Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Y-generáció

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Y-GEN Nőket a papírpénzekre! 2017.08.02 07:48:41
Ha végigtekintünk a jelenleg használatban lévő magyar papírpénzeken, a következő történelmi személyiségeket láthatjuk rajtuk: Rákóczi Ferenc, Mátyás király, Bethlen Gábor, Széchenyi István, Szent István, Deák Ferenc. Mindannyian a magyar történelem kiemelkedő alakjai. Gyenge Ádám Persze még…..
Y-GEN Keresztény néplélek? 2016.09.15 11:30:00
Nem vagyok megkeresztelve és hívő sem vagyok, de lehet, hogy most közelebb érzem magamhoz a pápát, mint amennyire ők valaha is érezték.Rády Magdolna írásaHiszem, hogy az ember alapvetően jó. Sokan próbáltak már sokféleképpen kiábrándítani, de hiszek a hazámban, hiszek a benne…..
Y-GEN Trianon foglyai 2016.06.04 09:04:20
A felelősségek közül a sajátunk az, amelyikkel a legtöbbet kellene foglakoznunk, nem csak azért, mert ezzel foglakoztunk a legkevesebbet az utóbbi, majdnem 100 évben, hanem azért is, mert a saját cselekedeteink azok, amelyeket mi irányítunk, amelyekre van befolyásunk. A parazsat mi vetettük el,…..
Valószínűleg Orbán nem tanult eleget Soros pénzén Oxfordban, de reméljük, hogy a diplomácia és az önszerveződés fogalmait egyszer csak megtanulja. Papp Roland írása A Fidesz és a fideszközeliek egyre gyakrabban beszélnek valami rejtélyes erőről, ami a háttérben mozgatja a szálakat. Nem tegnap…..
Lánczi András lesz a Budapesti Corvinus Egyetem rektora. Ma szavaz róla az egyetemi szenátus, de mivel egyetlen induló van, meglepetésekre nem számíthatunk.  A kérdés az, hogy mire számíthatunk Lánczitól, mint rektortól. Lánczi András politológus, akinek nagy szakmai tudása van, politikai…..
Függetlenül minden társadalmi, vallási, politikai meggyőződéstől mindannyiunk közös ügyének kell tekintenünk az erőszak elleni küzdelmet. E szerint kell tenni azért, hogy azokat, akiket józanész, erkölcs és gerinc nem tart vissza, a hosszas börtönbüntetés és a társadalmi páriává válás kilátása…..
Y-GEN Te mit politizálsz?! 2016.04.04 11:08:38
Politizálni macerás? Igen. Fárasztó? Igen. De hogy szégyenkezz azért, mert elmondod a véleményed arról, ami érint? Na, az csak azokat segíti, akik mások helyett és másokról akarnak dönteni. Papp Roland írása Kedves tanárok, diákok, ápolók, taxisok, internetezők! Akár még meg is hallgathatnánk…..
Amikor az y generáció tagjaként szembetaláljuk magunkat egy hasonló ábrával, intenzív rémülettel fixírozzuk az évtizedről évtizedre meredeken felfelé szökő görbét. Nem túl nehéz kitotózni: Magyarországon, nem túl jó demográfiai folyamataink és siralmas hosszútávú…..
A Fidesz jelenlegi propaganda-kommunikációja azt sugallja (Kovács Zoltán, Lázár János), hogy Magyarországot 2010-ben a görögországihoz hasonló helyzetben vette át az Orbán-kormány, öt év sikeres kormányzásának eredményeként azonban mostanra szembetűnő a különbség az éppen…..
Bűncselekménynek gondolnátok-e azt, ha egy önkormányzat közbeszerzést írna ki mondjuk mikrobuszokra, aztán ezen a közbeszerzésen egy mákdarálókat gyártó céget hozna ki nyertesnek? Ez a cég ráadásul a mákdarálókról leadott pályázati anyaggal nyerne, másfélszeres áron,…..
