Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kedves okos honfitársaim

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csodálatos beszélgetésre bukkantunk a Sportklubon, egészen pontosan a Dodzsem május 9-i adásában. A két műsorvezető, Czollner Gyula és Balogh Tamás, ahogy az lenni szokott, különböző sporttémákról "ütköztette a véleményét". Az egyik téma az volt, hogy Franciaországban…..
  Jó, oké tisztázzuk az elején, hogy aljas voltam a címadással, bár egy szót sem hazudtam. Tényleg Orbán nevét vésték épp a Tisza-emlékmű kőtáblájára hétfő délelőtt, mikor ott jártam, de nem a miniszterelnökét, hanem Orbán Antalét. Ő volt ugyanis a Tisza-emlékmű…..
7. Kívülről is babaháznak néz ki… ...akkor meg miért csodálkozunk, hogy belül is tele van babákkal? (Kösz Gaben!)   6. Lakóparki mediterrán műfajában ez még egy egész korrekt darab Mondjuk nem biztos, hogy ekkora telekre ez az ideális házméret.   5. Akinek már az…..
Az utcánkban egész nap fütyülnek a madarak, donganak a méhek és legalább két helyen flexelnek egyszerre. Ezek egyértelmű jelei annak, hogy itt a jó idő. Minden valamire való magazin ingatlanrovata ilyenkor leporolja a balatoni nyaralók témát, így teszek hát én is. Igaz, kicsit…..
kedves okos honfitársaim 2014.04.22 16:09:16
Törzsükben keresztbe vágott fák csak rosszat jelenthetnek. Márpedig ilyen vannak az Andrássy úton, ahonnan egy kedves olvasónk küldött egy csomó fotót. Úgy tűnik itt azonban nem hozzánemértésről vagy vandalizmusról van szó. Itt elkerülhetetlen volt a csonkolás. Miért…..
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
kedves okos honfitársaim 2014.04.10 02:28:06
@Mészáros Laci: Az utolsóhoz: van olyan, amikor kifejezetten cigányok lázadoztak miatta. Olyanok, akik a falu egyik végén építgették a kétszobás házukat, törlesztették a minimálbérből az építési hitelüket, bejártak dolgozni, járatták a gyereküket az iskolába. Aztán meg szemberöhögték őket a segélyes sittesek, amikor kiderült, hogy "telepfelszámolás" keretében mindenki új lakásba költözhet.
kedves okos honfitársaim 2014.04.13 13:06:47
@Mészáros Laci: Fideszes cigányok? Vagy ez hogy értendő? A példám egyébként olyan időszakból jön, amikor nem nagyon voltak fideszes cigányok. Talán most sem nagyon vannak. Ha nem fideszes cigányokról van szó, akkor nem értem, hogy jön ide a hűbériség.
A hozzászólásaiddal amúgy egyetértek.
Sosem ballibeztem. Azt gondoltam, ez a szitokszóvá vált kifejezés az „érvelés” legalja, és csak a baloldaliak és liberálisok összemosására és az ellenük való indulatok szítására jó.  Tegnapig.    Tegnap este Kálmán Olga meggyőzött, hogy mégiscsak jelent valamit, és…..
kedves okos honfitársaim 2014.04.10 11:38:56
@mlaci54: A nácik szépen elhalnának maguktól. De a hülye hozzáállásotokkal tesztek a népszerűségükről.
kedves okos honfitársaim 2014.04.10 11:44:28
@gabuscica: A jobbosok (nyilván nem a jobbikosok) ezt nem csinálnák, mert nem csinálHATnák, és nem is fogják csinálni. Még Schiffer is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy "így a nagynéném, úgy a nagymamám Auschwitzban...", magyarul: NEKEM SZABAD ÁM!
Ez van.
Nem szoktunk ilyet írni, de most kénytelenek vagyunk figyelmeztetéssel, mi több, lebeszéléssel kezdeni: aki tériszonyos, jobb, ha mellőzi a mai posztot. Olyan épületeket, helyeket mutatunk ugyanis be, ahonnan lenézni csak erős idegzetűeknek ajánlott. Aiguille du Midi, Mont…..
Egy magát majdan megszervező, szociálisan valóban érzékeny baloldalnak csak az ország további jobbra tolódását követően lehet érdemi szerepe sorsunk alakításában. Bár illúziókat nem kergettem, az utolsó bekezdésben mégis hagytam némi kibúvót, amikor így fogalmaztam az…..
