Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OoOoOo

0 bejegyzést írt és 2464 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
    Le kellene kapcsolni, mert nemzetront és genderizál, minden lehetséges felkapcsolt dolog alkalmas a fellazításra, általában a dolgok sok mindenre alkalmasak, különösen alkalmasak a deviantúra és a baloldalizmus térnyerésére, mert a felkapcsoltak Hatodik Hadoszlopa maga a mélyállam, ha…..
     Az egymilliárd dollárral kitömött orbánista janicsárképző a Matthias Corvinus Collegium kutatási vezetője Surjányi Fanni soha életében nem publikált. Ha a Hit Gyülekezetének lapjait nem számítjuk... Azt állítja, hogy tanszékvezetője le akarta beszélni a tudományos pályáról, mert a…..
    "A Magyar Tudományos Akadémia-BME Morfodinamika Kutatócsoport 3 és fél év alatt bizonyította be Platón ókori filozófus elgondolását, amely szerint a világmindenséget alkotó négy elem, a föld, a víz, a tűz és a levegő mindegyike szabályos testekből épül fel; ezek közül a Föld hexaéderekből,…..
OoOoOo 2020.12.24 23:58:55
        Az a hipotézisem, hogy Bodolai László valójában meg akarta menteni az Indexet Orbánéktól. Ő nem Orbánék embere, hanem beszorult Orbán kutyái és a szerkesztőség közé. Azokból az információmorzsákból, amit össze tudtam szedegetni, és ami hihetetlenül távol van bármiféle teljes tudástól, nem…..
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
OoOoOo 2020.12.12 08:02:29
@incze: hát, bennem úgy rögzült, hogy amikor felvetődött pár praktikus kétely talán október közepén a szlovák (egyértelműen politikai fogás) "mindenkit letesztelünkkel" kapcsolatban (még én is írkáltam ide ilyen listákat), akkor azért elég nagy volt a hit, hogy ez mindent meg fog oldani, ez lesz lockdown helyett. Mert mindenkit konkrétan megtalálnak, asszem ez volt a fő érv.

Remélem a vakcina sikeresebb történet lesz. És azt is, hogy a nagy várakozás ellenére nem csalták magukat túl a teszteken (bár ez a 2 első 95% körüli hatékonyság kicsit gyanús, mert 5%-os szignifikanciaszint a bevett és pont sikerült hozni) és tényleg hatékony a vakcina. Ott azt a hírt kell majd "túlélni", hogy vki 'belehal a vakcinába'. Meglátjuk.
OoOoOo 2020.12.12 09:36:12
@incze: ez a kunetzes cikk meg csak az általános magyar adatszolgáltatási színvonalat mutatja. Annyi az új dolog, hogy a kamuzást akkor is csinálják, amikor emberéletekről van szó, nem csak közpénzlopás esetén.

Merkelék legalább annyira megkérhették volna őket, hogy transzparens, ellenőrizhető stb. adatokat szolgáltassanak. Mekkora hiszti menne, ha vki a teljesen objektíven mérhető adatszolgáltatási minőség alapján következtetéseket vonna le a demokrácia állapotára vonatkozóan. És ahhoz skálához pénzeket rendelne.
      Az orbáni vezérdemokrácia esete a Leeds United: Aston Villa meccsel.     A héten kerül a boltokba Körösényi András, Illés Gábor és Gyulai Attila "Az Orbán-rendszer" című könyve. Tavaly áprilisban viszont a Leeds United játszott az Aston Villa-val a Championship League-ben és a hetvenkettedik…..
OoOoOo 2020.12.10 21:11:19
@thegabcsi: azert vagy ideges egy leírásra, mert attól, hogy vki mondjuk posztfasisztaként írja le jellemzói alapján, még Orbán nem fut el? (És akkor minek?) Vagy hogy nem lehet egyszerűen diktatúrázni?

Ez a 2 dolog szokott frusztrációt okozni.

