Regisztráció Blogot indítok
Adatok
N.di

160 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel a diétám kellős közepén járok, de nyilván kívánom azért a nasit én is, és van, hogy az édeset annak ellenére, hogy inkább sós típus vagyok, kellett egy olyan süti, amit én is büntetlenül ehetek. Persze nem az egész tepsivel :D de napi pár kocka belefér, hogy az effajta vágyam is ki legyen…..
Majdnem 2 év telt el az utolsó feltett recept óta, illetve másfél év Kedvesem elvesztése óta. Sok minden változott azóta velem is, körülöttem is. Elköltöztem, új életet kezdtem. Valamint belefogtam egy őrült :D diétába.  Szóval ennek örömére a visszatérésnél egy egészséges receptet hozok. Hátha még…..
Nem igazán rajongok a karfiolért, viszont párom nagyon szereti a karfiollevest. Én pedig bármilyen krémlevest. Így utána olvastam egy-két receptnek, hogy hogyan is tudnám megszeretni ezt a zöldséget (hiszen ha pizza alapként megszerettem, biztos van mód a levesre is :) ) Az…..
Life Advice Reform Lasagne 2018.03.27 09:31:21
Reform. Ez az a szó, amire most minden fitt őrült ráugrik, és ez az a szó, amiről mindenki azt gondolja, hogy valami elképesztően bonyolult dologról beszélünk. Pedig nem. Ez ugyan olyan étel mint a többi, azzal a különbséggel, hogy sokkal jobb tápértékkel rendelkezik, valamint…..
Life Advice Narancsos kölestorta 2018.02.28 10:30:00
Az Amikor az ember úgy dönt, hogy vesz egy irányváltást, és eloldalaz az egészséges táplálkozás felé, azt hisszük, hogy akkor innentől kezdve minden földi jóról le kell mondanunk. Pedig ez koránt sincs így. Csak más alapanyaghoz kell nyúlnunk. Ami visszaadja ugyan azt az élményt, mint bármelyik más…..
N.di 2018.03.01 10:15:09
@villám.ló.láng.nyelv:

Mivel Sport táplálkozást tant (is) tanulok - igaz egyenlőre saját magamat okosítom könyvekből, mert a tanfolyam áprilisban fog kezdődni.- ezért én ilyen szempontból vizsgálom a táplálkozást és az alapanyagokat. Nem minden a GI érték :) Fontos!!! hogy lassan felszívódó szénhidrát.

Köles élettani hatásai:
A köles számos pozitív hatással lehet szervezetünkre, íme néhány ezek közül, ami minket közvetlenül érint:
visszaállítja a sav-bázis egyensúlyt, mely gyakran stressz hatására, túlzásba vitt diéta vagy magas húsfogyasztás miatt, valamint rendszeres dohányzás következtében bomlik fel – már persze aki foglalkozik ezzel a kérdéssel, mert máig vitatott, hogy mekkora valós jelentőséggel bír
segít helyreállítani az emésztést
gyulladáscsökkentő a magas mangántartalomnak köszönhetően
mikrotápanyag tartalmánál fogva erősíti az immunrendszert.

Általános egészségi állapotra gyakorolt további hatásai:
candida betegek diétájában fontos szerepet tölt be a köles, mely megakadályozza, hogy a tápcsatornába megtelepedett gombák elszaporodjanak
megvéd a fogszuvasodástól, erősíti a látást, késlelteti az öregedést
rendszeres fogyasztásával csökkenthető a daganatos betegségek kockázata
csökkenti a vér koleszterinszintjét
Felhasználása

