Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pedes75

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország keresztapja, a jóságos Orbán Viktor üzenetet intézett a sajtó nyilvánosságán keresztül a bíróságoknak. A miniszterelnöknek a Kúria elnökéhez intézett felszólítása, mely szerint tessék rendet teremteni az ítélkezésben, mert a magyar bíróságok – deviza…..
pedes75 2013.11.11 08:53:32
@kbs2013:

"A börtönökben is mindenki ártatlan. Már ha az elítélteket kérdezed.
Mondjuk, blogot kevesen írnak róla."

Ennyi.
A tegnapi jegyzet visszhangjára nem panaszkodhatom. Érzékeny pontot érinthettem, ha néhány ezren kattintottak rá, és sokan kommentelték is. Ráadásul a hozzászólók alig foglalkoztak szerény személyemmel - köszönet érte -, inkább a témára, az MSZP és a baloldal helyzetére…..
Varánusz Ferikém, bazmeg... 2013.11.08 13:31:38
Nem lehet könnyű meló manapság egy Gyurcsány interjú. Őszintén szólva nem csodálkozom azon, hogy Miklósi Gáborban interjúzás közben fölment a pumpa, és politikai meg morális elhasználódásról is beszélt. Ferenc ugyanis kicsit még tényleg másik világban él, és vidáman…..
pedes75 2013.11.10 13:08:38
@Mariann19:

"Ami nagyon döntő egy kormányellenes népszavazásnál, az az aktus által kiváltott közhangulat, amely igencsak kormányellenessé vált. "

A hangulat nem a népszavazás miatt vált kormányellenessé, a npészavazás éppen a kormányállenes hangulatot lovagolta meg. Három, egyébként nagyjából jelentéktelen kérdésben.

Gyurcsányt ugyan senki nem akadályozta meg a 'reformokban', egyszerűen hozzá sem kezdett, csak - másfél év spéttel - nekikezdett egy nagy pénzbehajtásnak, amivel megpróbálta betömködni a méretes lyukat, amit Medgyessy 'jóléti rendszerváltása' ütött rajta.

De még azt is elkúrta.

A baloldallal nem az a baj, hogy hazudik, mint a vízfolyás - az a politikában alap. Az a baj, hogy ostoba, tehetségtelen és balfasz.
pedes75 2013.11.10 14:16:10
@Mariann19:

Nem, a tőled idézett mondat kifejezetten a vizitdíjas népszavazásra vontakozott, a további sumákolást kikerülendő akkor idézem a szövegkörnyezetet is:

"A Fidesz népszavazása mindenkit érintett a vizitdíj és az oktatás területét is beleértve.
Ami nagyon döntő egy kormányellenes népszavazásnál, az az aktus által kiváltott közhangulat, amely igencsak kormányellenessé vált. Tehát nem mindegy, hogy népszavazásnál az e a tárgy, hogy a krumpli ÁFa-ja 1%-kal csökkenjen, vagy generálisan hasson egy bevezetendő generális eü és oktatási reformra."

Valójában ezek a népszavazáson elvetett díjak nem valamiféle nagyszabású 'reform' elemei voltak, hanem minden szemppontból marginális pénzbehajtások, amikkel a 2002-2004 között felborult államháztartási egyenleget próbálták kétségbeesetten foltozni. A díjak közfelháborodásba ütköztek, mert abból, hogy a már addig is tb-, és adófizető aktív rétegeken kívül majdnem mindenki kapott valamiféle mentességet vagy kompenzációt, egyértelmű volt, hogy az indoklásuk álszent és hamis. A Fidesz jó érzékkel megülte ezt a hangulatot, és a népszavazás támogatásával lehetőséget adott a közvélemények, hogy átadja a horngábori üzenetet Gyurcsánynak (és a stábjának).

"Az eü reform első ütemeit bevezették, hiszen a vizitdíjat, mint a mindenki által gyakorolt díjfizetést már kezdtük megszokni. Folytak a kórházi rendszer átszervezési munkálatai.
Olyannyira kidolgozott volt, hogy pl. a dr. Horváth Ágnes a határon túlik eü ellátását célzó részterület még a kórisméket is taxatíve tartalmazta, amelyre a hazai kötelmek vonatkoztak."

Lehet, hogy te kezdted megszokni, de a népszavazás 80% fölötti arányban utasította el. Más eleme semmiféle reformnak nem lépett életbe, hacsak a széfes bohóckodást nem számoljuk. A kórházi 'átszervezés' valójában egy masszív forrsákivonás volt, szintén az államháztartási egyensúly helyreállításának - kudarcba fulladt - szándékával. Papíron volt reform, zászlóshajó, ennyi, meg annyi pont, valójában azonban semmiféle érdemi strukturális reformra nem került sor (azóta sem, mondjuk).

