Regisztráció Blogot indítok
Adatok
színesötletek_team

514 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
E hét végén indul az idei Művészetek Völgye, amit már biztosan tudtok, hiszen nemrég olvashattatok nálunk részletes ajánlót elsősorban a kézügyes-kreatív és családi programokra fókuszálva, illetve néhány napja azokból a történetekből is közöltünk egy csokorra valót, amiket idei nyereményjátékunkra…..
Az egyik legalapvetőbb és egyben a legkönnyebben kivitelezhető változtatás, ha törekszünk a hulladékmentes életmódra, hogy a zöldségeket, gyümölcsöket, vagy pékárut nem műanyagzacskókba tesszük vásárláskor, hanem viszünk magunkkal erre a célra kisebb-nagyobb szütyőket és zsákokat. Nálunk a legtöbb…..
Júniusban jelent meg a Móra Kiadó gondozásában Barátunk, a Föld – Az én különleges bolygóm címmel egy olyan foglakoztatókönyv, ami a maga nemében több szempontból is kivételesnek számít a hasonló kiadványok között. És ennek kapcsán, mintegy bevezetőként hadd meséljünk el egy történetet...
Alig több mint négy hét van hátra az idei Művészetek Völgyéig, és mivel vasárnap éjfélig még jelentkezhettek sztorizós nyereményjátékunkra, úgy gondoltuk, ideje kedvet csinálni némi szubjektív programajánlóval azoknak, akik esetleg még gondolkodnak, hogy idén (is) jöjjenek-e Kapolcsra,…..
Alig több mint egy hónap, és elkezdődik az idei, immár 33. Művészetek Völgye. Ahogy az elmúlt években megszokhattátok, a Színes Ötletek csapata ezúttal is ott lesz a helyszínen, hogy kipróbáljunk mindenféle kézügyes technikát, megnézzünk rengeteg koncertet, vagy épp csak élvezzük a nyarat, és…..
Június 13-án kezdődik a 95. Ünnepi Könyvhét. Az esemény programjai között a Móra Kiadó a budapesti Dunakorzón található 71-es standon számos könyvújdonsággal és dedikálással, a Gyerekszínpadon pedig játékos, szórakoztató programokkal és könyvbemutatókkal várja a látogatókat, de számos izgalmas…..
Többféle gyurma receptjét megosztottuk már veletek, de ez az, amit a visszajelzések alapján legtöbben szerettek, és ami nekünk is leginkább bevált. Ezért a korábbi cikket kicsit felfrissítettük, és újra közzétesszük, hogy mindenki kipróbálhassa, aki szívesen készítene egyszerűen, hétköznapi…..
Ezt a játékos tanulást segítő rendszert már öt évtizede használják 35 országban, köztük közel 15 éve Magyarországon is. A játékos tanulás lényege nagyon röviden, hogy indirekt módon fejleszti a gyermekek megfigyelőképességét és logikai gondolkodását a sikerélmény és a játék önfeledt örömén…..
A Szépművészeti Múzeum május 22-én szerdán hosszabbított nyitvatartással várja az érdeklődőket a nagysikerű Múzeum+ sorozat következő eseményére, mely során a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek a fotóművészet műfajával, valamint a jazz, a blues, a divat, és a filmipar fellegvárával, a XX.…..
Ahogy néhány napja hírt adtunk róla, május 11-én, szombaton kerül sor a Magyar Scrapbook Napra. Az egésznapos online rendezvényen reggel 9-től az esti órákig folyamatosan izgalmas programok, workshopok, kihívások, inspiráló beszélgetések várják majd a résztvevőket. A nemrég közzétett Scrapbook…..
Aranyosi Ervin: Ünnepeljük meg az édesanyákat! Májusi vasárnap, ma van anyák napja,a gyermek szíveket a hála áthatja.Virággal a kézben anyánk elé állunk,hosszú szép életet, örömöt kívánunk. Ünnepeljük hát meg az édesanyákat!Szerető szívüket, mellyel minket vártak.Ölelő ölüket, mely óvott és…..
Az anyák napi ajándékozás legalapvetőbb tétele a virág, pláne, ha az utolsó pillanatban keresünk valamit, amivel örömet szerezhetünk szeretteinknek. Ugyanakkor több okunk is lehet arra, hogy más megoldást válasszunk. Például ha az ajándékozott nem rajong a vágott virágért, de az élő növényhez nincs…..
