Regisztráció Blogot indítok
Adatok
William Blake

0 bejegyzést írt és 162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Orbánék vadkommunisták voltak, a családban 1956-ot ellenforradalomnak nevezték, minden más fizikai megtorlással járt, Fricz Tamás az Ifjúkommunista munkatársa volt, Varga Judit feketeöves besúgüócsaládból származott, Kövért hagyjuk is, ők a munkásmozgalom régi harcosai voltak, Lánczi András…..
William Blake 2021.03.04 18:02:12
@netukki: Kétdimenziós emberekből nem is olyan nagy mutatvány.
       Demeter Szilárd egy százötvenhárom centiméteres utcai harcos, aki kultúrpápai pályafutására táskahordozóként készült fel, hol Tőkés doktor táskáját hordozta, hol Habony doktorét, közben írt egy novellát, lecserélt egy lehasznált erdélyországi feleséget friss pesti húsra az egyetemi tanári…..
William Blake 2020.11.30 13:37:59
@netukki: Jelzem, ilyet a Tóta W. is írt még az Indexben (kuruc.info kontra 168 óra mint két szélsőség). Akkor ez nekem nagyon rosszul esett, s miután megemlítettem J. András barátomnak (f. szerk.) csak annyit válaszolt: igen, tényleg kétféle ember van: az egyik a Dunába lövi embertársait, a másik meg nem. Sólyom papa is szerette ilyen dichotómiákban látni a dolgokat, s hol vagyunk már tőle.
William Blake 2020.11.30 13:44:59
@jotunder: Lázár János lesz (b@sszátokmeg) a miniszterelnök, de, ami már szinte elviselhetetlen, hogy örülni fogunk neki.
Leszámoláson meg nem kell annyit rugózni, mert egymással fognak leszámolni, majd, mikor Merkelék végre rájönnek, hogy túl nagy árat kellett fizetni ezért a pár sz@ros autógyárért, és elzárják végre a pénzcsapot.
           Szeptember elején jelent meg Michael Sandel, az egyik legismertebb kortárs politikafilozófus könyve:" Az érdem zsarnoksága" (The Tyranny of Merit).  Sandel még nem volt harmincéves, amikor megírta híres liberalizmuskritikáját a Liberalizmus avagy az Igazság határai-t, mely munkáját sokan…..
       A Mandiner szvíthártját, Bódi Ábelt, aki tegnap molinót rakott fel a haverjaival a Színművészetire, pár éve elfogták a lutoni repülőtéren és kitiltották az Egyesült Királyságból. A vele együtt utazó Martin Sellner az osztrák neonáci vezére kapcsolatban állt az új-zélandi tömeggyilkossal. …..
William Blake 2020.09.22 13:05:42
@Kettes: Ez itt a konzervatív éden: ha nem nyalsz, szopsz.
      Hörcher Ferenc professzor az Orszagút című folyóirat legutóbbi számában szemlézi Yoram Hazony izraeli filozófus frissen magyarított könyvét a "Nacionalizmus erénye"-t, ami  The Virtue of Nationalism címmel jelent meg 2018-ban Amerikában. Hörcher cikkének címe: A nemzeti konzervativizus nem…..
William Blake 2020.09.21 22:18:20
@Muad\\\'Dib: Azt azért jó lenne látni, hogy az orosz (szovjet), angolszász, török, szerb, magyar, stb. nacionalizmusok mennyire voltak minőségileg különbözőek, hangsúlyozom, minőségileg különbözőek egymástól, ill. a némettől, s főleg mennyiben nem voltak imperializmusok. Erőforrások elvonása, totális ellenőrzés, netán beolvasztás az alsóbbrendűnek gondolt nemzet rovására.
Inkább a jól bevált ideológiai maszkírozásról volt ottan szó szerintem.
     " Mostanra odáig jutottam, hogy a magyar államnak nem kellene finanszíroznia a színészképzést. Ronald Reagan nem futott be jelentős színi karriert, de nem is járt semmilyen iskolába és az amerikai állam sem finanszírozta a tanulmányait. Magyarországon sem a korábbi gazdasági helyzet, sem a…..
