Regisztráció Blogot indítok
Adatok
takarék-láng

0 bejegyzést írt és 1013 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Július vége lévén a nyaralások heteit éljük, más kérdés, hogy a klímaváltozás miatt ez néha egészen érdekes helyzeteket eredményez, például Kanadában, ahol az erdőtüzek okoznak komoly gondokat...
Európa legtöbb országa megnyílt a „zöld” besorolású országokból érkező oltottak elől. Ide tartozik Franciaország is, a probléma ott van, hogy csak azokat az oltásokat fogadják el, melyeket az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezett. Így aztán akadnak magyarok, akiknek ez gondot okoz. A kép…..
takarék-láng 2021.06.27 09:45:37
@Hari Seldon 2: ti sem ka
A Kanadai Bevándorlási Hivatal 90 ezer ott végzett külföldi diák, szerintük fontos munkát végző szakember és franciául beszélő bevándorló számára készítette elő az utat a letelepedéshez...
takarék-láng 2021.04.25 21:22:22
@Hari Seldon 2: "Azért ez elég bulvárhír szint:
- Az első világháború idején Kanadában kb 7-8 millió ember élt, most kb 30 millióval több. Nem nagyon tudna "leesni az első világháborús szintre, csak maximum egy zombiapokalipszis után."

Majd varjunk 2-3 evet, es meglatjuk, mi lesz a vakcina hosszutavu hatasa.
Ezekben a hetekben mindenki az oltásokról beszél, sokan várják, sokan nem elutasítják, akadnak, ahol zökkenőmentes a szervezés és van, ahol minden, csak nem az. Következzen három magyar története Angliából, néhány közös ponttal...
takarék-láng 2021.03.20 10:39:07
De reg jartam ezen a blogon.

A vakcina nem jelent utat a szabadsag es a lezarasok fele, hiszen az enyhites nem resze a tervnek. Nem ertem, miert lenne a lezarasok feloldasanak koze a vakcinahoz.

A covid es lezarasok meg (minimum) 2 evig velunk lesz a brit kormany tervei szerint, ezert a covid-reklamozasra 2 millio fontot +afa iranyoztak elo.

Reszletek a linken:

www.find-tender.service.gov.uk/Notice/005534-2021?origin=SearchResults&p=1

Idezet a fenti linkbol:

"
The Executive Office requires the immediate appointment of an advertising contractor to build on and continue to deliver a multimedia advertising campaign on COVID-19. The contract duration is for two years commencing on 1 April 2021. The maximum budget is £2 million exclusive of VAT."

Gondolom, PR ugynoksegek palyazhatnak a covid-reklamkampany megszervezesere, lebonyolitasara.

A kovetkezteteseket vonja le maganak mindenki.
Eltelt négy év, az Egyesült Államokban ismét elnökválasztás jön. Még soha annyi bevándorló nem adta le voksát, mint idén. Georgia az egyik állam, ahol rekordot dönt az első szavazó bevándorlók száma, ráadásul olyan államról van szó, ahol még messze nem dőlt el a győztes kiléte. A CNN négy, most…..
„Dúró Dóra könyvet darál, Ki kérte rá, tán a halál?!” Nos, miután így adtunk egyet az 5 perc kulturhának, lássuk, hogy mitől szaporodik a magyar, vagy döglik az agysejt. Dúró Dóra főállású szarkeverő és szarkeverő kettő felesége megtestesíti számomra azt a fajta embertípust, amiből ha kevesebb…..
takarék-láng 2020.10.27 13:27:12
@zuzzer: "Én abban hiszek, hogy a tudáson kívül az égvilágon semmi, de semmi se emelhet embert ember fölé, főleg nem születéskor eldőlő dolgok nem. Nálam se egy hetero, se egy homo, se egy leszbi, se egy vérmagyar, se egy liberális, se egy konzercatív, senki se több csak azért, mert ő keresztény, nem keresztény, muszlim, kis zöld emberke. Mind emberek vagyunk és csak okosabbat ismerek el magam "fölé", azt is csak akkor, ha megválasztom."

