Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Anna Dóra

224 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt évek talán legjobban várt albuma a brit díva harmadik lemeze, ami egy hét alatt több mint 4 millió példányban kelt el csak az Egyesült Államokban és Angliában, amely mindkét ország esetében rekord. A siker pedig egyáltalán nem érdemtelen a 25 dalait…..
Ha van a magyar történelemnek olyan korszaka, amiről jól beszélni egyszerre lehetetlen és mégis muszáj, akkor az 1956-os forradalmat és az azt követő évtizedeket mindenképp ide kell sorolni. Nem is meglepő, hogy a könyvkiadók évről-évre több olyan kötettel is jelentkeznek, amely…..
Nehéz eldönteni, hogy mi a jobb: a Florence and the Machine új lemeze, vagy az, hogy néhány hét múlva élőben is hallhatjuk őket a Sziget Fesztiválon? Szerencsére nem kell választani, a How Big, How Blue, How Beautiful névre keresztelt album kiváló felkészülési lehetőség az…..
Háy János: Hozott lélek című könyvéig talán el sem hisszük, mennyire együtt tudunk érezni alkoholista bányászokkal, házasságtörőkkel, népmesei hazugokkal és igazakkal. Minden egyes novella egy hozott lélek, egy megosztott élet, és mindegyikben ott vagyunk kicsit mi…..
Nem is tudom, mikor volt utoljára annyira jó koncert Magyarországon, mint amit a OneRepublic tegnap este lenyomott a Papp László Budapest Sportarénában. Profizmus, figyelmesség és emberközeliség, mindez pedig egy olyan koncertbe csomagolva, ami példaértékű lehet bármelyik előadó…..
Legutóbbi lemezéről a kritikusok tudtak jót mondani, a rajongói kevésbé, és benne volt a levegőben, hogy az idei Madonna-momentum is sokkal inkább a szerencsétlen színpadi (le)repülése lesz, nem pedig új lemeze. Ám szerencsére Madonna bebizonyította, hogy van még benne sok jó…..
A Hős6os egy mindenki számára szórakoztató egyszeri kaland, de az biztos, hogy a nézők jelentős része komoly érzelmekkel emlékszik majd a film legfelfújtabb hősére.  A történet helyszíne az egyre kevésbé futurisztikus elnevezésű San Fransokyo, ahol a Golden Gate - híd…..
Jamie Winchester mindig is nagy népszerűségnek örvendett, nem csak az egykori mobilreklámos It's Your Life című dalának köszönhetően, amit még Hrutka Robival követtek el, hanem azért a tisztaságért és minőségért, amely teljes zenei pályafutását jellemzi. Jamie pár éve…..
Furcsa, hangos, politikai és hamis hangoktól sem mentes műsoron van túl az X-Faktor - a 100. adásban volt minden, mint a búcsúban, Tóth Gabi megint sírt, Istenes Bence megint kisfilmezett, Szikora beszólt az internetnek, a Tha Shudrast pedig zsinórban másodjára mentette meg a…..
Kovács Anna Dóra 2014.12.01 10:17:21
Anton Corbijn filmjét az utolsó percek és P.S. Hoffman játéka menti meg a középszerűségtől, de ez a kettő éppen elég ahhoz, hogy érdemes legyen megnézni Az üldözöttet.  A John Le Carré regénye alapján készült film Hamburgba repít minket, ahol a német és amerikai…..
Európa kiemelkedő klasszikus zenei fesztiválját ötödik alkalommal rendezik meg, és ezúttal is világsztárokat láthatunk Kaposváron. Az előadások mellett Hungarikumokat, olasz gasztronómiát és képzőművészeti eseményeket is láthatnak a komolyzene szerelmesei.  Az “élvezet…..
Van abban valami abszurd, ha egy világhírű színésznek egyik legemlékezetesebb alakításában nélkülöznie kell a saját fejét. De nem ez az egyetlen abszurd mozzanat a Frank című filmben, és nem az egyetlen, amiért annyira szerethető.  Mi történik akkor, ha a nagyot álmodó, ám…..
