Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TBit

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokéve segítőként működve megtapasztaltam már, hogy mindenkin nem lehet segíteni. Sokat küzdöttem azzal, hogy megtanuljam elengedni, akin nem tudok segíteni, ma sem jó érzés, de nincs választásom. A napi 24 órámba nem fér bele, hogy olyanok lelkére beszéljek, akik valójában nem akarnak segítséget. A…..
TBit 2016.11.29 10:31:09
@jobangel: szia. Tudnal nekem lszi tampontot adni, ha el nem fogadott allast szeretnenk ujra megprobalni, vagy tapogatozni szabad hely kapcsan? - amit valoszinuleg nem toltottek be 5 honapja sem, de az sem biztos, hogy megnyilt a pozicio akkor (a varakozas miatt lett visszautasitva) koszonom
Imádom a marhahúst, itthon viszont nem sűrűn találkozik az ember normális minőségűvel. Most végre kaptam alkalmas darabokat, így mi sem volt kézenfekvőbb, mint egy finom omlós ételt készíteni belőle, ami tartalmas és jólesik ezekben a hideg napokban. Lassan sült…..
Sokszor találgatunk, mi lehet az oka, hogy nem bennünket választottak. Pedig jól ment minden: az állásinterjún jó volt a hangulat, a fizetési igényedet úgy tűnt, hogy elfogadták, a szakmai teszten jó eredményt értél el, az utolsó körös interjú után azonban vagy a szomorú hírt közölték egy rövid…..
Az önéletrajzban a munkatapasztalatok leírásán nagyon sok múlik, ezt olvasva kiált fel leginkább a kiválasztó, hogy „pont ez kell!” Persze csak akkor, ha nem általánosságokat írunk, hanem konkrétumokat. A kronológia önéletrajzsablonokat akkor találták ki, amikor még…..
TBit 2016.01.10 12:19:06
@jobangel: Mit gondolsz, milyen nyelven kell megírni az önéletrajzot? Ha pl. magyarul rakták fel a hirdetést, de más nyelven adjuk be -amilyen nyelv elvárás is a pozícióhoz-, számíthat?
TBit 2016.01.10 13:59:24
@jobangel: koszi a gyors valaszt. Es divat meg szemelyes tulajdonsagokat, hobbit feltuntetni?
(Most nem a szimpla nemtörődöm, vagy kifejezetten rosszindulatú megnyilvánulásokat tárgyalom. Ezek kezeléséről írtam már itt.) Álláskereső számára kellemetlen kérdések felmerülhetnek úgy is a munkáltató részéről, hogy ezek jogosak és érthetők is. Alapszabály: nem…..
TBit 2014.06.20 09:07:10
@jobangel: Mit gondolsz, az eleg kinos szitu az allasinterjun, amikor gyakorlatilag nem is kerdeznek semmit a jelolttol, a tapasztalatairol? Meg magat a pozicio jellemzoit se tudjak megfogalmazni ( hogy mihez kell az alkalmazott, azt igen), mert majd mindent kell csinalni, s az oras "beszelgetes" vegen az ugyvezetovel azert olyan proba feladatokat allitanak a jelentkezo ele, amiket soha nem csinalt korabban. Van ennek szerinted ertelme?
Mert az az egy biztos, hogy az allaskereso, keres, tegyuk fel egy ideje nincs munkaja. Biztosan jot tesz neki ez a pozitiv elmeny, hogy a felveteli feladatokat nem tudja helyesen megoldani. Dehat nem is tudta, mi a munkakor megnevezese, mi a feladat, s ha tudja, hogy mi erdekli oket, akkor megmondja, hogy neki ebben nincs semmilyen gyakorlata.
Állásinterjún ettől a kérdéstől esik pánikba mindenki, mert elsőre hülyeségnek tűnik, néha másodikra is. Pl. ha úgy teszik fel a kérdést, hogy „Sorolja fel 3 jó és 3 rossz tulajdonságát!” Esetleg gyengeségeket kell felsorolni, de a lényeg ugyanaz. Vajon a felsorolásból…..
Sok álláskereső rémálma, hogy pszichológia tesztet akarnak kitöltetni vele egy álláslehetőség kapcsán. Nem azért rémálom ez, mert „biztos takargatnivalója van” – ahogy ezt lenézően szokták kommentálni, hanem azért, mert olyan szinten kell(ene) kiadnia vadidegeneknek a lelki működését, amit egy állás…..
TBit 2014.05.12 18:48:52
@jobangel: szia! Tudnal par szot emliteni a Predictive index tesztrol, mit mernek, hogyan, stb? Ki lehet probalni valahol? Koszi
Az új Mt. szabályai néhány kivételtől eltekintve 2012. július 1. napjával léptek hatályba, és alapvetően rajzolták át a munkavállalók és a munkáltatók jogait és kötelezettségeit, valamint kockázat átcsoportosítást is végeztek a felek között. Alapelvként fogadható el,…..
TBit 2014.05.05 20:23:41
@Adam Keri: Nagyon koszonom valaszat!!