William Blake 2020.09.08 11:03:59
@Hálátlan Gazember: Akkor ne csodálkozz, ha időnként visszakapsz belőle egyet-kettőt.
William Blake 2020.09.08 11:35:17
@Hálátlan Gazember: Miután "Az összes tehetséget felszívta a brancs..." állításoddal végzetesen tökönlőtted magad, nem csodálkozom, hogy fedezékbe vonulsz.
William Blake 2020.09.08 13:53:55
@Hálátlan Gazember: ezt a siralmasan ostoba brancselmélet nagyon becsípődött neked. Ott állnak az ajtóban, befogják a tehetségeket, és bemanipulálják őket egy csordaszellembe? Ennél nagyobb ökörséget SzFE-ügyben még a 888 környékén sem sikerült kommentelni. A tehetség éppen attól tehetség, hogy nem lehet befogni semmibe, utat tör magának.
Vegyük az egyszerűség kedvéért Mohácsi Jánost. Otthagyta a közgázt, elment Kaposvárra segédszínésznek, aztán kapott rendezési lehetőséget Babarczytól (befogás, haha), és ma az ország egyik legeredetibb, egyéni hangú rendezője, akinek qrvára nincs szüksége arra, hogy bármit is elfoglaljon, de az is biztos, hogy semmiféle csordaszellembe nem lehet(ett) bemanipulálni, hogy a te ékesszóló kifejezéseddel éljek.
Nem attól jó, hogy melyik oldalon áll, hanem a produktumától. Ettől még szegény üldözött Vidnyánszky és Rátóti is kirúgta Kaposvárról (más kérdés, hogy szívességet tettek neki ezzel), mert nem hódolt be.
         Ez nem a politikáról szól, hanem a művészetről. Nem Orbánról, nem az ellenzékről, hanem Csehovról és a Tápszínházról, a Kaukázusi Krétakörről és a Portugálról,  ez a hét óra hét percről szól.        Ezeknek a srácoknak semmi esélye, ez nem 1968, ez nem Párizs, nem mintha de Gaulle-ék nem…..
William Blake 2020.09.01 15:35:56
@labrys: Igen b@szki, de tényleg. Mert ha a kocsma szétverése után a szomszédos presszóba fagyiért menő kislányba is belerúgsz, akkor tényleg mutattál magadból valami újat.
William Blake 2020.09.01 19:17:40
@labrys: Úgy gondolom, hogy nincs igazad. Mikor a manyup-megtakarítást elkommunizálták, három millió embernek kellett volna kimenni az utcára, és beletaposni a betonba ezt a csak biológiai veszélyeshulladéknak tekinthető népséget. Ők le(he)ttek volna azok az erős emberek, akik a kocsmában ahelyett, hogy behúzzák a nyakukat, és gyáván másfelé néznek, kiállnak magukért.
Szóval az én példám jó, a tied sz@r.
A "Comprende?" pedig éppen azoknak a kocsmai agresszoroknak a stílusa, akikről elítélőleg szóltunk. Két centiről, büdös szájjal, arcba ordítva.
William Blake 2020.09.01 19:46:39
@labrys: Nem, nem jól érted, én úgy gondolom, hogy az is minősíti az embert - maradjunk az embernél - hogy kit választ ellenfélnek, ha már. Azt, aki hárommillió választópolgárral kikezd, akár tisztelni is lehet.
Aki viszont a teljes törvényhozást, államapparátust, propagandagépezetet képes bevetni egy felsőoktatási intézmény ellen - amely mögött semmiféle milliárdos nem áll - csak mert az mert őket provokáló módon sikeres lenni, az egy nyomorult, kisstílű, perverz, beteg állat.
        Amióta nincsenek zsidók Magyarországon, nehéz keresztény-konzervatív-orbánista értelmiséginek lenni. Mert valljuk meg, ez az egész történet a zsidókról szólt. A kiváló ötlet az volt, hogy elvesznek tőlük mindent, száműzik vagy a gázba küldik őket, és aztán be lehet ülni a helyükre, és majd…..