A szocailista-szabaddemokrata kormányok olyan csekelvési szabadságot élveztek, mint akármelyik másik (nem 2/3-os) parlamenti többség által támogatott kormány.

Ebben a szerepükben csúfosan megbuktak, visszamutaogatni a "gáncsodkodó" ellenzékre egyszerűen nevetséges.

Az, hogy most ugyanez a garnitúra egy meglehetősen kudarcos, bár a teljes összeomlásig (még) el nem jutó kormányzattal szemben labdába sem rúg, éppen azért van, mert a választók többsége nagyon pontosan látja mindezt - a baloldal propagandája pedig a saját törzsbázis egybentartása érdekében ezért folyamatosan lehülyézi őket.
  Bombaként robbant tegnap a hír, hogy Balogh József több mint fél éves megállás nélküli hazudozás után részletes beismerő vallomást tett a felesége megveréséről, amit kezdetben a vak komondorukra fogott. Nem tudni minek köszönhető, de a fideszes honatya megtört és nem…..
Az MSZP-ben összeállt a Vének tanácsa. Némi iróniával így becézik a pártelnök mellett felsorakozott testületet. A rosszmájúak szerint Mesterházy Attilára rá is fér a bölcs öregek tapasztalata, elég csak az október 23-i, balul sikerült nagygyűlésre és a hamis videó körüli…..
Rémálom a zöldhatóságnál XI. Megvan a politikai körökig is elérő nyelvvizsgabotrány első áldozata: az adatnyilvánosságért és az átlátható kormányzati működésért vívott harcban eltűnt Tolnainé Szatmári Katalinnak, az OKTVF főigazgatójának a nyelvvizsgája - legalább…..
Újabb parlamenti nap, újabb kormányzati lufira történő figyelemfelhívás az ülésteremben, azaz a PM politikusai megint nem tűrik csendben az igazságtalanságot. Szabó Tímeával és két Szilágyival (László, Péter) közösen táblákkal illusztráltuk azt, hogy a rendszerváltás…..
A baloldali újságokból azért nincs elegem, mert azok már rég - sokuk már csak a jogelődök miatt is - vállalhatatlanok. A "rendes" baloldali újságok pártállami gyökerüktől a mai napig nem tudtak megszabadulni, a rendszerváltásnak csúfolt valami előestéjén néhány cégjogi…..
pedes75 2013.11.08 09:08:42
@Makkasz:

"HVG gondolkodni kepes embereknek keszulo, sokszinu ujsag"

A hvg magukat gondolkodni képes embereknek képzelő, beszűkült pártzombik lapja, amit az MSZP-székházból szerkesztenek.

A jobboldal házisajtója is egy kalap szar, de baloldalon aztán végképp nincs egy cetli se, ami ne az utódpárt mindenkori propagandáját nyomná - a legcsekélyebb kritika, vagy ellenőrzés nélkül.

Magyarországon nincsen független politikai sajtó, és pont.
pedes75 2013.11.08 09:16:31
@Peterpapo:

"Egyébként egyáltalán nem nyalják az ellenzék seggét, ők is megkapják a magukét, amikor megérdemlik"

Az egész baloldali sajtóban a 444-nek volt egyedül annyi vér a pucájában, hogy a nyilvánvalóan kamu bajai videóról leírja, hogy nyilvánvalóan kamu. A többi - a Szanyi által megénekelt lakájsajtó - napokig harsogta, hogy bizonyíték így, leleplezés úgy.

Ha máskor nem - de - akkor ott végképp elvált a szar a májtól, és napnál világosabb lett, hogy a magát függetlennek kikáltó sajtó szimplán az MSZP pártsajtója.

És ezen szemernyit sem változtat, hogy a jobboldali sajtó meg a Fidesz kezében van.
Apró-Gyurcsány érdekkör privatizációból, állami megrendelésekből, illetve állami hitelekből történő meggazdagodásának titkairól elnevezésű vizsgálóbizottság vizsgálatának eredményéről olvashatunk az alábbi dokumentumban. Lássuk a baloldal, a Demokratikus Koalíció…..
pedes75 2013.11.06 16:48:14
@Alvarez:

"Gyurcsán NEM politikusként szerezte a vagyonát"

Tényleg. Vejként.
Különösen nem volt újdonság, de így grafikonként feltéve, három intézet átlagaként, hosszabb időt felölelő tartamban mellbevágó az, amit a közvéleménykutatók felmérései kirajzolnak a portfolio.hu ábrájában: az ellenzék teljesen mozdulatlan stagnálását, és a Fidesz…..
pedes75 2013.11.03 21:08:05
@torró:

"Azt hiszem túl kevés az emberekkel való kapcsolatod."

Igen, alighanem itt van a kutya elásva. És valószínűleg ez a Fidesz sikerének is a tikta: egy működő párt, országos szervezettel, amelyik képben van arról, mit akar az átlagember - méghozzá szavazóköri szinten.