Én olvastam hibridfaszomos jó leírásokat, amiknek persze nem volt ott a végén a megfejtés.
OoOoOo 2020.12.11 06:28:08
@thegabcsi: sztem elbeszélünk egymás mellett.

Kommenteknél, sőt talán még publicisztikákban bármi mehet. Mondanak bármit és az ellenkezőjét is.

De a Körösényi könyve nem publicisztika, vagy kommentszótár. Sztem ahova ez érkezik, ott eggyel tisztább a fogalomhasználat és a (szellemi) késsel villával evési hajlandóság.
OoOoOo 2020.12.11 09:47:39
@netukki: sztem amúgy nem a tanult dolgok az érdekesek. Azokat könnyebb észrevenni, azok mentén indul el mindig a diktatúra vs. nem diktatúra sehova nem vezető diskurzus.

Az új invenciók, az új jelenségek az érdekesek. Amit a jelenben kéne leírni. Ami elmúlt vagy Vótmá, arra könnyebb találni szavakat.

Sztem (bizonyos szempontból) ezért veszélytelenebb egy homlokára horogkeresztet tetováló retronackó, hiába mormolja a Hitler összest reggeli imaként.

A kavarás, a kettős beszéd, a marketing, az adatelemzések stb. módszereit felhasználó hatalomstabilizáló manipulációs fideszhálózat sokkal "érdekesebb" és veszélyesebb.
      Steven Levitt és Stephen J.Dubner a Freakonomicsban vizsgálták azt, hogy a drogelosztóhálózatokban miért vállalnak irreálisnak tűnő kockázatot a foot-soldierek meglepően csekély javadalmazásért. Közgazdaságtani szempontból ez a McDonalds alkalmazotti struktúrájára emlékeztet. Rendkívül…..
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
OoOoOo 2020.11.16 07:07:58
444.hu/2020/11/16/trump-en-nyertem-a-valasztast

Nagy só lesz ahogy a csávót 4 biztonsági ember fogja a lábánál fogva kihúzni a fehér házból. És így stiláris döccenés nélkül ér véget az Elnök vagyok! reality show első évada.
       „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” (Orbán Viktor , miután Szájer, nyilván önként és dalolva, kilépett a FIDESZ-ből. )        Szájer József lockdown idején vett részt egy meleg szexpartin és volt nála esetleg egy szem…..
OoOoOo 2020.12.04 08:11:46
telex.hu/belfold/2020/12/04/bayer-zsolt-szajer-jozsef-bogar-laszlo-demon-hibas-szerkezetu-ember

Hibás szerkezetű emberek. Az lett a Józsi, hibás szerkezet. Józsi, én tényleg remélem, hogy ez eljut hozzád.
OoOoOo 2020.12.05 12:14:36
@frissen regisztrált troll: volt valami fidelitasos kereszténykonzervatív csapatépítés?
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
OoOoOo 2020.12.01 18:47:13
@látjátok feleim szümtükkel: "fenéket" Szájer be fog lájkolni.
OoOoOo 2020.12.02 12:56:10
telex.hu/video/2020/12/02/szajer-jozsef-szexbotrany-eresz-kormanyules

Fel kell tennem a kérdést, hogy ahol ennyi férfi van titokban elzárva, ott mi történhetik szájerügyileg.
         Ha Orbánról az elkövetkező napokban kiderül, hogy megdugott egy struccot, az azért lesz, mert el akarja terelni a figyelmet arról, hogy een Hongaars parlementslid dat intussen al onstlag esetleg pikáns helyre dugta be a kis fütyijét, persze csak azért tette, ha egyáltalán tette (jogi…..
OoOoOo 2020.12.01 15:53:23
@YMCA: persze minden hihető, de mondjuk ha én telexes újságíró lennék, azért csak utánakérdeznék a helyszínen a részleteknek. Szakmai okokból, a biztonság kedvéért.
OoOoOo 2020.12.01 17:45:02
@libernyák: Hont egy faszfej. Talán kérdezze szájer azon sorstársait, akik ellen ennen maga gránitszilárdult. És utána sajnálkozzon.
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
      A nyíltan antiszemita, egykori kommunista ideológus-kókler a rezsimlap vezércikkében magyarázta el, hogy miért hisz Trump győzelmében, sőt, miért KELL hinni Trump győzelmében.     Fricz a tökéletes magyar rezsimértelmiségi, harminc éve nem olvasott semmit, előtte pedig csak a…..
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
Mert egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a migránsoktól. (1 pont)Mert kaptam egy trafikot és nem szeretném visszaadni az előző tulajdonosának. (100 pont)Mert én is részesülök az intézményes korrupció áldásaiból. (100 pont)Mert csak ez a kormány támogatja a családokat. (1 pont)Mert…..
OoOoOo 2020.07.24 16:57:12
@kemény keleti kommentelő: az a 4 és fél év tűnik 6-nak.