A köles tápanyagtartalma
100g köles 73g szénhidrátot, 11g fehérjét, és 4g zsírt tartalmaz. A benne található fehérjék biológiai értéke közepes, mint minden gabonáé.
Nyilvánvalóan elsősorban szénhidrátforrásként tekinthetünk rá.
A megfőzött köles glikémiás indexe közel azonos a fehér rizsével. Azonban nem elhanyagolható tény a kölesnek a szervezet sav-bázis egyensúlyára gyakorolt hatása. A kölest hagyományosan lúgosító hatású ételként ismerik, ami egy olyan húsevő közösségben, mint a miénk, nem utolsó tényező.
Szeretem a halakat, és fontosnak tartom a halfogyasztást, annak ellenére, hogy tudom, amit itthon a boltban megveszünk, köszönő viszonyban sincs azzal, amit mondjuk egy tengerparton fogyasztunk el. Sajnos ilyenhez nem volt még szerencsém, így nekem a hal ez a boltban kapható,…..
Life Advice Brokkolis rakott csirke 2018.02.12 07:00:00
A múlt héten elkezdtem a Forever Living C9 programját. Sokan mondták, hogy nem fogom bírni, és hogy mennyire nehéz. Szóval, nem az. És élvezem. Határozottan. Sokkal energikusabb vagyok. :) Párom szerint pörgök, mint egy búgócsiga :) Arról, hogy miről is szól ez a program, jövőhéten lesz szó. A…..
Life Advice Ostoros Kalács 2018.02.07 07:00:00
Karácsonykor a szomszédok meghívtak minket egy kávéra/teára, és mellé kínálták ezt a kalácsot. Szoktam csinálni kakaós csigát, és kakaós kalácsot is, mert párom nagyon szereti, de ez sokkal finomabb volt az enyémnél. Így azonnal nyúltam a receptet. Majd jött a…..
Először is! Szögezzük le, nem akarok senki agyára menni, sem tukmálni. Csupán vázolnék egy lehetőséget, amit én 5 évig tartottam baromságnak. De szó szerint. Akkor volt az első megkeresésem. Nyilván a tőlem megszokott nyerseséggel küldtem el :) és csak néztem a körülöttem…..
Life Advice Tepertős pogácsa 2018.01.31 07:00:00
Bár én most életmód váltás közepén tartok, azért páromra nem erőltetem rá a saját terveimet :) Így neki továbbra is készítek minden finomságot, és ezeket nyilván meg is fogom osztani.  Most a pogácsa van soron. Méghozzá a tepertős vagy töpörtyűs pogácsa. Mivel a 2 coca…..
Ismét egy villámgyors tésztarecept. Az embernek nem mindig van kedve és ideje akár egy órát is a konyhában tölteni. Enni viszont kell, ráadásul van, aki rajong az evésért (ÉN :D). Így össze kell hozni a villámgyors főzést az étkezés élvezetével. Szóval ez a recept…..
Mivel múlt héten 2 cocát vágtunk, ezért töménytelen mennyiségű sertés hússal rendelkezünk. A fagyasztónkba gyakorlatilag egy tűt nem lehetne leejteni.  Cocáinkról tudni kell, hogy nem tápon nevelkedtek, nem 2 hónap alatt lettek 200, hanem majdnem fél év alatt lettek 130…..
Life Advice Kíméletes Hamburger 2017.11.29 07:00:00
Nem egyszer említettem már, hogy a gyors kaják és én jóban vagyunk. Nagyon. Azonban az utóbbi időben sokkal jobban megfontolom, hogy mikor mit eszem, és figyelek arra, hogy az ne csak tápláló, hanem némiképp alakbarát is legyen. De szerencsére vannak a Pékfivérek, akik - úgymond -…..
N.di 2017.11.29 21:57:33
@Willkommenskultur: 172 centi vagyok 60 kilóval :) Nincs gond az alakkal, heti 3szor sportolok :) (nyáron 5ször) De szeretek odafigyelni a táplálkozásra, és mindenkinek ezt javaslom :);)
Szeretem, amikor a hétvégi reggeleken nem kell rohanni sehova. Bár ez főként a vasárnapokra vonatkozik. Ilyenkor van több időm (10 perc már sokat számít hétköznap reggel :D) a reggeli készítésére. Mint tudjuk, a nap legfontosabb étkezése. Tartalmas kell, hogy legyen, hogy utána…..
Az augusztus, szeptember nekem a verseny szezon futásban. Ilyenkor rengeteg szénhidrátot próbálok bevinni, húst viszont minimálisat fogyasztok. Tésztának a futásra kifejtett jótékony hatásán kívül hatalmas előnye, hogy irgalmatlan gyorsan elkészül, rengeteg féleképpen variálható, és eszméletlen…..
N.di 2017.09.26 10:34:11
@kilgore.trout: Hmmm... köszönöm az infót. Bevallom ezt még nem hallottam. legközelebb kihagyom ezt a lépést! :)
N.di 2017.09.26 10:35:03