És Magyarország szavazott. A Fidesz-KDNP folytatja, amit elkezdett, a kétharmados hatalomnak újabb négy évig nem lesz korlátja kis hazánkban. Az ellenzéki összefogás alulmaradt. A Jobbik megerősödött. Az LMP - becsületére legyen mondva - visszahozta a kettétört pártot a parlamenti…..
kedves okos honfitársaim 2014.04.07 21:55:37
@Narancskommunista: Ja, és ahhoz milyen szemüveg, vagy hallókészülék kell, hogy valaki Orbánt és Gyurcsányt egy kategóriába sorolja? Mármint kórtanilag. Azért legyünk már objektívek! Nem létezik, illetve a nagyon élénk fantáziámnak is meghaladhatatlan, hogy elképzeljem ezt a két embert, mint egy intellektuális kategória két tagját. Azért Gyurcsány nem mindig (finoman...) ura önmagának. Vagy ha mindezt teljes kontrollal nyomja, akkor nagyon durván hazudik, de olyan ripacsosan is adja elő. Én nem mondanám, hogy Orbán nyilván őszinte, mert ebben a szakmában azok nem lesznek törzsgárdatagok.
kedves okos honfitársaim 2014.04.07 21:58:23
@.Gordon Gekko.: Ez is igaz. Nincs is jövője az MSZP-nek. Valójában arról van szó szerintem, hogy az MSZP már nem hisz az MSZP-ben egy jó ideje. Csak a fanatikus szavazók lettek pofára ejtve. Függetlenül, hogy ki jutott be tőlük, a pesti plakátokat nézegetve a több évtizede underdog pozícióban lévő ötvenesek indultak sok helyen, akik amikor még sok hús esett le, hátul álltak, mára előre jöhettek, a buktára, mert a "tudók", az üzleti körök már rég a mentőcsónakokból nézik, hogy mikor tűnik fel a hajócsavar a hullámok felett.
kedves okos honfitársaim 2014.04.07 21:59:50
@Mr. Alkohol: Nomen est omen. Amit írsz, az IQ-tól és végzettségtől, vagyontól függetlenül csak nagyon magas véralkoholszinttel hihető el.
Welsz Tamás halálának körülményeiről semmit nem tudunk. Vagy éppen ellenkezőleg, tudunk mindent, ha a neve alatt futó beszélgetéseket olvassuk, csak el kell dönteni melyik variáció áll hozzánk közelebb: - A pintérpribékek közé beépült szocialista alvó sejt végzett vele,…..
kedves okos honfitársaim 2014.03.24 20:04:18
@aritus: Megérett. Sőt. Már férges és rohad. Nincs közöd hozzá véletlenül? Nem azzal, amivel gondolod, hogy gondolom, hanem a büdös homofóbozással. Van egy értelmes mondás. Ha valaki kurvának öltözik, ne csodálkozzon, ha megbasszák!
kedves okos honfitársaim 2014.03.26 01:02:03
@Zsuzsanna Lévay: Remélem már gyűjtöd a pézsét, te luk.
kedves okos honfitársaim 2014.03.27 10:55:20
@bulista: Miért nem Afrikában próbálsz vegetálni, te élősködő hazátlan szarházi? A szájnyílásodra azt vedd, aki téged ellett!
TEDxDanubia Mikor robban Afrika? 2014.03.24 10:37:48
E hét elején járta be a világsajtót a hír, hogy három nigériai faluban több mint száz embert mészároltak le fegyveres támadók az ország középső részén, Kaduna államban. A lőfegyverekkel és bozótvágókkal felszerelkezett támadók, akik a helyi hatóságok szerint a muzulmán…..
kedves okos honfitársaim 2014.03.25 00:06:13
@gin74tonic: Magyarország vezető etológusa optimistább Nálad, már ami a kutyákat illeti. Csányi Vilmos szerint néhány évtizedes célzott kutatás és célzott tenyésztés révén a kutyákkal szót fogunk érteni.
kedves okos honfitársaim 2014.03.26 01:07:52
@pounderstibbons: Kösz, nem kell a link. Swift attól, hogy mindannyian ismertük, még egy közismert barom volt a korában. Nem folytatott az le egyetlen értelmes de főleg érzelmileg értékelhető dialógust. De csak kultiváld. Ha lehet ne egyél gyereket, max a sajátodat. Jogilag úgy korrekt. Mindent szabad, amíg mások gyerekének szabadságát nem korlátozod. Ez liberális szemüveggel nyilván nem elég irónikus.