Mondjuk az igaz, hogy az alatt a 4 év alatt lett gyurcsalkoholista a fél ország. Amihez - mint egyetlen politikai gondolatához - úgy ragaszkodik azóta is.
OoOoOo 2020.11.11 07:52:31
@Érvsebész: hogy a választási törvénnyel kavarognak, a legjobb visszajelzés, hogy elkezdtek félni.

József "2022" Attila: Miért (ne) szavazzak?

Miért szavazzak egyáltalán? Kiterítenek úgyis.
Miért ne szavazzak egyáltalán? Kiterítenek úgyis.

Ilyenre gondolsz?
        Az utolsó két napon a megbízható (B+ vagy jobb) kutatók mérései.        Pennsylvania:    Hét mérés. A legerősebbnek az 1862 likely voter (LV)-s tegnapi Siena College/New York Times Upshot (A+)   ahol Biden 6 százalékkal vezet. Ma a Monmouth University (A+) két modellt nézett meg 502 LV-n,…..
OoOoOo 2020.11.04 10:37:30
Lehet, hogy a sunyító Trump szavazó lesz asszem a sztár:
444.hu/2020/11/04/hogy-merhettek-ennyire-alul-a-trump-szavazok-szamat

gondolom esetleg még szidja is Trumpot, mekkora hülye. Tényleg csak leszavaz rá, semmi másban nem támogatja. :-)
       A fideszes narratíva szerint egyetemi autonómia nem létezik, mert a Carl Schmitt kifestő szerint csak ellenségek és barátok vannak (ezt azért Carl Schmitt sem gondolta így, de Orbánék nem olvasták Hitler koronajogászát, ők csak olyan szolgákkal veszik magukat körül, akik már valóban láttak -…..
OoOoOo 2020.10.27 18:09:09
@kemény keleti kommentelő: ez van, amikor már nem lehet kiszállni. Amúgy nem fog már nagyon új dolgot mondani. Habonyék megmondták neki, hogy azt kell ismételgetni, hogy

1. az egyetemistákat háttérből igazgatják, baloldali pártpolitikai, aljas motivációkat kell láttatni a háttérben
2. mi mindig nyitottak, kompromisszumkészek voltunk

Közben tudjuk, hogy az igazság:
1'. Vidnyánszkyt a háttérből stb.
2'. kérdés nélkül akarták az akaratukat átvinni

De nagyon új dolog nem lesz. Esetleg a Fidesz leveszi a tábláról.
     Prof. Dr. Botos Katalin az Antall-kormány tárca nélküli minisztere írt egy cikket a Magyar Nemzetbe a "Szakmaiság bolsevista trükk?" címmel.     Idézem:  "A „puha” tudományok egy igen jelentős részénél is küzdünk a „szakmailag helyes” megítélésével. Ideológiamentes tudomány gyakorlatilag…..
   Az alábbi cikket Bayer Zsolt írta a Magyar Hírlapba 2008. március 19.-én, éppen annak évfordulóján, hogy az elvtársai bemasíroztak Magyarországra. Ebből a cikkből nemzetközi botrány lett, Orbán pedig nem csinált semmit.   Ez egy olyan ország, amikor egy szélsőjobboldali senkit egyetemi…..
    "   És végül ami a legdurvább vagy legerőteljesebb mondata volt Kertésznek, a migráció kapcsán aztán ezt más formákban – mint migrációellenes ember egyébként – tovább erősítette, és kulcsmondat szerintem az életművének megértéséhez. Ez úgy hangzik, hogy: „olyan állatfajta, amelyet…..
OoOoOo 2020.10.11 13:55:28
@Strawdog: Kertész nem volt különösebben jó író? Oké :-)

