Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyuró Andrea

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gerő Marcell legújabb dokumentumfilmje, az 1985-ös Bebukottak (rendező: Monory Mész András) folytatása, amelyet annak idején, az akkori vezetők be is tiltottak, mivel túl sok olyan negatív információt árult el a fegyőri magatartásról, illetve a börtönökben megengedett…..
A Vágy és virágzás ugyan a második világháború idején játszódik (1944), ám a semleges svédországi Malmöben ennek még a szelét sem érzik. Az itteni kamaszokat nem keseríti meg az élet-halál harc, sőt legnagyobb gondjuk a szexualitás rejtelmes világának…..
A bosszúállás bosszúállást szülhet - talán ez is lehetne ennek a történetnek a mondanivalója. A Blue Ruin egy olyan film, ami a hollywoodi társaitól eltérően nem akar nagyzolni egy-egy jelenet erejéig, egyszerűen csak tisztán, reálisan megmutatja egy ember fájdalmát,…..
A Magányosok című film egy egészen kacskaringós történetet dolgoz fel, tele vidám és szomorú pillanatokkal, de a sztori zsenialitását mégis a teljesen abszurd helyzetek adják meg. Mindegyik szereplőnek van valamilyen dilije: az egyikük a folytonos marihuánázástól elfelejti, hogy…..
A film tulajdonképpen egy olyan alternatív lehetőséget tár elénk, amellyel akár fel is léphetnénk a globális felmelegedés ellen. Ám rendbe hozni azt a kárt, amit tettünk a környezetünkkel igen nehéz, sőt könnyen áteshetünk a ló túloldalára… A történetben ugyanis…..
Gunther Strobbe élete nem valami fényes. Írói karrierje nem akar összejönni, az összes kiadó visszautasítja a munkáját, és sikerül beleesnie az apja hibájába is: felcsinál egy nőt – akit mellesleg utál, mert meg akarja tartani a nem kívánt gyerekét. De mi vezetett idáig?…..
Majid a család fekete báránya. Kedvenc időtöltése a lopás és a haverokkal való lógás, de mindezeknél is jobban imád halálra püfölni másokat – máskülönben hogy tudna úgy a tükörbe nézni, hogy tudja nem vert el egy újabb nagyszájú fazont? Ez a fajta viselkedés viszont…..
A történet Edward Srodonról szól. Ő egy átlagos, negyvenes éveiben járó vidám férfi. Az élete teljesen normális, hiszen van egy jó szakmája, illetve egy nagyszerű házassága. Az utóbbi viszont nem egészen lehet teljes a számára, hiszen a feleségével nem lehet gyermekük. A…..
1986. július 28. A 11 éves Piát szülei otthon várják, ám a kislány nem megy haza. Pár nap múlva a rendőrség megtalálja a gyerek biciklijét, a család házához közeli búzamezőben. Néhány hét múlva pedig a holttestére is rábukkannak egy nem messze lévő tóban. A nyomozás…..
Van egy hely, ahol az álmok valóra válnak. Ahol az idő megállt és senki nem öregszik egy napot sem. Ahol indiánok, sellők és mesebeli tündérek élnek. Van egy hely, ahol kegyetlen kalózok harcolnak csíntalan gyerekek ellen, és ahol a repülés nem csupán a képzeletben létezik. Hogy…..
A filmfesztiválokon nagy sikert arató Jean-Pierre Dardenne és Luc Dardenne 2011-es drámája egy egészen furcsa élethelyzetből szakít ki néhány jelenetet. Habár a film témája hibákról, cserbenhagyásról, árulásról szól, az egészet mégis behálózza az önzetlen szeretet. A…..
Az egyetemi élet nagyon nehéz tud lenni, főleg akkor, ha a rengeteg ZH mellett a magas tandíj is keserűen vár ránk. Mit tehet egy szegény egyetemista, ha a diákmunka nem fizet túl jól, az ösztöndíj pedig vajmi kevés? Talán ezer féle variáció is létezik ennek a kérdésnek a…..
Mindenki életében eljön az a nap, mikor döntés elé áll: hogy nevezzük el a gyereket? Ez a kérdés gyakran torkollik vitába, az egyik fél merészebb nevet adna csöppségének, a másik viszont maradna egy hagyományos, konzervatívabb elnevezésnél. Ami viszont biztos, az Adolf…..
Van három huszonéves flamand srác, akik két dolgot imádnak mindennél jobban: a bort és a nőket. Az előbbihez nagyon is értenek, számtalan kóstoláson részt vettek már, az utóbbi viszont teljesen idegen a számukra. Mindent megtennének azért, hogy szüzességüket elveszítsék…..
„Mint ahogy az ember nem veszi különösebben észre azt, hogy tiszta, napsütötte levegőt szív be a tüdejébe. Csak amikor koromba és porba kerül, csak akkor emlékszik vissza arra, hogy valamikor más volt a levegő. Éppen így nem érzi az ember a szabadságot sem, amikor benne…..
Van olyan népcsoport, nemzetiség és etnikum, akik iránt mások ellenszenvet tanúsítanak. Sokszor nem tudják a pontos okát, hogy miért, egyszerűen csak van az az érzés, amely generációról generációra száll – mert akarva vagy akaratlanul, de beleneveljük utódainkba – és nem…..
Akartam látni egy olyan filmet, amit elismertek, jó rangsorolást kapott, és európai. Így jutottam el a Rövidfilm a gyilkolásról című lengyel drámához. A leírása felkeltette az érdeklődésemet: „Egy fiatal vidéki fiú Varsó utcáin kóborol. Táskájában egy…..
Tulajdonképpen ehhez az áldokumentum-vígjátékhoz a Bruno című film vezetett, ugyanis a főszereplőt alakító Sacha Baron Cohen játéka annyira letaglózott, hogy a mozi végén azt mondtam: ez az ember nem normális, látni akarom az összes filmjét! Borat Sagdiyev egy kazahsztáni…..
„Rossz ember vagyok, de ezen változtatok, megváltozom. Ez volt az utolsó ilyen eset. Mostantól tiszta leszek, kihúzom magam, és az életet választom. Már alig várom. Olyan leszek, mint maguk, lesz állásom, családom, rohadt nagy TV-m, mosógépem, kocsim…” A történet Mark…..
Kevélység, fösvénység, bujaság, irigység, torkosság, harag és restség. Nincs olyan ember a világban, aki ne követett volna már el a hét főbűnből legalább egyet – vagy talán az összeset. De ezek a tettek valóban súlyos szankciókért kiáltanak? És ha igen, kinek a feladata…..
Létezik-e olyan bosszú, amely brutális megtorlásra sarkall? Vajon a düh el tud-e uralkodni rajtunk oly' annyira, hogy akár ölni is képesek legyünk? Steven R. Monroe mozija ad ezekre választ nekünk... ...de nem a film második részében. A 2010-es Köpök a sírodra című horror…..