Hozzájuk képest a baloldal egy vicc, a saját, nagy Igazságaikat ordibáló, önjelölt prófétákkal - például az ilyen brendelmátyásokkal, meg az egyre nyilvánvalóbban ellenzéki, baloldali mandátumokért verekedő, elvtelen, tehetségtelen és töketlen politikusokkal.

A valósággal való kapcsolatuk valahol útközben totálisan elveszett. Felépítettek maguknak egy virtuális valóságot, ahol diktatúra van, ők üldözött és elnyomott hősök, bölcsek, akikhez a halandó, ostoba választópolgár soha nem érhet fel. Akit tudják, hogy a hazugság a szenvedélyes igazságbeszéd, a de facto államcsőd az sikeres válságkezelés, akiknek egy bajai, hamisított videóra annyi szavuk van, hogy "Minimum egy óvatos megfogalmazás kellett volna".

Hamis volt a videó, baszod, hamis! Az elvtársaid a pártházba rendelték be a megvezetett romákat, ők nyomták a kurvafüggetlen Gavra kezébe a pártházban. Hamis az egész kurva baloldalotok, a hamis válságkezelővel, a hamis reformerrel, a hamis stabilizátorral. Gagyi, hamis, hazug.

De a brendelmátyásoknak nem lesz ettől álmatlan éjszakájuk. Habzsolják a szart, mert baloldali, és akkor biztosan nem is szar, hanem csokoládé.
24/2013. (X. 4.) AB határozat a 2006 őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról szóló 2011. évi XVI. törvény alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló bírói kezdeményezések elutasításáról. A hűség…..
pedes75 2013.11.02 13:40:24
@czjanos:

"Ez a "70 éves" törvény a félelem jele: körül kell még jobban bástyázni magunkat, különben elszámoltathatnak! Mi lesz velünk, ha már nem áll a hátunk mögött Polt Péter, eltűnnek a kedvenc alkotmánybíráink? "

Igen, valószínűleg térdig lefosták már a lábukat a félelemtől, hogy mi lesz, ha ez a fnatasztikusan felkészült, hiteles, méltán népszerű és szrányalóan intellektuális baloldali ellenzék megveri őket a választásokon.

Muhahahahahahahahahaha!
A napokban részt vettem egy igen kedves emberekből álló szakmai kör vitáján, a téma az alkotmányozás volt. A kiindulópont természetesen, mint minden rendes (bár szakmai, mégis) ellenzéki beszélgetésen, az Alaptörvény nevű "jogi abszurd" lebontásának, helyettesítésének,…..
pedes75 2013.11.01 14:51:12
@Moin Moin:

"Igen: „majd” – mert itt most a Fidesz ellen vívott 2013-2015-ös háborúról, az abban követendő stratégiáról lesz szó."

Hogy oda ne rohanjak, méghogy háború, méghogy stratégia. Ez az ellenzék még egy feltűnőt fingani sem képes, nemhogy háborúzni.
pedes75 2013.11.01 14:53:04
@panelburzsuj:

Mi nem tetszik, panelproli? A rendszer? Eredj, váltsd le. Nem kell hozzá más - csak elegendő számú szavazó ...

Ja, hogy az istenadta csak nem akar szocializmust építeni? Teremburáját, micsoda buta ez a nép, ugyebár.
Tegnap este az ATV-n ismét médiatörténelmet láthattunk, a szokás szerint önmagát ezerrel égető MSZP 19-re megint lapot húzott és Török Zsoltot küldte be Kálmán Olgához. Zsoltit senki sem az eszéért szereti, úgy gondolta, hogy Olgához csak felkészülten lehet érkezni, így…..
pedes75 2013.10.30 20:29:41
@vakapad:

"Ahogyan látható, valaki bemásolt egy sor cikket, aztán elfáradt, és utána már csak a "Feltöltés alatt'" mondat jutott az eszébe."

Rákerestem három, véletlenszerűen kiválasztott szövegrészletre, sehol nem találtam 'eredetit', ahonnan másolták volna.

Nem látok rá semmi bizonyítékot, hogy a honlap ne lenne valódi. Nem friss bejegyzésű, korábban is volt forgalma.
pedes75 2013.10.31 15:50:51
@MucOrd2:

"Ilyenkor mindig arra tudok gondolni, hogy ezekben a kommunikációs szünetekben zajlik a fejtágítás a Jókai utcában a történet elvtársilag helyes tálalásáról."

Nem mintha a Chubakka-védelmen túl kínálkozna még bármi lehetőség előttük.