-egyetertek!!
Klaus schwab, Bill gates, es a tobbiek, akik egeszsegugyi vegzettseggel nem rendelkeznek, akiket senki sem valasztott meg, egy hatalmas lehetoseget latnak a kamu, nem letezo, direkt alcakent kirobbantott jarvanyban, azert, hogy par elmebeteg orult es AI algoritmusok altal kontrollalt vilagdiktaturat epitsenek ki, ahol az alattvaloknak se tulajdona, se mozgasszabadsaga nem lenne.
takarék-láng 2020.10.27 13:28:16
@midnight coder: a pedofilokat konkretan le kell gyilkolni.
Az idei év különösen kedvez az összeesküvés-elméletek híveinek, legyen szó koronavírus-járványról, maszkviselésről, 5G-ről, a laposföldet meg talán már el is felejtettük. (Fotó: pixabay.com/terrianneallen)..
takarék-láng 2020.10.25 20:31:54
@FutureFry:
1) Ez nem peer-reviewed forras, de el tudom fogadni. Mondjuk ha allitolag mutalodik a virus, akkor nem tudom, hogy lehetseges oltast fejleszteni hozza. Eppen olyan, mint az evenkenti influenza oltas, aminek semmi ertelme, tekintve, hogy nem is egy virus okozza.
2) Megfertoztek majmokat, amelyek nem nagyon betegedtek meg. Hurra!
3) fizetos honlap, nem tudom elerni.

Ha az elektroszmognak nincs semmilyen hatasa a szervezetunk elektromos folyamataira, akkor kerdem en, hogy lehetseges az, hogy az abban torteno elkepesztoen kicsi elvaltozasokat ki tudjuk mutatni? Hogy lehetseges, hogy mukodik az EEG, az EKG?

Es meg mindig nyitva a kerdes. Milyen jarvanyrol es hol beszelunk, hacsak elvetve akadnak betegek, es a statisztikai hivatalok szerint mindenhol kevesebben haltak meg iden, mint tavalyi ev azonos idoszakaban?
takarék-láng 2020.10.25 20:32:41
@takarék-láng: Azt is hallottuk ev elejen (akkor meg en is hittem a jarvanyveszelyben), hogy Kina utan 2 epicentrum volt: Kina es Olaszorszag. Nos, irani ismerossel is beswzeltem, es o ezt tagadta. Az itt elo embereknek ez mesze van, es nem tudjak ellenorizni.
Az olasz esetben pedig tobb eves kepeket tettek be.

Allitolag tombol a jarvany a muszlim orsazagokban is. Ha a maszk vedne barmit is, akkor a muszlim nok vedettek. Vagy nem?

En a sebeszeti maszkban (amit hasznaltam eddig is pl fekszereleskor) erzem a fust szagat, amit latok, akkor hogy vedne meg a virusoktol, illetve a droplets-tol - mindket iranyba - amit nem latok? Az ilyen egyszeru es logikus kerdesek feltevesehez nem kell meg 8 altalanos sem. Sajnos, a termeszettol, istentol es realitastol elszakitott telefonnyomkodo tomegek erre keptelenek.
Noha sokan hajlamosak úgy vélni, a gyerekeknek könnyen (vagy legalábbis a felnőtteknél könnyebben) megy a beilleszkedés külföldön, ez nem feltétlenül van így. Egy rossz iskolaválasztás ott is döntő jelentőségű lehet. Elisa gyermekéé mindenesetre egy sikertörténet, amit jó olvasni...
Az észak-amerikai országban azt tanítják, hogy a szerelem az szerelem, nemtől függetlenül, a gyerekekben pedig nem merül fel, hogy a bőrszín miatt ne lehetne barátkozni egymással. Legalábbis ez a Juharszirup szerzőjének tapasztalata...
takarék-láng 2020.10.20 06:52:34
@Arthamyr: "Az előmoderáció nem zárja ki a szólásszabadságot és a toleranciát"
- de igen. Teljes egeszeben.
Amennyiben a szolasszabadsagnak barmi csekely kriteriuma is van, ott mar nincs szolasszabadsag.

