Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sherlocked

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
sherlocked 2013.10.03 10:03:24
Kedves Macska_fogó!

Barátommal nagyon szeretnénk egy kiscicát tartani (belvárosi lakásunkban), de felmerült néhány kérdés. Mivel mindketten 9-10 órákat dolgozunk, aggódunk, hogy egy 4-5 hónapos cica mit csinálna egyedül ennyi ideig? Azzal tisztában vagyunk, hogyha idősebb cicát vennénk (fogadnánk örökbe), akkor ő átaludná ezt az időszakot (simán :)), de mi nagyon ragaszkodnánk egy fiatal cicához, ezt az életfázisát is szeretnénk vele együtt megtapasztalni/átélni. Még az jutott az eszünkben, hogy rögtön 2 cicánk legyen, akkor majd eljátszanak egymással, de ezt a megoldást kicsit soknak éreznénk. Neked milyen tapasztalataid vannak egyedül hagyott kiscicákkal kapcsolatban? (Még az jutott az eszembe, hogy anyukáink, testvérem vigyázhatna a cicára napközben, de ez a gyakorlatban lehet kissé furcsán hatna...)
A másik kérdésem inkább a távolabbi jövőre vonatkozik: 3-5 éven belül szeretnék kisbabát is (hogy mennyi mindent szeretnék... :)), de kicsit tartok egyrészt a toxoplazmózistól, másrészt hogy a cica hogy fog reagálni a babára. Inkább attól félek, hogy nem vagyok rezisztens, az hogy milyen viszony lesz macska és gyerek között, azt tudom kontrollálni, annak utána tudok olvasni, hogy milyen tippek vannak a két fél közelítésére :). (Ez utóbbi azt hiszem inkább a család aggodalma.)
Előre is köszönöm bármilyen nemű hozzászólásod, észrevételed!

sherlocked
sherlocked 2013.10.03 16:53:41
@Macska_fogó:

Nagyon köszönöm a gyors és részletes választ :). Azt kell mondanom, hogy nagyon megnyugtattál a "kiscica 8 óráig egyedül van - nem unatkozik?" problémakörrel kapcsolatban. A link, amit küldtél szintén nagyon hasznos, ezt is külön köszönöm!Most már sokkal nagyobb biztonsággal fogunk belevágni a cicaprojektbe. :)