@Mitzi von Küche: Igen,így van, frissen a perfekt, de én másnap is ezt vittem munkába. Úgy sem volt rossz :) ;)
Heti bűnbeesés Karfiol pizza 2017.07.17 23:11:10
Tényleg lehet karfiolból pizzát készíteni és a legjobb az egészben, az hogy tényleg finom :)Nem nagy ördöngőség, lehet minden majd karfiol darabkás lesz a konyhádban, de a végén amikor a gyerekek közlik, hogy ez tuti nem karfiolból van és ne vicceljek már, akkor érzed, hogy jól dolgoztál :) A recept…..
Life Advice Paradicsomos fusilli 2017.07.19 08:31:19
Nálam javában tombol a paradicsomszezon. Eszméletlen az idei termésünk, nem győzzük szedni. Persze ez nem panasz. Imádom. Ahogy a tésztát is. Az olasz konyhát is. Adja magát tehát, hogy paradicsomos tésztát kell készíteni. Mivel az idei az első évem, hogy ekkora konyhakertet nevelgetek, gyakran…..
A paradicsom és paprika palántáim irtózatosan megnőttek és roskadoznak a nagy mennyiségű termés alatt. Így már előre örülök, hisz bőven tudok eltenni paradicsompürét. De mielőtt eljutnánk oda, a legelső leszedett termésekből kötelező elkészíteni a nyár alap ételét: A…..
Life Advice Tökfőzelék 2017.07.05 11:00:00
Újdonsült kertünk elkezdte önteni magából a friss zöldségeket. A nyár szépségei. Imádom! Nekem a nyár szépségei közé tartozik az első leszedett, finom, zsenge tökből készített főzelék. Friss kaporral. Mennyei! Gyerekkoromban anyukám az asztal körül kergetve próbálta…..
Nagyon szeretem a halakat, főleg nyáron, amikor 1: nem akarok órákat a konyhában lenni. 2: Csak könnyen emészthető, egészséges ételekre vágyom. A hal ilyen. Minden mennyiségben.  Nem főlök meg a konyhában, nem terheli meg a pocit, és még bűntudatom sem lesz, mert egészséges…..
Imádok a tésztákkal kísérletezni. Mindig is tésztamániában szenvedtem. De amióta megvettem a tésztanyújtó gépemet meg főleg :) Nem lehet összehasonlítani a bolti tésztával, legyen az bármilyen jó márka. Amikor készítek tésztát, mindig többet gyártok, mert magamnak egy…..
N.di 2017.02.25 07:55:26
@éhezőtehervonatfékező: igen. Biztos. Elképesztően finom, és omlós lesz. Ezzel most lehet hogy hülyeséget mondok, de gondolom a tejszín miatt nem. De szerintem 20 perc főzés is elég lenne neki. Mivel én mást is csináltam mellette, én fél órát főztem. De tényleg alaphangon.
Life Advice Joghurtos pogácsa 2017.02.16 07:00:00
Amikor valamilyen tartalmas levest készítek, nem szoktam mellé különösebb második fogást tálalni, mert úgy sem férne belénk :). Inkább pogácsát szoktam sütni mellé. Van egy nagyon finom sajtos pogácsa receptem, ami pillanatok alatt összedobható, hiszen nem kell…..
Bár én többnyire hús párti vagyok, a legtöbb tésztaételemhez is teszek valamilyen húst valamilyen formában, valamelyik nap elért az a pont, mikor nem bírtam ránézni a húsra. Valami igazán könnyed, laza, üde kajára vágytam. Aminek az elkészítése is egyszerű. Gyors kutakodás…..
N.di 2017.02.12 18:27:57
@Andrass9: Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, meg fogom fogadni :)
Life Advice Császármorzsa 2016.11.08 08:40:00
Kedvesem egyik legnagyobb kedvence. Egy örök klasszikus. Rengeteg elkészítési mód található az interneten, én most azt írom le, ahogy mi szeretjük. És igen, jól látjátok, nem teszek bele citromot. Kár szaporítani a szót! Szerintem az egyik legzseniálisabb édes tészta féleség! Bármikor!…..
N.di 2016.11.13 22:41:43
@Jutiput: A búzadara nem az. Az búzadara. Mint ahogy a liszt sem tészta. Az liszt. A császármorzsát, ami igen, búzadarából készül, kevés liszt hozzáadásával, (Nálunk, más pedig más recept alapján készíti, ami sokkal több lisztet tartalmaz.) mi, Kedvesemmel, az édes tésztaféleségek közé soroljuk. Nálunk annak számít. :) Ilyen egyszerű :) Szép estét :)
Kedvesem valamelyik nap közölte, hogy bár nagyon szereti amiket főzök neki, mégis vágyna valami igazán magyaros ételre, ami lehetőleg édes legyen. Szerencsére meg is nevezte. Baromi rég evett már mákos gubát. Ő nagyon szereti a mákot, én kevésbé, igazából csak karácsonykor…..