Regisztráció Blogot indítok
Adatok
T. C. Lang

224 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
T. C. Lang Széttört akkordok 2022.03.07 17:30:36
  Kevés könyvről mondhatom el, hogy olyan sokszor olvastam el, mint a Széttört akkordokat, talán csak a saját regényemet bújtam többet megjelenés előtt. A körmök kifejezetten a könyvhöz készültek, köszönet érte Kanász Boginak ♥ (A'karom)   Bogár Erikával az online ismeretségünk valamikor a…..
T. C. Lang Szilánk 2021.12.28 14:06:05
Krencz Nóra Szilánk című regényéről írt könyvajánlóm október óta várta, hogy élesítsem, de a tanulmányaim és egyéb kötelezettségeim miatt csak most került rá sor. Időközben a hozzá lőtt kép is aktualitását vesztette, így újat készítettem, de azért megmutatom az őszi fotókat is. :) Nem biztos,…..
T. C. Lang Lelkem titkai 2021.11.14 20:11:15
Bizonyára észrevettétek, hogy nem tőlem hangos az internet, nem én folyok a csapból, nem velem van tele a Facebook- és Instagram-hírfolyam, és a blogbejegyzéseim is megritkultak. Az eddiginél is több fronton kell helytállnom, ezért kénytelen voltam valamelyik területen visszavonulót fújnom, és –…..
Tavaly olvastam Kucsora Zsolt Eclipse – Christine, avagy egy autóverseny története című könyvét, amelyből kiderül, milyen megpróbáltatások árán jutott Szerencsés „Kucsi (Kurva jó ez a kocsi)” Zoltán álmai autójához, egy Mitsubishi Eclipse-hez, illetve miként talált rá élete párjára – ami a lány…..
T. C. Lang Az apokalipszis elmarad 2021.06.28 17:12:54
A Balaton közelsége ellenére is alaposan megkínzott a pokoli hőség. Ugyanakkor meg is ihletett, az ebből született novellát pedig beküldtem a JCDecaux Hungary Álljon meg egy novellára! című pályázatára. Tekintettel a beküldött novellák számára nem sok esélyt látok arra, hogy a legjobb húsz…..
A bétázásokat leszámítva soha nem előre eltervezett lista alapján haladok a könyvekkel. Hiszek abban, hogy ha ösztönből választunk olvasmányt, akkor a könyvek pont a megfelelő időben, okkal kerülnek a kezünkbe: hogy tanuljunk belőlük, vagy egyszerűen csak katartikus élményt okozzanak. Így voltam M.…..
Több könyves csoportnak is tagja vagyok Facebookon, és úgy tapasztalom, a sorozatok és az önálló regények viszik a prímet olvasói berkekben, a novelláskötetek azonban méltatlanul elhanyagoltak, nagyon kevesen osztják meg, hogy ez az aktuális olvasmányuk, vagy most fejeztek be egyet. Pedig a novellák…..
Úgy éreztem, hogy két előolvasás között szükségem van egy hirtelen felindulásból elkövetett olvasásra. Gondoltam, Pfiegel Dóra Tindertojása pont megfelel majd a célnak, biztos valami könnyed chick lit lesz a netes párkeresésről, kellemesen kikapcsol. Az alcím, „Csak az érzéseim voltak valóságosak”…..
T. C. Lang Gyere haza tegnap! 2021.01.20 21:46:12
Saláth Barbara sokoldalú író, több műfajban is otthonosan mozog. Eddig külföldi helyszíneken játszódó romantikus krimiket olvastam tőle (Álnok érdek-sorozat), amelyeket Hallie Nadal néven jegyez, illetve a Tompa fényű napok című, magyar közegben játszódó drámát, amelyet Borbíró Klára néven adott ki,…..
Nem gyakran pályázom, de amikor megláttam a Trivium Az igaz szerelem című pályázatkiírását, rögtön tudtam, hogy ez nekem szól. Egyrészt a témaválasztás miatt, hiszen alapvetően romantikus történetek pattannak ki a fejemből, másrészt a kiírás illusztrációja miatt éreztem egyfajta sorsszerűséget,…..
Nádasi Krisz oldalán figyeltem fel Kucsora Zsoltra, ahol Krisz megosztott egy részletet az általa lektorált Eclipse – Christine, avagy egy autóverseny története című könyvből, ami felkeltette az érdeklődésemet. Habár nem vagyok a tuningolt autók szerelmese, tizenévesen rajongtam a Forma-1-ért, és…..
Szollár Bence nevére a Molyon figyeltem fel, amikor novellájával elnyerte a Merítés díját. Nagy hatással volt rám a története, kíváncsi lettem más műveire is. Így akadtam rá a Frontlázra, amit a szerző jóvoltából lehetőségem nyílt elolvasni. Ismeretlen terepre vetődtem, még soha nem olvastam…..
