Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Értetlenke76

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magasra csaptak az indulatok kedd és az Orbán-Putyin találkozó, a magyar-orosz energetikai megállapodás óta. A két vezető a paksi atomerőmű két újabb blokkja építéséről állapodott meg. Az ezzel kapcsolatos ellenérzések négy irányban jelentkeztek: A felhatalmazás hiánya…..
Értetlenke76 2014.01.16 21:16:55
@csak egy néző: Kétharmad apám! Kétharmad. áprilisig még simán belefér a hatodik, vagy hányadik módosítás.
Egy ezresből kijön és több balesetet megelőzhetünk vele. Megmutatjuk, hogy készül! ..
Értetlenke76 2013.12.08 19:43:39
Nem egészen értem a válaszolók fanyalgását. Először is, a tag egy szóval nem mondta, hogy ezzel a megoldással ki lehetne bekkelni a kötelező KRESZ előírásokat. Másodszor, és ezt az autósoknak üzenem, ennek még mindig több értelme van, mint az ültetett járgányaiknak, a bömbölő kipufogóval. Harmadszor, persze, hogy nem jó megoldás szabadon hagyni blankolt vezetéket, de egyrészt nem 230V-os hálózati feszültségről van szó, másrészt ez egy otthon kókányolt alkatrész, szóval inkább prototípusnak tekinthetjük, mint végleges megoldásnak.

Nekem bringásként nem az ugrott be elsőre, hogy milyen hatékony lenne ez a kocsik között, mert ott szerintem sem ér egy fabatkát sem. Viszont városban a kerékpárúton nagyon is hasznos lehet. Mivel a bringás eleve lassabban megy, mint egy autó, ezért nem annyira egyértelmű, ha valamiért lassítani kezd. És ott viszont tényleg jól jönne egy ilyen segédeszköz, hogy például ne másszak fel a bringámmal Mariska néni csomagtartójára, mert szegénykémnek az úttest közepén jut eszébe, hogy ő le akar szállni.

Mindent összevetve, nem lenne ez akkor marhaság, mint amekkorának sokan látják, csak valakinek egy kis pénzt kéne fektetnie a komolyabb kivitelezésbe. De az igazi megoldás az lenne, ha az iskolákban ismét bevezetnék a kötelező KRESZ oktatást, mert közlekedni azt nagyon nem tudunk. Se kerékpáros, se autós, se gyalogos.
Új ellenséggel találták magukat szemben Orbán Viktor kihívói: az időjárással. Juhász Péter, az Együtt-PM politikusának hétfő délutánra tervezett sajtótájékoztatója közleményük szerint az "esős időjárás miatt" maradt el. Az első reakció sokaknál az volt, hogy elég…..
KKBK A konyári tanár esete 2013.10.11 05:49:00
2013. január:Vizsgálatot indít a cigányozó konyári tanár ellen a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. A fenntartók megerősítették, hogy az internetre a minap kikerült felvételen valóban a község iskolájának tanára látható, ugyanakkor azt állítják, nem volt tudomásuk…..
Értetlenke76 2013.10.11 23:47:53
@tesz-vesz: Ami a szegregált iskolákat illeti, most is vannak ilyenek, úgy hívják őket, hogy tehetséggondozók. A baj csak annyi velük, hogy fizetősek. És az a nagy szőrös helyzet, hogy hiába lennének a legszegényebbek közt is tehetségesek, ha nem tudják kifizetni a tandíjat. A másik gond meg az lenne, hogy még ennél is nagyobb lenne a szakadék a gyerekek teljesítménye között, mint most. És 20 év múlva lenne néhány kiemelkedő képességű szakember, meg vagy hússzor annyi retardált, amelyik még az ujjait sem tudná elsőre hibátlanul összeadni.
"Hegyek között, völgyek között,hegyek között zakatol a vonatÉn a legszebb srácok közül,én a legszebb! téged választalak!Egy a jelszónk TARTÓS BÉKE,állj közénk és harcolj érte!Hegyek között, völgyek közöttzaka, zaka, zakatol a vonat...Zakatol a vonat! Ó-Ó!Téged…..
-Édesem, isteni volt ez a gombapörkölt, csinálsz jövő héten is? -Nem drágám, tudod gyilkos galócát csak egyszer eszik az ember! Talán nem ízléses egy morbid viccel kezdeni egy komoly témát, de a közismert tréfa jól rámutat arra, hogy a gyilkos galóca eredményesen…..
Értetlenke76 2013.10.03 14:05:27
@shitgun: Ez bizony nagy hiba, ugyanis a gombáknak nagyon fontos élettani hatása van. Bár egy-két kivételtől eltekintve nem tartalmaznak se fontos vitaminokat, se nyomelemeket nagyobb mennyiségben, viszont segítik ezeknek az anyagoknak a beépülését a szervezetbe. A megoldás az, hogy ha veszel gombát, akkor olyan helyről kell venni, ahol biztosan nem kerülhet bele mérgező fajta. Például a piacokon túlnyomó többségben olyan gombákat lehet kapni, amiket termesztettek, nem vadon szedtek. Ezek garantáltan nem mérgezőek, de még ezeket a gombákat is csak olyanok árusíthatják, akik rendelkeznek gombaszakértői bizonyítvánnyal. Ezt egyébként nyugodtan el lehet kérni az árustól, de a legtöbbje eleve kiteszi jól láthatóan a pultra, a gombák mellé. Ugyanezeknél az embereknél lehet bevizsgáltatni a vadon szedett gombákat is.
Értetlenke76 2013.10.03 14:07:21
@Értetlenke76: Bocsánat, hülyeséget írtam, igenis van nekik jelentős vitamin és ásványi anyag tartalmuk. Elnézést még egyszer.