Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mákos Diós

86 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan, de olyan levest találtam, hogy talán nem is lehet szavakba önteni. Ráadásul véletlenül. A történet még októberben kezdődött Vonyarcvashegyen, ahová azért utaztam, hogy leteszteljek egy éttermet, a Bock Bisztró Balatont. A tesztfogyasztás meg is történt, de úgy…..
Aki nem ismeri ezt az ételt, szimplán a kép alapján biztosan azt gondolja elment az eszem, ha ilyen furcsa kinézetű fogásnak örülök. Egy sonkás zsemle valami fehérrel, talán tojással, mindez leöntve egy sárga szósszal és a tetejére rábiggyesztve egy kis petrezselyem az elegancia…..
Kaptam egy rövid, frappáns kommentet a legutóbbi írásom után, ami mindösszesen ennyiből állt: „A leányfalusi Heim Sütöde kakaós csigáját is érdemes kipróbálni.” Már máskor is ajánlottak Budapesten kívüli helyeket, de az volt az első alkalom, hogy felkerekedtem és…..
A stílusos vidéki éttermiségre nincs más szó, csak az, hogy nagyszerű. Az összes eddigi tag olyan színvonalat hozott, amire azt mondtam: ejha. Meghökkentő és stílusos kompozíciók, csodás ízek, nagyszerű kiszolgálás, ízléses környezet és ezen felül pedig valamilyen…..
Egyértelműen nem. A Costes Downtown egy igényesen kialakított, letisztult formavilágú, mondhatni trendi étterem a Vigyázó Ferenc utcában. Sajnos azonban egy súlyos örökséget kell cipelnie a hátán. A nagytestvérnek csillaga van. Ráadásul történelmi, mert az első magyar…..
  Kezdem azzal, hogy valójában inkább 10-11 fogás volt. Az apróságok is olyan részletgazdagsággal kerültek kidolgozásra, hogy igazából már az első „hivatalos” étel előtt csak hümmögtünk. Régóta vágytam arra, hogy végigegyem egyszer a Salon sorát és bár magasra tettem…..
  A tavalyi nagy flódni összehasonlítást követően újra írok erről a nagyszerű süteményről. Akárhogy is keresem a gondolataimban, mindig az a vége, hogy számomra ettől kedvesebb édességet nehezen lehetett volna kreálni. Az összes töltelékelemet nagyon szeretem és együtt…..
Ritka alkalom, hogy cukrászdában vásárolok kakaós csigát. Jellemezően a pékségek és a hagyományos boltok terméke, pláne reggeli időben. Nagyon sok helyen délre már nincs is belőle és nem is sütnek újat, csak következő nap reggel. A Czinielt nehéz olyan lelkesedéssel…..
Fantasztikus, ami a gasztronómiát illeti. Miközben a megyét rengeteg, mindenféle problémákkal küzdő település jellemzi, a gasztronómia egy egészen különös irányba mozdult. Létrejött a minőség. Annak ellenére, hogy az egyik legszegényebb megye, mégis, most már három olyan…..
Az egész egy szokványos esti vacsorának indult. Kissé hűvös este volt a belvárosban, így a terasz helyett, inkább egy belső asztalt kértünk. Mindenki nagyon udvarias és előzékeny volt velünk, amivel tökéletesen hozták a helytől elvárható és már korábban is megtapasztalt…..
Már négy Michelin csillagos étterem van Magyarországon. Más karakterűek, de egyformán büszkék lehetünk rájuk. Azt hiszem. Hobby bloggerként nyilvánvalóan nem vagyok olyan szofisztikált tudású, mint a hivatásos ítészek, ennek ellenére most már elég kialakult elképzelésem…..
Mákos Diós 2015.04.29 09:33:22
@Mackósajt1: Nem marad meg úgy, mint korábban. Arra elég, hogy újra megptóbáljuk, meg arra, hogy egy hiba miatt ne írjam le teljesen.
Számos kommentben és baráti visszacsatolásban megkaptam már, hogy a Lidl kakaós csigája milyen nagyszerű, milyen finom és mennyire sok kakaó van benne. Hümmögtem, meg persze, de valahogy eddig nem volt leküzdhetetlen vágyam arra, hogy teszteljem. Egyszer majdnem, de késő délután…..
Nemrég egy ígéretes pékség nyílt a Pastrami közelében, egész pontosan a Lajos utca 93-99. alatt. A nevük egyszerűen Pékség. Nem tudtam eldönteni, hogy a piac, egy eddig kihagyott rését találták meg ezzel a névvel, vagy egyszerűen még nincs meg a végleges elnevezés. Nekem…..