Mert ki a különösebben jó író? :-) De igazából asszem hagyjuk, elég sok ilyen vitán vagyok túl. Azért persze nem állom meg egy kicsit.

Bár a témája kitakarja, hogy másról is legyen szó, de pl. kevesen tudnak annyira kompaktul és zenei hatásúan írni, mint ő. Mondjuk pl. a Kaddisban. Illetve sztem ő volt az utolsó írónk, aki normálisan oda tudott jelzőket, hasonlatokat.. öö ìrni. Egyszerűen konkrétan kurva jó író.
OoOoOo 2020.10.11 23:24:35
@Strawdog: én tényleg csak ezt a "nem különösebben jó író"-t éreztem túlzásnak.

Nem állítom, hogy mindenkinél jobb, főleg, hogy egy szint fölött nyilván nem összehasonlíthatóak, nincs legjobb. Saját stílus, saját út. De azért Kertésznek (még egyszer: nem a témája miatt) konstans kurva jó megoldásai, pl. nagyon plasztikus leírásai vannak. Plusz én érzek egy ilyen nagyszabású akusztikát a stílusában, ami azért kevesek sajátja.
      Mintha kínos lenne Bíró László képviselőjelölt úrról írni. Igen, ő az egyesített ellenzék jelöltje Tiszaújvárosban és hát szegény éppen antiszemita. Lehetne ő antikvitás, akkor a kvitások panaszkodnának, vagy antilop és akkor a Mészáros Lőrinc, de épp antiszemita ez a derék ember, úgyhogy…..
OoOoOo 2020.10.11 12:53:19
telex.hu/belfold/2020/10/11/szerencs-tiszaujvaros-idokozi-valasztas-reszvetel-rendkivuli-esemenyek

eddig brutális érdektelenség, bár időközin mindig kevesebben szoktak menni.

Most hogy is állunk azzal, hogy az alacsony részvétel kinek jó itt.
OoOoOo 2020.10.11 18:44:33
@velőtanya: igen, ez ezt valószínűsítené, de meglátjuk.
OoOoOo 2020.10.11 22:38:47
@velőtanya: tényleg fordítva szoktak bejönni az adatok. Meg kell nézni mindenhol, gondolom letarolták a kis falvakat.
   "Beszélgettem egy professzor barátommal, és megdöbbentő dolgokat mondott a koronavírussal kapcsolatban. Egy kimutatás szerint a 35 és 40 éves korosztály tagjait fenyegeti leginkább a hirtelen szívhalál, az infarktus, a szívmegállás. Azokról beszélek, akik megfertőződtek koronavírussal, és a…..
OoOoOo 2020.10.10 18:46:02
@combo: én már tényleg csak abban tudok bízni, hogy te abban bízol, hogy Puzsér bízik Orbánban.
       Ascher és Zsámbéki megy, Zalán János jön.  Az egyik oldalon Ragályi, Cserhalmi és Csákányi, a másikon Dózsa László, Novák Emil és Gregor Bernadett.  Neumann, Szilárd, Teller, Wigner és Gábor Dénes sem kellett, itt Takaró Mihály Imre Kertészezhet, a Nyugat meg csak zsidó lapocska. Kultúrharc…..
OoOoOo 2020.10.08 14:37:30
@kiskii: és most annak az egészségkárosító hatásába gondolj bele, ha mindezt magában tartaná. Hogy is kell, asszem így: :-))