A szolassszabadsagnak nem lehet kriteriuma.

Eppen olyan ez, mint a "social distancing". A distancing a termeszetenel fogva antisocial, de mar szoktatnak minket, az orwelli ujbeszel-hez.
takarék-láng 2020.10.21 11:42:54
@somlobodog: Ha kriteriuma van a szolasszabadsagnak, az nem szolasszabadsag. Szemelyeskedesedre nem terek ki.
Megy a siras-rivas a konyvdaralas miatt, de ugyanezek a siro-rivok az elsok, akik bedaraljak Henry Ford - Nemzetkozi zsido .... c konyvet, vagy a Mein Kampfot, de nem daralnak be Marxtol a Toket, nyilvan a szolasszabadsag es egyenloseg, egyenlo merce jegyeben.
Az ember mindig azt hiszi, már semmin nem lepődik meg, aztán… Könyvet politikai célból széttépni, ledarálni gusztustalan barbárság, Magyarországon mégis megtörtént. Vera megírta, hogyan néz ki mindez Hollandiából...
takarék-láng 2020.10.14 00:22:38
@shitgun: az ideologia nem irja felul a tudomanyt, meg ha eroteljesen kapalodzol, akkor sem.
Bagdy Emoke nemzetkozileg elismert szaktekintely, professzor emeritus elkepeszto hosszura nyulo publikaciokkal.

Az ellene alairast gyujtok egyike sem tudja meg a tizedet sem felmutatni.
Raadasul az alairok kozt caloszinuleg sok a kamu, hiszen barki beirhatja a nevet, foglalkozasat (probaltam), ezt senki sem ellenorzi.

Ugathatsz, uvolthetsz, a tobbseg nem ert egyet a "massag" ovodai bevezetesevel, nyugaton sem, Hollandiaban sem (es ez nem csak a muszlimok aranya miatt van igy).

Csak a tobbseg - egyelore legalabbis - csendes, hangjat ezert nem halljuk, a kisebbseg meg hozong.
takarék-láng 2020.10.14 12:55:11
@Rayovac: "a pszichologia nem egzakt tudomany. vannak kulonbozo iskolai, sokszor egymasnak ellentmondoan. a tetelei gyorsan valtoznak, akar 30-40 ev alatt teljes fordulatot vesznek."

- ez igy igaz. Tulajdonkeppen a pszichologia csak annyira tekintheto tudomanynak, mint az asztrologia, mert semmifele megalapozott meresi vagy ertekelesi rendzer nincs.

nobaproject.com/modules/the-replication-crisis-in-psychology

Azonban hatalmas uzlet, foleg, amikor velt mentalis betegsegeket kemiai anyagokkal kezelnek.
takarék-láng 2020.10.14 12:55:36
@shitgun: "Gyakorlatilag politikai kijelentéseket tett, például figyelmen kívül hagyva, hogy közel negyven éve _tudományosan_ nem deviancia a homoszexualitás. "

- az, higy ideologiailag tulvezerelt pszichiaterek megszavaztak ezt, az APA-ban, attol meg a tenyek nem valtoznak. A termeszet maga szelektalja ki oket, azaltal, hogy nem engedi meg, hogy utodaik legyenek.

" Az óvodai propagandát nem tudom értelmezni. A homoszexualitás nem egy gyerekbe belenevelhető dolog, valaki vagy meleg, vagy nem, esetleg van hajlama rá, és még nincs kialakult identitása, de az például, hogy egy hetero bármilyen propaganda hatására meleggé váljon, az nem lehetséges, ugyanúgy, ahogy nem működne mondjuk a kék szem propaganda barna szeműeknél. Mert nem lehetséges. "

- az adatok nem tamasztjak ala a velekedesedet.
Akar a homokossag, akar a transznemuseg belenevelheto a gyerekekbe, mivel ha ezeket pozitivan untetik fel elottuk, a gyerekek azonosulni akarnak a devians viselkedesi formakkal, mivel ertekiteletuk meg fejletlen.
Amiota az "erzekenyites" megkezdodott Angliaban, azon gyermekek szama, akik nemet akarnak valtoztani, 4000%-al emelkedett.
www.telegraph.co.uk/politics/2018/09/16/minister-orders-inquiry-4000-per-cent-rise-children-wanting/