Nem a Váláshelyzet az első könyv, amit R. Kelényi Angelikától olvastam, és minden bizonnyal nem is az utolsó. Könnyed stílusa magával ragad, története szórakoztat és elgondolkodtat...
Nem is olyan rég írtam ajánlót Szabó Tamás Holdvíz című könyvéről, amelynek középpontjában egy testvérek között szövődő szerelem áll, most pedig meginterjúvoltam a szerzőt: bepillantást enged az alkotás fázisaiba, elárulja, miért pont a '90-esben játszódik meghökkentő szerelmi története – azt is,…..
L. J. Wesley nevével valamelyik Facebook-csoportban találkoztam először, majd a név gazdájával személyesen többször is író-blogger-olvasó találkozó keretében. Az egyik ilyen rendezvényen lecsaptam az Egy űrállomás-takarító naplója című sci-fi paródiájára, amivel bebizonyította, milyen élénk a…..
Szabó Tamás Holdvíz című regényével a Facebookon találkoztam először: görgettem lefelé a posztokat, és egyszer csak szembejött velem egy gyönyörű borító. Egy kezemen meg tudom számolni, hány borító ejtett rabul, de most ez történt, meg is jegyeztem magamnak a könyv sejtelmes címét. Nem sokkal később…..
Tizenhat évesen olvastam el először Margit Sandemo Jéghegyek népe című 47 részes könyvsorozatát, akkor egy életre elbűvöltek a boszorkányos történetek, meg a fantasyk úgy általában. A Boszorkánydinasztia című sorozat első részét képező Utolsó kívánságra egy boszorkányok jegyében telő…..
Saláth Barbara neve ismerősen csenghet a blogom követői számára: született egy bejegyzésem a Hallie Nadal néven jegyzett Álnok érdek-sorozatának két részéről, levett a lábamról a fordulatos, humoros történeteivel. A Tompa fényű napok című családregénye bejutott a Twister kiadó…..
T. C. Lang Bevásárlás 2020.05.05 15:46:13
A maszk viselése az utcán számos vicces helyzetet szülhet, bemutatok egy verziót, amelyet az Imádom a könyveket felhívására kanyarítottam. :) T. C. Lang Bevásárlás  ..
T. C. Lang 2020.05.12 14:17:21
@székely mónika: Köszönöm szépen, örülök, hogy feldobtam a napod. :)
Ismét beköszöntött a hétvége. :) Itt csodálatos, napsütéses tavaszi idő van. Használjátok ki ezt a kellemes meleget, és menjetek ki a szabadba! Egy fa tövébe lekuporodva, vagy a verandán ücsörögve is fel lehet csapni egy könyvet. Mondjuk Margit Sandemo Jéghegyek népe sorozatának Nincs menekülés című…..
T. C. Lang 2020.05.12 14:12:36
Aki régóta követ, az találkozhatott már a blogomon Kocsis Nagy Noémi nevével: 2016-ban készítettem vele interjút. Nemrég megjelent új könyve, A kínai rejtély kapcsán faggattam őt ismét az elmúlt évekről, írásról, nehézségekről, könyvfesztiválról, a keleti kultúráról és a jövőbeni terveiről. TCL:…..
T. C. Lang Szellemváros 2020.04.02 19:05:29
Különös érzések kavarognak bennem, nehéz szavakba önteni őket. Reggel szikrázó napsütésben indultam el siófoki munkahelyemre. A máskor oly forgalmas utakat néhány autó szelte csupán. A piros lámpánál egymástól a szükségesnél nagyobb távolságra várakoztak a szabad jelzésre. Még most sem tudom…..
T. C. Lang Anyatest és mozgás 2020.01.23 15:23:13
Hosszas töprengés után nem íróként, hanem feleségként és háromgyermekes anyaként, meg egy picit edzőként szólok most hozzátok. Míg a tinédzserek zöme túlsúllyal küzd, engem a karcsúságom miatt cikiztek. Megkaptam, hogy ilyen lábakat inkább rejtegetni kéne, nem miniszoknyában mutogatni. Egy pálcika…..
T. C. Lang 2020.01.31 11:02:05
@mentorosh lecsó: Frissítés után nem jelent meg a hozzászólásod, gondoltam, elrontottam valamit. :))
Taps a vízilabdás lányoknak, meg persze a fiúknak is! :)
T. C. Lang 2020.01.31 11:37:56
@szánmonoxid: "(...) szerinte a régi módszerekkel már nem tudott több embert elérni, azonban most mindenki rá figyel, hatalmas siker volt az akció." - erről szólt Norbi videója, nem az egészségről, és nem arról, hogy a férfiak mennyire találják vonzónak/nem vonzónak a kigömbölyödött feleségüket.