kedves okos honfitársaim 2014.03.26 01:13:17
@]{udarauszkasz: Azért ha egy magyar város főutcáján, vagy pl. a Nagykörúton járok, csak nem az jön le, hogy egy kalapban vagyunk. Pedig mi nem más népek bőrét húztuk le, hogy legyen némi civilizált felépítményünk. Volna itt egy kulcsszó: MUNKA. A legtöbb nyelvben csak néhány karakter. Komolyan mondom, elkezdek kutatni, hogy a bantoid, a nilota, és a khoisan nyelveken ezt a fogalmat ki tudják-e fejezni egy szóban. Az meg, hogy okosabbak vagyunk jelen állapotban, mint ők, nálam is vita tárgya. Ha vitathatatlan lenne, akkor Djerbától északra egy sem lenne. A genetikai okfejtés meg nekem mindegy. Életben maradnának, vagy sem, civilizációs szempontból nem fontos.
Valójában van egy kb. 2 százalék értelmes lény a feketék között, de ez sajnos a kritikus tömeghez nagyon kevés. Ugyanúgy sajnálom őket, mint a kb. 10 % valamire való cigányt. A saját fajtájuk ezerszer többet szivatja ezeket, mint a fehérek.
Másfél év és majd' 300 poszt tanulsága egyben. Igyekeztem fontossági sorrendet is felállítani. 1. Adósak maradtak az országra vonatkozó jövőképpel. A lagymatag jogállamozással kevert vad orbánozás nem jövőkép, sőt kritikának is kevés. Ez a hiány annyira súlyosan…..
kedves okos honfitársaim 2014.03.26 01:00:02
@kovi1970: Állandóan ez a fizetett kommentelés ugrik be azoknak, akik már csináltak ilyet. Faszcsimbók az, amiből te kicsúsztál. Gazdád is neked van, te lábszagú cseléd.
A helyszín Izland, a történet meg mint valami Benny Hill show gyengébb mellékterméke: A Toronto Sun számolt be róla, hogy egy csapat turista éppen a fura nevű Eldgja kanyon felé tartott busszal, amikor is tartottak egy kis szünetet a park közelében levő egyik pihenőben. Eddig semmi…..
Varánusz Te, Obama, aggy'á gázt! 2014.03.10 09:00:38
Ettől nagyobb cukiság már nem lesz idén: Az évtizedekre orosz energiafüggőségbe lavírozó Orbán kormány levelet írt Obamának, hogyaszongya, legkedvesebb kispajtásunk, szövetségesünk és aranyapánk, engedélyezzed a cseppfolyós földgáz exportját de szaporán, mert itten a…..
kedves okos honfitársaim 2014.03.11 01:14:35
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Akarod mondani, választási programot...
kedves okos honfitársaim 2014.03.11 01:15:23
@Sir Bates dö Hól: Akarod mondani, immorálisnak...
  Ma reggel a Nyugati téren akcióztunk. Az atv.hu riporterének elmondtam, azért tettük ki a molinót, hogy felhívjuk a figyelmet arra, a nagypártok csak egymást savazzák és gumicsontokat dobálnak, miközben valódi tartalma a kampányuknak nincs, a hétköznapi emberek problémái,…..
A szegények gondjait nem a minimálbér emelésével vagy a gazdagok adóztatásával lehet megoldani, hanem például jó tanárokkal.A jövedelmi egyenlőtlenségek aggasztóak, a pénz és a vagyon néhány milliárdosnál landol, a kisemberek milliói pedig egyre lejjebb csúsznak? A megoldás…..