Hasonlo adat Kanadabol - 1100% emelkedes
transyouthcan.ca/results/referrals-2004-2016/
Vagy még inkább: mi nem? Az olaszoknál tavasszal nagyon durva helyzetet teremtett a járvány, most viszont nagy a csönd, egész jól teljesítenek. Vajon miért?..
takarék-láng 2020.10.04 18:32:59
@Hari Seldon 2: Mint a legtobb ember , te is hamar felejtesz. A legtobb ember nem emlekezik arra, hogy a WHOtanacsolta hogy NE viseljunk maszkot. Nyunyoka is lebeszelt rola.

Amennyi ellentmondas itt mar volt, szerintem direkt csinaljak, hogy birka, ebreszto!

De sajnos hiaba, mert ha holnaptol azt terjesztenek, hogy a levegoben lebeg 1 m magassag folott, ezert tanacsoljak a bekaugetest vagy negykezlab jarast gyaloglas helyett, a tobbseg bevenne azt is, es negykezlab jarna.

Vagy ha azt tanacsolnak, hogy maszkban wc-zzunk, mert belgazokkal terjed, merem allitani, a tobbseg maszkban tolna a barnat, pedig ott nincsenek arcfelismero kamerak.
takarék-láng 2020.10.04 18:47:14
takarék-láng 2020.10.05 15:21:00
@Hari Seldon 2: Mivelhogy a WHO kikialtotta magat az igazsag memondojanak, ezert igen. A csatlos allamok pedig kerdes nelkul kovettek az orvosi vegzettseggel nem rendelkezo, az etiop kommunista part egykori fotitkaranak, a WHO jelenlegi nagyfonokenek utmutatasait.

A vezeto, tech monopoliumok (google, facebook ) pedig a WHO iranymutatasanak megfeleloen cenzurazzak az ellenkezo velemenyeket.

A kampany az volt tenyleg, hogy ne vegyunk maszkot, nem azert, mert nem jut, hanem azert, mert egeszseges embereknek nem csak hogy szuksegtelen, de karos is.

Aki pedig teszt-pozitiv, az egeszseges. Akinek tunetei vannak, az beteg. A teszt-pozitivok szamanak 3%-a betegszik meg.
Latod, - a hirek szerint - mar a 74 eves, kora miatt veszelyeztetett Trump is jol van, sot dolgozik.
Némi túlzással akár „ellen-Brexitnek” is nevezhetjük azt, hogy a svájciak nagy többséggel elutasították az uniós állampolgárok letelepedésének és munkavállalásának korlátozásáról szóló kezdeményezést. Mi mindent jelent a döntés?..
takarék-láng 2020.09.30 13:32:13
@nyuszigonosz: @Shanarey: @kardio1:

Idezet a konyvbol:
"At the time of writing (June 2020), the pandemic continues to worsen globally.
Many of us are pondering when things will return to normal. The short response
is: never. Nothing will ever return to the “broken” sense of normalcy that
prevailed prior to the crisis because the coronavirus pandemic marks a
fundamental inflection point in our global trajectory. Some analysts call it a
major bifurcation, others refer to a deep crisis of “biblical” proportions, but the
essence remains the same: the world as we knew it in the early months of 2020 is
no more, dissolved in the context of the pandemic. Radical changes of such
consequence are coming that some pundits have referred to a “before
coronavirus” (BC) and “after coronavirus” (AC) era. We will continue to be
surprised by both the rapidity and unexpected nature of these changes – as they
conflate with each other, they will provoke second-, third-, fourth- and moreorder consequences, cascading effects and unforeseen outcomes. In so doing,
they will shape a “new normal” radically different from the one we will be
progressively leaving behind. Many of our beliefs and assumptions about what
the world could or should look like will be shattered in the process."
takarék-láng 2020.09.30 18:01:17
@kardio1: azert jelent fedosztorit, mert a gazdasag bedonteset, csaladi vallakozasok, kis, kozepes cegek tonkretetelet nem lehet massal, mint egy mesterseges gazdasagi valsaggal eloidezni. Ezt mar nem vette volna be az emberek gyomra 2008 utan, ezert egy lathatatlan ellenseg kapora jott.