Az már napnál világosabb, mi történt, a büntetőjogi felelősséget kell csak tagadniuk jogerős ítéletig. (Bár, ahogy ismerjük őket, utána még jön pár kör koncepciósperezés és rémdiktatúrázás is.)
2046-ot írunk. Tavasz van. Huszonöt éve nem voltam Magyarországon. Bécsben is gyönyörű ünnepségeket tartanak már évtizedek óta március 15-én. Több százezer magyar él a fővárosban, köztük mi is. Én Közép-Európában érzem jól magam, nem akartam messzire menni, de odahaza…..
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
pedes75 2013.10.30 17:45:35
@graycivil:

"A meztelen királyt kritizálni nem szabad...ebben a szabad országban...!"

Már Dunába lőtték a tanár urat egyébként?
pedes75 2013.10.30 17:54:41
@Pinokkio:

Koncepciós eljárás, nyilván. Az MSZP becsületes emberek értékalapú közössége.
Tegnap a DeDi szavazóbázisos elemzését olvasva fölmerült bennem néhány gondolat. Magyari Péter szerint történt a baloldalon két kísérlet megtalálni és visszaédesgetni ezt az egymillió szavazót, de - nyilvánvalóan - eddig nem jártak sikerrel.  Először is itt van nekünk…..
A Fidesz választási rendszere demokratikus együttműködést igényel. Ez lehet koordinált indulás/ több lista/több listavezető és lehet mindenhol közös jelölt/ egy lista/ egy listavezető. Eddig senki nem bizonyította be, hogy az egy lista több szavazatot hoz, mint a több lista.…..
Egy kutatás szerint a szülők egyharmada külföldi továbbtanulásban, közel fele pedig külföldi munkavállalásban gondolkodik, ha gyermeke jövőjéről van szó. A reprezentatív felmérés olyan szülők körében készült, akiknek gyermekei továbbtanulás előtt állnak. Így persze a…..
Orbán Ráhelnek, értsd Orbán Viktor lányának lenni nem egy hálás feladat, állapot, eleve elrendelés. Bizonyára emlékszik a Nyájas Olvasó - nem volt olyan régen - milyen volt az, amikor apuci médiaeseményt kreált legnagyobb lánya esküvőjéből, és egy fél, de leginkább egy…..
Nem igazán fontos, hogy Kuncze Gábort miért baszarintották ki a Klubrádióból, a lényeg, hogy erre sokkal később került sor, mint kellett volna. Megengedőbb vagyok, mint Géza kolléga, alapból nem baszná a csőröm, hogy egy volt politikus műsort vezet, ha azt ésszel csinálja és…..
pedes75 2013.10.28 23:17:28
@Talicska Zsolti, államtitkár, 24Mrd Ft magánvagyon:

Pontos és kimerítő diagnózis.

Mindenesetre én Kuncze kirúgásának híréből tudtam meg, hogy egyáltalán ott volt, és nagyon valószínűnek tartom, hogy ezzel nem vagyok egyedül (bár a többség nyilván még most sem értesült a tényről).

Ez viszont mulattató a cikkben:

"Gavra Gábor csúnyán félreértelmezte a bajai videót és volt annyi vér a pucájában, hogy beadja a felmondását."

Gavrát nyilvánvalóan kibaszták, és okkal, kevéssel a botrány kirobbanása után odanyilatkozott, hogy "olyan forrásból kaptam a videót, hogy az eredetiségében nem volt okom kételkedni". Úgyhogy élek a gyanúperrel, hogy az elbocsájtó szép üzenet mellé azért betömték némi apróval a pofáját is.
pedes75 2013.10.28 23:19:49
@legeslegujabbkor:

"Viszont azt soha nem értettem, ha ők nem hiszik el a nemfideszes újságok közléseit, miért csodálkoznak, ha mások nem hiszik el egy szavát sem a most hallható híradóknak."

Ne is sokat gondolkozz rajta, mert a végén még nem leszel lelkes egyikoldalisajtó-fogyasztó.
pedes75 2013.10.28 23:20:44
@centenárium:

Ne hellerezzünk, halottakról jót, vagy semmit.
Van olyan, hogy valaki a maga módján zseniális? Talán van. És, ha van, akkor Gyurcsány Ferencre bizonyosan ráillik ez a kifejezés. Zseniális, mert valami elképesztő manőversorozatba fogott, mert valami hosszú távú, nagy ívű, messzire tekintő koncepciót próbál megvalósítani.…..
pedes75 2013.10.28 20:25:34
@barli:

"mint a torgyándoktor. Szerintem kb. egy szinten vannak."

Kb.
    Nem szoktuk bántani a Török Gábort, most sem fogjuk. Azt írja, hogy... mi baj van velünk, civilekkel, akik nem vagyunk elég civilek, nem kérdezzük meg a politikusainkat (ezt szinte látom, mármint, ahogy Bogdányi néni megkérdezi Orbán Viktort, hogy — Miért tetszik…..