Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kockaes

58 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KinoGlaz – A filmszem Ciki-filmek 2014.08.27 19:30:00
Senki sem tökéletes, amivel nyilván mindenki tisztában is van: furcsa szokások, ízlésficamok… Úgyhogy mi, a KinoGlaz szerkesztősége elérkezettnek látjuk az időt, hogy bevalljuk legféltettebb titkainkat, és megosszuk kedves Olvasóinkkal, melyek azok a filmek, amelyeket eddig nem…..
Szerkesztőségünk több tagja skandinávfilm-rajongó, köztük én is, ám ami engem a leginkább izgat a jobbnál jobb alkotások között, az bizony a skandináv krimi jelensége, így ezen toplistás írásunk nem is szól másról, mint az északi borzongásról. A skandináv krimik…..
Ha megkérdezik, melyik a kedvenc filmed, kedves Olvasónk, biztos, hogy valami szuper nagyjátékfilm lesz a válaszod (vagy diplomatikusan kitérsz a kérdés elől, mondván, több is van). Akárhogy is, azt készpénznek veszem, hogy rövidfilmet nem fogsz választani. Pedig mennyi kihívás és…..
Minden műfajnak megvannak a maga mesterei, vegyük például Michael Jacksont, akit nyilván mindenki a pop királyaként ismer, de van soulkirálynőnk is, Aretha Franklin személyében, Elvis pedig nemes egyszerűséggel „A király” sokak szemében. De, hogy filmes vizekre evezzünk, az…..
Mijazaki Hajao (Hayao Miyazaki) tavaly szeptemberben, a Velencei Filmfesztiválon jelentette be visszavonulását, így a Szél támad (Kaze tacsinu, 2013) lett az utolsó filmje, amellyel rögtön be is gyűjtött jópár nívós jelölést a világ legnagyobb filmes eseményeiről: Arany…..
Gareth Edwards neve valószínűleg még a legnagyobb filmrajongóknak sem mond sokat, ám úgy néz ki, Hollywood a közeljövőben is igényt tart a fiatal rendező tehetségére, hiszen második egészestés filmje, a Godzilla (Godzilla, 2014) teljesítette az elvárásokat, sőt, egy igazán…..
kockaes 2014.06.03 12:56:49
@doggfather: hát igen, nem a színészeké a főszerep
Sajnos az utóbbi időben bebizonyosodott, hogy nem minden arany, ami fénylik, és a skandináv krimik sem mindig jók. Se a Hipnotizőr, se az Eltitkolt életek nem érte el a korábban felállított szintet. Hiába, nem lehet minden olyan szuper, mint a Millenium-trilógia adaptációja (bár a…..
„Top”-sorozatunk következő részeként ismét egy műfajhoz nyúlunk, amely annyira nem is áll messze a legutóbb tárgyalt film noirtól. Ezúttal a gengsztereké a pálya! A gengszterfilmet a kalandfilmek nagyformájába és a bűnügyi filmek kategóriájába soroljuk, miképpen a film…..
kockaes 2014.05.14 22:14:12
@doggfather: Én sem igazán ismerem az ázsiai filmeket, de nem is érzek nagy késztetést arra, hogy pótoljak, mivel nem ragadtak meg. Egy-két kivétel persze van, az Oldboy nagyon tetszett, ahogy a Snowpiercer is, meg Kim Ki-duk-tól szerettem még pár filmet.
Objektív kritika nyilvánvalóan nincs, úgyhogy (kis túlzással) már most ki is jelentem, hogy a Snowpiercernek ott a helye minden idők legjobb science fiction filmjei között – szerintem. A lényeg, hogy nagyon jó, és éppen ezért nagyon szomorú, hogy hazánkban sajnálatos módon eddig…..
kockaes 2014.05.14 09:42:45
@Yarner: Nem kerestem a vuhszia elemeket, hanem találtam, és nekem tetszettek. De persze nem ez tesz egy filmet jóvá vagy rosszá, és a vuhszia különben is elsősorban a kínai mművészet sajátja. :)
kockaes 2014.05.14 11:16:06
@Yarner: Rendben, várom a véleményedet!
A Llewyn Davis világa pont olyan film, mint amilyen a soundtrackje: folkballada az élet hiábavalóságáról. A Coen fivérek ezúttal olyan filmet készítettek, melynek letargikus hangulata sokáig visszajár kísérteni az esős délutánokon. 1961 telén vagyunk, a helyszín pedig a New…..
Elérkezett május első vasárnapja, így természetesen a mai nap az édesanyákról szól! Ezen apropóból összegyűjtöttünk egy csokorral olyan filmekből, amelyekben az erős anya karaktereké a főszerep. Mi ezekkel a filmekkel szeretnénk boldog anyák napját kívánni minden…..
Woody Allen filmre nem lehet elvárások nélkül beülni, hisz az öreg mester vagy egy tucat filmjében bizonyította már, hogy ért a komédiához. Elég csak az Annie Hallra, a Manhattanre vagy, hogy a közelmúltból is említsünk filmet, az Éjfélkol Párizsban című vígjátékra…..
A beavatott című film annyi szinten nem működik, hogy akár új fogalom is lehetne. Ezekre mindjárt rá is térek, azonban nem azért vagyok én az aranyos, kedves kritikus a brancsból, hogy ne a pozitívumokkal kezdjem az írást. Felkészültetek? Íme: Nem volt benne szerelmi…..