Irhatnam az erveimet sokaig.

A rendorallam epul, mert szukseg lesz ra, ahogy a fent emlitett konyv szerzoje is tudja jol.
www.youtube.com/watch?v=LJTnkzl3K64
Noha a környező országokkal összehasonlítva Magyarországról a lakosság arányában kevesen vándoroltak ki az elmúlt évtizedben, számítások szerint 2030-ban már minden ötödik magyar külföldön születhet. Közben akár 100 ezer ukrán vendégmunkás is érkezhet. Számodra mit jelent magyarnak lenni? Írd meg…..
takarék-láng 2020.09.22 11:02:08
Az ápolói szakma talán soha nem volt olyan nehéz, mint idén, amikor tavasz óta a Covid-19 járvánnyal is meg kellett küzdeniük a kórházakban dolgozóknak. Közéjük tartozik Muscari is, aki egy brit vidéki kórházban csinálta végig a járvány eddigi részét...
takarék-láng 2020.09.10 11:57:24
@Muscari: "látszik, hogy milyen hatásos a napfény, Brazília, India, Olaszország vagy Spanyolország ezért is maradt ki a járványból teljesen"

-
A logikadat kovetve, a maszk is haszontalan, mert muszlim orszagokban egyetlen no sem betegedett meg.

Tovabba, egyreszt nem vagyunk ott, ellenorizni nem tudjuk, a media pedig azt mond amit akar. En nem tapasztalok jarvanyt, pedig nagyvarosban elek ( igaz, a kulso reszen) es a szomszedaim 90%-a nyugdijas, egyikuk sem lett beteg.

Amikor influenza jarvany volt, akkor kb az osztaly fele hianyzott. Munkabol most senki sem hianyzik.
Ne erts felre, nem tagadom a virust, de jarvany nincs, varunk az elso hullamra, de nem jott el.
Péter önhibáján és akaratán kívül kényszerült több hónapra Magyarországon maradni, ami 13 év külföldi lét után kifejezetten érdekes tapasztalatokat hozott számára. Azon is elgondolkodott, milyen érzés ma magyarnak lenni...
Bécsben és Sopronban is tüntettek azok az ingázók, akik úgy érzik, a határzár, illetve az azzal kapcsolatos, szerintük kaotikus kormányzati kommunikáció nehéz helyzetbe hozta őket. Te is ingázol? Van véleményed? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..
takarék-láng 2020.09.08 12:52:26
@fhdgy: Kerry B Mullis, a jelenleg covid teszteleshez hasznalt rt-PCR teszt feltalaloja 93-ban nobel-dijat kapott erte. Az atveteli unnepsegen kihangsulyozta, hogy ez a teszt nem hasznalhato virustesztelesre, mert hamis jarvanyveszelyt general.

Megis ezt hasznaljak.
Nagy vihart kavart a magyar határzár nem csak a külföldön nyaraló vagy határátkelő magyarok körében, de politikusi szinten is. A Németországban élő Dév szerint azonban nem a határzár a legnagyobb gond...
takarék-láng 2020.09.07 19:02:54
@droid_: "a szilard (por) es folyekony (nyal) reszecskeket allitja meg, amelyhez a virusok tapadnak, mint az kozismert."

Nem kozismert, bar mar vartam ezt az mondast, hasonloan allja meg a helyet, mint az, hogy nem teged ved meg a maszk, hanem toled. Tobb trillio virus van, amirol nem is fogunk soha tudni, csak egyutt elunk veluk. Probaljunk meg mar ezzel is, plane, hogy a gyengek es veszelytelenek koze tartozik (az aldozatok szamadatai alapjan).

