Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moriarti

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
37 kép a mai ismétlőválogatásban! 2016-ban közölt fotók: 1972. Tankolás az ÁFOR kútnál. A kép a Faluszéli házak című film forgatásakor készült. Forrás: FORTEPAN..
moriarti 2023.08.15 13:27:21
@LvT: Ez egy Majakovszkij vers átirata.
A magyar műfordítás kb. így hangzik (a végére nem emlékszem pontosan):
Zabálj csak ananászt
Fácánhúsba fúlj
Eljött az utolsó napod burzsuj.

Gimiben büntetésből Majakovszkij verset kellett tanulnom, ezt választottam a rövidsége és művészi értéke okán. :D
Ilyenkor, december elején már majd’ minden háziasszony azon töri a fejét, hogy karácsonykor mi kerüljön az asztalra. Vannak, akik minden évben egy-egy újabb recepttel állnak elő, és olyanok is, akik a régi hagyományokat követik. A keresztény tanítás szerint Jézus születésének napját megelőző időszak…..
moriarti 2018.12.07 14:42:05
@Duna Múzeum: Mármint 25 év? Vagy az átlagos élettartamra (70 év) gondoltak?
III. Béla királyunk Mátyás templomban lévő sírhelyének és maradványainak 2013 óta zajló vizsgálata kapcsán merült fel újra sokakban a kérdés: milyen eredetű nemzeti király-dinasztiánk és milyen ősi népektől eredeztethető a magyarság? Bár sok kiváló magyar történész foglalkozott már a témával…..
Ha legendáriumaik történeti hitelessége alapján kellene sorrendbe tenni a nagy keresztény ünnepeket, akkor kicsit más sorrendet kapnánk, mint a liturgia szerint. Az első az húsvét, ez stimmel, de karácsony és pünkösd helyet cserélne. A karácsonyi történetből a történeti hitelesség alapján elég…..
moriarti 2018.05.22 12:39:15
@Terézágyú: Ez igen, te még azt is tudod, hogy mcc-t mi érdekli.

Engem viszont az érdekelne, hogy honnan szorul egyesekbe ennyi gyűlölet Jézus ellen. Sajnos, sejtem a választ :-(
Vajon a matt, vagy a fényes papír illik a Breitling karórához? Vajon milyen hosszú cikket lehet elolvasni egy spaban a stresszűző arcpakolásra várva? Mi a kínosabb: ha Dundika, vagy ha Mark Zuckerberg egész alakos címlapfotója van kicsapva a tárgyalóasztalra? És egyébként is vannak…..
Értelmesek-e ezek politikai kiindulópontnak? Liberális vagyok. Konzervatív vagyok. Orbán. Bajnai. Államháztartás. GDP. (Stb.) Nyilván értelmesek. De ezt az értelmet a politikai spin doctorok, ideológusok, propagandisták és általában a politikai osztály főzi ki -- neked, olvasó.…..
moriarti 2013.10.28 13:14:58
@sanyix: Megfontolandó az ötlet :-)

Mindenesetre, egy olyan országban, ahol az újraelosztás ilyen mértékű, valószínűleg kisebbségben maradnának a nem támogatottak... (ha beleértjük pl. a családi pótlékot, meg az adókedvezményeket is)
moriarti 2013.10.28 13:26:21
@Shenpen: Ugye a tömegdemokráciák rákfenéje. De azért az elitista társadalmak sem éppen mindig a közérdek maximális előmozdításáról voltak híresek.

Azt hiszem, a probléma az emberi természetben lakozik, és épp ezért soha nem lesz megoldás a dilemmára. Legalábbis rendszerszinten nem, legfeljebb az egyén szintjén (vö. egyéni felelősség érzet, morál, meg ilyenek)

Ezért tűnik nekem - elvben- még mindig a legjobb válasznak a kereszténység, amely a megoldást mindig az egyén "megtérésében" látja, és nem a rendszerben.