az egész házban olajszag terjeng. Ezért ma hoztam nektek egy teljesen új sütési módszert, amivel megspórolhatjátok a bűzt, az olaj árát és talán némi kis időt is. Az elején…..
Hát szerintem kevés ember állná meg, hogy ne folyamatos szitokszavakkal cifrázva mesélje el a sztorit arról, hogy a zavaró jelenség, ami miatt szervizbe vitte a gépét, szóval az a rohadt idegesítő kis izé nem hiba, hanem sajátosság. Tudod, mit csinálj a sajátosságoddal -…..
KisIst 2016.08.05 11:15:23
Aki használható, menthető azt előre veszi, megmenti, aki már öreg, a gyógyulása csak kicsit meghosszabbítja az életét, de a csata kimenetelét már nem tudja befolyásolni, azt ott hagyjuk az útszélen megdögleni. Tisztelt Praxisblog!   Szeretném elmesélni történetünket, és egyúttal örülnék…..