        "  A Katona József Zaklatószínház ma sem a Csobony vezér álma című szakrális oratóriumot mutatta be. Hanem egy bizonyos Moliére (eredeti nevén  Gutmann Bernát) egyházgyalázó művét a Tartuffe-öt.  Az ún. színdarab kezdetén a zsidóbolsevik közönség demonstratív módon nem állt fel a…..
William Blake 2019.12.21 10:12:55
@Mail Undelivered: A Tartuffe-öt elspoilerezni... ez poén-világcsúcs. Elmondjam, mi lesz Romeoval és Júliával a darab végén?
Egyébként Orbán nemrég másodszor is volt színházban: Kaposváron a felújított Csikyben nézte meg Vidnyánszky rendezését, a Buborékokat, közel négy órában (szemtanúk szerint borzalmas). A jegyszedő nénik azt mondták, lapáttal kellett felszedni a VIP-páholyban a szotyolahéjat.
     Prof. Dr. Tózsa István (tíz Scopus idézet abban a magyarságtudattól megédesedett drágajó életében), a Hungarikum Tudományok doktora, a Demokrata nevű hungarikumban magyarázta el, hogy a magyar fiatalok magyarságtudata 15-21 százalékos.   Prof. Dr. Tózsa István a Corvinus Egyetemen tanít…..
William Blake 2019.11.14 14:16:18
@William Blake: na, tessék, így legyen lottóötösöm:
444.hu/2019/11/14/orban-bevandorlasellenes-politika-kell-magyart-csak-magyarral-lehet-potolni
Már készül is a kisgömböc: "Magyarország 2026-ra juthat el oda, hogy a nemzeti hadserege regionális konfliktusokban a NATO nélkül is képes biztosítani a magyarok biztonságát - közölte" Orbán Viktor.
Tizenöt év kormányzás után rájött, ha uralmon akar maradni 2030-ig, Soros és a migráncsozás után előbb-utóbb be kell vetnie a háborús uszítást is.
William Blake 2019.11.15 14:41:43
@Pelso..: Én sem gondolom így - irónia volt, JT eme félmondatára: "csak amikor jön Gázából a rakéta, egy pillanatra abba tudják hagyni egymás baszogatását".
    Kövér László a Nemzeti Közszolgálati Bohócegyetemen fejtette ki nézeteit a fékek és ellensúlyok rendszeréről az ő végtelenül elokvált módján, ahogy ez egy rendes közép-ázsiai szocipatához illik. A beszéd műfaja savas felbüfögés volt, ami a nagykipcsák haplogrouppal korrelál, talán megint…..
William Blake 2019.10.23 17:40:00
@TG69: "Rothadó nagyváros vs életerős vidék"? Ezek szerint már csak meg kell várnunk, hogy kiürüljön, és végük.
444.hu/2019/10/02/budapesten-kivul-szinte-mindenhol-zuhanni-fog-a-nepesseg-a-kovetkezo-30-evben
William Blake 2019.10.24 10:15:30
@Baluvanis: lehet, hogy a kecskéid nem élnék túl, ha Kövér a közelükbe merészkedne.
  – Még az első polgári kormány idején vettem részt az oktatás és a kutatás kapcsolatát áttekintő fehér könyv kialakításában, ami sok tanulsággal járó munka volt. Kiderült, a felsőoktatás nem járul hozzá igazán a tudományos kutatásokhoz, részben azért, mert az oktatókat leköti a tanítás. Azt…..
William Blake 2019.08.03 17:26:24
@kemény keleti kommentelő: Bod Péter Ákos – Mellár Tamás – Vukovich Gabriella: Fehér könyv Magyarország állapotáról. Budapest: Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány. 2006. Mi köze ennek a kiadványnak az Akadémiához?
William Blake 2019.08.04 10:55:01
@kemény keleti kommentelő: Ez a "besétált", ez jó. (Amúgy simán elképzelhető.) Ősszel meg elsétált egy-két futballcsapat kemény magjához, hogy kéne csinálni egy kis balhét a tévészékháznál. Arra számított, hogy valaki lőni fog, aztán jöhet a kormányválság és a hatalomátvétel.