kedves okos honfitársaim 2014.02.17 01:22:20
@Reszelő Aladár: A minőségi oktatás minőségi családdal kezdődik. A minőségi család NEM a minőségi oktatásból kikerülők miatt lesz minőségi, hanem más miatt. Az emberek többsége - amint azt naponta látom - gyarló, szarházi módon viselkedik, akármilyen tanult, önző és felelőtlen, elhagyja a családját, munkahelyét, szüleit, vallását (ami lehet, hogy nagy gáz, de ebben nem akarok vitázni, habár biztos ugranak rá sokan...), hirtelen felindulások, vágyak, ösztönök miatt. Ez nem az oktatás sara. Ez törvényhozási kérdés. A társadalommal nem kell olyan engedékenyen bánni, mint ami a nyugati civilizációban gyakorlattá vált, csak amiatt, hogy a túlnyomó többség olyan zsibbadt a jólét miatt, hogy nem jóllakottságában jámbor (jelenleg). A társadalmi keretek közül való kitörési lehetőségek megsokszorozódása, a retorziók jelképessé tompulása, az az érzés, hogy végül is mindig van hová menekülni magunk elől, olyan szomszédok közé, akiket húsz év alatt sem ismerünk meg, olyan hírek közé, ahol minden bűnünket relativizálhatjuk a soha felelősségre nem vont, de köztudott gazemberekhez képest, valójában adják a lerohadást. Az oktatás moshatja kezeit a politikához, és kimagaslóan legfőként a médiához képest.
kedves okos honfitársaim 2014.02.18 00:39:43
@Gamma Leonis: Az lehet, de a dumádból ítélve legalább kárt tesz a gazda tulajdonában, ha az nem néz oda. Konkrétan a kalapáccsal agyonbassza az alatta dolgozót, a TE UNOKÁDAT, te agyament hippi faszkalap.
kedves okos honfitársaim 2014.02.18 20:26:34
@Gamma Leonis: Ekkora beltartalmat ránk sem kell akkor áldoznod, mi sem érdemlünk többet a meg nem született gyerekeidnél.
(Habár van igazad...)
Sok jobboldali barátom, ismerősöm és rokonom van. Nagyon jól megvagyunk egymással, mert mindannyian úgy gondoljuk, hogy attól, hogy másképp látjuk a dolgokat és másképp vélekedünk a világról, még nem kell egymás torkának esnünk. És bármilyen szörnyű liberálisnak is hangzik…..
Gyűlöletem kezdete a 90-es évek elejére datálható. Még javában uralkodott nagy, nemzeti Hóbaglyunk (Boross Péter), amikor ez a narancsszínű undormány már az ártatlan gyermekek felé is elkezdte nyújtogatni rettenetes csápjait. Általános iskolás voltam, de - talán kissé…..
Visszautasították a kínai kormány házait, a nomád körülmények ellenére van kosárpálya, tv és víztározót is akarnak építeni. Zhongdong faluról először 2007-ben lehetett hallani, amikor a China Daily modern nomádokról számolt be, akik barlangban élnek egész évben. Akkor…..
Emlékeztek még arra a 1947-es tervre, mely nevet adott volna minden kerületnek? Persze akkoriban még kevésbé durva megoldások születtek volna: mondjuk Mátyáskirályváros vagy Magdolnaváros. Néhány évvel később már más szelek fújtak. Palotabarát, a bpxv bloggere és az Urbanista…..
kedves okos honfitársaim 2014.01.26 16:54:59
@belgabela: Van igazság abban, amit mondasz, de a tárgyilagosság indokoltabb lenne, mint az érzelmekkel és felsőbbrendűséggel átitatott majomkodás. Ma attól koldulna az ország, ha Győr és Kecskemét tűnne el hirtelen, gyárastul. Budapest ha nem lenne, akkor is összecsomósodna a vidék gazdasági teljesítménye, amit nem lehet pl. egy Bulgáriához mérni, mint ahogy persze Ausztriához sem. Akkor mondjuk Fehérváron, vagy valahol középtájt egy középvárosban lenne kiemelkedő a GDP. Ezzel meg is mondtam, hogy Budapesten a gazdaság teljesítménye pont annyival lóg ki a magyar átlagból, amennyit a vidék hozzátesz, mert valahol érdemes volt a vidékieknek közös intézményeket, kereskedelmi központot létrehozni. Ez jó lehetőség volt nyilván a pestieknek, de nem lihegném túl. Ha nagyon vissza akarnék vágni, azt kérdezném: vajon nem lehet-e, hogy Audi, Mercedes szintű munkaadók azért nem Budapestet választották, mert a fővárosban nincs annyi megfelelő képzettséggel, munkamorállal rendelkező szakember. A fizetést akár hagyhatjuk is, mert biztosan tudom, hogy a még vegetáló budapesti iparban alacsonyabbak a bérek, mint pl. Győrben. Minőségben is a vidék szintjére kéne érni, meg pofaméretben, aztán mindjárt kijárna a tisztelet ennek a kutyaszarató koszfészeknek, amelyik ha nem kapja meg az ingyenmindent, mindjárt vörös rongyokba öltözik.