SZakszervezetnek nem vagyok tagja.
Munkatarsaim es a ceges hirlevelek alapjan a munkakorom megszunt. Ezt ugy kell elkepzelni, hogy pl. homokozokkal foglalkozo csoport vezetoje voltam, de mar a homokozo csoport atkerult a kerti jatekok szervezet ala, igy mas vette at a szerepet. Van ezen kivul "kerti butor" reszleg is, de a kettoben a kozos csak a kert, itt is van csoportvezeto, es bovites is lesz szamos teruleten. tehat lesz csoportvezeto is, de homokozo csopvez nem lesz (van, de o mar akkor is ott volt, mikor en, kettevaltunk es most mar nalunk nincs)A tobbi "kerti" temahoz nem ertek, csopvezetni tudtam eddig is, sot, neha felbesznek kulsosoket is csopvezetonek, akiktol nem kernek treninget.

Ha nincs mas megoldas es a szamlakat fizetni is kell, lehet, hogy kenytelen leszek tanfolyamra jarni. A fizetes temakoreben igy modosul az allaspontja?

KOszonom szepen!!!
JobAngel Május elsejére 2014.04.30 09:14:36
A munka ünnepe nem munkanap, ami elég ironikus szerintem. Erről jutott eszembe egy másik ironikus gondolat a munkatárs-kiválasztásról.  Bill Gates mondta egyszer: „Mindig egy lusta embert választok ki egy nehéz munkára. Mert ő talál egy könnyű utat az…..
TBit 2014.05.05 15:55:32
@jobangel: ez a kerdes engem is erdekel.
Az is, hogy mi tortenik, ha egy - jo nevu, kulfoldi- kozvetito kitoltendo doksit kuld a telefonos interju utan. Kerdesek: kor, csaladi allapot...majd fizetesi igeny, mikor elerheto ( mi van, ha meg nem jelentette be senki,h valtani akar, mellesleg mas reszletet sem tudni a felelossegrol, idobeosztasrol, berezesrol, munkarendrol)
A mobbingról előző posztomban azt írtam, hogy a cégről is szól, nemcsak az áldozatról, és a vezetőkön múlik leginkább a léte, ők tudnak tenni ellene. Hanem a kis cégek vezetői, tulajdonosai tapasztalataim szerint többnyire azt gondolják, hogy egy munkavállaló ilyen panasza…..
Sokszor, sok helyen lehet olvasni a panaszt, hogy „több hónap alatt elküldtem 100 CV-t, egy válasz sem jött, pedig több hónapja próbálkozom”. Nos, ha 100 CV-re nem jött válasz, akkor valami biztosan hibás az álláskeresési stratégiában. Talán a CV maga, talán az, hogy nem jól…..
TBit 2014.03.11 11:37:59
@jobangel: Nem tudom, mit vedetett le, de meg a nevet is "elcsorelta" a csavo, az egesz masnak az agyszulemenye. Mindegy..