Harry Potter megálmodója gondolt egyet, és úgy döntött, tiszta lappal folytatja írói karrierjét a világhírű varázslótanoncokról szóló  történetei után. Ehhez írói álnevet választott, és Robert Galbraith tollával krimisorozatba fogott. A sorozat első regénye a Kakukkszó…..
Az angolok 23 éves vörös sztárját egyszerű és mély zenéje miatt szerette meg a világ, és amit az első albumán elkezdte, azt egyszerűen csak folytatta a másodikon. Csak közben valahogy egy kicsit felszínesebb lett. Ed Sheeran egy igazán üdítő zenei jelenségként robbant be…..
Persze a legtöbben nem az off-programokért járunk fesztiválozni, azért nem mindegy, hol és hogyan pihenhetjük ki az átbulizott éjszakákat. Most erre adunk pár tippet a Balaton Sound kapcsán.   ..
Már jó egy órával a koncert kezdete előtt nagy tömeg várakozott az Akvárium nagyhallja előtt, hogy a lehető legjobb helyről láthassa a soul következő szupersztárja, Rebecca Ferguson koncertjét. A gömbölyödő pocakkal színpadra lépő díva pedig olyan bulit csinált, amire…..
Ha valaki holnap kihagyja Rebecca Ferguson koncertjét, legközelebb valószínűleg egy arénában láthatja csak újra - és ennél sokkal többet is veszíthet. Ő az az énekesnő, aki ugyan nem nyerte meg az angol X-Factort, de kevesen juthatnak olyan messzire, mint amerre ő tart.  Éppen…..
Gondolhatnánk, hogy nem a klasszikus fesztiválfellépők sorát erősíti Birdy, aki leginkább melankolikus hangzásvilágáról és dalszövegeiről ismert, nem mellesleg sok millió rajongót is szerzett ezekkel magának. Ezért is volt a kellemesnél is kellemesebb meglepetés tegnapi…..
Háy János novelláskötete egy olyan utazásra hívja az olvasóját, amelyet minden gyermeknek meg kell tennie, csak amíg a lányoknak az anyjuk szoknyája mögül kell előlépniük, a fiúknak apjuk árnyékából kell napra jutni.  Számtalan irodalmi alkotást ihletett már meg az a…..
Székely Csaba „bánya-sorozatának" harmadik része, a Bányavakság is része az idei POSZT versenyprogramjának, mégpedig a hazai pálya előnyével induló Pécsi Nemzeti Színház és a Csiky Gergely Színház közös előadásában. A Bérczes László által rendezett tragikomédia minden…..
Seth Macfarlane második nagyjátékfilmje már közel sem sikerült olyan jóra, mint az első, habár a Family Guy humorához szokott nézők csalódni ezúttal sem fognak. A Hogyan rohanj a vesztedbe mindent hoz, amit vártunk tőle, és ez ugyanannyi rosszat is jelent, mint amennyi…..
A német szerző könyve óriási sláger lett saját hazájában, rengeteg nevetést és izgalmat ígért, ám nem több könnyed nyári olvasmánynál, amit limonádét szürcsölgetve olvashatunk, miközben arra gondolunk, rossz lehet gurulós bőrönddel zarándokolni. A történet…..
Angelina Jolie játszi könnyedséggel bújik Csipkerózsika ősellenségének bőrébe, hogy aztán kicsiknek és nagyoknak megmutassa, senki sem az, aminek látszik.   Mindenek előtt egy dolgot szeretnék leszögezni: a Demóna (12) gyerekfilm. Nem a legkisebbeknek szól, igaz, hogy egy…..
Ritka az, hogy egy cannes-i premiert ennyi negatív kritika kövessen, különösen egy olyan kaliberű színésznővel az élen, mint Nicole Kidman. De sajnos a kritikusok nem tévedtek: középkategóriás tévéfilm szintjét hozza a Grace - Monaco csillaga című film.  Úgy tűnik, átkozott…..
Az elmúlt évek egyik legjobb előadását láttuk az Örkény Színházban, ahol Hámori Gabriella és Szandtner Anna bábáskodása mellett újra megszületett a női dráma.  Nem kell nagy színházi jártasság ahhoz, hogy tudjuk, a főváros színházai közül melyek azok, ahol arányaiban…..