Tolem nem kell megvedni senkit, mert nem vagyok mergezo, artalmas, es ha nem inzultalnak, kotekednek, akkor nyugodt is vagyok.
Ha valami ved kifele, akkor befele is, mert barmelyik iranyba ugyanakkora halo suruseggel nezne szembe az arra jaro reszecske. Igy, ha valakin van maszk, az vedve van tolem, ha mergeznek (de nem).
Nekem nincs szuksegem ilyenfajta virus elleni vedelemre, mert van immunrendszerem, amely serthetetlenne tesz.
takarék-láng 2020.09.07 19:02:57
@Sir Gombóc: lattad barmelyiket is?
A SARS-COV2 virust elektronmokroszkop alatt meg tudosok sem lattak, mert nem sikerult meg purifikalni, izolalni, de maris leallt miatta a vilag.
Soha meg egy valodi kepet nem lattunk errol a virusrol, csak szamitogepes fantaziarajzokat.
Mivel publikacio nem jelent (eddig) meg arrol, hogy valaki izolalta volna, igy teljesen ketsegbevonhato az osszes teszteredmeny (megis mire tesztelunk) es vedooltas-fejlesztes is.
Noha Magyarországon (és általában a régióban) hajlamosak azt gondolni, hogy a svédek hülyék a bevándorláshoz való hozzáállásuk terén, ez távolról sincs így – legalábbis az immár hét éve Stockholmban élő bandirepublic szerint. "Legemlékezetesebb karácsonyom határátkelőként" - írd meg a történeted a…..
takarék-láng 2019.12.20 12:56:07
@Taxomükke (UK): "A magyarok egy részének sajnos valóban egy vezérürü kell... nem baj, ha hazudik, sikkaszt és pitiáner, az a fő, hogy lelkesen bégetve lehet követni."

- nemcsak a magyaroknak, hanem a svedeknek is. Neked is meg akkor is, ha mast szeretnel kepzelni.
A demokracia sehol es sohasem mukodott teljes valojaban es nem is fog soha, mert ellentmond a termeszet alapveto torvenyeinek.

A termeszet nem demokratikus, hanem hierarchikus berendezkedesu.

A cegek is ezt az alapveto torvenyszeruseget kovetik. Jol is neznenk ki, ha fogalmatlan idiotak szavazassal valasztananak fonokoket.

Arra nem terek ki, hogy melyik ciklusban ki mennyit lop, mert teljesen lenyegtelen a tema szempontjabol.
takarék-láng 2019.12.20 12:56:14
@Din Serpahis: "Hát pedig pl Angela Merkel és kormánya szerint ők fognak majd dolgozni a Mercedesben...."

- ahhoz elobb alapveto dolgokat kene tanulniuk, pl olvasas iras, de nem ez a fontos, hanem hogy piacot jelentenek akkor is, ha segelyen eloskodnek.
takarék-láng 2019.12.20 12:56:17
@Arthamyr: Merkel egy okos, egykori kommunista csaladbol szarmazo vezeto, de kotelezettseget vallalt.
Külföldre érkezve a legfontosabb dolgok egyike, hogy lehetőleg mihamarabb találjunk magunknak megfelelő lakást (vagy szobát, ha más nem megy). Mivel ilyenkor meglehetősen ki vagyunk szolgáltatva, könnyen keveredhetünk kellemetlen helyzetbe és ezt azok is tudják, akik előszeretettel használják ki…..
Görögországról alighanem sok minden eszébe jut az embernek, kezdve a tengertől az ókori kultúrán át a gazdasági válságig. Vajon mi az, amit egy határátkelőnek az ország (ezen belül is esetünkben Leszbosz szigete) taníthat? Sok mindent az élet élvezetétől a közlekedés sajátos értelmezésén át egészen…..
takarék-láng 2019.08.09 10:44:10
@sZulamith: "Mi magyarok amikor beszélgetünk, ritka,hogy görög eredetű szó ne kerüljön elő."

- ez konkretan nem igaz.
takarék-láng 2019.08.11 08:45:57
@Határátkelő: jogos, megkovetlek.

