Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karavan

14 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis herceg sok van, minden királyi családban egy jó pár. De kisherceg a B-612-es kisbolygóról csak egy, mint a kisbíró a jobb falvakban.   A kisherceg szeret sétálni, nézelődni ha Földön jár. Ahogy megy egy falu szélén, vidám sokadalomra lesz figyelmes. Kíváncsian figyeli a sokadalmat, majd…..
Ugyan a magyar vándor a torna és a film miatt híresebb, de létezett egy otthoni jó pont szerző eszköz a roletta szerelés. Faterok sokaságának lett megmentője, amikor muter kifakadt, hogy sohasem látja a vasárnapi húsleves mikor kezd el főni, mert belesüt a nap a fazékba. Fater a…..
A katona várja a csatát és egy fakéregbe vési, hogy még él. A fa-graffitik, az arborglifák vizsgálata teljesen új tudományterület, amit jelenleg egyetlen kutató, Chantel Summerfield űz. A Bristol Egyetem kutatója a második világháború alatt a katonák által a fákba vésett…..
karavan 2014.03.14 08:15:01
@kitiltottakmindenhonnan:
Itt Sopron környékén meg határőrök. Ha megyek az erdőbe, majd ilyen szemmel nézem a dolgot.
A blog.hu címlapja felett igencsak eljárt már az idő, így éppen ideje volt, hogy megjelenésben, tartalmilag és funkcióját tekintve is újragondoljuk. Az elmúlt évek tapasztalata és különféle statisztikái azt mutatták, hogy próbálkozásaink ellenére a címlapra nem tartalmat…..
karavan 2014.03.07 19:16:08
Ha háttér képért nem fizetnek külön, akkor felesleges és zavaró. Az új blog kezdő oldal egérrel nem görgethető, csak billentyű nyilakkal.(Firefox 27.)blog.hu/ Az admin képbeillesztésnél nehéz rátalálni a pozíció jobbra, balra gombokra.
A régi jobb volt:)
Üdv Szkaresz
karavan 2014.03.08 02:12:17
@Stefanie: "milyen OS?" - én olyanról nem is írtam:) Üdv
Mivel egy tasakban egyre kevesebb van, a vetőmag érték. Ráadásul a szövetséges hadsereg, a méhek és rovarok nélkül sokszor csak meddő porgyűjtemény. Öreg kertész mondta, ha olyan a beporzás, még a margarétával is előfordul, hogy évekig nem tud nevelni csíraképes magot.…..
 Valami okos segítene neki, kérem: Tökre win-win lenne amúgy:   A tovább szétesés igen de:  Példa országvásárlásra volt-e már:  Mit nem imizel ezen?..
karavan 2014.03.04 20:29:51
@B79: Ők a vikidálok:)
A home-made hála az angol nyelv inváziójának már eléggé ismert. De van két magyar kiegészítője a sufni-made és a pince-made. A sufni és a pince minden rendes embernél tartalmaz kincseket, gaz rágalom szerint némelyeknél még komplett harcoló német csapatokat is:) Netalán …..
Az alábbiakban 50 évvel ezelőtti hírekből válogatunk, a korabeli sajtó cikkei alapján. A cikksorozat összes megjelent tagja itt olvasható. Február 2: A nagykörúti fényújság premierje szombaton alkonyatkor zajlott le. A Lenin körút és Dohány utca sarkán felszerelt tranzisztoros…..
Tisztelt Munkahelyi Terror!   A történet a következő A főnököm ez év januárban kiadta a februári vezénylésem, amiben két éjszakai 12 órás szolgálatra vezényelt egymást követő éjszakákra. A törvények szerint megteheti. Én kértem, hogy oldja meg más hogyan ezt a dolgot,…..
Az erdőkitermelés, ritkítás mellékterméke már a régi időkben is foglalkoztatta a szakembereket, az Erdészeti Lapokban is foglalkoznak vele. De  a kiskertrendszer is termel bőven belőle. Mivel viszonylag kevesen hasznosítják, így többnyire az árokpartokon, vagy a kukák mellett köt…..
Ugyan a nagyok éllezárásnak hívják és roppant tekervényes célgépet használnak hozzá, de mind a mai napig a faipar egyik leglátványosabb eredményt hozó művelete. A másik igazi csoda az üvegvágás: egy karcolás, egy pattintás és kész. Mindenki meg van elégedve, mert gitt,…..
Jaj, de izgulok, hogy mi lesz a pálinkaszabadságharc vége: megszűnik-e a szeszipari rezsicsöki vagy győznek a kurucok. Azért nagy reményeket nem kell fűzni a dologhoz, az új bagázs szépen elkezdheti radírozgatni az eu-szabályokat sértő passzusokat. Félreértés ne essék, a vita nem…..
