Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szota Szabolcs

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár éve találtam néhány kis füzetet szüleim házában az Állami Biztosító logójával, amik biztosítási feltételek voltak a '90-es évek elejéről. Megdöbbentő volt a mai hosszú, jogászok által jogászoknak írt feltételekkel összehasonlítva egy terjedelmében néhány A4-es oldalnak megfelelő, a mindennapi…..
Tavaly februárban írtam egy bejegyzést arról, hogy a jövőben egyre nagyobb szerepe lesz a hangvezérelt asszisztenseknek a háztartásokban. Már akkor írtam arról, hogy a biztosítással kapcsolatos folyamatok is egyre inkább meg fognak jelenni ezeken az eszközökön. Egy évvel ezelőtt még csak az USA-ban…..
A mai napon a Lemonade bejelentette, hogy sikeresen megtörtént a Series D befektetési köre, amit a SoftBank Group nyújtott a számára. A cég így 300 millió dollár forráshoz jutott, és bár nem hozták nyilvánosságra, de belső források szerint a cég értéke a befektetést követően elérte a 2 milliárd…..
A telematika jelentősen megváltoztathatja a gépjármű biztosításokról alkotott képünket. Használatával újfajta árazási modellek, egyszerűsödő folyamatok, és jelentősen felgyorsuló kárrendezés érhető el. A hagyományos biztosítók azonban rendre rosszul nyúlnak hozzá, ezért képtelen valós sikereket…..
Miközben hetente jelenik meg hír különböző autóipari újdonságokról, hatékony elektromos hajtásról, jobbnál jobb vezetéstámogató eszközökről, önvezető technológiáról, a gépjármű biztosítások működése az elmúlt 20-30 évben nem sokat változott. Hazánkban a kötelező gépjármű felelősségbiztosításokat…..
Október elején zajlott a világ egyik legnagyobb insurtech rendezvénye, az Insurtech Connect 2018, nem máshol, mint a világ talán legpörgősebb városában Las Vegasban, az MGM Grand-ban. Itt gyűltek össze a biztosítási iparág hagyományos szereplőinek képviselői, valamint az újítók. Ez utóbbiak közül…..
Az előző bejegyzésekben körbejártam, hogy milyen applikációkat kínálnak a hazai biztosítók. Sajnos elég gyér a felhozatal, és nem igazán lehet egyikről sem kijelenteni, hogy óriási innováció lenne, de még azt sem, hogy valósan segítene az ügyfeleknek a mindennapi biztosítási ügyintézésük során.…..
Tudtátok, hogy az Apple iPhone 6-osa 120 milliószor gyorsabb, mint a Holdra szálláshoz használt Apollo Guidance Computer (AGC)? Vagy úgy is írhatnám, hogy 1 db iPhone 6-os egy időben képes lenne levezényelni 120 millió Holdra szállást. (forrás: Quora) Tegyük hozzá gyorsan, hogy az iPhone 6-os 4 éve…..
Értem én, hogy egyre nagyobb a retro láz, és én is kedvelem, amikor egy tinidiszkós slágert újra feldolgozva hallhatok. Ahogy néha a tv-n a csatornák közt szörfölve is ottragadok egy jó kis Csupasz Pisztoly részen, vagy megnézem a Die Hard Nakatomi toronyházban játszódó első részét, amiben Bruce…..
Nemrég belekezdtem Matteo Carbone és Andrea Silvello: All the Insurance Players Will Be Insurtech c. könyvének feldolgozásába. A konklúzió, ami a könyvből levonható elég tanulságos lesz, így megér majd egy külön bejegyzést. Viszont olvasás közben arra jutottam, hogy mivel ők is onnan közelítik meg a…..
Insurtech Lemonade pénzosztás 2018.07.31 12:08:35
A napokban néztem meg kislányommal a Hihetetlen Család első részét, amiben Mr Irdatlant (aki egyébként privát életében kárügyintézőként dolgozik egy biztosítónál) leteremti a főnöke az alábbi rövid monológgal: "Engem nem érdekel mijük van biztosítva Bob, nem vagyok rá kíváncsi. Arra viszont…..
Mikor legutóbb a személybiztosítások online értékesítéséről írtam, akkor megmutattam, hogy hogyan lehet az Egyesült Államokban 5 perc alatt kockázati életbiztosítást vásárolni a LadderLife oldalán keresztül. A modelljük egyszerű, pláne ha valaki tudja mekkora védelemre van szüksége. Ha pedig nem…..
A korábbi blogbejegyzéseimben kivétel nélkül olyan megoldásokat mutattam be, amik online értékesítéssel próbálják felforgatni a biztosítási szektort. Nem véletlen, hogy velük foglalkoztam, mert jól látszik, hogy a technológia térnyerésével az értékesítés bizonyos terméktípusoknál egyre inkább…..