2008-ban meg "besétált" az Alkotmánybíróságra, és megdumálta Bihari Mihályékat, hogy engedjék át a teljesen abszurd népszavazási kezdeményezésüket.
      A fasiszta magyar miniszterelnök Finnországon nevetgél. Hogy ott nincs Alkotmánybíróság (az Egyesült Királyságban klasszikus írott alkotmány sincs, Svájcban sincs joga a Legfelső Bíróságnak, hogy megsemmisítse a szövetségi törvényeket, az alkotmánybíráskodás a demokrácia egy liberális…..
      Wass Albert: Harmonia caelestis (székelybicskásváltozat)         (részlet)     Édesapám, Takaró Mihály, fent élt a hegyben, ahun az Isten is csak csutorázni járt. Amíg fent ült a Nap az égen, az én édesapám vadkosra vadászott a nagy húzott rezedás puskájával, aztán ha lűtt egyet, akkor volt…..
       "El kell szomorítanom Hellert. Orbán Viktor kimagasló szellemi képességekkel rendelkezik. Kevés hozzá fogható intellektus van, olyan, aki tájékozottságban, nyitottságban, műveltségben felvehetné vele a versenyt. (Schmidt Mária)"               Ha Heller Ágnes ismerné Orbánt a…..
         Békés Márton azzal próbálja diszkreditálni a tüntetőket, hogy az egyik zászlón a SZRTÁJK felirat volt látható SZTRÁJK helyett.         Békés Márton és főnökasszonya, kedvenc feljelentőm Schmidt Mária néni, egy házfal méretű plakátot tett ki Budapesten, amin egy bizonyos Pruck Pál volt…..
1.  A nap karikatúrája a 888-on, by a very tehetséges jobboldali művész. (ezt is látni kell, mert olyan szép) 2.  Az aljas plágium 2010-ből.  ..
William Blake 2016.03.01 18:54:04
@francoska: Jah. Csak mert itt olykor hasraesnek előtte. Aki ilyen fullban nyomja a kretént, lásd: "kolosszális beszéd volt", az kretén, nem csak annak látszik.
William Blake 2016.03.02 10:10:03
@jotunder: Nem gazember: kretén, mert azt hiszi, hogy ötperces időtávon túl is produktív, amit csinál. A kretén az kretén, pl. attól is, hogy azt hiszi: most ugyan lement erre a szintre, de majd egyszer visszamászik a normális világba. Pedig innen nincs visszaút, lásd Bogár László és társai.
William Blake 2016.03.02 12:56:37
@jotunder: Attól ő még G. Fodor marad. Eshet ő akármilyen puhára, belenavigálta magát egy szerepbe, és szent meggyőződése, hogy egyszer majd, mint előkelő idegen, gazdagon és szépen kijön ebből. Nagy játékosnak hiszi magát, na ezért kretén.
    "Valódi elitet kell kialakítani, nem az értelmiségre kell kacsintani. Ebben a fiatalokra kell építeni, mert noha tapasztalatlanok, gyakran önhittek és az előző generációk nevelték, átörökítve a hamis vagy téves nézeteiket és gyakorlataikat, mégis a kis elmozdulások elkerülhetetlenek, így a…..
      ( A posztban nem lesz szó a 888.hu-ról és G.Fodor Gábor mai különös bocsánatkéréséről. Egy árva szó nem lesz az egész ügyről, és nem fogom semmiféle közepesnél valamivel kisebb termetű, nem túl gusztusos lényhez hasonlítani. Ez most egy ilyen szöveg lesz.) "... értetlenül állok azelőtt, hogy…..
       Jogi képviselőnk az intenzív osztályról üzente meg, hogy egyetlen jelzőt sem talált elfogadhatónak azok közül, amelyeket Lánczi Tamással kapcsolatban nyújtottam be neki véleményezésre. Pár nappal ezelőtt a kormány vasökle írta azt, hogy :  "Megsértenek és…..