Egyszerűen imádom a vidéki éttermeket. Valahogy másképp telik az idő vidéken. Semmi rezonancia, semmi túlzott pózolás, csak békés falatozás. Örömteli látni, ahogy a vidéki gasztronómia fejlődik. Szűkülő étlapok, növekvő minőség és szerencsére egyre igényesebb…..
Kisgyerekként az egyik leghőbben áhított pontja volt a hétnek az úszóedzés utáni „betérés” a tejivóba. Az illatok és az az érzés, hogy egy vendéglátóhelyen kiszolgálnak minket egyszerűen fantasztikus volt. Mi voltunk a sportolók. Én is, pedig valójában csak a nagyok…..
Azoknak, akik egy kis stílusos zenével kívánják kísérni a bejegyzésemet és a fokozódó étvágyukat, ajánlom ezt a nagyszerű albumot: The Best of Marvin Gaye Történt, hogy ebédidőre találkozót beszéltem meg a kóstolótársammal. Újlipótvárosban, az Ipoly utcában nemrégiben…..
A túró, mint alapanyag trendivé kezd válni az utóbbi időkben. A magyar konyhában már régóta számtalan sütemény és tésztaféle fő összetevője (rákóczi túrós, túrós lepény, túrós palacsinta, stb.), de a fine dining-ban mintha most került volna előtérbe. Persze az is…..
A XIII. kerületben, az Ipoly utcában már tavaly kiszúrtam egy Jókenyér pékséget. Mindenféle elfogultság nélkül állíthatom, hogy a lakókörnyezetemben fellelhető lehetőségek közül a Jókenyér kenyereit szeretem a legjobban, különösen a rozsos, magos változatokat. Érződik,…..
Nem is akármilyen. Életem legjobb Fricskája. Az egész egy figyelemfelkeltő maillel kezdődött, amiben tájékoztattak arról, hogy a Fricska gatropub egyáltalán létezik, és sok szeretettel látnak. Szuper, gondoltam megint összeálltak páran különböző éttermekből és próbálnak…..
Panificio il Basilico. Csodálatosan hangzatos elnevezés. Olaszország jut eszembe. Kis városka, tengerpart, gyönyörű kilátás a yacht kikötőre, egy finom kávé és friss, ropogós péksütemény. Mosolygós kiszolgálók sürgölődnek a teltházas aprócska helyen. Mindenki nyugodt, a…..
Mákos Diós 2014.12.09 00:55:13
@patiszon: Kedves Patiszon!
Teljesen igazad van. Több bíráló kell és több ismétlésszám.
Vállalod, hogy bíráló légy és utána megírd? Ha igen, én közzéteszem.
Mit lehet ilyenkor írni? Számban a kakaó ízével, lelkemben a gasztronómiai élménnyel, fejemben a hitetlenkedéssel. Őrületes „csigaszezon” van és a Butter Brothers őrületes holtversenyben került az élre. Arra az élre (a kakaós csiga ranglista élére), ahol már eleve…..
Mákos Diós 2014.12.09 00:47:00
@vilagpolgar: Köszönöm a pozitív visszacsatolást! A zacskó helyett én is inkább helyben fogyasztom:)
Benzinkúton eddig szinte semmilyen figyelmet sem fordítottam a pékárukra, így a kakaós csigákra sem. Sokszor amolyan lelketlenül kitett kis nyominger sütemények, hidegen szottyadtan. Persze nálam is eljött már az a pillanat, amikor a szénhidráthiány minden lehetséges falatot…..
Egy emlékért néhány szem meleg datolyáról?  Én igen. A degusztációs menüért. Még akkor is, ha a hozzá ajánlott borsorral összesen 31 136.- Ft fejenként. Nem mondom, hogy minden nap, de évente néhány alkalommal szívesen. Azt gondolom, hogy egy különleges, jól felépített…..
A kakaós csiga blog aktuális, minden bejegyzést követően frissülő kakaós csiga ranglistája. Ez a ranglista teljes mértékben szubjektív, aminek a kialakításában csak az összélmény játszik szerepet. Az egyes bejegyzések végén adott pontszámok egy 9-es skálán helyezkednek el…..
Mákos Diós 2014.09.04 18:55:36
@Róóbert: Szia!

Még nincs. Már voltam látogatóban és az egyik kedvencem lett!
Mákos Diós 2014.09.07 20:43:33
@ThroughAlphaNoir: Köszönöm az ajánlást! Kipróbálom.
Mákos Diós 2014.11.13 00:41:51
@kiraly.andras:

Szia!

Köszönöm a javaslatot. A Déryné hamarosan esélyt fog kapni!

MD
Egyszerűen nem mehetek el szótlanul, illetve íratlanul egy ilyen csúcsszuper hely mellett. Korábban már egy kommentben is felhívták a figyelmemet a Cserpes Tejivóra, de valahogy nem hittem benne. Nem tudom miért, de nem. Most ez megváltozott. Igazán nagyon klassz hely. Fantáziadús…..