A legtöbbször visszatérő kérdés akkor, amikor biztosítási innovációkról beszélgetek a különböző rendezvényeken, általában az, hogy mely biztosítások helyezhetők át teljesen online folyamatokra, és melyek azok, amiknél mindenképpen szükség van értékesítő bevonására. A konszenzusos, leegyszerűsített…..
2018. május 19-e jeles nap volt az Egyesült Királyságban, és túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az egész Világon. Bár a pontos szám még nem ismert, de valószínűleg akár több száz millióan nézték végig a nagy eseményt, amikor Lady Diana és Charles herceg legkissebb fia, Henry, összeházasodott az amerikai…..
Egy ideális világban nem történnek bajok, senkit nem ér negatív meglepetés, vagy ha igen, akkor van rá megoldása, hogy a bajt megoldja. Ha például lecsap egy nagy vihar, és elviszi a tetőt, akkor van annyi félretett pénze, hogy új tetőt vegyen, ahogy arra is van megoldása, ha egy szűk helyre…..
Milyen egy jó limonádé? Hűs, frissítő, édes, de egyben enyhén savanyú is. Legalábbis én így szeretem. Akkor választom jellemzően, amikor nagyon szomjas vagyok, és felfrissülésre vágyom. Legyen az egy tikkasztó nyári napon egy étterem teraszán, jégkockákkal, menta levéllel, szívószállal, vagy akár…..
Insurtech Biztosítás új alapokon 2018.03.06 21:54:35
Pár hónapja futottam bele egy mindössze néhány éves kínai biztosítóról, a Zhong An-ról szóló összeállításba. Elsőre teljesen lenyűgöztek a számok, amiket produkál, és rögtön felkeltette az érdeklődésem, mert ezek kapcsán feltűnt pár dolog. Ebben a bejegyzésben gondoltam kicsit körbejárom mindazt,…..
Pár hónappal ezelőtt előadtam a Fintechradar konferencián, ahol az én blokkomban tartott előadást dr. Rung András, az Ergománia ügyvezetője, UX szakértő. András előadásában arról mesélt, hogy hogyan alakul át az, amit ma ügyfélélményről gondolunk, és míg én arra számítottam, hogy szebbnél szebb…..
Insurtech Helló Magyarország! 2018.02.08 22:26:54
Az előző bejegyzésemet követően érkezett egy kérés, hogy mutassak már olyan Magyarországon működő megoldást, ami kellően jövőbemutató, és jó példa lehet. Sokat nem kellett gondolkodnom, hogy mit is válasszak, mert van egy olyan működő termék, ami egyrészt megtestesíti azt a hozzáállást, amiről úgy…..
A WOW élmény Tudod milyen érzés az, amikor többet kapsz valamilyen szolgáltatástól, mint amit elvárnál? Amikor olyan, mintha kitalálnák a gondolatodat, és csak azt tudod mondani: WOW? Nekem nemrég volt egy ilyen élményem. Pár hete ruháztam be egy új telefonra, ami - hogy finoman fogalmazzak - nem…..
Úgy tűnik az eredetileg január 1-én publikált (a Fintechzone által is lehozott, és aztán ide a blog.hu-ra is átemelt) amolyan évindító felrázó bejegyzésem tényleg elgondolkodtatott sokakat, mert egyrészt a szakmai Facebook csoportokban jó kis diskurzus alakult ki a bejegyzés alatt, másrészt Kurtisz…..
Insurtech Tanulságos történet 2018.01.25 16:08:18
Vajon annak idején a hanglemezgyártók észrevették, hogy mit is jelent számukra az internet? Vajon szerveztek nagy konferenciákat, hogy hirdessék: a lemezek a jövő, mert az embereknek mindig szükségük lesz a lemezekre? Nem voltam ott egy igazgatósági ülésükön sem, és nem vettem részt ilyen…..
A XXI. század egyik legnagyobb vívmánya, hogy a közösségek az internet és a közösségi média segítségével újra egymásra találtak. Míg a legnagyobb közösségi oldal, a Facebook felhasználóinak száma lassan a kétmilliárd főt ostromolja, egyre inkább részévé válik mindennapi tevékenységeinknek egyes…..
Insurtech A közösségek ereje 2018.01.25 15:58:44
Manapság nem túl divatos dolog a biztosítás, mint termék, és a biztosítás értékesítés, mint szakma. Hogy ez miért alakult így, arra rengeteg okot lehetne találni, melyek nagy biztonsággal visszavezethetők a biztosítók működésére, vagy egyes etikátlan értékesítők rombolására. Ennek a bejegyzésnek…..