De nem eleget! Vannak olyan zeneszámok, amelyeket a játékfilmek előszeretettel vesznek elő és elő. És elő és elő. És ezek hallatán már olyan intertextuális sztráda alakul ki a néző fejében, amelynek úttalan útjain pillanatok alatt képes elveszni, és azon kapja magát, hogy a…..
Ki ne képzelte volna már magát kedvenc filmjébe, hát még kedvenc együttese videoklipjébe! Bizony megvesznek minket kilóra ezek a film- és zeneművészeti össztermékek – már ha jók. És hát természetesen a videoklipeknek is megvannak a nagymestereik, olyan különleges…..
Moritz Bleibtreu nem lehet nem szeretni, hiszen rengeteg szuper filmben szerepelt, elég csak A lé meg a Lolára gondolni vagy a Soul Kitchenre, de itt van nekünk még A kísérlet is a maga megrázó és elgondolkodtató képsoraival. Sokoldalú, tehetséges színészről van szó, aki ezúttal…..
Kedves Olvasóink! Úgy gondoltuk, hogy nem, egy percet sem késhetünk olyan fontos hírek közlésével, mint az Oscar-díj aktuális nyertesei, így (helyi idő szerint) hétfőn hajnalban vad twitterezésbe kezdünk! A hírhozó Saccperkb lesz, aki a KinoGlaz saját bejáratú Twitter-oldalán…..
Te is odavagy a skandináv filmekért? Akkor ki ne hagyd a tavaszköszöntő Norvég Filmfesztivált (Örökmozgó Filmmúzeum, február 27. – március 2.), amely a budapesti Norvég Nagykövetség, a Norvég Filmintézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre,…..
Nagyanyáinkra és nagyapáinkra nézve nem éppen a nemi életük jut először eszünkbe, pedig ők is voltak fiatalok és szerelmesek egykor, sőt, Sós Ágnes dokumentumfilmje, a Szerelempatak azt is bebizonyítja, hogy a vágy bizony addig tart, ameddig élünk. A film egy vidéki kis faluba…..
kockaes 2014.02.18 15:13:51
@Hannibal ante portas: Igen, volt pár torokszorító rész is benne, de kellett is, csodálatos lett ez a doku, azért is tartottam fontosnak, hogy ha nem is készítek róla pontos és négyléptékű kritikát, legalább egy ajánlóval felhívjam rá a figyelmet.
Matthew McConaughey 2011-ben hamvaiból támadt fel, bebizonyítva, nemcsak Hollywood ügyeletes szépfiúja, aki B-kategóriás romantikus komédiákban dobogtatja meg a női szíveket, hanem komoly színész, igazi A-kategóriás tehetség, aki a Mielőtt meghaltam főszereplőjeként élete egyik…..
kockaes 2014.02.14 18:09:53
@Elchango: azt a két pontot Jennifer Garner miatt vontam le. De ez a pontozásdi amúgy se megy nekem. :/
KinoGlaz – A filmszem Rádió 2014.02.03 15:01:39
Ma is este is jelentkezik a Vászon és ernyő a Látszótér Rádión! Az adás első órájában a 2014-ben várható magyar filmpremierekről lesz szó, míg a második órát Jancsó Miklós emlékének szenteltük. Az adás 20:00-tól 22:00-ig tart, de később visszahallgathatóvá válik az…..
Mundruczó Kornél filmjei kevés nézőt hoznak lázba, megosztó személyiség a rendező. Igazi művész(filmes), magvas gondolatokkal, háttértudást megkövetelő alkotásokkal és lassú, meditatív elbeszélésmóddal – amit vagy meg tudunk emészteni vagy nem, mindenesetre valamilyen…..
David Lynchet gondolom, nem kell bemutatni: ő az a félőrült rendező fura hajjal. Bár ez a leírás meglepő módon Tim Burtonre is illik – és a két művész nem is áll olyan messze egymástól – maradjunk az ősz hajú versenyzőnél. Mr. Lynch Arany Pálma díjas (Veszett a világ)…..
kockaes 2014.01.22 08:28:04
@Hatttorihanzo: Az a helyzet, hogy Az elefántember után az összes többi filmje holtversenyben a negyedik (és nem nulla szavazattal). :)
Ezért is írta, hogy: +A három „nyertes” filmen kívül egyébként minden Lynch-film kapott legalább egy szavazatot, szoros volt a verseny. Így mindenféleképpen érdemesnek tartom megemlíteni a teljes életművet..."
Tudom én, hogy roppant bosszantó, ha az ember kedvence nincs ott a listán.
Kihirdették a március 2-dikán esedékes Oscar díjátadó jelöltjeit. Sajnos A nagy füzet nem került be a mezőnybe - de valljuk be, nem semmi idegen nyelvű filmek versenyeznek ezúttal. Amíg várakozunk a neves eseményre és a tényleges győztesek kiderülésére, nem hagyunk senkit…..
kockaes 2014.01.16 23:07:11
@Deepblue Noir: Ó, én ezzel tisztában vagyok, ezért az idézőjel. Sajnálom, hogy gyors akartam lenni és nem alapos - nem tudtam mindent legyezetelni.
Ryan Gosling nevét ismeri az egész világ, garancia a női nézőközönségre, De hogy a fiúk se unatkozzanak, maszkírozzuk el Sean Penn-t, és adjunk a kezébe egy pisztolyt, hogy játszhassa a kemény gengsztervezért. Aztán lesz itt minden, ami szem-szájnak ingere: fegyverek, jó nő,…..