(index.hu/gazdasag/2020/01/29/norbi_levelben_tomjenezi_magat_a_franchise-partnerek_elott/)
Egyébként minden férfinak, aki nem találja elég kívánatosnak az asszonyt a szülés után megmaradt pluszsúllyal, legyen az akármekkora is, mélyen magába kéne néznie, hogy ő vajon mit tett meg azért, milyen áldozatokat hozott, hogy a nőnek legyen lehetősége visszanyerni a terhesség előtti súlyát?
Ha egy nő túlsúllyal küzd, jó eséllyel - tűzoltásként - koplaláshoz folyamodik, a férje pedig ehhez asszisztál, behunyja a szemét, talán még támogatja is benne, holott mindketten tudják, hogy kétszer annyit fog egy önsanyargató diéta után visszahízni. Ha a feleség eljárna hetente háromszor mozogni, akkor ki főzné meg a vacsorát, ki mosna, vasalna, takarítana, ki ülne le a gyerekkel tanulni? Persze mindezt a munkahelye mellett. És persze a férfinak nehogy le kelljen mondania a pörköltről, mert a neje átszokott az egészséges ételekre...
Mielőtt egy így gondolkodó férfi karcsúbb nő után néz, vagy beadja a válókeresetet, megteremthetné a feltételeket a felesége számára az egészséges életmódhoz.
Vannak olyan férfiismerőseim, akik fél órára sem tudják nélkülözni az asszonyt a gyerekek mellett, nemhogy heti hétszer másfélre, de több az olyan, aki nem ilyen maradi gondolkodású és támogatja a felesége ez irányú törekvéseit, sőt, vannak, akik együtt sportolnak.
T. C. Lang 2020.02.05 10:11:56
@szánmonoxid: A koplalással az a baj, hogy ilyenkor nemcsak a tényleges napi energiaszükséglet alá mennek, ami még súlycsökkentést eredményez, hanem az alapanyagcsere-szükséglet alá, ami fogyás helyett zsírraktározáshoz vezet, de ezzel, gondolom, te is tisztában vagy.
"Ami a mosást illeti, tudtad, hogy feltalálták már a mosógépet, és amíg az dolgozik, nem kell felette állni?"
Érdekelne egy olyan modell, ami szétválogatja a ruhákat mosás előtt, kiteregeti őket, leszedi, kivasalja, összehajtogatja és beteszi a szekrénybe, ha tudsz ilyet, legyél szíves, írd meg a modellszámot. :) (A 2in1 - szárító- és mosógép, illetve a Bejárónő2.0 modell nem jöhet szóba.) Mosogatógépről is hallottam, de a háztartások jelentős részében nem tartozik az alapfelszereltségbe.
"A gyerekkel meg az apja is leülhet tanulni, sőt, láttam már főző és takarító férfit is (ehhez elég a tükörbe néznem)."
Dicséretes, hogy ilyen férfi néz rád vissza a tükörből, nekem is ilyen férjem van, nem is szültem volna három gyermeket másmilyennek. De ugye tudod, hogy a férfiak többsége nem olyan haladószellemű, mint ti? Te sportember vagy (vagy voltál), neked természetes a mozgás, nekem is, a férjemnek is az, hogy eljárok, eljárunk. De a férfiak jó része még mindig úgy véli, hogy a nő dolga a házimunka és a gyereknevelés, ő meg hazamegy, leül a kanapéra, bekapcsolja a tévét vagy nyomkodja a telefont, várja, hogy a neje elkészítse és elé tegye a vacsorát, a gyerekek meg hagyják békén, mert elfáradt. A férfi ne csak elvárásokat állítson fel a felesége alakját illetően, hanem adjon is cserébe az idejéből és az energiájából. Erről eszembe is jutott egy reklámfilm: www.youtube.com/watch?v=7kox-QAYX8E
Egyetértek veled, nem kifogást kell keresni, hanem megoldást találni. A végén ugyanazt írtad, mint én a cikkben, hogy tévézés helyett mozogjon együtt a család, azonos állásponton vagyunk, csak más irányból közelítettük meg a témát. :)
És ha ezek után tele lesz bombanővel az ország: www.youtube.com/watch?v=Nj89_-84t1M
:)
A Nagy négyes – kezdetek A varázskapu rejtélye című könyv szerzője, Sas Gabriella szakújságíróként fejlődő szemléletmóddal és érzékenyítéssel foglalkozik, innen jött az ötlet, hogy ebben a témában ír mesekönyvet az 5-10 éves korosztálynak...
Már követem egy ideje Kovács Attila munkásságát, aki nemcsak gyerekkönyveket ír, hanem előadásokat is tart a fiatal korosztálynak az (értő) olvasás fontosságáról. Ha a Kovács Attila név nem mond nektek semmit, akkor ismerősen csenghet a Howard Matheu különleges esetei című detektívsorozat…..