Y-GEN Egyévesek lettünk 2015.05.11 17:28:35
Elég sűrű hétvégénk volt, csináltunk egy flashmobot az Európa-nap alkalmából, csapatot delegáltunk a Kolozsvári Magyar Diáknapokra, közben viszont nem felejtettük el, hogy egyévesek lettünk. Folytatjuk! :-) ..
A vadhajtásokat visszavágó, egykor Szebb Jövőt napokat látott szélsőjobboldali párt néppárti státuszra tör. Elképzeltük, hogy teheti majd szalonképessé magát Herr Gábor Európa vezetői előtt. Akiknek a videó után is kétségei maradnak a Jobbik konszolidációját illetően,…..
Sokakban él az a mitosz, miszerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom egy szélsőjobboldali-neonáci párt. Szeretnénk ezeket az abszurd vádakat eloszlatni. A 13 leggyakoribb közkeletű tévedés illusztrálására pedig szívből ajánljuk ezt a klasszikus Monty Python jelenetet.  1.…..
Y-GEN Lázár, a lúzer menedzser 2015.04.10 11:00:42
Van egy vicces videó Swedishness címmel, amiben önmagát alakítva szerepel Fredrik Reinfeldt konzervatív miniszterelnök. A videó közepén van egy jelenet, ahol egy aszisztens egy Fredrik feliratos bögrével rohan be a miniszterelnök által vezetett megbeszélésre, s közben azt…..
Y-GEN Jelentkezz a csapatba! 2015.04.08 10:17:00
Loading.....
Él a magyar emberben egy mítosz, miszerint, amit a Fidesz akar, meg is fog történni. Ha akarják az emberek, ha nem. Nincs mit tenni, nincs miért felszólalni, nincs miért tüntetni. Mondogatjuk magunknak, hogy ez egy következmények nélküli ország. Pedig nem. Igenis vannak…..
A héten a Kaposvári Egyetem minden női munkavállalója levelet kapott a rektortól. A Prof. Dr. Szávai Ferenc DSc rektor és Borbás Zoltán kancellár által aláírt levélben az áll, hogy április 3-án, most pénteken a női munkavállalóknak nem kell megjelenniük dolgozni. Mondván,…..
Y-GEN Felcsút Farkasa 2015.03.26 11:50:29
Tegnap még arról írtunk, hogy Szijjártó Questor-miniszter nyakig benne van a brókerbotrányban. Azóta Orbán előre menekült és magára húzta az ügyet. Beismerte, hogy ő rendelte el, hogy a kormányzati szervek vonják ki a pénzüket a veszélyeztetett brókercégekből. Nemsokára az…..
Y-GEN A hét arca: Apa zenél 2015.03.22 21:56:34
Nekünk magyaroknak természetes, hogy a politika és a művészet szorosan összekapcsolódik. Számos olyan korszak volt a történelmünkben, amikor a társadalom- és főleg elitkritikus véleményeket nem lehetett nyíltan, azokon a fórumokon, amik erre hivatottak kéne hogy legyenek. Nem volt…..
 E hétre két előadáson kívül mozit és egy fergeteges koncertet is ajánlunk!  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1";…..
Y-GEN Gyakornok jelentkezz! 2015.03.20 12:08:57
Gyakornoki programot hirdet az Együtt - A korszakváltók pártja és az Y-GEN Egyesület. A program célja, hogy lehetőséget biztosítson a felsőoktatásban résztvevő fiatalok számára szakmai tapasztalat szerzésére a felsőoktatási intézmény által is elismert módon. A program…..
Stréberek és seggnyalók. Elsőre akár egy kategóriának is tűnhetne, de nagyon nagy a különbség. Egyik csoport sem tartozik a közkedvelt emberek közé, miközben a felszín alatt lényegi differenciát lehet felfedezni. A stréber mindent megtesz, hogy megfeleljen az elvárásoknak,…..
Drogpolitikai beszélgetés, koncert és antirasszista világnap. Ezeket és sok minden mást is ajánlunk nektek a hétre! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src =…..
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Post by…..
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Post by…..