Azert felteteleztem a torlest mindjart, mert az bevett szokas, pedig csak a telefonom nem frissitett rendesen.
Határátkelő A tokiói álom 2019.08.05 06:30:00
Vajon miről álmodnak a japánok? És mi az álma egy Tokióban élő magyarnak? Nemrégiben futott egy sorozat, ami annak próbált meg utánajárni, mi jelenti az álmot a különböző országokban élőknek, legyenek helyiek vagy határátkelők. Most tehát Japánba látogatunk Tshaabee segítségével. Mi a magyar álom…..
Határátkelő Hazafiasítás 2019.07.29 06:30:00
Meglehetősen nagy vihart kavartak nemrégiben a Nemzeti Alaptanterv „hazafiasításával” megbízott Takaró Mihály szavai, melyek szerint „akinek kivándorolt a gyereke, az valamit elrontott”. Az Új-Zélandon élő Ágnes szerint az ő szülei nem rontottak el semmit és ő csak hálával tartozik nekik. Te is…..
takarék-láng 2019.07.29 15:55:33
@Shaktee: miert legyen jelen egy hazafi egy kommunista filozofus temetesen?
takarék-láng 2019.07.29 22:21:49
@Zsuzsi65: "de a legtobb nyugati legitarsasagnal mar tulleptek ezen, foleg azutan, hogy nem akarnak egy diszkriminacios pert a nyakukba :)"

- a munkaerohiany az ok, nem amit irsz. Amugy a minimum magassag is diszkriminacio a fogalom eredeti ertelmeben.
Aztan a diszkriminaciot ez esetben gyakorlatilag lehetetlen bizonyitani.
Szegénynek lenni sehol sem jó, ráadásul nagyon relatív dolog is, hiszen alighanem mást tartanak szegénynek mondjuk Indiában, Bulgáriában vagy Svájcban. Tényleg, milyen lehet szegénynek lenni a világ egyik leggazdagabb országában? Jöjjön pár személyes tapasztalat!..
takarék-láng 2019.07.27 10:13:11
@Din Serpahis: "teljesen átlagos szomszéd egy teljesen átlagos külvárosban) háza előtt ott áll a Maserati. :)"
- ha ez lenne az atlag ott, akkor a Maserati akkora tomegtermelo lenne mint az Audi. De nyilvan nem ez.
Tomi bő másfél éve költözött családjával Ausztriába, ám hogy az élet azért bonyolultabb annál, mint ahogyan sokszor elképzeljük, azt jól mutatják a benne sorjázó kérdések. A mai írás tehát amolyan tanácskérés is, amely egy nagy kérdés köré csúcsosodik ki: Ausztria vagy Magyarország? Neked mit…..
takarék-láng 2019.07.25 08:42:06
@feketeeper: minosegbiztositasi mernokkent hasonlo jovedelemhez lehet jutni mint megelhetesi politikuskent, vagy bloggerkent, a hirnev nem garantalt, de nem kell koponyeget forgatni.
Mihez kezdjen egy ír határátkelő a magyar fővárosban? Sok mindent csinálhat, taníthat például angolt – vagy nyithat egy ír pubot, mint azt tette Charles Griffin, aki több mint egy évtizede él a magyar fővárosban. Vajon mi hozta Magyarországra és milyennek látja? Neked mit jelent a magyarság? Hogyan…..
takarék-láng 2019.07.24 14:55:21
@Arthamyr: szerintem is a laza magyar jogszabalyok miatt jott ide az ir pali pubot uzemeltetni.
takarék-láng 2019.07.24 14:59:41
@Bredpitt Monika: "kint meg a strandon sem ulhetett le velunk, ha mi alkoholt fogyasztottunk a barban, o a kis fagyijaval kulon kellett, hogy vonuljon...."

- szoval nem lathatja, hogy alkoholt fogyasztanak mellette, de a kihivo, megbotrankoztato gay pride, melegfelvonulason resztvehet kis korusaga ellenere is.

Erdekes hely lehet az a "kint".
takarék-láng 2019.07.24 17:41:23
@Arthamyr: "Szerintem is..." - Még ki szerint?"

- engem rohadtul nem erdekel, a csordaba nem fogok beallni. Igazsag igazsag marad, barmi is tortenjen.