Jobangel, leirnad, hogy miket emeltetek ki, miket hasznaltatok az adminisztratorbol lett flottasnal? Koszonom!
Miután elég sok önéletrajzot van alkalmam elolvasni iparágtól, pozíciószinttől, végzettségtől függetlenül, egyre több sémát fedezek fel. Az egyik ilyen az önéletrajzokban, motivációs levelekben írt önjellemző tulajdonságok. Gyors statisztika egy jóadagnyi hozzámkerült…..
Legutóbbi kommentfolyamban érkezett egy felvetés – köszönet a témajavaslatért –, hogy főleg vidéken, idősebb munkavállalók szakirányú végzettség nélkül is komolyabb szakmai munkát végeznek, mégpedig jól. Ezzel szemben az álláshirdetésekben mindig szakirányú…..
TBit 2014.03.01 07:41:44
@Bambano: egyik hozzaszolo sem 20 evvel ezelottrol beszelt. Meg a cikk sem, hanem a mai valosagrol. Mert meg ma is vannak papirnelkuliek mindenfele.
„Gondolkodj másként! Törj ki a saját korlátaid közül! Újulj meg! Villanyozódj fel!” – halljuk nap mint nap. Igen, de hogyan? Hogy tudnék kitörni a saját korlátaimból? Hogyan tudok az lenni, aki nem vagyok? Ezekre a kérdésekre keresem a választ, és néhány ötletet is…..
Álláshirdetések tucatjai kérik a kitűnő kommunikációs készséget, néha úgy érzem, hogy csak divatból, mert a hirdetők sem tudják pontosan megfogalmazni, mit is értenek ezalatt. Emellett a legtöbb álláspályázatban benne van hogy „kitűnő kommunikációs készséggel…..
TBit 2014.01.18 08:34:55
@jobangel: kosz. Es a masik?
TBit 2014.01.20 09:46:24
@jobangel: ok, mindegy csak jojjon :)
TBit 2014.01.20 11:59:52
@jobangel: sajnalom. Nem ertettem a falaszod. Kommunikacio...
Amugy elkuldtem masfelet, de 2 honapja nem jott valasz, se oda se facebookon.
A szakmai tesztek részeként néha egy-egy szituációs feladatot is kap a jelölt állásinterjún. Itt a blogon, egy kommentfolyamban merült fel a téma, de ez kiterjedtebb téma annál, hogy egy kommentben végigbeszéljük, így íme egy teljes poszt, és köszönöm a téma felvetését. Most…..
Folytatván az állásinterjún felmerülő szituációs gyakorlatok témáját, ma az AC, azaz Assessment Centerről (magyarul "Értékelő Központ"-ról) írok. Ez gyakorlatilag egy többórás, akár félnapos vagy egynapos, kétnapos, csoportos, szituációs feladatokkal teletűzdelt…..
Sokan tévedtetek a blogomra motivációs levél minta után kutakodva. Ezért itt van néhány ötlet arra, miket írhatunk egy motivációs levélbe. Hozzátenném, ahhoz hogy ne csak klisék halmaza legyen, saját illetve a potenciális munkaadó profiljához kell igazítani. Kommentbe nyugodtan…..
Folytatom a sorozatot az idézett olvasói levél további állásinterjús panaszaival. (előzmények: itt) Képzeld el, van olyan, hogy valaki nem úgy jön interjúra, hogy 100%-ig biztos abban, hogy Nálatok akar dolgozni, sőt. Van olyan ember, akit egyáltalán nem érdekel, hogy egy…..
TBit 2013.10.30 13:41:54
@HellsAngel: Én annyiban szólnék hozzá a témához, ha megengeditek -nem szakmai oldalról-, hogy sokan azért keresnek állást, mert jobb fizetést szeretnének, esetleg még valami más miatt is e mellett (most nem arról beszélek, hogy fejlődni szeretne, mást csinálna, vacak a munkahely és CSAK ezért vált)
Tehát, ha én keresek x Ft-ot, akkor (példaszám) 10.000 Ft-ért nem fogok elmenni sehová máshová, mert sok értelme nincs, hacsak nem mellette van még az a másik ok is. Tehát mondjuk vágyik a 90.000 -es többletre, akkor tehát a Tanácsotok szerint kérje ezt, vagy egy kicsit többet is, hogy legyen helye alkunak.
De elképzelhető, hogy fél megtenni, mert:
1. kapzsinak gondolják majd -vagy ahogy fent íródott, nagyképűnek
2. elmenne kevesebbért is, mondjuk 40.000-ért, de nem szívesen mondja ezt, mert a./ ebből még alkudhatnak és azt nem akar b./túl keveset mond és ezért nem kapja meg az állást c./ez már annyira kevés, hogy valójában nem is akarná ennyiért elvégezni és ott motoszkál majd a fejében, hogy jobb lett volna, ha többet kap.
3. bemondja a szíve vágyát, de nem kapja meg az állást, mert más, aki kevesebbett mondott, elvitte a díjat...namost Ő is belement volna kevesebbe, de nem tudta, hogyan közölje (hiszen a szíve vágya 90 volt, azonban az 50 még belefért volna)
4. Nincs tisztában azzal, hogy ennél a cégnél mennyit adnak a munkáért, mert mástól hallotta/olvasta/stb., hogy ugyan azért a munkakörért 2 különböző (vagy akár ugyan azon) cégnél lényeges jövedelmi különbségek vannak ugyan azon területen. És akkor megint jön a frusztráció, hogy "én legyek az a kolléga, aki ezt megcsinálja Y Ft-ért, vagy ha kevesebbet mondok, akkor Y-25%-ért?

Sajnos, a másik oldalon ilyen és ehhez hasonló gondolatok születnek fejben. És ezzel a felvételiztető nem számol.

"Kérdezz inkább iparági átlagot, intervallumot, illetve az adott pozícióra szánt keretet, és akkor nem bizalmaskodónak tűnsz, hanem profinak. Ráadásul még az infó is használható számodra..."

Valóban, ha megkérdezik a bérigényemet, akkor ott helyben rákérdezhetünk a fentiekre? És válaszolni is fognak? Mondanak egy számot? Mert ha így van, ez óriási segítség.

Köszönettel fogadok hozzászólásokat.
Néha panaszkodnak jelöltek, hogy egy szakmai kiválasztáson végigmentek, kiválasztódtak, aztán "a hülye, HR-es megfúrta”. Ezzel szemben tudni kell, hogy a HR-esnek nincs vétójoga egy ember alkalmazásában (pl. mert nem ő fog dolgozni vele napi szinten), így valószínűleg…..
JobAngel A veszélyes fájladatlap 2013.10.07 17:00:00
Most megint erős felindulásból írok, mert a mostanában szinte mindegyik nekem küldött CV-nél le kellett írnom, hogy adatlap-problémák vannak benne. Az önéletrajzok szövegszerkesztéséről írt kisokosomat is szinte mindenkinek be kellett linkelnem, és lehet, hogy hiba volt, hogy nem…..