William Blake 2016.01.02 12:38:05
@ATCG: Én is, sőt még most is szeretem mindkettőt nagy, de a nicknevemről a tisztesség kedvéért el kell mondanom, hogy az egyik kedvencemből, Jarmusch Halott ember című filmjéből való - a főhőst hívják így. Csak úgy "simán" nem jutott volna eszembe egy költő nevét felvenni.

www.imdb.com/title/tt0112817/?ref_=fn_al_tt_1
William Blake 2016.01.02 12:38:50
William Blake 2016.01.02 16:10:24
@labrys: 4. A kérdés tehát, hogy olyannak kell-e lenni a hatalom meg(vissza)szerzéséhez, mint Orbán: gátlástalan, populista akarnoknak, s ehhez építeni egy megfelelően ütőképes pretoriánus gárdát, de minimum egy olyan médiát, amelynek voltaképpen csak annyi a dolga, hogy a megfelelő narratívát szolgáltassa.

Nyilván a szocik ez utóbbiban követték el a legordítóbb hibákat: egy Nap Tv-t, és annak tulajdonosát tömni pénzzel évtizedekig - de mondhatnám az ATV-t is - minden szegénységi bizonyítványok netovábbja.

Most viszont már azzal, hogy a Fidesz kétharmados gőgjében felrúgta a 60-40-es szabályt - amit addig is csak a hülyék tartottak be - el vannak vágva a pénztől. Meg is látszik rajtuk.

Kérdés, hogy aki hatalmon is hülye volt ahhoz, hogy megteremtse magának a médiahátteret, az érdemel-e bármit.
         Stumpf András őrjöng. Piti bérgyilkosból küzdötte fel magát a pártblog "sztárújságírójává" és ha nincs Hajdúbé, Primissima-díjas is lehetett volna.         Stumpfot egy totális hatalmat gyakorló rendszer tartja ki, egy olyan rezsim, amelyik bármit…..
Örülünk, Vincent? Bakfitty 2015.12.05 20:49:41
Dürenmattot szeretjük. Ezt a darabját különösen. A végnapjait élő Római Birodalom utolsó napjai, a császár Romulus - aki egy tyúkfarmon él- pont leszarja, hogy a barbár germánok már a Via Appián menetelnek. Csak az érdekli, hogy melyik római császárról elnevezett tyúkja…..
William Blake 2015.12.07 12:22:36
@OoOoOo: csak egy baj van: ők négy év alatt ezt az egy említésre méltó (?) produkciót hozták össze Vidnyánszky rendezésében, míg K2-ék már hallgatóként önálló feldolgozásokat adtak elő, és ez már a sokadik. Minőségi különbség.
William Blake 2015.12.07 12:23:14
@OoOoOo: Negyedévesek különben.
William Blake 2015.12.07 22:56:20
@OoOoOo: Ha láttad volna a másodéves korukban saját rendezésükben előadott Helénát, nem beszélnél szerencséről. Az számít, ki mit kapott a tanáraitól vagy mit nem. Itt akkora a kontraszt és nem csak egy, hanem most már három osztály esetében, hogy véletlenről meg szerencséről beszélni botorság.
Örülünk, Vincent? Kiegyezést! 2015.12.04 19:35:51
Magyarország végletesen megosztott. A magyar társadalmat kibékíthetetlen ellentétek szabdalják fel és ez - most már mindenki számára világosan láthatóan - az ország felemelkedésének legfőbb akadálya. A legfontosabb törésvonal ma Magyarországon abban van, hogy Orbánék minden…..
William Blake 2015.12.05 16:29:30
@WiteNoir: De, természetesen volt, épp én tettem említést róla itt fentebb. De, hogy ezzel most mit akartál mondani...
William Blake 2015.12.05 17:12:12
@balmoral: Ok, látom, elszakadt a cérna, de pityeregni azért nem kell. Elfogadom a döntetlenre vonatkozó ajánlatot Fekete Lovag, és meghagyom az utolsó végtagodat, hátha hasznát veszed még.
William Blake 2015.12.07 11:25:15
@labrabbit: Ez én volnék? Úgy általában, vagy valamely konkrét mélyenszántó, magvas, stb. megállapítással? Ez ma úgyis olyan szárba szökkenéses reggel.