A bazsarózsák virágai nagyok látványosak, a hatalmas, dús fejek különböző színekben pompázhatnak, érthető hát, ha megihletik a kézügyeskedőket is, pláne, hogy az igazi peóniák virágba borulására még várnunk kell néhány hetet, nem véletlenül hívják más néven pünkösdi rózsának is. Ha hiányzik egy kis…..
Az év első hosszú hétvégéje előtt úgy gondoltuk, végre itt az alkalom, hogy néhány plusz feladat teljesítése is beférjen a szokásos teendők mellé, hiszen itt a tavasz, vele pedig az otthoni és kerti teendők véget nem érő sora. Biztosan sokan ismeritek a helyzetet, amikor a családi programfüzetben…..
Ahogy szinte minden művészeti alkotás, úgy bármilyen vers is egyfajta tükör, hiszen ahogy Babits Mihály is megírta a már szinte közhellyé idézett versrészletben: „Mindenik embernek a lelkében dal van és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások…..
Újabb nevekkel bővült a Művészetek Völgye könnyűzenei programja: immáron teljes a nagyszínpad fellépőinek és a LŐTÉR x Közlekedési Múzeum előadóinak névsora, ami most olyan nevekkel bővült, mint az Analog Balaton, az Aurevoir., a Blahalouisiana, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, az Esti Kornél, a…..
Ha szeretitek a függesztett virágtartókat, érdemes elővenni a reneszánszát élő makramé technikát, több okból is. Már a legegyszerűbb csomókkal is látványos végeredményre számíthattok, maga a tevékenység kikapcsol, feledteti a napi gondokat, csodás érzés, ha a saját munkánkkal díszíthetjük a lakást…..
A tavaszi barangolásokat gyűjtögetésre kihasználva akár ízletes szörpöt is készíthetünk a gyerekek körében igazán népszerű pitypang napsárga virágából. Ehhez korábbi, Alapanyag a rétről - Készísünk pitypangszörpöt! című bejegyzésünkben receptet és néhány alapvető tudnivalót is találtok, így talán…..
A Rayher Hobby Klub soron következő fejezetében olyan tavaszi ajtódíszeket készítünk, amiket percek alatt összeállíthattok, sőt különféle dekorelemekkel személyre szabhatjátok, ünnepeknek és évszakoknak megfelelően öltöztethetitek őket. A központi elemet ezúttal a különféle méretekben kapható fém…..
Mindjárt itt a húsvét, és vele a tavaszi szünet, ami az ilyenkor szokásos ünnepi elfoglaltságok mellett kiváló alkalmat jelent a feltöltődésre, és arra, hogy akár teljes egészében alkotásra szánjunk néhány napot. Talán nem véletlen, hogy épp néhány napja hirdetett gyermek- és ifjúsági rajzpályázatot…..
Nemrég mutatkozott be nálunk a kifejezetten gyerekeknek szánt fényképezőgépeket forgalmazó ZumyZoom. A márka megálmodójával, Vers-Bányai Zitával nemcsak egy interjút készítettünk - ami ITT olvasható -, de hozunk nektek néhány könnyen megvalósítható, érdekes ötletet a kreatív hobbi és a fotózás nem…..
A tavalyi ősz egyik legjobb kalandja volt számunkra a tállyai Kerekdomb Fesztivál, melynek legnagyobb vonzerejét a különböző zenei programok, a finom borok és a festői környezet mellett a számtalan kézügyes, kreatív program jelentette számunkra, a marcipánfestéstől a csuhébabák készítésén át a…..
Az AkzoNobel, a világ egyik vezető festékgyártója egy nemzetközi szakemberekből álló designer- és színszakértő csapat bevonásával már több mint húsz éve dolgozza ki az adott évre jellemző új színpalettákat, trendeket, és jelöli ki minden ősszel a következő év színét. Ahogy erről tavaly szeptemberben…..
Biztosan tudjátok, hogy ma, azaz március 22-én ünnepeljük a víz világnapját! A jeles napot, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a tiszta édesvíz fontosságára és a vízkészletek veszélyeztetettségére 1993 óta minden évben március 22-én tartják. Bár a világnapot elsősorban a globális problémák…..
Húsvét kapcsán már hetekkel az ünnep előtt igyekszün sokféle kreatív tennivalót mutatni nektek a gyerekjátékoktól a lakásdekoráción át a klasszikus húsvéti kiegészítőkig. A hagyományosan felbukkanó teendők listájáról gyűjtöttük össze azokat, amiket könnyen kiválthatunk az első látásra kézenfekvőnél…..