Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kertész Anna

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Checkout Mit mutat a Buddha? 2019.07.18 13:58:53
Ha egy európai besétál egy keresztény templomba, még akkor is érti, hogy mit lát, ha nem vallásos, és még soha nem volt misén: persze nem biztos, hogy mindenki felismeri az északi reneszánsz templomépítészet stílusjegyeit, de azért a gótikus templomot elég sokan meg tudják különböztetni a baroktól,…..
A világutazás annyi gyaloglással, csomagcipeléssel és még ki tudja, mennyi egyéb fizikai aktivitással jár, hogy tulajdonképpen sportnak is felfogható. De ami a napi szintű mozgásunk, az valójában nem számít sportnak és nem terheli meg különösebben a test izomzatát, így mindenképp érdemes a fitt…..
A világot bejárni rengeteg utazással jár. Az aktív, kirándulós, barangolós, világot felfedezős napokon túl, vannak olyanok is, amikor órákon keresztül kell buszon vagy repülőn utazni. A repülőn még csak-csak fel lehet állni, kicsit jönni-menni, no de a buszon? Itt aztán nem sok lehetőség marad, ha a…..
Ha másfél órás sorbanállás után végre bejutsz a Din Tai Fungba, és kihozzák a világ legfinomabb gőzgombócait, talán eszedbe sem jut, hogy Hongkongban tényleg nehéz az élet. Ugyanis nemcsak a gazdag üzletemberek, hanem a felhőkarcolók árnyékában meghúzódó szegénytelepeken élők is osztoznak a…..
  Most, hogy visszajöttünk Laoszból, eltelt egy hét, már merünk nagy mellénnyel beszélni arról, hogy hogyan lehet megúszni a maláriát egy súlyosan fertőzött országban. A malária az egyik legelterjedtebb trópusi betegség, amit az ún. Anopheles (görögül haszontalan) szúnyogok terjesztenek. Évente kb.…..
Sri Lanka zenéje régóta rejtély a Nyugaton, sőt Dél-Ázsiában is. Ismerősen hangzik, mégis van benne valami szabálytalanság, ami akkor érthető meg igazán, ha megismerjük a zenét és a táncot összekötő történeteket. Jim Sykes chicagoi egyetemi professzornak írtunk egy levelet, hogy ha már szakértője a…..
Hogyan tesz tönkre egy embert a kórházi fertőzés? Péter mindig sportolt, aktív életet élt. Pár éve az epéjével került kórházba, azóta 5 műtéten és egy fertőző osztályon van túl. Élete munkás évtizedét még szerette volna tevékenyen tölteni, még voltak tervei. Ezeket mára feladta...
Jövő héten szavaz a parlament arról, hogy azok a szülők, akik nem elég "együttműködőek a tanárokkal, óvónőkkel, gyermekorvossal vagy védőnővel, súlyosan veszélyeztetik a gyermeküket. Jobb esetben csak védelembe veszik a gyerekeket, rosszabb esetben akár el is szakíthatják őket szüleiktől...
Rengeteg mítosz és tévhit övezi még mindig a fogyatékos emberek lakhatása körüli vitákat. Miért nem jó nagy intézetben élni, annak ellenére sem, ha ott gondoskodnak az emberről? Miért tolunk ismét milliókat egy korszerűtlen rendszerbe? Kozma Ágnes szociálpolitikus szerint ezekben a hónapokban…..
„Amikor egy hat éves kislány először kérdezi meg az embert, hogy akkor doktor bácsi én akkor most meg fogok halni? Nyilván mellbevágja” – mondja Dr. Benyó Gábor, aki szerint ma Magyarországon nem érvényesülnek sem a szülőnek, sem a gyereknek a jogai, hogy megválaszthassa, hol akar meghalni. A…..
Miért van szükség jogvédelemre? Kiknek a jogát, miért és hogyan védi a TASZ? Kitekintés, szubjektív, de kritikus interjúsorozat a TASZ kommunikációs munkatársától, kitörés az elefántcsonttoronyból. Első rész: „Senkit nem foszthatunk meg attól a lehetőségtől, hogy felnőttként élje az életét!”..