Kísértet járja be Kelet-Európát: a naiv sületlenség kísértete. Rousseau szerint az ember alapvetően jó, csak a kultúra, intézmények rontják meg – ez a bűnök, bajok, szenvedések forrása. Mára ez a tétel sokkal specifikusabb lett, eszerint az ember alapvetően demokrata, rajong…..
karavan 2014.02.22 05:10:44
@sanyix: A CIA legyen szisza, akinek nem tetszik mondhatja makkának is:) - idézve a logopéduc viccből.
Az életből jobban eltűnt, mint gondoltam, igaz a Stubai cég még mindig gyártja. Ők Ohrbohrer Schweizer Form néven emlegetik. Nekünk is van tőlük két méretben. De örököltünk is egy párat, eredeti fanyéllel. A neve és mérete eléggé változatos, a saját anyagából hajtott tekerőjűt cigányfúrónak nevezik,…..
A téli unalom már korábban is rávezetett, hogy ismerkedjek, kísérletezzek új dolgokkal. Így találtam rá egy régi kérdőívre a Szalonna sütés nyárson témakörben. A google segítségével elegáns kérdőívet készíthetünk. Amit megoszthatunk link formában is, de beilleszthetjük…..
A vonzalom alapja: nem tudatos összetett emlékkép a fejünkbenMindenki boldog akar lenni és olyan társat találni, aki hozzásegíti ehhez. Mégis sokan tapasztalják, hogy igyekezetük dacára újra meg újra hasonló párkapcsolati problémákba ütköznek. Mi lehet a magyarázat?Valójában…..
Ugyan a dekopír fűrész jórészt leváltotta a lyukfűrészt, de azért sosem árt ha egy van az ember fiókjában.  Kellő rutinnal sok feladat ma is megvalósítható vele. Azért szabályos kört egy sörkollektorhoz nem igazán könnyű vele kivágni, erre szolgálnak a körkivágók. Ez…..
Jó negyven éve, amikor a tördelős pengék még gyermekcipőben jártak, a szike még szike volt, született egy érdekes eszköz az Olfa PC CUTTER800, amit új ruhában, de mind a mai napig gyártanak. A mellékelt kép ellenére is több vetélkedőt lehetne azzal a kérdéssel, hogy mit és hogyan vágnak vele. A…..
Modorosblog A nyámnyila pasi 2014.01.24 21:55:48
Természetesen nem is létezik ilyen, csakis a T. Posztíró fantáziájában - de mivel annyira erős ez a karakter, én azért mégis leírom, aztán legfeljebb nem hiszitek el. Lehet, hogy én is csak álmodtam? A Nyámnyila Pasi, a Lekvár Matyi egy borzasztóan visszataszító jelenség. Nála…..
A januári tavasz mozgásra serkenti az embert. Mivel még marad egy pár darab egyutas raklap a korábbi művek megalkotása után, adódott az ötlet, legyen még egy fatároló. A  szabvány raklap méretekből (800x1200mm) eredően egy sima kirakós játék az egész. A képen látható alkotáshoz 7 teljes egyutas…..
SzKaresz Írástudók és alkotók 2013.11.19 07:31:56
Az alap tény, hogy a hadsereg a politikusok vibrátora: amit nem tudnak megoldani kártya asztalnál, ott a hadseregtől várták a megoldást. Mint minden vibrátor elemekkel van feltöltve: vannak benne tartós elemek, akik ugrálnak minta nyuszi a reklámban és vannak kisebb energiájúak, akik…..
Gazda Albert írása a Mandiner blog számára. Volt egy ilyen tréfás mondás Ukrajnában még a kilencvenes években: oligarcha az, akinek van tízmillió dollárja, parlamenti mandátuma és tévécsatornája. Ezen túl vagyunk, a legmenőbb arcok nem egy darab mentelmi jogra támaszkodnak,…..
karavan 2013.12.18 06:31:51
@♔batyu♔: A németek vagonokkal hordták haza a földet olyan jó. A mai hollandok és a sziklát műtrágyázó spanyolok vagy az uszodában gazdaságos paradicsomot termelő angolok túl nagy konkurenciát kapnának. Amelyik éléskamrát nem tudjuk megvenni, azt leromboljuk, harmadik verziót nem ismernek. Így az EU jó része valójában orosz párti. tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettudomanyok/foldrajz/regionalis-foldrajz/kelet-europa-foldrajza/ukrajna-foldrajza
SzKaresz A kisherceg katonái 2009.02.20 05:47:00
Egy kedves motoros vándor képeivel találkoztam a Panoramion. Az általa készített kép előhozta belőlem a régi emlékeket. Volt szerencsém 1973 - 75 között nekem is itt tölteni az időmet. A szerencsésebb út azzal indult, hogy immár sokadik sorozásomon én voltam a kartonhordozó…..
karavan 2013.12.16 20:54:25